63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Aldaryn
    Na, ez hülyén hangzott, szóval: szabvány... maradjon ennyiben
  • Aldaryn
    A renderman egy idős, és eszméletlenül tetü lassú program...
    De a Pixaros embereket idézve: "Ha van 1024db gépünk egy renderfarmon, akkor KIT ÉRDEKEL???!" :D
    Amúgy eszementül flexibilis. Szinte teljesen nyitott, és a Shader leíró nyelve kb. nem kimondott szabvány. Brazil is pl. renderman kompatibilis shader leíró nyelvet használ...
  • Aldaryn
    Viszont itt most csupán a fő fényforrásról volt szó, és arról, hogy az üveggömb hogyan áll a fő fényforrás útjába...

SoftFX: Kösz a tippet, de kétlem, hogy el tudok ugrani, Annyira, hogy azt sem tudom, be megyek-e egyetemre egyáltalán. Elég jól megfáztam,... pedig már azt hittem vééége. :(
  • nenad
    marha jol nez ki a model! :)
    Eh ha masert nem azert jarsz meg jol vrayel mert gyorsan tudsz errol a fasza kis jarganyrol egy kis korbeforgos animot renderelni peldaul.
    csinaltam egy masik helikoptereset. Csak meg mindig rendereli az arva.. :)
    (ez peldaul sokkal sokkal gyorsabb lenne frben)
  • Quasar
    x4 helyett x3 bocs
  • Quasar
    én sem, pedig mikor beraktam láttam.
    asszem http://free.x4.hu/quasar/skyline.jpg
    most probálgatok anyagot rá, azt majd máskor felrakom. V-ray-jel fogom csinálni, de ezt még a viták előőtt eldöntöttem, mert a videokrol tanulni könnyebb volt. Kár hogy a Brazilnak nincsenek video tutorialjai. Ja és a texturámat BP3DR2-vel egészítem majd ki.
  • LionTR
    Quasar: én sem látom a képet.
  • LionTR
    SoftFX: én benne vagyok a taliban. (en is BME-s vagyok)

Ezt az uveggomb-caustics dolgot en is kiprobaltam, de en se kaptam tul jo eredmenyt, majd holnap dobok kepet, mar keso van, le kene utni a szobatarsaimat, hogy alugyunk mán :))

Nenad: nesze neked fotorealisztikus kép!! :)) Állat a helikopter.

Gabo: en sem tudok egyebet hozzatenni, nagyon szep a modell, kivancsi vagyok a vegeredmenyre!

na tovabbi jo munkat mindenkinek (bar ez nem tul aktualis igy felegy utan, ugyhogy inkabb tovabbi jo alvast :)
  • FRenkie
    quasar:nem látom a képed :( ,irj llinket pls
    youth:kurva jó lett a OBI-s panoráma!!!

mindenki:Itt van az órám még mindíg nagyon béta modellje.kicsit nagy lett a fájl ,de remélem megérte.
  • SoftFX
    Gondolom ez gyorsabb a beépítetteknél...
    A vezető azt is mondta, hogy ez egy jópár éves leképző, de mindent tud...kevésbé felhasználóbarát, mivel programozni kell...
  • youth #6221
    Pixar a rendermant gyártja ha jól tudom ez egy render a filmekben szinte csak ezt használják...
  • SoftFX
    Ja meg a Shake.

A mayán kívüli többi progi mit is csinál pontosan???
  • SoftFX
    Ja ezeket a szofvereket használják:
    Maya

Pixar leképezős rendszere (nem jut eszembe a neve)

Digital Fusion
    Adobe After Effect

Hardver:
    kb 1GB memória a szerkesztőgépeket
    egy "kis" renderelőfarm
    + extra kütyük (gömb, motion capture gép...)

A 3D-s Pixar leképező a végső kiszámoláshoz kell???

• youth #6218
    A mozgó képeket ki kell kulcsolni ha jól tudom erre a Combustion is alkalmas de gondolom ők Flamet vagy Shaket használhattak azok gyorsabbak lényegesen... De van külön erre a célra írt progi Mokay vagy valami ilyesmi a neve de megnézem majd New media expon az is lesz...
    Amúgy ezeket az előadásokat ki adja? És fognak még előadásokat adni?

