63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• nenad
    Youth!!! Miert nem hasznalsz simbiont fa texturat? Az proceduralis es nagyon szep, Barmilyen nagy meretbe rendereled mindig eles marad... simbiont ingyenes es rengeteg gyonyoru shader van hozza..
    http://www.darksim.com/html/simbiontmax.html

(a kompozicioid egyre szornyubbek :))) ne eroltesd probalj meg valami veletlenszeru de jol kinezo dolgot csinalni, vagy ha mindekeppen valami ritmust akarsz beletenni akkor ugy csinald hogy az SZoljon is! :)) Vagy nezz meg egy ket festmenyt hogyan raktak ossze anno a maistrok. Pl cezanne csendeleteit.
  • FRenkie
    köszi
  • RelakSfromhome
    Én is így tudom

• K.András
    szerintem tul fekete az a fekete :)egy kicsit világositsd hogy a vonalakat rendesen ki lehessen venni...
  • youth #5149
    SZVSZ= Szerény Véleményem Szerint

Ha jól tudom
  • youth #5148
    Mitől lehetne fotorealisztikus?
    Mindenkit meghallgatok, mert adok mások véleményére is, szóval ne tarssd vissza a kritikát!!! ezt a modellet végre jól akarom lerenderelni...
  • FRenkie
    na így már karaj!

mi az a SZVSZ ?????

riken: Isten vagy!(textúralinkek)
  • youth #5146
    Ja van glow... de ezen is kell javítani kicsit élesebbre venni...
  • youth #5145
    Ez egy 8 perces próbarender volt csak a nagy kép ennek a 4x-e lesz felbontásban és minőségben is 2x jobb... az olyan 40 perc lesz.

A gép:
    AMD 2000+
    512 MB 333hz DDR SD RAM
    stb...

Ezen csak P2-es élsimítás van min/max samples [-2x-2][2x2] a végsőm [3x3]-as lesz

amúgy ami lassírtja az a GI és az Aldarn találmánya a műanyagos üveg :DDD
  • RelakSfromhome
    Az üveglap körül van valami glow, vagy csak homályos a moncsim?
  • fluga
    majdnem fotorel szvsz, grats! mennyi volt a renderidő? milyen konfigon?
  • youth #5142
    Szia ha tudnék segítenék, de lövésem sincs az animáció terén :(( majd gyakorolok...

Az én problémám itt van:

A cd-t eltoltem hogy le legyen annyira beállított hatás, a glowot kicsit levettem és kicseréltem a textúrát, valamint a műanyagnbak is az átlátszóságát növeltem, tudom kis kép, szar minőség de most az összhatást nézzzétek kérlek!

