63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• nenad
    hmmm, van egypar csak nemtom melyik nez ki legjobban. :) Particles vagy displacement map,
    Animacio lesz vagy allokep? Nem mind1
  • fle go
    bocsika persze ha masnak is van valami otlete akkor azt is szivesen varom!
    Koszi mindenkinek!
  • fle go
    Udv!
    nenad toled szeretnek segitseget kerni ha jol tudom Te cinemazol is:)
    A kovetkezo a dolog itt ez a kep: http://www.redrival.com/flegos/sponge_scene3D.jpg
    Ez egy tuzhely lenne majd, a kerdesem pedig az hogy a szivacs altal hagyott tiszta sav ket oldalara valamilyen habos anyagot kellene modellezni, csak nem tudom hogyan, vagz csinalani valami annak latszot es azt texturazni, meg kellene valami zsiros felulet texturanak a tuzhely tetejere, van erre tipped hogyan lehetne megoldani??
    Elore is koszi
  • nenad
    peterr, ez igy ebben a formaban nem igaz :))...
    A renderelesen kivul nagyreszt mindenki ilyeneken dolgozik. Tobb memoria, vagy dualproci, semmi tobb... A silicon grafix meg ezek... multido.
    (asszem az ujjabakon is mar normalis windowz fut...)
    Ami max instabilitasanak az oka az hogy a kompatibilitas megorzese miatt nem "mertek" ujrairni a kodot, csak itt ott beforrasztgattak, kitomtek, kiegeszitettek. Sok fejleszto panaszkodik ra hogy ennel nagyobb kavarodast nemigen talalni. Ezert is lesz beszuntetve 3dsmax vonal a 6. verzioszam utan.
    Vegre egy teljesen uj cuccal rukkolnak elo...
  • K.András
    Igy mindig el lehet mondani az uj verziora hogy stabilabb ,sokan meg biztos szaladnak megvenni :)
  • Aldaryn
    De most komolyan: Mi lenne, ha a MAX stabil lenne? Ezen azért szerintem a készítőknek is jobban el kellene gondolkodniuk. Más progik, ugyan ilyen "mindent egybe" progik sokkal stabilabbak... Grr...
  • nenad
    ja, csak rendereles, meg anim, bar ez utobbi is mar eleg vacakolos
  • FRenkie
    akkor micsinálsz mexben ha nem modellezel?rendeelsz?
  • nenad
    mosma megy(uj nagyaon allat tuzfalam van egy ruszki siterol szedtem le, es kepzeld utana van pofaja letolteni a ceg szervererol a kovetkezo betat - keiro personal firewall 4.0..)
    A publikus 2.3-nal tart... nagyon jol megcsinaltak, meg a windowznak is total kuss van, ha akarod meg a add/remove programs-ot is letiltja. Oh yeah!
  • nenad
    ezert kell hasznalni masik modellert... Nem vagyok kibekulve ezekkel a "mindent egybe programokkal" Nekem max evente 2X fagy, mert soha nem modellezek benne...affene nem megy a smilie beszuras
  • SaWo
    Erről csak ennyit, hogy az milyen, hogy dolgozok egy fejmodellen. Egyszer csak begolyózik a max, mondom sebaj, visszatöltöm a Recovery-ből
    megnyitom a file-t a szemgolyókat betölti, viszont a fej sehol. Box modelling-gel csináltam, és a mesh még box1 néven volt. És tudjátok mi volt a "box" helyén??? Tényleg egy kocka volt, de az a kocka egy Dummy volt.... :P
    hát én nem tudtam ,hogy röhögjek, vagy üssek ...
  • Aldaryn
    "Az én falamat véres foltok borítják száradó hajcsomókkal... Igen. MAX-ot használok."
  • K.András
    Az a baj hogy annyira gagyi a nurbs része maxnak hogy vicc, a legszarabb támogatása van minden ilyen prg-közül,ráfekhetnének már végre mert ez igy semmit nem ér,az vigasztal hogy ingyen volt a prg de ha ezért pénzt adtam volna a fejem verném a falba!!!Atyaég egy milla egy ilyen fosért,ha szépen összeáll még szar is lehet belöle!!! :)))
  • Aldaryn
    Különben is, ha már egyszer fogjuk, és váltunk, akkor inkább valami "fejlettebb" platformra, vagy produkciókörnyezetre... Nemtom. :D
  • Aldaryn
    Mármint a MAX topicot, vagy a mostanában nagyon meghalt Maya topicot?? :DDD
  • nenad
    Haha :))) Exportald 3ds-be rhinobol. Vagy szervalj polytrans-ot, Hiresztelesekkel ellentetben max/PowerSolids Iges importere egy nagy FAKK. Nincs mas,(sajnos) kiprobaltam 100X mindent, egyenesen polyba kesz.

