63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Welcome Youth! -
Spike: azt generáló kell
-
I just returned.... :) (ezt jól írtam????)
Na visszatértem, mire végigolvasom mit írtatok, ha végigolvasom :))
Bye -
HI!Tudna valaki adni nekem max4-hez authorize kódot???Nagyon fontos lenne!(tudom ez nem a max4-es topik de itt több ember fordul meg:) ) -
szerintem tök vicces lesznek a nagy cg-és fejek:) -
:DD -
Nnnna, küldtem én is képet. :D Vigyázz világ.... -
Akkor inkább magát a cross-t küldhettem volna, ugye? ... :( -
:) Karaj.... Tényleg hiányzik, mert szerény véleményem szerint ez a legjobb részletességmegőrző mappolás a poláris koordinátájú gömb mapok után. Bár oylat, hogy poláris mapot kezeljen valami, azt még tényleg nem láttam. :) Mirrore ball szokott iylen formátumban lenni, de az igazat megvallva a szimpla yx koordinátás verzió még mindig elterjedtebb belőle.... -
nenad #4318 megvan a cucc kosz szepen! :) -
nenad #4317 vray tudja...
(cubic,angular,speherical,mirrored ball)Oh yeah!
erre nincs script...ez egy olyan feauture amit nemigen lehet lescriptelni szerintem.
Majd csak rajonnek Spluttereknel is.
No de sebaj. -
Hmmm... HA már lemodelleztem a parkolót. :/ ... Hehe... a háttérbe azért még elfér egy hegy, az oldalába egy jó nagy Vault ajtóval... :) -
Kösz. :)) Amúgy tök érdekes, hogy a 9000x4500-as kép "csupán" 18MB, én nagyon meglepődtem. A tömörítetlen Cubic map, ami 2000x2000-es lapokból állt az 240MB volt.... :))
Ja, tudtam, hogy a cubic mappolással sokkal jobban meg lehet őrizni a részletességet, sőt, talán azzal lehet a legjobban, mert egyenletes, de az a baj, hogy nem a Brazilnak kellene tudnia, hanem a MAX-nak, mint mappolási procedúra, a max environmentnek meg csak gömböt, vagy cilindert ismert, vagy van az a "shrink wrap", amit nem igen szoktam használni, mert nem igen értem a működését.... :)
Szerezni kellene valami scriptet, vagy kis plugint cubic mappolásra, vagy ha más nem, akkor manuálisan kell a kockát megcsinálni... azt viszont akkor a skylight nem tudja használni... Arrrgh... Na, mind1...
Képet az itt megadott mailcímedre küldtem. Remélem az jó... :D -
A fényképnek akkorának kellene lennie, hogy egyik mérete sem (szélesség, magasság ) sem haladja meg a 100 (esetleg 150) pixel nagyságot. a 100-150 nem a képarányra vonaatkozott, hanem, hogy a között mozoghat a méret. Ok? -
nenad #4313 Alardyn csinalhatnal nekem belole egy amolyan 1400*X eset, betomoritve egy ket mega lehet, feldobhatnad valahova. Koszi. Csak szivesen eltennem a gyujtemenyembe ha nem gond, a sok kis innen onnan osszevadaszott hdrigany kozott igen elokelo helyet fogalalna el. :)
Meg egy aprosag, bar a kepbol nem derult ki, (nemtom a brazil ismeri a cubic mappingot?) de cubicba ezerrel jobb minosegu marad a HDRI, foleg a talaj oldala csak hogy tudd ha kene egyszer. -
nenad #4312 fle go nyitunk uj topicot! :) -
nenad #4311 Krva jo a HDRImap! -
egyetértek mindenkivel,mert még javíthatsz is rajta és befejezheted ha már eddig eljutottál,de újat is kezdhetsz.viszont nagyobb képet is csinálhatnál hogy jobban lássuk.