Köszi!
  • fluga
    nem, xp. és már annyit jáccottam vele, hogy jojózik szemem. a gond az, hogy a legtöbbször ragaszkodik ahhoz, hogy mondjuk a 391ik től nem számol. de köszi a helpet.
    a para, hogy nincs kész az anim.
  • nenad
    ha megvan a scened most azonnal generalj egy masolatot belole aztan jatszal vele. vegul is ha az animod kesz akkor tudsz ugy is rendereleni hogy 1-100, vagy 100-150, es osszehozhatod, de mondjuk a te helyedben ujra tennem a maxot. Uninstall/intasll (nem REPAIR)
    Nem lehet tudni miert csinalja, ja meg egy kerdes ugye nem windows 2000-d van?
  • fluga
    hi skacok. remélem tudtok segteni,SOS, de nagyon.
    probléma:
    animáció, 500 frame, 25fps. videopost, targa szekvencia. abszolút random módon kiszámolja mondjuk a 25ik, vagy a 84ik, vagy a 390ik képkockát jól, néha 1-100ig jól, utána szarul, majd 120tól megint jól, stb, mindenféle logika nélkül. ami történik: számol számol, a virtual frame jól megjelenik (egyedüli effekt a glow), majd egyszercsak nem menti a képeket tovább, hanem csak az effekteket számolja ki, a tárgyakat nem. a virtual frameben is csak az effekt jelenik meg, a tárgyak nem. remélem érthető a gond.
    kipróbáltam movban is, ott úgy tűnik hogy jól számol, DE ott meg a glow effektet egyszerűen nem teszi rá az animációra (Jpeg B, high quality, 25fps)
    plusz info:
    felbontás 720×576,
    és ha még nincs kiválasztva az output file, akkor azt irja ki a devicehoz, hogy no I/o device driver found, majd amikor kiválasztom a formátumot, akkor megjelenik, helyesen, hogy Targa, vagy Jpeg B driver, de ha a legördülő gombra kattintok, akkor megint azt irja ki, hogy no IO device driver found és válaszhtatom ki újra a fileformátumot.
    Remélem érthetőek a gondjaim, és tudtok vmi ötletet. esetleg újra kéne installálni a maxot vagy mi a szösz?
    a helpet előre is köszi.
  • nenad
    hello Riken! Jo ujra latni teged. Gondoltam am rad es eltettem mindenfele cuccot ami epiteszethez tartozik>
    Sketchup 3.x Piranesi stb :)
    ha kell csak szolj! :)
  • youth #5137
    Megmutatod? vagy a rhino fórumban már megmutattad? de az nem a végleges volt nem?
  • youth #5135
    De jó újra látni!!!

Köszi a linkeket!!!

Amúgy mi van a diplomával?
  • Aldaryn
    De én már nagyon sok helyen összefutottam nagy felbontásu textmapokkal. Mondjuk minden 100-ból 1. Csak keresgélni kell. Bocsi, hogy nem tudok direkt linket.
    Egyszer olvastam egy pacákról, hogy a képéhez a deszkatextúrát (Nagyon nagy felbontású kellett neki)úgy csinálta, hogy egy rakatt deszkát beszkennelt, és PS-ben egymás mellé rakta őket... :D
  • Aldaryn
    Hopp, a cafee nem cafee, hanem cafe.... :D
  • Aldaryn
    SZVSZ a linkelt képen lévő textúra sem valami nagy felbontású... :) amúgy a www.3dcafee.com-on van egy nagyon jó kis textúralink gyűjtemény, én anno ott találtam nagy felbontású deszkákat. De már nem emlékszem a pontos linkre...
  • FRenkie
    más: rájöttem hogy olyan háttér kell az autómhoz ami egyszerűbb,sejtelmesebb,és ezáltal jobban hangsúlyozódik az autó maga.mondjuk ezt mondtátok ti is.szal elég csak valami eccerű cucc...de még nemtudom mi...
  • FRenkie
    ezt is te csináltad?mert ezzis durva!ja nem ezt nem te csináltad,de a tied is jó!csak azt nem értem hogy miért csinálsz vagy 30 képet arról a discmanről?mert elsőre fasza,de attól szerintem hogy más az elrendezés nem lesz jobb.találd meg a megfelelőt,és azon finomíts!
    ezt persze lehet azért mondom mert én nemnagyon rednerelgetem a TT-m ,mert lassú,de te meg biztos élvezed hogy viszonylag gyorsan kész egy kép,vagy nem?
    na mindegy
    viszont szerintem ez a "palló" nem illik a dikmenhez.legyen egy szép síma asztallapon maybe...
  • youth #5128
    Nezd meg

Kb ilyen felbontású textúra kéne
    Thx előre is
  • youth #5127

Így gondoltam hogy egyik képben a fülhallgató lesz a fő hangsúlyban... na mindegy. Itt a kopozíció milyen? ugyanis itt lem látni túl nagy rendezettséget nem? :)

Nincs valakinek olyan textúrája mint a képen csak negyobb felbontásban? 800x600-nál nagyob... Fontos lenne

Bocsi de ez muszály volt
  • youth #5126
    Amúgy nem akartam így "erőltetni" de azt akartam hogy a kép tetején is legyen valami belógó tárgy ezért raktaom oda az egyik cd-t... nem volt szándékos a szabályosság... próbálom javítani...
  • youth #5125
    Köszi skacok!

