63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Aldaryn
    Na, csak úgy próba képpen csináltam egy nagyon hatalmas render Vray-el.
    3 mila polygon, 4000x3000, 2 fényforrás+sky, 3 GI bounces, kb fél óra alatt volt meg vele. Jobban mondva fél óra mulva lett volna kész vele, ha a renderelés 90%-ánál el nem száll az egész. Pedig egészen odáig gyönyörűen, simán ment minden... :((

Gabo: Denksz! Megint valami, amire abszolót nem gondoltam... :))

Nenad: Ja, fogtam egy dummit, meg egy look at controllert. Jobbat én sem tudtam. :(
  • Gabo
    Aldaryn:
    Ha látni szeretnéd a Vray materialokat, akkor be kell állítanod a Max-ban, hogy a Vray-t használja a mat. editor esetében is. Mat. editor - Options - Current render.
    Infok innen: http://vray.info/entry.asp?entryID=62
  • nenad
    a targetet egyszeruen megoldhatod (dummy object) amugy tenyeleg idegesito. A kepen a cucc glass agyonhuzott absorptionnal. Van egy ket plusz shader vrayhez ami nem kommon.
  • nenad
    gabo szallj mar le rolam , a gyerek miatt ne aggodj, hamarosan nem lesz gepe amin mocskolodhat...
  • Aldaryn
    Mitől ilyen furcsa ez a shader? Olyan, mintha zselatin lenne. Jó, mert jól néz ki, csak mi akar lenni?
  • Aldaryn
    Semmi különös, nehogy azt hidd, hogy valami komoly, csupán a készülő ágyumról készítettem egy 2000*3000-res képet, hogy abból tudjak montázsokat gyártani a honlapomra.. :))
    Namost anno Brazillal lerendereltem, és az hosszú volt. És most kipróbáltam Vray-t is. És az gyors volt. Nem 3x gyorsabb, hanem mérhetetlenül gyorsabb. Főleg, ha azt vesszük figyelembe, hogy az irrad mapot lementhetem... :D

Bár dolog viszon nagyon zavar Vray-ben. A Vray-es fényforrás úgy ahogy van, gagyi. Nem a minősége, hanem a kezelhetősége. Egyszerűen ratyin van megcsinálva. Nem igaz, hogy olyan nehéz lett volna egy renderer megírása után egy normális UI-t írni hozzá. Alig lehet valamit is állítani rajta. A target hiánya, na az a legidegesítőbb! Fél ap, amíg egy area Vray fényforrást lerakok. Grr...
    No meg a materail edittorban... szóval, csupán nekem, vagy mindenkinek tök feketés a Vray shaderek? Semmi kontroll, hogy láthatnám, hogy is fog kinézni... :((
  • Gabo
    K.András & Nenad:
    Srácok! Ne itt és ne így, ha szabad kérni! Próbáljátok meg magánban lerendezni a nézet eltéréseteket!

Köszi!

Gabo
  • K.András
    Mit fenyegetözöl te kis hülyegyerek???
    Akármivel probálkozol nem tudod kivel beszélsz,letépem a kis pöcsödet aztán meg foglak vele ott helyben csinálni...
    Ember, beraktál egy csavarhuzot hogy mekkora dolog,meg hogy ez neked fotorealisztikus(ha ugy vesszük tényleg az,csak ezzel az erövel berakhatok egy rajzszöget is) igy egy ilyen csavarhuzot megcsinálok neked egy fél ora alatt rendereléssel együtt...
    "rhino tarining materialban szereplo 5 perces egeren kivul nem tudtal mutatni semmit sem.("
    Rosszul emlékszel,ugyanis logitech trackball nincsen rhino trainingben még véletlen sem,szoval ez szopacs,mellesleg én mutattam neked mást is ellenben te azota is azt a falat mutogatod...
  • nenad
    joccakat :)
  • nenad
    van sajat shadere, tud mindent ami koll, termeszetesen nem kezeli brazil materialt mint ahogy brazil sem a vrayt.
    Minden alap materialt ami maxban leledzik azt termeszetesen igen. Vraymateriallal szamolt GI secene bizonyos esetekben 3x olyan gyors is lehet mint standardal. - mindenfele tweak nelkul csak material cserevel.
  • LionTR
    Elegge felkeltettetek az erdeklodesemet ezzel a vray sokkal gyorsabb mint a brazil dologgal. Itt hogyan van? Vannak vrayben is sajat shaderek/materialok, mint brazilban, vagy ha nincs, tudja kezelni a brazil materialokat?
  • nenad
    jah
    http://free.x3.hu/losalamos/glass.avi
    :)
  • nenad
    eze kell vrayt hasznalni, ne meg ezta videjot, ez magert beszel :))
    http://free.x3.hu/losalamos/glass.avi
    meg a rendering is belefert az 1.5 megabyteba. Ez most jol szolt szo se rola! :)) (es 24 bites a kep...)
  • Ams
    közbe rájöttem, már renderel, kib@szott lassú
  • nenad
    oke mindjart,
    AMS hej! :)
  • FRenkie
    nenad!küldenél egy shotot egy vray mtl-ről a mtl slotban úgy hogy üveg materiált hozol létre belőle?tehát:hogyan lehet vray mtl-ből üveget csinálni c. témakör?
  • Ams
  • nenad
    ams egyszer ha hajnalban felkelsz nyomd tele postokkal a forumot igy reggel minden kedves latogatot egy csomo tornazo hogyike fogad
  • Ams
    ja
  • youth #6294
    ugyanolyan material van rajta?
  • nenad
    passz
  • Ams
    :( de mit?
  • nenad
    nekem megy ams, szerintem elbasztal valamit :)
  • Ams
    help me:)