Nenad: OKés!!! :)
  • nenad
    softx>combustion peldaul.
  • nenad
    ja igaz youth de ez csak egy tesztkep volt MotionBlur teszkep... :) De a kovetkezoben majd lesz szep arnyek!
  • SoftFX
    Az az érzés: pl. a darus jelenet...Képről képre bemutatták mi volt a nehézség és mit hogyan változtattak...
    Trükk e jelenetben:
    Mivel észrevették, hogy a kamera nem mozog => a behorpadt fémet csak (ahogy ö mondta) ebben a kamera állásban lett "textúrázva". Ne úgy értsd, hogy csak az oldala+hátolja nincs textúrázva, hanem a "festő" csak ebben a nézetben rajzolta meg a text.-t, és 10-fokkal balra, vagy jobbra már torzul a textúra.
    Bár azt nem értettem miért nincs legalább 2-3 kocka átmenet a horpadásban, ott ugyanis az egyik képkockáról a másikra horpadt lett.
    Külön jó volt, hogy a nyers és végleges változatok közt több lépcsőben (effektenként) mutatták be a változásokat, néha osztott képernyőn, egyszerre.

Trükk:
    -eltüntették a felesleges elemeket a képről
    -hozzáadták a változandó (3d-s) elemeket
    -kicsit animálták

Csak azt kéne megtudni, hogy hogyan lehet mozgó filmről "ki retusálni" elemeket + mivel és hogyan kompozitálhatóak a külön lerenderelt rétegek.
  • Quasar
    bocsa nagy képért..
  • Quasar
    Na itt tartok a skyline-nal. Csak Wire kép. Mást még nem mutatok.
  • SoftFX
    Aldaryn az érdekelt ebben...ha komolyan kell.
    Én csak megkérdeztem, hogy lehet házilag és hogyan...
    De úgyan azt mondta mint ti:
    -üveggömb a tér közepére
    -több kép/exponálási idő felvétele kamerával
    -hdrShop(összefűzősdi)

Ők ezt igen gyakran használják...De a T3-hoz nem volt ez a lehetőségük.
  • youth #6211
    Jó a helcsi, de a föld felett van??? mert a kerék alatt nincs árnyék vagyis nagyon kevés ezért vagy felemelkedett vagy nem jó az árnyék szvsz :)
  • nenad
    Alardy, vedd kisebbre a Bucket size-t 32-25 kozott az idealis. 16nal megint lassab lesz :(
    10 es geometry samples a kepen
    Sajnos nem vettem eszre hogy a rotort forgato resz nem forog :) kisse furan nez ki.

• youth #6209
    Sziasztok!!!!

Csináltam egy cilinderes panorámát, vagyis egy cilinderre van ráfeszítve: Panoráma.mov csak ne lepődjetek meg ha először csíkos kép jön be, 2 MB-ot letölti akkor bejön az OBI parkoló, kérlek nézzétek meg!!!

Köszi!
  • FRenkie
    engem nagyon érdekel,főleg hogy mitől lett az az érzésed hogy nem is olyan távoli jövő az...mert azt én is szeretném érezni:)mijen trükkök?
  • youth #6207
    Szia!!!

Engem baromira érdekel!!! mesélj a HDRI-ről :))
  • SoftFX
    Hi.
    Most voltam egy előadáson (ELTE-n), ahol a DigicPictures 2 emberkéje (ez a magyar csapat csinálta a Terminátor3 60 jelenetének utómunkáit) jött látogatóba.
    Megmutatták mivel nyertek ET díjat a Siggraph-on.
    Bemutattak jónéhány "belső" titkot a T3-ról.
    Azt a döbbenetet, ami úrrá lett rajtam...látnotok kellett volna...azt a találomra/kb/itt csaltunk technikákat...
    => megnyugodott a kis lelkem, nem is olyan távoli jövő ez.
    Ha valakit érdekel mesélhetek róla...