én most csak szenvedek a TT-mel,pedig már csak a sok-sok tartoék hiányzik... -
fle go: en csak azt tudom tanacsolni, hogy ne add fel! Vagy ha mar tenyleg ugy erzed, hogy ez az auto ennel jobb marpedig nem lesz, akkor hagyd a fenebe, kezdj el egy masikat! Hidd el, sokkal jobban fog sikerulni. (szemelyes tapasztalat)
Aldaryn: az autok nem lehetnenek inkabb egy olyan T3-as Falloutos "vault" fobejarata elott? :))
SaWo: ha minden igaz, holnap kuldom a kepet, csak az nem vilagos, hogy a 100-150 pixelt hogyan ertetted (vagy felreolvastam es 100*150?) -
Nmetom, amúgy elég ratyi modell, úgy akadtam rá valahol a neten, nem kamera elé szánt modell, inkább amolyan "prop", azaz kellék, vagy háttérelem, gondolom ezért is került fel valahova.... Az igazat megvallva egyszer akartam csinálni egy roncstemetőt, és ahhoz gyűjtöttem össze mindenféle autó, meg repülőmodelleket, mert lusta voltam, hogy aztán szétszedve egy nagy halmot csináljak belőlük, majd pedig jöhetett volna valami rozsda, meg miegyéb...
Nem is gondoltam volna, hogy ezt majd még a parkolónál újra elő fogom venni... roncs rula!
A HDRI képdemonstrációs képbe azért került (kép a képben... hehe) hogy legyen valami változatos felület, amin a HDRI tükröződhet kedvére... -
Aldaryn: ez a kocsi kié mié?
fle go: jó a kocsi , az ajtónál van egy kis hiba amit már mondtak -
Orange #4306 Szép a kocsi, csak a poligonokat kellene egyenletesebben elosztani, mert szerintem néhány helyen nagyon kevés van, és néhány helyen nagyon sok. Főleg a tetőbe és az ajtóba kellene több. -
Holnap kapsz tőlem is képet, ígérem, csak egy kicsit nehéz HDRI hátteret rakni mőgé. :)))
-
Nagyon jól halad ez a CRX, az ajtó vonalával viszont egyetértek. Próbálgassad pl. azt, hogy a smoothing bekapcsolása mellett mozgatod a vertexeket, szokott segíteni. Ha Editable polyban bekapcsolod a subdivot, akkor a vertexeket ettől függetlenül szerkesztheted (meg minden mást is... :/) Így közvetlen látod, hogy a vertexek alap helyzete hogyan befolyásolja a subdiv utáni felület képét.
Nagyon jó munka! Csak így továb!
U.I.: Még egy apróság: A szögletes felületek éleinél a lekerekítés lehetne egy leheletnyit élesebb... -
"nem tudok tobbet kihozni magambol:( egyenlore!" Én ezt 1ből visszaszívnám a helyedben!!!
Amúgy a kocsika nagyon szép. Talán az ajtónál jobban oszd el a poligonokat, mert így nagyon nagy lesz a törés benne még a meshsmooth után is. -
Udv Emberek! Hat jelen pillanatban igy allok az autokammal, mondhatom egyaltalan nem vagyok vele megelegedve, de nem tudok tobbet kihozni magambol:( egyenlore!
http://www.redrival.com/flegos/hondaviews.jpg -
Csak annyi, hogy a modellen nincs renderelt "specular highlight", mivel fényforrások nincsenek a scene-ben, hanem az égboltról tükröződő napkorong adja ugyan ezt a hatást, mint a való életben. :D -
nagyon szép az ég,a tükröződésbe szerintem semmi különös nincs -
Zsír vagy Aldaaryn! Csaka fényképet is küldd lécci.(A háttérbe tehecc HDRI-t is ha gondolod, mármint a fényképedre :DD ) -
Ja, a megvilágítás, és az ég a lényeg. Magayrán a környezet. A képek kb 1 perc alatt készültek Brazillal. -
Amiért már egész este gürizett a gépem, mármint a nagy HDRI sky, gondoltam beteszek egy kis képet.
