63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Talán a második oldalon van kari... -
a www.render.hu ott letöltések azon belül modellek nézd meg hátha ott van bocsi de most nem töltöttem le és néztem emg egyenként... -
nenad #4764 max5+ ban. -
nenad #4763 S.O.S Figy, nincsen valakinek egy human karaktere beallitva minden kesz arra hogy posokat generaljak vele. Az illusztraciomhoz a szent peter szekesegyhaz tetejere kene generalni pozokat de annyira szar az a Poser program hogy elszall az agyam. Egyszeruen nem ertem hogyan lehet ezt hasznalni manipulatorok nelkul, ezek mazohistak!
-
Ne gondolj bonyolultra... teszel rá egy új layert ami fekete fehér és ezt mented ki... reflekcióba is tehetsz ilyen fekete fehér képet ahol azt hiszem fekete azt jelenti hopgy tükrözzön fehér meg nem de mindig keverem mindenhol, de ha nem jönne be nyomsz egy invertet és kész...
De ha nem erreől van szó és nem erre gondoltál akkor szorry -
Ezt pontosan hogy kell csinálni hogy a másik channelt is lementi? -
Szerintem egyeszerűen kimaszkolod a textúrát, és kész. Photoshopban megteheted, hogy adsz még egy channelt a képhez, és ide készítesz egy fekete fehér képet, ami az átlátszósági infót tartalmazza, majd pedig TIF-ként elmented, és így töltöd be MAX-ba, a MAX ekkor látni fogja alfának azt a csatornát.
De egyszerűen használhatsz egy mask mapot is, ahol a mask slotba rakhatod azt a bizonyos grayscale képet.
Jó a falkon. Csak nem reklám lesz valahova?
-
Gabo #4759 Sziasztok!
Bogarászá közben találtam egy egész jó kis oldalt, tele nagy felbontású textúrákkal. Gondolom nem csak én fogom hasznát venni...
http://www.mayang.com/textures/ -
Udv!
Mostansag ezen dolgozom, velemenyeket es kritikat varok, mit es hogyan lehetne vagy lenne ajanlatos javitani rajta.
http://www.redrival.com/flegos/flakonkesz.jpg
Es egy kerdes: a flakon kozepere szeretnek egy ovalis vagy hasonlo formaju cimket rakni amit Photoshopban megcsinalok, de azt szeretnem hogy csak az oval alakzat importalodjon be maxba ezt hogy lehet??
-
Benne van a default scanline is, és alapbeállítással az megy. A Radiosity és Light tracer modulok is bennmaradtak. Legalábbis ezt mondják CGTalkon.
Az igazat megvallva én a MAX 6 utáni progira vagyok kíváncsi. Állítólag ezzel a programmal megszűnik a MAX ág, és az előző verziókkal való kompatibilitást nagy mértékben feláldozva újraírják szinte a legaljáról a kódot... -
Afterburnt is uagyn úgy lehet Brazilban számolni, ráadásul a spéci Afterburn pufferkiemenetk miatt minden Brazilsos dolog, a GI-t is beleértve működik vele. Azaz meg lehet oldani, hogy a scene-ben egy afterburn robbanás valóban megvilágítsa a tárgyakat. (No persze maga az afterburn a shadelést nem veszi fel a GI-től... :) )
Szóval az Afterburn nagyon is jól működik Brazillal. Én már használtam egy párszor. -
cskapi #4755 http://cskapi.uw.hu/biped.dlc -
Kalmika #4754 Guruk : )
Megvan a hibám... Megtenné valaki, akinek van 5.1 es MAX ja, hogy odaadja nekem a biped.dlc nevű fileát a plugins könyvtárból? 4 mega körül van szeritnem...
Tudom, nagy szívesség, de mit tehetek ?:)
Valahova kiettni, vagy adok én tárhelyet hozzá
Köszi -
reméljük:) -
cskapi #4752 Gondolom a default scanline-t benne hagyják
:))))))))))))))) -
K.András #4751 Mental Ray lesz alap render max6-ban??? -
nenad #4750 Ja egy 15 eves monitornal (kis tulzassal elesebb).
azert egy Trinitront vagy Flatront nem hiszem hogy lepipalna. Persze amiket lattam az nem a csucstechnologia 300.000+ penzert de a kozepmesonyt az biztos eltangalja a crt.
-
nenad #4749 szerintem mennie kellene a 3.nak mindenkepp ugyanis az megy vrayel is. -
"Youth: Lenne egy kérdésem: Afterburnt lehet brazillal számolni?"
tudomásom szerintem nem, ugyanis AB scanline-ra épül. De, max5be már vannak layerek, nem? szal szétbontod layerekre, és füstöt, röbbanást külön layerre rendereled scanline-al, majd összekompozitálod. Bár, ha jön max6, amibe már MR lesz alapból, akkor lehet, hogy majd akkor átírják AB-t MR-re is. De ez még a jövő zenéje :) -
K.András #4747 Szerintem élesebb,ráadásul a jobbfajtákat akármilyen szögböl nézheted nem torzitanak és tü élesek...Na meg van belöle 24 colos is ami azért nem kicsi :))) -
nenad #4745 lcd monitor az eletbennem fog elesebb kepet adni, ezt honnan szedted? Sem szinhubb nem lesz. Ami egyetlen elonye az LCDnek az hogy sem a szemed sem az agyad nem piszkalja. NA meg az hogy sokkal kisebb :)) -
Kalmika #4744 Sziasztok!
