63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• fle go
    Aldaryn: remek ez a kard, ha teljesen kesz lesz kerek belole egy peldanyt, megszallotja vagyok az ilyen dolgoknak, en meg nem mertem vallalkozni az effele targyak modellezesere.
  • Aldaryn
    Megcáfolandó mindennemű híresztelést, miszerinet az előzőleg közzétett WIP képem egy igencsak díszes és használhatatlan csákányt ábrázolt volna, elkészítettem a modell többi részét is, bár nem hiánymentesen... :

Gondolom így már mindenkinek egyértelmű, hogy mi is ez valójában. Amúgy tök meglepődtem, mert kb 5-6 óra altt elkészültem vele. Voltak dolgok amiket most kísérleteztem ki teljes egészében. Na most ez olyan szempontból jó poén, hogy alapból azért kezdtem el, hogy a poly modellezés tanulmányom egyik bemutató objektuma legyen... :)

Pár érdekesség: A mesh teljesen zárt. Egyetlen objektum, nincsen benne egy deka lyuk sem. Minden 1-es smoothing groupban van, és nincs semmilyen smoothing group szerinti elkülönítés a subdivben. :)
    A markolat és a penge találkozása egyelőre nincsen kész. Ott feladtam, mert már remeg a szemem... :/ Marad holnapra, úgy mint az apróbb díszítések, és a rúnák a penge mélyedésében. Vagy ha nagyon unom magam ma este, akkor megcsinálom azt is. :))
  • Aldaryn
    Szerepjáték. Ha én mesélek akkor 70%-ban DnD, ha Lion mesél, vagy más, akkor 95%-ban MAGUS... :))
  • FRenkie
    bázz,igy jó lett volna:) már mindegy,
    a hátsólámpámra nem tudtok megoldást?

Aldaryn!ti szoktatok játszani??
  • youth #4473
    Lion: sorry 1 éveben 1x rakok be nagy képeket :)))

Phantom: nem lesz egyszínű csak már nem bírtam ki és rendereltem párat...
  • PhantomW
    max alá shave and hair cut nincs meg valakinek?
    brazil 1.2 nem került még elő?
  • Aldaryn
    Na, legközelebb, ha játszunk, és én mesélek, akkor CSAK iylen csákánnyod lehet. :D
  • Aldaryn
    1024x576.
  • SaWo
    Miért nem jelölöd ki az edge-ket, és nyomsz rájuk egy connect-et? Ott beállíthatod, hogy hány edge sort szúrjon be.
  • FRenkie
    lion:pontosabban?

még egy kérdés:
    van egy edit polym aminek sok "x" segmense van,de "y" egy szál sem.hogy lehetne y szegmenseket belerakni?sokat kéne ,nincs kedvem 30szor sliceolni.
    valaki?
  • FRenkie
    én fejszének néztem:)
    hány autód van már?
    mindet ugyanúgy csinálod?milyen modelezésitekhknikákkal?
  • LionTR
    Frenkie: esetleg multi/sub object?
    fle go: mail ment
  • LionTR
    "csakany" !!!!!! :)))))))))))))))))))))))
    (bocsi Aldaryn)
  • FRenkie
    3 kérdés:
    1))) milyen materiál illene gumiabroncshoz?
    2))) a képen látható hátsólámpa texturázásához kéne segítség.a képen látható (alpha?) map alapján kéne 2fajta materiált rányomni,pontosabban 2féle bumpot.a fehér "rácsos" bum lenne,a fekete szín pedig sima hullámosságot képviselne.milyen materiállal lehetne megoldani?

3)))mivel lehet meghatározott tengelyre korlátozni a mozgatást,méretezést,meg hotkey
  • LionTR
    Aldaryn: majd atjossz azt megnezed! :) Amugy most, hogy mar vannak highlightok, finoman kell banni veluk, mer kihozzak a hibakat :O Na nem mintha baj lenne, csak ehhez a mostani autohoz nem volt normalis blueprint, es eleg bena lett az eleje.
    fle go: akkor kapaszkodj: meg holnap elkezdem a kovetkezot :))
    Youth: nem tudok (megin) hozzaszolni, mer bazi nagy kepeket raktal be (megin) es belehal szerencsetlen netem, mire lehozna, igy inkabb le se hozza... :))
  • Nyiri
    szerintem egy kard markolata
  • nenad
    Fasza ez "csakany"
  • nenad
    hat mer mekkora? 850*850 nal nem nagyobb...
    Ennyi dido alatt vrayel nyomdai munkakhoz renderelnek Architekturas dolgokat egy procival... (mondjuk ha emlekszel ott minden felbontaszorzasnal egyel vissza kell venni a min/max ratet...)
  • Aldaryn
    Amúgy msotanában a 2órás renderidő nálam megszokott. Ez a max, amit hagyok egy-egy képre. A Parkoló jelenlegi verziója is kb ennyi idő alatt készül el.