Szerintem ma még dobok be pár képet hogy véleménytkérjek...

Igen Aldaryn! a színe nekem is tetszik ezért meg szeretném tartani, de azért jobb lenne jobb felbontás, így kifejezetten csúja szvsz a padló :((((
  • nenad
    szerintem a kompozicio most eroltetett a harom korong tul szabalyos ritmusban koveti egymast. Szerintem inkabb eloszor csak tologasd harom lapos cilinder atoobit meg hideold mig ki nem talalsz valami jobb kompot.

A tobbi viszont nekem teccik! :)
  • Aldaryn
    A fa textúra szerintem most inkább tűnik szemcsés DOF eredményének... és ez talán még szerencse is... A színe viszont jó. Kicsit depis...
  • youth #5122
    Köszi!
    Megnézem mi van evvel a fényáteresztéssel... A fejhallgatót meg én nem szeretném elmozdítani, innkább ezt a pózt máshonnan "fotózni" egy képen a lejátszó, egy képen a fülhallgató kerül előtérbe... erre gondoltam...

A fa textúrán nagyon látszik hogy mennyire gagyi? mondjuk tök mindegy mit mondotok, mert nekem nem tetszik szóval küldjetek lécci :DDD
  • Aldaryn
    Ezen a képen legalább szépen látszik maga a lejátszó. És ez érezhető haladás. Az egyetlen dolog, ami még mindig nem fér a fejembe, az az, hogy miért nem jut fény keresztül az átlátszó műanyag elemeken... Gondolj bele, a scene, amit anno küldtem: Ha azt lerendereled, ott a színezett átlátszó műanyag alatt tök jól látszódott minden...
    Talán 1-3 GI bounce megoldaná a dolgot... Nem tudom.
    A kompozíció alakul, az egyetlen probléma vele kapcsolatban az az, hogy a fejhallgató kiekrült a látómezőből, pedig az nagyon jól nézett ki.
    Előbb helyezzed el valahova a fejhallgatót, ahol jól néz ki, és csak utána modellezzed le a kábelt...
  • youth #5120
    A padló textúrája elég kis felbontású :( Nincs valakinek olyan textúrája mint amijen ez? mert nekem tetszik. csak negy felbontásban kéne...
    Kérlek segítsetek mert már be akarom hamar fejezni és akkor mással is tudnék foglalkozni :)
  • youth #5119

Na mit szóltok?? Még mindig szar a kompozíció mi?
    Aldaryn javaslatára tettem rá glow-ot...
  • nenad
    ha nem hasznalsz valami vadismeretlent akkor tutko, de meirt nem probalod inkabb ki egyszeruen? Ha nem megy valami le tudod venne az 5.1-t az 5-rol...
  • Aldaryn
    Állítólag minden MAX 4.x-es plugin működik 5.x alatt is, ráadásul állítólag ezek nagy százaléka 6.x alatt is működőképes...

Relaks, szerintem minden képpen érdemes feltenni a frissítést. Állítólag még stabilitási fixek is vannak benne...
  • youth #5116
    Biztos, hát ha azt vesszük hogy a max 4-es pluginjai mennek 5 alatt... ez csak frissítés, lefele kompatibilis, ha minden igaz
  • Quasar
    Ezek a plugok mennek 5.1 alatt is?
  • youth #5114
    Csinálsz egy brazil fényforrást és a menüjében lesz olyan hogy Photon Map, na azt állítsd be és akkor fog számolni Photonokkal ha a braziléban is beállítottad...
  • fle go
    Udv!
    Hol talalhato a photon map? Brazil renderben megtalaltam de kell legyen meg valahol ahol meg tudom adni hogy Global vagy caustics es a photon szamot.
    Help
  • RelakS
    Lehet, inkább megvárom a 6-ot :)

Aldaryn: szted ebben a topicban miről lehet szó? :DD