HELP
Eddig ment a MAX 5.1, most miután ujrainditottam a gepet, bejon a betolto kepernyoje, es ahogy végig ért, visszadob a taskra, es nem jelenik meg a MAX képernyoje.
Mit tegyek?
Köszi -
Ehh hogy megcsappant a hozzaszolasok szama...csak nem az iskola kezdodott el?
-
Youth: nenad oldalán állok ami a monitor ügyet illeti. személy szerint a fene megenne ha 19 colos-nál kisebb monitoron kéne dolgoznom, gondolok itt a DTP munkára illetve a modellezésre, és ha tehetném mégnagyobb monitoron dolgoznék!!!!! LCD monitorok jók mert sokkal élesebb képet adnak és nem vibrálnak, de a 17 colos kicsi. 19-esek ha 100Hz-en dolgoznak akkor már egészen jók, szóval ha teheted minél nagyobb monitoron dolgozzál, észlelni fogod a külömbséget! -
Vegyétek úgy hogy nem szóltam... megy brazillal csak a Phonix nem... nektek megy az? -
Ja én is erre gondoltam...
Lenne egy kérdésem: Afterburnt lehet brazillal számolni? -
nenad #4739 minel nagyobb annal jobb, foleg modellezesnel nem folyik ki a szemed, ha lehetne akkorat vennek mint egy fal... -
A Bruttó ára 57 ezer ha jól tudom... -
K.András #4737 Rhino topicba beraktam min dolgozom most, ha van kedvetek nézzétek meg... -
K.András #4736 Szerintem nem felesleges, nekem 21-es van és katarzis élményt nyujt :) pedig nem tft meg lcd hanem katod... -
K.András #4735 Ez egy tuti monitor!Igaz nem a legjobb márka de attol még jo, 1024-ben 100Hz-t is tudja szoval nem fárad töle annyira a szemed nem is kicsi 19-es tco 99-es szal szerintem jo ha az ára is jo :) -
szerintem felesleges a 19 colos,én inkább 17es LCD-t ajánlanék...mert nekem az van:)
de tényleg.egyébként az árát nem láttam ennek.(?) -
Sziasztok!
Szerintetek milyen ez a monitor? megéri beruházni rá???
http://www.lge.co.hu/termekek/informacio_technologia/monitor/crt_monitor/900b.html
Köszi előre is -
Hopp ezt megoldottam, ilyen se volt meg valahova fel is irom...mondjuk ide.
Ma megtortent hogy magamtol rajottem valaminek a megoldasara!!:)) Taper Modifi-vel oldottam meg, de ha valakinek van mas otlete akkor rajta -
Koszi szepen, majd studirozok vele!
Lenne egy mas jellegu problema is maxban, ime a kep:http://www.redrival.com/flegos/flakon.jpg
Ez egy flakon lenne, es azt szeretnem elerni hogy a hasa (flakon also resze pirossal jelolve) szepen kidomborodjon ahogy jelolve van) hogyan tudom ezt elerni? -
nenad #4729 ami buktatoja van az egesznek (es el is buktam rajta) az az hogy a particlenek a meretenek eleg nagynak kell lennie, mig a pcloud befoglalo gizmojanak eleg kicsinek, hogy ne lebegjen egy vizcsepp sem. -
nenad #4728 mindjart megvannak a buborekok/vizcseppek.
Uhum egy kicsit tulspiraztam a dolgot.
A izet habfoltokat vagy akrmit jol meg lehet csinalni pcloud-al (particle object>pontfelho) az anyagon mulik az egesz azt kell valahogy jol beallitani, pl falloff mappal, hogy belul mas legyen mint kivul. Nem rovid jatszma, en most csak vizcsepp szimulacioig jatszottam el. Te majd elszorakozol vele.
A displacementnel meg a cellular texturat hasznaltam
uhum, kozben valami baja lett a szivacsomnak, tesztrender idejere kikapcsoltam a displacementet es most kisse furan allt vissza :))
na mind1 itt a kep:
http://free.x3.hu/losalamos/szivacs2.jpg
-
Allokep lesz, koszi a szivacsot.
es scanline-ba lett renderelve, de az anyag korant sem vegleges. -
nenad #4726 http://free.x3.hu/losalamos/szivacs.jpg
mondjuk ez sem egy csoda de el tudsz belole indulni.
A habokra is kitalalok vmit. -
nenad #4725 mondjuk a szivacs is kotombnek nez ki :)) Ez scanlineban renderelted?