Rhino tenyleg jol kezeli ezeket a fileokat, foleg az igest hiszen alapbol javitani is tudja oket, azonkivul az osszes letezot be tudja olvasni/menteni. Ezt nyugodtan a sok kontar szamlajara lehet irni.
    Egy kicsit javitottak az exporteren (3ds) en azt hasznalom.
  • youth #4707
    MMi lenne ha mindannyian átváltanánk maya-ra és folytanánk a topicot mint ha misem történt volna? :DDDD
  • Aldaryn
    ?? Pedig ennek amúgy működnie kellene... :(
    Két inverz normálú felület, és ennyi... Nemtom. Tényleg. Ha talán egy képet, vagy max-file-t be tudnál dobi, azzal talán többet tudnék. De az is lehet, hogy valaki fél perc mulva bedobja a megoldást ide.... :D
  • Aldaryn
    Nyugi... :)

Mellesleg én épp most dobtam neki az egeret a falnak. Még működik... ;) Most szállt el a délutáni munkám. Kellemetlen...
  • FRenkie
    Al!
    van egy polygon felületem,ezt solidifyozom.így végülis egy széleséggelrendelkező lapom lesz.erre brazil glasst adok.De.HDRis képen túl nagy volt rajta a tükröződés túl nagy,és nincs átlátszósága?mi a gáz?régen valami olyasmiről volt szó,hogy a normálokat kell flippelni,de az 2 szembelévő lapnál volt...
  • youth #4703
    Én is találkoztam ezzel amikor a trabi iportáltam vagyis csak akartam...

Nézem a discreet.com-ot...
  • K.András
    tököm tele van ezzel a szájbabaszott geci maxal komolyan mondom csinálsz valami modellt és baszik rendesen behozni miközben semmi baja nincsen a modellnak pusztán az a baj hogy annyira otvaros a max hogy képtelen egy modelt beolvasni iges fájlbol ami annyira vicces hogy hihetetlen na ezért nem használják komolyabb dolgokra a maxot mert egy nagy szar fing semmi
  • Aldaryn
    Esetleg a www.discreet.com? Nem nézted meg a produkts közt? ;)

Mármint ha Discreet cucc....
  • FRenkie
    van egy rakat,mindenféle...

nekem pedig valaki mondana egy download linket a power booleanhoz?
  • youth #4699
    Frenkie, vevő vagyok mindenre ezért ha tudsz nekem adni textúrát kérlek tedd meg icq-n ma este vagy majd holnap leszek... esetleg e-amilban nmég jobb lenne: [email protected]

