63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• nenad
    azt tenyleg nem :)
    brazilban nincs mtd ugye? ez sima displacement igaz?
  • Aldaryn
    Most nézem csak, hogy mennyire átdolgozták a VRay weboldalát. Eszementül jó design-ja lett... :) Egy feature list azonban jól nézne ki, képekkel együt...
  • Aldaryn
    Jellemzően régóta egyetlen képet sem raktam ide be... Ez igazából azért van. Mert egyetlen képem sincs, amit berakhatnék... :/ Sebaj. MAjd eljön az egyetem vége is. Meg majd csak lesz még időm akár modellezni is.

Ez itten egy kb 10perces munka. Ami most már 20 perces, mert ennyi volt(10) a bumpmap meg displace textúra. Úgyhogy pont belefér a napi szabadidő adagomba.

Nem most készült. Csak most volt először időm felrakni a szerverre...
  • Aldaryn
    Aha... Én arra gondoltam, hogy egy boltívet nem lehet egyetlen felületből sem kidisplacelni... :) Max egy dombot. Remélem, ez megfelelő hasonlat volt, mert egészen eddig gondolkodtam rajta...
    MTD az MTD-n?? :) Laza... Ennyi erővel akár már erdőket is lehet majd renderelni fraktálokból. Egyszer egy Silicon gépen jó régen láttam ilyet. Mármint fraktálokból renderelt realtime erdőt. Hát... van akik ezzel szórakoznak, és biztos jó nekik.
  • nenad
    dehogynem lehet, az egesz a mapon meg a felbontason mulik (displace resolution)Ez igy is van most is ket kulonbozo displaced pont kozott ter van. A funel(also) kepen ez jol latszik szerintem. Ez akkor lenne idalis ha a map fekete alapon kulonbozo vilagossagu pixelek lennenek es persze 1 pixel tavolsag is koztuk. Csinaltam mar olyat is.

Ha arra gondolsz hogy amikor a ket felulet displaced normalja nem parhuzamos, hanem mondjuk metszo , az is lehetseges de az akkor mar a feluleten mulik amibol displacet generalod. Korulmenyes de lehetseges.

Az uj enginennel amit talan kijon az 1.1 ben azzal mar lehet majd MTD a MTD-n :)
    Nem semmi lesz.
  • Aldaryn
    Érdekes dolog ez a Vray. Sehol sem harsogják, sehol sem üvöltik, reklámozzák halálra, mégis egy csomó mindent nagyon okosan, és gyorsan tud...
  • Aldaryn
    Kellemes. Kifejezetten... :) Gondolom azért a Displacement határait ez a technológia sem lépi túl.... Bár a felső képen lévő gazból nem tudom pontosan kivenni... Pontosabban arra gondolok, hogy a magasságmap miatt nem lehet "lyuk" két különböző magasságú, de egy tengelyen lévő rész között... Na, ezt sikerült szépen megfogalmaznom, mi? ...
  • nenad
    nem rossz az mtd grass csak kell egy kis gyakorlat hozza jol beallitani, bedobok egy masik kepet.
    A felson egeszen masfele gazt probaltam eloallitani.Vegul is minden ugyanaz mint az alson, csak a plane amin van noisos kemenyen.
  • Aldaryn
    Szerintem fát készíteni nem kis kihívás. Ha például pontosan egy fa a kép főszereplője, akkor nem hiszem, hogy nagyon érdekes dolog lenne, klikkelni egyet, és valami csilli-villi plug megcsinálja a fát. Bevilágítod, oszt kész is van... Persze, ha az adott plug képességeit akarod bemutatni, akkor OK.
    De nekem sokszor megfordult már a fejemben, hogy a képet egy fa köré építsem fel... Akkor viszont SZVSZ jobb, ha az ember lemodellezi, gyökértől a tetejéig.

U.I.: Érdekes ötlet, hogy a füvet MTD-vel készítetted... :)) Engem rettentően emlékeztet egy két voxelgarfikás játék talajára... :D (Outcast, DeltaForce 1-2...)
  • youth #5976
    Köszi!
  • nenad
    mint render effect mukodik.
    renderin effect/finaltoon,
    vagy hasznalod a sajat materilaljat. Nagyon jol osszerakott kis cucc.
  • youth #5974
    FinalToont próbált már valaki???

Ez most hogy van??? külön renderelő van hozzá vagy a final render része???
  • FRenkie
    hát igen... :)
  • nenad
    semmi gond, bocsi, ma MAD^2 vagyok.
    Lehet amugy is hamarosan abbahagyom az egesz 3dezest orokre. Elmegyek a banatba es vissza se jovok. ~14 ev utan. jo mi? (amigan kezdtem)

Csinalj akkor fat, nem nehez. Curve, curve, curve, extrude along curve... ... ... split fillett, aztan pedig jol ki kell tanulmanyozni a scatterert vagy a arrayt. Egy kis noise is jol johet, sot ha mar van 1 gyors MTD is... minden keszen alla jo mulatsaghoz.

Lehet poen kedveert csinalok is egyet.