A 8 órás renderek pedig ott vanank, ahol valami extra kell, pl. anno a virágom SSS nélkül 35perc, SSS-el 6óra volt.... :) De ez annyira nem zavar, ezek amolyan: Estére ott van hagyva dolgok.
    Főleg azóta csussazntak ezek az idők be, amióta 1200x900, 1800x1100 megy ilyen képméretekben renderelek. A parkoló is 1536px-es HDTV.
  • Aldaryn
    Kisfelbontású??!! :D
  • PhantomW
    jók a képek
    youth ez a discman ilyen egyszínü lesz?
  • nenad
    "kepem" = gepem
  • nenad
    a kep nem rossz, de en az eletbe nem hagynam a kepem egy kisfelbontasu kep miatt enyitt gyotrodni
  • nenad
    bakker, elment a netem egy pillanatra,
    Na mind1 majd csinalok egy komoly testscenet, aztan meglassuk...:)

VrayFeature list nincs, nem sokara kijon az 1.1 ahoz lesz egy jo kis brutal doksi (lattam egy ket fejezetet)
  • Aldaryn
    A forgásos motion blur nem éppen a vektoros motion blur erőssége, úgyhogy ez esteben nem igen találsz jó megoldást MAX+Brazil kombóval... MAjd a Brazil 2.0-ban. :)
  • FRenkie
    hi!szerintem a bejövő nap fénye túl éles,mármint ami a padlóra vetül.a függönyt mivel csináltad?és a regathering az micsoda pontosan,és hol kell beállítani?
  • Aldaryn
    Hogy látható legyen, nem csak Youth modellez, én is bedobok valamit, ami az elmúlt két nap terméke:

Még mielőtt bárki megkérdezné, nem a Középkoros pályázatkiírásra lesz! :DD
    Van rajta egy kis tükröződés, hogy láthatóak legyenek a bennső élek, görbületek...
  • FRenkie
    hello!klassz a modell,a mb-t jobb klikkel a ojjetktumra kattintva a propertiesbenlehet beixelni(image).és ha brazild használsz akkor a brazil beállításoknál IS keresd meg a motion blurt és kapcsold be.
  • Aldaryn
    Hmmm... Azért az árnyékokkal nem értek egyet. Nézzed csak meg ezt a képet: anno már beraktam egyszer.... : Itt van
    Ezen a képen 2 fényforrás van: 1 sky, meg 1 direkt, ami a napfény helyéban van.
    Az egséz kép rmegvilágítása regathering eljárással készült. A kilőtt fotonok száma valahol 100E körül van... És szerintem az árnyékok, (Nem, nem a padlón lévők!) nagyon jól néznek ki, nagyjából úgy, mint pl. itthon a szobámban a nem megvilágított részeken.
    A függöny mögötti árnyékok is rendben vannak szerintem...
    A kép renderideje kb 2 óra ebben a méretben. Szimpla foton map, 100-120E fotonnal, és 25Viev ray a QMC-nek. A foton bounce (és ezzel itt maga a GI bounce is) 12db, ami szerintem nem kevés.
    Ugyan ezen beállításokkal (12 bounce 25View ray) pmap nélkül nem végzett egy este alatt a képpel. ...
    Azért gondoltam, hogy ezt rakom be, mert ezt tényként tudom tálalni. :)
    Amit vray-ről írtál, az nagyon érdekelne, nem tudasz valami helyet, ahol valami izmosabb vray feature list van, képekkel?
  • fle go
    Youth: nagyon szép az mp3 lejátszó, én az árnyékokkal nem vagyok kibékülve igazán, de tudom figyelmedbe ajánlani a 3 pontos bevilágítást talán az még javíthatna rajta. egyébként gratula, még full jóra feltextúrázod és király lesz.
    http://www.cg-2.com/tips%20&%20tuts/tips_lighting_frameset.htm
  • youth #4447
    Valami miatt nem működik a Motion Blur... Braziéban hogy kell megcsinálni? tudom van egy olyan menü hogy motion blur server vagy mi de baszik működni... :/ hogy bírjam szóra??? :)
  • youth #4445
    Bocsi fiúk a sok képért!!! Most fél évig nem nyomok be semmmit már... :)

• youth #4444
    És mégegy a tetejéről:

Most jön a legnehezebb számomra: textúrázás :((( útálom :D
  • youth #4443
    Rég volt képem :))) na hát ezen dolgozom mostanság: egy Panasonic sl-mp30 mp3 playeren, íme:

A képen a cd fölött van egy háromszögféleség azért olyan szögletes mert elfelejtettem lekerekíteni, most vettem észre :))

Kritikát várok!!! :)

A cd borítójáról (amit Phantomnak köszönhetek) kiderül hitvallásom: Nightwish forever !!!!!! :DDD
  • Sound
    soft quadro??? soft ati, nem?:D

cskapi, nézz emailt!
  • cskapi
    Köszi, megnézem
  • cskapi
    Sound

Meg tudod mondani, honnan lehet hackelt fire GL drivert szerezni?
    Nekem as Ati 9700 pro van

Köszönöm
  • fle go
    Üdv!
    LionTR huzzál már a kocsiddal a retekbe:))))) Ez megint egy állat gép és engem mindig felidegesitesz mert nem tudok még ilyet csinálni, de legalább inspirálsz!!! Nagyon jól néz ki!
    Megkérnélek hogy nekem is küldd el azt a lámpakészítős tutorialt erre a cimre ha még meg van.
    [email protected]
    Köszi
    Sawo a logot holnap tudom csak kuldeni de kuldom!
  • Sound
    Ati kártyákkal elképzelhető, hogy lehet egy kis kavirc 3d appok alatt. Szimplán csak azért mert catalyst game-re van optimalizálva. Aki Ati kártyával 3d-ni akar, annak azt tudom ajálani, hogy rakjon fel még egy oprendszert amivel majd 3d-ni fog, és tegyen fel egy hackelt FireGL drivert. Ezekkel a driverekkel kifogástalanul működnek a 3d appok, ráadásul gyorsabbak is. Nálam a helyzet úgy volt hogy 9700-esem van, és XSI alatt buggzott, kijelöltél egy élt, ezalatt egy eljesen mást jelölt ki. Szal LOL. Felraktam még egy oprendszert, meg"hackeltem" FireGL dirvert és csináltam a 9700-es kártyából software-esen egy X1-es kártyát. Nagy különbség így software-esen nincs (pedig lenni kéne), csak annyi hogy mostmár normálisan tudom használni XSI alatt :)
  • youth #4436
    Köszi!!!