63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• FRenkie
    beraksz egy brazil lámpát aminél engedélyezed a causticsot.brazil render scene-ben is bekapcsolod a photon map szervernél,hogy a szürke pötty zöld legyen.és bekapcsolod GI-t.
  • fle go
    sajnos meg mindig nem tudtam rajonni hogyan tudom elerni a fenyforrasoknal a causticsot, valaki elarulna hogyan lehetseges?
    Koszi
  • fle go
    itt is vannak hasznos dlgok lehet mazsolazni:)
    http://a_hrishikesh.tripod.com/3dsmaxplugins.htm
  • Gabo
    Találtam egy egész jó kis UVW mapping tutorialt Max5-höz. Akit érdekel itt megtalálja:
    http://waylon-art.com/uvw_tutorial/uvwtut_01.html
  • nenad
    nemtom, szerintem mindent lehet csak a modjat kene megtalalni. De nekem is van egy kerdesem, hogyan tudom rogziteni egy objektum mozgasat, tehat pl azt mondom x iranyban nem szeretnem ha mozogna barmi is tortenjen..
    Ezt most nem reactorban kerdezem hanem ugy alltalaban (hatha mukodik reactorban)
  • nenad
    Jo ejszakat gyerekek! :D
  • nenad
    mert a geometriad annyira hasonlit a kocka/teglalaphoz.
    Felesleges massal veszodni. Sot ilyenkor a bounding box a leggyorsabb es legpontosabb eljaras.
  • FRenkie
    mind1 majd megoldom valahogy.
    egyébként nem értek valamit mert a láncszemeim konkávok.ha convex hullt nyomok akkor duál is hogy interpretation van,VISZONT ha conkáv,use mesh-re nyomom ,akkor meg azt pofázza hogy csekkeljem a konvexitását mert ez nem így van ahoogy én gondolom!bár mindegy mert kontinnyút nyomok és tökéletes,d azért mégis...
  • nenad
    Phantom, eloszor reactor, a golyobol deflectort kell csinalni utana, majd johet a simcloth.

frenkie nem egeszen ertem, de en noise modifiert hasznalnek ha jol veszem ki a szavaidbol. De csak modjavan mert szet... a geometriat ha tulhuzod.
  • FRenkie
    lehet kialakitom a felületen manuálisan a nyilacskát és beextrudálom...
  • FRenkie
    nenad!azt hogy csináljam meg hogy van egy kockám és a kockából kivágok egy kis nyilacska objektumot a felszínéből.eddig oké,boolen.(power).Na de én azt szeretném hogy az éli kopottabbak legyenk ezért ugye egy kis extrudot nyomatnék rá a határoló élekre,de mivel boolenolva van ezért nincs mindenhol ott a megfelelő él és a meshsmooth teljesen elbassza.ha meg nem messmootolom akkor unreálisan élesek az élek.mit tegyek?
  • FRenkie
    ugyanmár!:)
    most fogom megcsinálni az előbbi mechanikám high változatát ami tulájdonképpen az igazi órám szíjának mása lesz
    swatch rulez!!:)
  • PhantomW
    nem:D
    nenadesz: azt hogy csináltad amikor a ruha ráesik 2 boxra és közé a ruhára esik a golyó?
    előbb a cloth ot számítottad ki aztán a reactort?
    mert nekem igy application error van
  • nenad
    mi van ma mindenki lefekdt mar? :))
  • nenad
    most meg azt jatsza hogy a szimulacio elejen az egyik lanctalp eltunik... Bammeg, Azert igaz, ha valami komolyat akar csinalni az ember maxal....
    (csinalja massal :))
  • nenad
    ah nem, vegul is megvan. Rossz az egesz :))) Ennyi a baja, az van hogy megcsinlatam ugy ahogy igaziban van, alaul a kis kerekek az elejen/vegen a nagyok namost probaltam beloni a sulyokat is aranyosan. Igy az also kerekek alig porognek mig a ket szelso - "ami ugye a levegoben van" - porogne mint az alatt.. :) szetcincalja az egesz rendszert.
    Maga az otlet jo, csak erre egyszeruen nincs felkeszitve Reactor. A baj az ha a testenek kis sujt adok akkor megint elrepul minden. Ha mas nem csinalok belole egy kis PArticle animaciot :)))))
  • FRenkie
    rb col helyett nem nyomtál be egy p bombot? :)
  • nenad
    hat szomoru vagyok, megcsinltam a dubla hipper szuper lanctalpat es egyszeruen szetrobban... :) Nem tudok rajonni mi lehet az oka :(((
  • nenad
    tetszik Jo lett! :)
  • nenad
    macromedia flash max 2004 proffesional :))
  • FRenkie
    akkor url-lel:
    http://frenkie.uw.hu/teszt.swf
  • FRenkie
    na megoldottam én is a karóra szíjának a mechanikáját,íme:
    bocs ha túl nagy
  • FRenkie
    aha,köszi,mertthogy engem is valami ilyesmi érdekelne...
  • FRenkie
    nenad!mivel alakitod át a videót swf-fé?
  • aniko
    Pontosan a budapesti Gábor Dénes Főiskolán :( műszaki informatika, ezen belül multimédia szakon.

Spórolok velük :)

• fle go
    de meg is hol a rakban van, honnan szedem elo?:(
  • FRenkie
    nemértem miért keltt ujrakzednei..na mindegy.spórolj a polykkal ,nem lesz gond.
    szeretnék tőled kérdezni valamit:Hol tanulsz?(pontosan)
  • FRenkie
    egyetértek veled!
  • PhantomW
    csak brazil light nál van
  • fle go
    vagy ez csak brazil fenyforrasnak titulalt objecteknel van?
  • fle go
    en sehol se talalom a lampaknal a causticsot. Vajon hol keressem?
  • vaklo
    a 3d warez fórum 9899 - es hozzászólásában megtalálod
  • nenad
    mert nem allitottad be a targynak hogy deflector vagy rigid body legyen. Maskepp atesik akkor allits a parametereken.

Lampa textura, modellezd le, aztan rendereld le szembol es kesz. Modellezni nem tart tovabb a redoket 10 percnel.
    render, csao
  • Ron Ragm
    Honnan lehetne lámpatextúrákat letölteni? (fotózzak... kösz mivel?)
    Ja és miért esik át a simcloth a tárgyon?
  • nenad
    vaklo bemasolod a plugint a 3dsmaxba, aztan a utilitiesnel megkeresed csinalsz neki egy gombot, vagy athuzod egy masikra es kesz.
  • Quasar
    Vagy valaki.
  • Quasar
    Ha van Body paint 3d-d új, azt tedd nár közzé valahol lécci.
  • vaklo
    kérdezném. 3ds max-ban a body paintot hogyan lehet előcsalogatni(működésbe hozni). választ előre is köszönettel.vaklo
  • fle go
    KOszi Gabo!
    Probalkozom aztan majd elvalik hogy mi lesz belole, nem nagyon ertem meg az osszefuggeseket a skylight dolgokban de majd belerazodok:)
  • Gabo
    Flego!
    Tetszik a kép, kellemes lesz! Kaptál egy válasz levelet az ötletekkel.