Ja és egy valami nagyon böki a csőrőm mégpedig az hogy nem tudom mi az a Discreet Flame... valaki hallott róla?
  • nenad
    szerintem nem is rossz, akar egy lehetne az is hogy eppen az agy melle rakta le a lejatszot a padlora. :)
  • FRenkie
    correction...
    "lapatextúra"= fa textúra :)
  • FRenkie
    hello!
    már dícsértem a modellt, a kompozíció szerintem sem a legjob,mi nem tetszik az hogy mindig azt a csúnya lapatextúrát használod(halnál,trabantnál is)pedig annyi fasza kering a neten.Szal szerintem egy faxa mp3 lejáccó nem pászol egy deszkákból összerakott asztalhoz(padlóhoz?).
  • youth #4695
    Nem erre gondoltam amikor azt mondtam hogy építő kritika :D
  • RelakSfromhome
    Olyan a lejáccó, mintha valami rizses képminőségű tv-ről szedted volna le :D
    Egyébként meg szar a fényképeződ :P
  • youth #4693
    Oké cselekedni fogok!!! :))

De a kép nem értem miért nem jött be már Nemesys is mondta icq-n... Hogy jött be mégis a kép?
  • Aldaryn
    Na, bejött. Nemtom mér nem láttam. Bocs. ;)

Halad a kép. Látom, azért a HDRI környezet lassan elmaradhatatlan tartozéka lesz minden képnek...:) Hehe...
    Teljesen egyetértek Nenaddal a kompozíció tekintetében, meg a CD-ket egy kicsit el kellene vinni a kép aljáról, még jobban lefelé, mert így túl sok szerepet kapnak. Holott Az Mp3 lejátszóról szólna a kép, nem igaz? Az viszont nagyon kicsi a többi objektumhoz képest. Kicsit előrébb jöhetne. És a fejhallgatót is beljebb kellene hozni, bár ez azt vonja maga után, hogy újra le kell modellezned a kábeleket, amik szerintem fenomenálisan élethűre sikeredtek, mármint a hajlát, görbülés tekintetében... :) Referencia rulez.

Ami a DOF ot illeti, akár a beépített Brazil DOF-fal is megcsinálhatod. Csak az lassú. De legalább szép. :))
  • Aldaryn
    Az lehet, hogy csak 71K, de én semmit nem látok belőle, hacsak az új képeden nem egy piros X a főszereplő... :/ Na, bíbelek vele, hátha bejön...
  • youth #4690

Bocsi az előbbiért ez csak 71 Kbyte ha minden igaz
  • nenad
    amugy sokkal jobban nez ki mint az elobbi :)
    a kompozicio is vagany, bar en azt csinalnam, hogy a player letolnam balra le, a fejhallgatot pedig behoznam jobbra felulre. es akkor megmaradna az a "rezsutos vagas"
  • nenad
    youth, 847kb, ne tegyel fel ekkora kepet mert akinek lassu a nete az nem nezi meg azt gondolvannincs ott semmi sem, foleg hogy nem progressziv... 90-95% compression boven eleg. Sot...(180~300K)
  • youth #4687
    http://www.freeweb.hu/youth/mp3player/13.jpg

Most itt tartok... a modellek még low polyk... azért nem simítottam el hogy ne szaggasson a nézetablakban a cucc és ezek úgyse komoly renderek még... Építő kritikának örülnék :D
  • youth #4686
    Sziasztok!

DoF-ot hogy lehet szépen csinálni??? mert ha max dof-jával csinálom akkor a fókusz testnek meg másnak is körvonala lesz... ami igen zavaró: a gombok körül pl vastak fekete csík van aminek nem kéne lenni... hogy lehet kiküszöbölni?
  • Aldaryn
    Na, azért ez durva volt. Pedig én igazán azt hittem, hogy időben rápöktem a kis ikszre, miután észrevettem, hogy nem pont azt akarom beírni, ami eddig pötyögtem... Na mind1. #4683 : Hozzászólás WIP... #4684 : Hozzászólás....
  • Aldaryn
    Yeah! neked is van végre logód! Lassan eltűnnek a kis fehér szövegek... Karaj! :D Bár még nenadét sem szokta meg a szemem: Mindig néz nagyot: 'Hát má megin ki írt bele a fórumba?!'... aztán kicsi holtidő... és bekattan. :))