Az előadás végén meg is kérdezgettem a "Házilag HDRI-készítés" dologról...tökre segítő készek volt.

Találkozó: most hogy vannak itt BME és ELTE -ről hallgatók találkozhatnánk...
  • youth #6205

Nekem az a kérdésem hogy amit bejelöltem a kjépen piros "körrel" ott mi lesz a fényel???? egyszerűen ott nem halad át fény??? végülis a szórt fény miatt oda is jut photon de nem a FŐ-fény irányából nem????

Köszi
  • youth #6204
    Nenad!

Csinálj lécci nagy képet a helikopterről!!! Aldaryn jó a kép!!!
  • Ams
    kérek egy ilyen scene-t!:)
  • nenad
    geometry samples lehet az, azt 10-re vettem. Analyticon van,
    4,8,0.01
    A duraton nalam 80. sajnos az elejen allt a csuszkam, olyan 140-150 korul van mar fordulatszam... :))
  • nenad
    Szep a magyarazo abra.

a motion blurt jol be kell allitani, nekem is azt csinalta eloszor, most meg nem tudom pontosan melyik parameter allitja be normalisra > ugyhogy inkabb nem mondom, de mukodik nalam.
    Itt egy teszt kep, itt meg nem oruletes sebesseggel forog a rotor :))
  • Aldaryn
    Mivel vacakoltam vele, ezért beteszem:

Nálam a Vray motion blur-je elég furcsa dolgokat művel, és még nem tudom, hogy miért. Olyan, mintha egy mozgás elemi darabkáit venné csak, nem pedig az egész mozgást. Pl egy gömb egy görbe mentén mozog gyorsan, erről készítek egy 30 frame hosszú blur-t, ekkor olyan képet kapok, mintha kb 3 frame-nél megnézte volna a golyó helyzetét, és közte tök egyenes vonalban blurrolt... ? Ez miért van...
  • nenad
    hihetetlen hogy motionblut egy komplex modellnal mennyi memoriat zabal(~400MB 50frames)
  • nenad
    elhiszem, (fekete a nagyito uvege:))) viccelek.
  • Aldaryn
    Tényleg, komolyan! Itt van a kezemben, és nézem. Le nem tudom fényképezni... :( Gyakorlatilag a nagyító mögötti terület olyan, (ÉS EZ CSAK HASONLAT!!) mintha szimplán egy mattfekete (na jó, nem pontosan, mert a szobámban azért van GI ... :)) ) árnyék és a caustics folt kombinációja lenne...
  • nenad
    milyen nagyito az te? :D
    jah megtalaltam a keyt.
  • Aldaryn
    Állítsad be a 400000000....0000 fokot külön a key beállításainál. Szerencsére, ott nem számolja át! :))
    Az üveg árnyéka azért nem sötét, mert a fény keresztülhalad rajta. A keresztülhaladott fényt pedig jelen esetben a foton map tartalmazza, tehát ahova a foton map szerint nem jut fény, ott az árnyéknak sötétnek kellene lennie. (Pl. a nagyító is szinte fekete árnyékot vet, kivéve a kis fénypontot...) Csak erre gondoltam...
  • FRenkie
    ezzel a hibával én is találkoztam,és úgy tudtam megoldani hogy kézzel forgattam és raktam le a kulcsokat,de 40 000 foknál ez nem jó megoldás :)
  • nenad
    a tegnapihoz hozzaszolva az arnyeknak pedig meg vilagosabbnak kene lennie, egy uvegnek nemigen van sotet arnyeka. Vanni van csak nem sotet, foleg ha lampa direkteb vilagitja meg.

nah megvan a hiba max felulirja a forgatast, hiaba irok be 40.000 fokot kiszamolja az mennyinnek felel meg egy teljes elforgatason belul es azt irja be :((
  • nenad
    szervaltam egy helikopter modellt meg akarom porgetni a propellereket mint az orulet, de nem tudom jol beallitani a motion blurt. Furan nez ki. Bar mar nem emleszem az igazi hogy nez ki.(?) otlet? Mennyit fordulhat egy masodperc alatt?