Úgy tessék szemlélni, hogy ez életem legelső találkozása ezzel a programmal. Remélem, hogy ennél rossazbbat nem fogok már csinálni, csak jobbat. :D

Az autó továbbra sem az én modellem, csak egy tesztbábu a tükröződéseknek. Kicsit idillikus a kép, ezen kívül kapott egy kis Lens Effectet, hogy jobban kiemelkedjen a nagy fényskála. :))
-
nenad: megkernelek hogy kicsit reszletesebben ird le ezt a fekete feher csodat, mik kellenek hozza pontosan es a folyamatot ahogy meg kell csinalni, mert nekem ez meg kicsit magas. Persze csak ha nem rabolom vele az idodet!
Elore is koszi! -
nenad #4294 nekem is TNT2 van... Teljesen megfeleo, szoftware renderingel....! :) -
nenad #4293 ja es a masik oriasi elony az egesz hobebelebanc kb 1 megat zabal a memoriabol... Kibaszott nagy polygonszamu cuccokat lehet vele nyomatni. -
nenad #4292 Alardyn>de huJe vagy :)
Fle Go, hat en feher vagy drapp sepia szinu skylightra, de a legjobb a fekete feher HDRI, nagyon szep feny arnyekokat lehet vele generalni.
Csak kapd elo a legpofasabb hdri-det es tuningold meg hdrshopban a image/effects sepia toneban.
Mindez ha GI-s szurke kepet akarsz.
No ide is beirom, szerintem a legszebb, legelesebb, legjobb,legstb GI-t a renderqueen nyomatja. Ha valaki valamilyen fekete feher csodara vagyik, vagy gyonyoru caustocsra csak export a camera meg a modell 3dsbe,convert> rrt fapadozd be a fenyforras helyzetet, es utana renderelj renderqueenel. remelem egyszer megcsinaljak maxplugnak is :)
csekk disz:http://free.x3.hu/losalamos/rqueen2.png
kibaszott gyors es szep a gi. nem is tudom milyen beallitasokkal kene mas programokkal ilyen csinalni. (faloff mappal lehet >shadow/light de az csalas :)
No es persze mennyit kene ra varni. 1-1,5 perc alatt lehuzza a csako....
-
Szükségem lenne egy jól működő Shag Haair-ra sűrgősen. Megszánna engem valaki?
ftp: ftp.x3.hu
login: sawo
pass: sawo -
Már nagyon kíváncsi vagyok a garázsra, meg a fényképekre is!!!
RealkS: Ha leírnád konkrétan, mit akarsz boolean-nal megcsinálni, lehet könyeben tudnánk megoldást a problémádra. -
Kösz, látnád az új, immár "Personal Edittion"-t... Vannnak benne roncsrakások, atomfelhő, miegymás... Power Armort nem tudtam modellezni. :D -
Nálam egy szimpla TNT2 van a gépben, (egyelőre, bruhahaha....) de OpenGL-re rakom a megjelenítést, akkor az első 100-200 polygonig érezhetően jobb mint a szoftveres, nagyon érezhetően, e polyszám felett viszont a szoftveres elkezdi leelőzni, oszt jól ott is hagyja. Ja a proci IntelP4 2@2,6GHz, mostanában inkább 2,4GHz, még mindig meleg van... :(((( Na, majd télen....
Multkor volt nálam egy FX kártya, pár napig élvezhettem, és a MAX megjelenítés fényéveket gyorsult, a egy pár játék meg játszhatatlanná gyorsult.... :DD Szóval én ezt tapasztaltam... -
Nenad, örömmel jelentem be, hogy elkészült életem legelső HDRI panorámaképe, amit terragennel sikerült összehoznom. Még jó pár dolgot meg kell tanulnom, de az biztos, hogy ezzel a progival nagyon élethű egeket lehet generálni.... :)
Amúgy tegnap este készült a kép, 8órán keresztül, 10000x5000px felbontásban, maximális részletességgel, minden téren. :DD