Szoval bocsi. :) Neha en is unom magam hidd el.Ontelt barom allat! :))
  • FRenkie
    OK.biztos jobban értesz hozzá hiszen ezel foglalkozol.de gondoltam jó móka lehet egyszer fát csinálni nem?pl az udvarotokon lévő tölgyfát,vagy ilyesmi...
  • nenad
    hat errol van szo ilyen hulyeseget nem fog kerni senkit sem mert mindenki egyertelmuen vilagosan vagy plugot vagy planet vagy libraryt hasznal. meg csak arra sem kivancsiak hogy tudsz modellezni e.... Nem erdekel senkit sem....
    az erdekli oket hogy hogyan tudod elvegezni a munkat es nem mast.
  • FRenkie
    kérd el nagymamádtól :P
  • FRenkie
    "ha elmész vhova dolgozni és aszongyák csinálj egy fát "
    nem azt mondtam épületet.hanem fát!!
    nemvagyok zoknibb mint te.de én nem veszekedni akartam...
  • nenad
    jo van frenkie neked is gratulalok putyi utan. ugye most keltel fel? Igen elmesz dolgozni valahova, es azt mondjak itt ez az epulet, itt vannak a tervek 4 nap mulva szeretnem latni beparkositva kivul belul lemodellezve az egeszet.
    Nem nem fogjak mondani csinlaj egy fat.... Haha.
    Jo te majd akkor szepen lemodellezed az egeszet, es kesz leszel 5 faval.

Ekkora baromsagot ritkan hallani, mit gondolsz vegul is minek irtak ezt a plugint? Arra hogy megnezzed es ne vedd meg es ne hasznald nehogy gyorsabban tudj dolgozni.

Mi a fene van? bazzeg ennyire zokni vagy agyilag?
  • FRenkie
    jajj de szép szavakYouth! :)) de igazad van,szó se róla.

nenad:jók a fáid,de szerintem az lenne frankó,hogyha "magunktól" csinálnánk fát,tehát szépen extrudálgatnánk a törzseit pl,meg a leveleket is mi,szal mindent.hiszen a speedtree és a társai sem maguktól jöttek létre...
    meg ha elmész vhova dolgozni és aszongyák csinálj egy fát akkor csak nem rakhatsuz be egy generáltat,nem?
  • Ams
    nem tudtok szemüveg referenciát?
    Most ebbe vágtam a fejszém. :D
  • nenad
    nenad irta par sorral lejebb :) "a gaz(fu), MTD."
    MTD= Micro Triangle Displacement. (rendereles kozben "on the fly" generalt polygonok a displacement texturabol kb 2-3 millo lehet beloluk a kepen, de mivel "on the fly" nem zabalja a memoriat")
    errol mar kerdeztel nem egyszer.

Fakat lehet veletlenszeruen generalni vele.
  • youth #5963
    És ezzel véletlenszerűen lehet generálni, úgy értem hogy 2 ugyanolyan fát soha nem csinál vagy van mondjuk 10 fatípus és azokat lehet finoman hangolni vag ilyen?? :)) És füvet is evvel csinálsz vagy shag:hair vagy fur-rel? Mert tényleg nagyon klafa ez a kép!
  • youth #5962
    Oké sorry...
  • nenad
    Youth olvad mar el lejebb mi van irva! SPEEDTREE.
  • nenad
    funek majd generalok egy masik texturat hogy szinesebb legyen
  • youth #5959
    Áruld már el milyen progival csinálsz fákat!!! És nem tudnád esetleg feltölteni valahova?
  • nenad
    az MTD az fenyevekkel gyorsabb mint barmelyik mas renderere jelen pillanatban, es GI-t szamolni mas rendererekkel MTDvel (marmint ilyen tagolt testen)nem is merem megsaccolni a renderidot. :)))
  • nenad
    gyors is meg tweakelve is van (qmc parameterek novelve vannak)
  • Ams
    nagyon szép!

hogyhogy csak ~2perc a render?
    ilyen gyors a vray?
    még nem próbáltam..
  • nenad
    a gaz(fu), MTD.
  • nenad
    ujabb fa, talan ez nez ki a legjobban az osszes kozul. Mivel a torzse ennek a legnormalisabb.
  • youth #5953
    Mármint ne a feladással ha félreérthető lettem volna hanem most épp a 3D-vel, vágj bele és talán 1 év múlva már olyanokat tudsz hogy csak ámolsz, én pl visszagondolok, mikor meglett az első max-om (egy 2-as verzió) akkor én már csak annak örültem hogy tudtam egy teáscsészét csinálni és azt forgatni térben... Ma már persze többet tudok, mostmár 2 teáscsészét tudok forrgatni :))) félretéve a viccet, a kis dolgoknak is örülni kell és így eljutsz a nagyokhoz... Próbálkozni kell, én 1 hétig nem tudtam rájönni hogy lehet vonalakból fejet csinálni, aztán elovastam Laa-Yosh tutorját és ment...

Szóval most jön az összegzés: Csináld, csináld , csinál!!!! és ne érdekeljen hogy 13, 27 vagy 65 éves vagy!!!!!
  • youth #5952
    Szép szavak íly kora reggel :) Csak csatlakozni tudok!! Soha ne add fel!!!!! Ez legyen bármi az élet területén, sport vagy bármi... Feladni könnyű... úgyhogy próbálkozz csak meg vele!!!!!
  • fle go
    AMS: eleg jol sikerült, csak nekem úgy tünik mintha a betük lebegnének, de lehet igy akartad.
    TypeR: nenadnak igaza van, sokan jóval fiatalabbak itt tölem, de lényegesen többet tudnak, a 3D-röl nálam, én még is tölük tanulok, nincs ebben semmi különös!
    Meg aztán az élet tanulásból áll, és tanulni jó dolog, akár fiataltól akár öregtöl! Szóval sose ird le magad, ha 50 éves lennék is belefognék a 3D-be mert érdekel és meg akarom tanulni. Szóval csak elöre!!
  • nenad
    szerintem ne ird le magad, mert flego harminc felett van...
    Meg aztan nem szep dolog az nem? Majd ha eljon az ideje hogy elhulyulj akkor oke, de addig nyugodtan fejleszd ki szellemi potencialodat...
  • Ams
    1000thx
  • Klon
    AMS:

én még ilyet se tudnék. :(
    27 évés fejjel, már nem is igen fogom megtanulni...

• nenad
    hehe :)
  • Ams
    azaz, ma tanultam:D