63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• LionTR
    Frenkie: nagyon szep eddig a TT! Csak igy tovabb! (Ez most tutorial alapjan keszul, vagy csak a fiat 500as tutorial mintajara?)
  • FRenkie
    így kezdtem el.ha nagyon kezdő vagy érdemes lenne ezt a toturiált végigcsinálnod.
    a chamfer poly vagy mesh nél sub object ben a vertexnél és az edge-nél is megtalálható.
  • FRenkie
    HI!

a kis hibák szerintem rendes fénynél ,árnyéknaál eltűnnek :)
    --requesting c&c--
  • Quasar
    Youth! Nekem mondtad a wire dolgot? Csak wire vagy anyaga is legyen?
  • Quasar
    Frankie te pontosan hogy csináltad az Audi TT-nél a dolgokat? Ha lehet mindent lépésről lépésre írj le mint a most kezdtem volna. :) Hát én most is kezdtem.:) Szóval érted... Beraktam a blueprintet, majd elkezdtem egy..... stb. Jó? Mert az a megoldás nagyon tetszik. És azt is hogy hol az a chamfer lehetőség.
  • FRenkie
    jajj! nemjó! ha chamferelsz és utána connect az ugyanaz mintha egyszerűen extrudot adnál rá!!!!!
  • youth #4016
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Aldaryn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A külföldi szerverről van megint szó: hamegadtam egy FREEMAILos címet és nem kaptam rá levelet akkor az mitől lehet? a freemail szar vagy a szerver nem éri el a magyar freemail szerverét vagy rosszat tölthettem ki vagy mi????

ICQ-n írtam... csak soha nem vagy fenn avgy legalábbis elkerüljük egymást.. :(
  • youth #4015
    Igen a morpher csak azonos vertexszám között megy vagyis vagy azt csinálod hogy a kockát addig szeletelgeted míg egyenlő nem lesz a teáskann vertexeinek számával vagy van erre külön egy plugin... a 3d max bibliában benne van majd megnézem, ha nálam van még...

Bye
  • youth #4013
    Nincs mit!

Amúgy csinálhatnál egy nagy képet a kocsi wire-jéről... jónak néz ki a kocsi...
  • fle go
    Youth: nagyon köszi az útbaigazitast asszem most már képben vagyok, sejtem mit csináltam rosszul eddig, de majd csak holnap tudom kipróbálni, már alig várom! :)
  • youth #4011

http://www.redrival.com/Youth3d/flego/tutor01.jpg

Egy kis magyarázat:

a legelső kép egy sima kocka mellette egy 2x-es meshsmoothos haverja :)

a második kocka jobb felső élén van egy chamfer, mellette látszik hogy már nem gömbölyű a simítás hanem már egy kicsit "ragaszkodik az élhez"

3. képen a chamferezett élnél végrahajtottam egy connectet, így már három él van szorosan egymás mellett így szinte már tökéletesen éles a simítás után is az él...

Én így használom a polyt, de van valami smooth group is de ezt még csak kóstolgatom szóval szerintem chamferezd aztán connecteld az élt a képen látható módon... és ha simítást raksz akkor is marad az éles felület látszat :DD

Remélem segíthettem...

Bye!
  • youth #4010
    És hogy lehet megcsinálni, hogy van rohadt sok kijelölt vertexem és ezeket egy körre mozgassa... ezt hogy lehet???

Fle go: mindjárt csinálok egy mini tutort...
  • fle go
    Quasar: lehet hogy az UW map-re rákéne nyomni egy Fit-et
  • Quasar
    Youth köszi a tanácsot, de nem oldotta meg a problémát. Ha valaki tud még segíteni akkor itt a problémám képletesen mutatva.
    http://free.x3.hu/quasar/aproblema.jpg
  • fle go
    Sziasztok! Hát nekem is van egy kérdésem mint mindig: Nem tudom ki hogy modellezik és milyen technikát alkalmaz, de már többen leírtátok elmagyaráztátok az élek elkészítését pl: autónál, edge extrude meg hogy ne soroljam fel most mind. lényeg hogy én mind kipróbáltam, mondhatom hosszadalmas volt, de asszem megérte! De a lényeg hogy nekem csak úgy sikerült szép éleket csinálni hogy használtam a vertex weight funkciót, csak igy tudtam elérni, hogy ott ahol nem kell az élek ne görbüljönek túlságosan, de igy se tökéletes:((( Már nem tom mit csináljak...
    Eddig jutottam az élekkel ( RÉS) és egy honda CRX lesz ez majd egyszer:
    http://www.redrival.com/flegos/elsoallapot3.jpg

http://www.redrival.com/flegos/elsoallapot.jpg
  • youth #4006
    Lehet hogy azért mert az Unwarp UV-nél a kép 256x256-os a texporternél meg mondjuk 800x600-as ilyenkor ugye elcsúszik nézd meg hátha a képmérettel van a baj... az arányok ugyanazok legyenek én is evvel szívtam régen...
  • youth #4005
    Köszi megy...
  • Quasar
    Na,sziasztok! Lenne egy olyan problémám, amit ki kellene küszöbölni. Az hogy mikor texturáznám a kocsit UVW mappinggel és én akarom csinálni a texturát azzal textportinggal. Csinálok egy képet a kocsiról ami ki van terítve, eddig nagyon jó és gyönyörű, de mikor ezt a szines képet visszatenném a kocsira akkor az nem teljesen fedi be a kocsit. Tehát néhány élnél nem látszik a textura amit felraktam, vagyis nem néhány hanem végig megy a kocsin, és az elején is. Ezt szeretnék elkerülni valahogy.
  • FRenkie
    bekapcsolod a snap toggle-t (s) és beállítod a line módot
  • youth #4002
    Hi!