• nenad
    dobd mar be a kepet, 9 perc az irradiance-ra azert az mar eleg huzos. Kivancsi vagyok mi az :)

frenkie lehet. Asszem valamikor meg fogom csinalni szepre a texturat, majd bodypaintban.
  • Aldaryn
    De maga a diszperzió, semmi más, mint a fény kül. hullámhosszú elemeinek kül. mértékű refrakciója...
    Az, hogy ezt maga a felület is befolyásolja, egyértelmű. De egy tükörsima prizma ugyan úgy bontja a fényt... :)
    Szépek ezek az MTD-s képek!

Most csináltam egy képet Vray-el. Csak magamnak tesztnek... Amit anno Brazil kb 1-2 óra alatt renderelt le, azt Vray 10 perc alatt, irradience map számítása pedig kb ebből 9 perc volt. :))))))
  • FRenkie
    ellég faszán néz ki a görbe bögre
    de szebb lenne a texted ,egy lábasra töltve
  • Ams
    mellé raktam 1 sphere-t ugyanazzal a mteriallal, és az nem csinált Caustic-ot, mér? help!
  • nenad
    ujabb, szerintem a masik jobb volt, ezen mar tul sok az mtd, az a noise ami latszik a kepen az nem noise, hanem a millio kis micropolygon. Jo kis talalmany ez.
  • fle go
    ahammm koszi
  • nenad
    flego HDRI-s, valahol a HDRI kepen van egy fenyforras, az vilagot, ha mashova szeretned azt tenni akkor forgasd el. (offset) a textura coordinates menuben.
  • fle go
    nenead az hogy van, hogy GI-vel van megvilagitva es ugy nez ki hogy bal felso sarok felol jon a feny, ezt lehet valahogy allitani?
  • nenad
    ha jobban megnezed beljebb van, lehet nem latszik de sokkal beljebb van. Displacementel(MTD) lett beljebb/kijebb tolva, a pohar szajan jobb felul, hatarzottan latszik a szintkulonbseg. Azert nem lehet 2-3mm tobb....:)
    de lehet ujrageneralom egy kis lampaval megsegitve hogy jobban latszodjon
  • PhantomW
    jó, de szerintem kéne a csészére bump mert ahol le van verődve a festék az beljebb van
  • nenad
    dobok egy kis szepseget ide nektek. van eleg sok gyermekbetegsege amivel nemtom mi lesz a jovoben(textura a poharon), de a lenyeg amikor meglattam ezt a ket texturat belejuk szerettem es latni szerettem volna egyutt oket.
    mindekt objecten MTD van, a Gi pedig addig felhuzva amig mar latszanak a nagyon kis horpadasok alltal generalt tunoskulonbsegek. A kepen semmi utomunka nincs, se sharpen se semmi, igy gyott ki MAXbul.
  • FRenkie
    Dispersion>The ability to refract light based on the material's structure => na ebből vágom!
  • Aldaryn
    Nem, nem muszáj, inkább fordítva: A causticsban meg tud jelenni a dispersion...
    Ha megnézed az üveg tárgyat, szépen játszik benne a fény...
  • nenad
    alardyn? namost akkor mi van a feluleti erdesseggel szinnel stb? :)
    "Dispersion>The ability to refract light based on the material's structure"
  • FRenkie
    "így a fény nagy fénytörésnél értékű anyagokbanelég "
    szép:) de értem köszi.és ezt a causticsal izzítjuk be nem?szal hogy lássuk is a visszaverődő sugárkákat ..?..
  • Aldaryn
    A fény mivel (általában... :) )több hullámhosszú részből tevődik össze, a féyntöréskor hajlamos hullámhosszok szerinti diszperzióra, mivel a fénytörés függ a hullámhossztól, az egyes hullámhosszok különböző mértékben törnek meg, így a fény nagy fénytörésnél értékű anyagokbanelég látványosan szétválik, pl. egy prizma erre jó példa...