63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
ja meg nem tudtok valami jó kis dolgot amit elég jó meló lemodellezni(persze nem lehetetlen) és sokat lehet vele tanulni?nenad,aldrayn? -
Srácok, mi a manóót kell állítani a sample-ken brazilban, hogy nme legyen ilyen kockás a kép. Próbáltam már 1*2, vel akkor 2*3 mal 0*3 mal, de mindig ilyen kockás.
-
ja még régebben írt nenad egy kis tanulmányt a QMC tweakelésről,nem nenad? -
Ez jó. A reflection nagyon sokat dob rajta! Köszi a linket! -
nenad #6021 mar "N" nel jarunk, holnap feldobom valahova vagy amikor majd jo lesz neked, vagy varjal szerintem fent van valahol.
http://free.x3.hu/losmurdello/vray.rar
Uccso mtd :)
-
A verziószám 1.09.03j VRay Advanced Ilyet találtam... De gondolm van ennél újabb is...
Ja, az csupán "nyelvbotlás" volt. Ez volt az első komoly hiba... -
nenad #6019 egy valamirol tudok hogy kifagy de mondjuk ez inkabb a max szamlajara irhato, ha rendereles kozben a renderelt kepre ossze vissza zoomolsz 100 bol 1x kiakad. Igazabol azt sem tudom ennek valami koze van e vrayhez vagy nincs, mivel olyan kevesszer talalkozom vele, hogy passz. Ez amit tudok. -
nenad #6018 de ettol meg lehet vray bugos, vagy nalad van fent valami amivel akad. Ezer oka lehet.
Kulonben mi volt az az elozo "komoly problema"? :) -
nenad #6017 alardyn te milyen verziot hasznalsz? Nekem ilyen nem csinal.
Frenkie>
vray.info
evermotion.org > video tutorials
-
Újabb, komoly problémába futottam Vray-el kapcsolatban:
A renderelék kellős közepén egyszerűen kilép. A max megszűnik a másodperc tört része alatt futni, és ennyi. Még csak azt sem mondhatom, hogy megerőltettem a cuccot 1 db teapottal, és standard shaderekkel is csinálja... :( -
Te renderidő növekedést szeretnél?? -
nenad!
mi az az irradiance map?
a QMC nél mit kell állítgatni hogy megnövekedjék a renderidő?
és van valahol vray manual? -
nenad #6013 :) miden Gi renderer szepet csinal ha jol van beallitva :) -
én is letesztelem a vrayt,az ugye szép GI-t csinál? -
nenad #6011 sky szeru fenyforrast? Hat csak adj valami "sky szinu" szint a enviromentnek :)(a render menuben) vagy kapcsold be a vrayet, ami nem latszik ha a masik be van kapcsolva...(kulon tudsz illuminalni meg background imaget csinalni, sot a reflelctionnak is van kulon enviromentje amibe akar HDRI is mehet...) -
Arra, hogy az irradiance map nagyon jó dolog, már rájöttem. Erre elég volt az emúlt fél óra VRay-ezés... :) Egy sky szerű fényforrást hogyan lehet bekapcsolni?
Frenkie: Nem, a bábút meg a tűket, meg mindent poly modellezős technikákkal készítettem. CSupán az apróbb részletek ragya, karcolások, stb a displacement map eredménye... -
Aldaryn!azt a kis wudu bábut is displacementel csináltad?de a baba az külön abjektum nem?meg a tűk is? -
nenad #6008 legnagyobb kiralysag az egyszeru formak. :)
amugy vrayben a legmenobb dolog az irradiance map, majd meglatod. (meg a qmc ;)
-
Oké. Köszi! -
:) Megnézegetem a neten mit is tud ez a DrakTree... :)
Adjak valami ftp helyet, vagy felrakod valahova a simbiontot? (Utóbbi jobb lenne, mert még nem kaptam meg az accountomat BME-nél...) -
nenad #6005 beledobtam az osszes shadert ami jelenleg van hozza. -
nenad #6004 sajnos nem lehet oket hasznalni displacementkent. :( csak ha elotte kirendereled texturaba. Mondjuk nem csodalom.
http://free.x3.hu/losalamos/simbiont25.rar ~3mega -
nenad #6003 allithatoak a parameterek. Nehol tobb neol kevesebb. Ha full programozast akarsz felette akkor kell a darktree.