Lehet polyban csinálni olyat hogy a vertexeket ráigazítom egy vonalra?
  • nenad
    Hehe en akartam bedobni a kupolamat :))
    ez a cucc egy tankonyvbe lesz illusztracio.

http://free.x3.hu/losalamos/illust-kupola.jpg
    1-2 nap es kesz lesz az egesz, ez csak egy material teszt.
  • SaWo

• SaWo
    Szóval akkor elérkeztünk ismét egy jubileumhoz. Ami ugyan még nincs kész teljesen, de majd még visszatérünk rá;)
  • Nyiri
    3997
  • Lazarus
    Jonapot! Brazilba hogy lehet olyan materialt létrehozni ami textúrázott és még vissza is tükröződik?
  • FRenkie
    ne ide írjatok!!!!!!!!!!!!!
  • nenad
    1.azert mert a forum minden 1000. hozzaszolasra szeretne egy kollektiv kepet csinalni. Es az igen kozel van...

2. Benne van.
    csak megnyomod az F1-et es begepeled REACTOR.
    ez eleg egyszeru aszzem...

• RelakS
    1:minek írjak oda, ha 5-öt használok? :)))

2: Benne van, vagy le kell rángatnom?
  • nenad
    van. reactornak hivjak azt a "sza...."-t Es a tucat kockas animodat kb 50 masodperc osszerakni.
    Ajanlom a doksit., de addig is irjal legyszives a 3dsmax4 forumba. Koszi.
  • RelakS
    Van ebben a szarfosban olyasmi, hogy fizikai modellezés? Értem ezalatt azt, hogy pl veszek egy tucat kockát a nulladik képen, alkalmazok rá valami okosságot, és ha elindítok egy animot, a kockák egymás hegyére-hátára esnek, mondjuk egy lényegesen nagyobb testen.
  • SaWo
    Sráciok, cuccoljukn át a max4 fórumba picit, beújítom, hogy ne kelljen keresgetni. akkor kérek mindenkit, hogy NE IDE ÍRJATOK
  • SaWo
    Én Parkolót akarok!!!
    Mindjárt kész a kocsikám!! Aldaryn, mondtad, hogy nem nagyon haladsz a kocsiddal, de végülis, sztem egy szép parkoló elkészítése felér egy koccsival is akár ... "Vayg nem tudom, de nekem így magyaráz taki Árpi" :P
  • youth #3985
    Leírnám lépésről-lépésre de amíg nincs jó serverem addig nem csinálom ha lesz azonnal felraokm...

A PARKOLÓS PROJECTEL MI LEGYEN MERT AKKOR MENJÜNK ÁT A AMX 4 FÓRUMBA HA NEM JÖN ÖSSZE AKKOR DUMÁLJUNK ITT TOVÁBB...
  • fle go
    Hm...
    nenad koszi a tippet.
    Aldaryn, Youth nektek is koszi a segitseget megint! De hogy en mekkora bena vagyok az nem kifejezes! Addig meg meg nem tom csinalni amit elkuldtetek, mert hogy mind a ket megoldas tuti jo, addig szot se szolok! Az a helyzet itt van elottem le is irtatok...megse megy! Ehhhe
    Na mek kapalok a kertbe...
  • nenad
    ha arra kepre gondolsz aminel all egy faszi az fenykep :)

Ja tokind1 milyen rendererrel, a rendering/enviroment menuben a background colort allitsd valami szep egkekre, aztan adjal egy mondjuk directional/vagy spotlightot (targeted el konnyebben boldogulsz) Es allitsd be hogy vessen arnyekot, sima shadow map jo lesz.

Namost akkor nemtom milyen renderert hasznalsz, mind1knel lesz olyan hogy vagy skylight/vagy enviroment. Ott ugyanugy beallitod a kek szinedet, de lesz ott szorzo allito is (ami a rend/enviromentnel nincs) es ott allits be kb 0.2-t) es utana lehet renderelni.
  • PhantomW
    ugy próbáld meg hogy brazilal renderelsz, bekapcsolod a skylight és a kocsira egy defualt standard materialt raksz

amit error404 linkelt be az fénykép ha arra gondolsz
  • fle go
    Ilyen hatást mivel, vagy hogyan lehet elérni? Ez gondolom egy material vagy nem? Vagy brazil render ilyesmi?
    http://www.danielbuck.net/images/3d/K5_Blazer2.jpg

Ez meg már felháborító:)) Biztos hogy ez modellezve van?
    http://www.cgtalk.com/showthread.php?s=58b74d8395cd182d333da9b066f48515&threadid=60271&goto=nextnewest
  • nenad
    hat csak klikkelj a nevemre es ott az emailcim, megvan a pass , mukodik, irhatsz!
  • fle go
    Aldaryn, Youth, nenad, Sawo koszi a tippeket meg a segítséget, én már nem akarom itt szaporítani a szót mert mindjárt itt a 4K. Eztán a 4-es maxba irok:)
    nenad teccik a kisvonat, ha meg lesz a mail cimed akkor majd irok
  • nenad
    bocs, kozben rajottem a passwordre :)) az egyik volt baratnom neve :D