Az is megvan :) De az eleg nagyban van meg. -
Örülnék neki. Komolyan. 2-3 mega bőven belefér. Amúgy ez a cucc programozható? -
nenad #6001 siman. feltehetem valahova (2-3 mega)
-
Mekkora a simbiont? Belefér egy hétköznapi betárcsázósba?? :D -
nenad #5999 ahol tiszta a textura ott tisza a displacement. Ja ezt kezzel kene csinlalni, vagy darktreevel, de azzal semmi kedvem szenvedni.

-
Oh, bazz... most nézem, hogy Vray shaderben egyben van benne az, amit idáig Brazilban egy rémálom volt megcsinálni. Ez jó. Ez nagyon jó. Ez mindjárt min 5 piros pont Vraynek. Ráadásul, mint tudjuk, 5 piros pont, az már egy sárga kocka... -
Már én is kerestem... Az is lehet, hogy nem procedurális, hanem festett/rajzolt... PS-ben könnyen lehet csinálni egy scannelt rajzból. -
nenad #5996 mondju sokkal konnyebb a scene setup mint brazilnal.
Hiaba van sok kapcsolo meg menu egyszerubb a tema.
Jah es a sebesseg.. :) -
nenad #5995 honnan lehetne olyan texturat szerezni mint ami a brazilos displacementen van? Simbiotosokban az elemek kapcsolodasanal mindig van valami plusz vonal :( -
Mint anno Brazilhoz kellett... :)
Gondoltam, mivel még úgyis viszonylag fiatal vagyok, nem állhatok hozzá mereven a témához. Úgyhogy nyitok új vizek felé... :) Ki tudja, talán megszeretem. -
nenad #5993 turelem kell hozza, meg mig az ember megtanulja mi hogyan egy kis ideig eltart. De megeri! :) -
Inkább csak azért linkeltem ide be őket, hogy "ilyen is van..." csak nem tudom, miért nincs benne már a rendererben. Elméletileg a kód már a Ghost-ban is működöt... :(
Raktam fel V-Rayt. Gondoltam végre megnézem magamnak... És eléggé el vagyok veszve benne, annyi a kapcsoló, meg beállítás. Bár már mindent sikerült működésre bírnom, még meg kell szoknom/tanulnom, hogy mely elnevezés mit is takar. Hiába, én csak Brazil szűrőn keresztül tudom szemlélni a dolgokat... :) -
nenad #5991 szepek ezek a mtdk viszont semmi kulonos nincs bennuk. Inkabb remeljetek hogy ne legyen olyan lassu mint Fr-e (gi-vel)
-
Emberek, ezt láttátok már? Szerintem megéri megnézni:
(A Splutterfish honlap nyitóképe... de nem is tudtam, hogy egy teljes animáció... )
The Cathedral -
Nincs... :(( És bármerre is keresem, sehol sem találom... :( Pedig sok jó dolog van benne, ami kellene. (Pl. ugfixelt SSS)
Egy két Brazil MTD kép.
Brazil MTD - a kód legelső változata. Eléggé bugos... de szép
Brazil MTD kép. - Nekem ez pl. igencsak bejön...
Brazil MTD kép. - mint az előző. Csak ez jobban áttekinthető...
Brazil MTD kép. Állítólag ez is nagyon korai tesztkép... -
nenad #5988 A Rhino(cheros) Bonus tools minden rhino felhasznalonak nagyon ajanlom, nagyon-nagyon hasznos toolok vannak benne!!!
-
nenad #5987 neked megvan 1.2? nekem csak 1.03 van. -
Brazil release verzióban még nincsen MTD. MAjd a 2.0-ban lesz benne. Gondolom. Minden esetre a honlapjukon elég meggyőző képek vannak az új fícsörök szemléltetésére (3D mtoin blur, MTD... stb...) Érdekes, hogy már elég satbil az MTD a készítők állítása szerint, mégsem rakták bele az 1.2-be... :) Gondolom, hogy lehessen újat mondani majd a 2.0-val..