63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Quasar #6715 Nenad: VAn egy kis problémám a tutorialoddal amit adtál a lámpákhoz. Eljutok addig hogy meg van a chekker, de mikor a raytrace ablak jön, akkor behalok. Seholsem találom azt a párbeszéd ablak részt ami a tutban van. Esetleg tudnál segíteni, hogy ne raytrce legyen hanem v-rayben legyen ugyanez megoldva? -
Juj, ezzel vigyázni kell! CGTAlkon vannak általános topikok, de mindig az a vége, hogy ebben az appban, meg abban az appban... Szal bárki bármit ír, az általában erőteljesen programfüggő, és ezek a thread-ek arra a sorsra jutnak, hogy a moderátorok átpakolják őket az adott app. fórumába... :D
Van egy-kettő programfüggetlen beszélgetés, de az igazán csak a vérprofik között, akik el tudtak emelkednia programok kötöttségeitől tiszta elméleti szintre... -
Az idősebb emberek, és beleértve magamat is, ha fiatalabbal beszélek! időnként kevésbe figyelnek a fiatalabbak hangzatos megnyilvánulásaira, ami részben helyes is, mert ha egy megnyilvánulás hangzatos, akkor az vagyon jó, vagy nagyon gáz... :) De mivel nagyon úgy éreztem, hogy van abban valami, amit beírtam, úgy gondoltam, ezt még odaírom a végére, nyomatéknak... -
Jaja köszi, nézegetem az üvegnél mi van beállítva, rendernél, stb... Azt hogy éred el hogy az üveg szórja a fényt vagy fókuszálja? vagy ez már az üveg geometriájától függ mi? A boros üveg áttetszősége szerintem nagy, vagyis olyanra kéne hozni mint egy sörösüvegé, szóval filterhez lehet be kéne nyomni egy falloffot és ott állítgatni...
Nagyon belejöttél ebbe, Gratulálok!!!! -
Youth: mi újság caustics ügyben? Sikerült valamit kihámoznod a sceneböl ? -
FiReBoY #6709 Boci srácok, hogy így bele ugatok a topicba, de lenne egy láma kérdésem. Honnan szedhetném le a 3DS Max 5-öt? Nagyon ki szeretném próbálni, mert kéne egy játék fejlesztéséhez is. A válaszokat előre is köszönöm és mégegyszer bocsi a hülye közbeugatásért!!! : - ) -
Hat ahogy igy osszerekatam magamban a megmaradt beszolasokbol, en kimaradtam az utobbi vezsekedes gerincebol, de a reakciokbol itelve nem is banom. Jo hogy vki kezbe vette a dolgot, es veget vetett neki, mostmar csak az van hatra, hogy lehetoleg kulturalt korulmenyek kozott rendezzetek a nezeteltereseket - vagy netan ha mar meg is tortent, annal jobb.
En sem ertem, miert lenne gaz 18 év?! En is csak 19 vagyok, de pl ha jol tudom Youth 16, sot o meg szerencses is, mer ez is egy olyan mufaj, amit jobb minel elobb kezdeni, mer tanulnivalo az van dogivel.
Frenkie: igen, Nokia 3310, igaz nem eredeti elolappal. -
K.András #6707 Hát igen nézegettem én is öket, de nem igazán értek hozzá sajna,tehát nem tudom átalakitani olyanra amilyenre kéne...Ha volna bitmap jobb volna,bár jo lenne a procedurális is ha valaki segit legalább elindulni vajon hogyan kéne... -
Gabo #6706 K.András:
Bitmap, vagy procedurális kellene? Mert ha proc is jó, akkor a darktree féle textúrák között láttam ilyen jellegüeket. -
Gabo #6705 Youth:
A privát fórummal leginkább az a baj, hogy nehezen találnak rá az új emberek. Nincs mozgás, nincsenek új arcok, új gondolatok. Ha kicsit nézelődsz a neten, akkor láthatsz néhány ilyen behalt fórumot. Szóval inkább egy "koedukált" topik, mint privát fórum. -
K.András #6704 Nincsen valakinek nagyfelbontásu bör texturája?Nem emberi, inkább krokodil vagy kigyo kéne... -
szerintem jó ötlet,mert itt (a MAX5 fórumban) sem mindig a mexről van szó,de ha lenne egy állandó 3d/cg topic akkor oda írna mindenki,és a maxbe pedig akinak azzal van valami gondja... -
K.András #6702 Nem akarom elkezdeni megint,én hajlok a megbékélés felé ahogyan eddig is, de ehez nem vagyok egyedül elég.Nenad én azt mondom felejtsük el ezt az egészet!Én nem fogok neked ugy szolni te sem nekem és senkinek semmi baja nem lesz... -
Nekem is támadt egy ötletem:
Mi lenne ha mi csinálnánk saját fórumot? fórummotort valaonné szerzünk és akinek van ismerősének servere feltesszük oda vagy bármi... nekem mondjuk a cgtalk.com fóruma nagyon tetszik de maradhatna a supergamezos is mindegy... nem kéne karbantartani vagy ilyesmi, egyszer valaki ránéz és kész... Vélemény? -
Gabo #6700 Youth:
Pont azt mondom, hogy nem egy konkrét programhoz kapcsolódóan, hanem azoktól függetlenül. Tehát jöhetne Blender, C4D, XSI, 3DS Max, Maya, bármi. A lényeg annyi, hogy 3D vagy esetleg tágabb értelemben CG-s topik lenne.
Persze ez csak egyenlőre kósza ötlet. Bizonyos szempontból könnyebb a mostani állapot. Ha valakinek problémája van talán valamelyest hamarabb kap választ a kérdéseire. -
Szivesen -
Flego félreolvastam, szedem le...
Köszi! -
Flego: én a caustics beállítások miatt kértem el a fájlt...
Gabo: meggondolandó. milyen progiról lenne szó? :) amúgy szerintem amikor kezdenek áttérni a max 6-ra akkor kéne nyélbeütni... -
na benazok mar...
http://www.freeweb.hu/flegos/UVEGPOHAR.rar
-
bocsesz elozo nem jo
-
Gabo #6694 Pheel! Köszi a beavatkozást! -
Youth: innen leszedheted a scene file-t
http://www.freeweb.hu/flegos/UVEGPOH.rar -
Gabo #6692 Lehet, hogy kellene indítani egy, a használt progiktól független CG vagy 3D topikot?
Lehet, hogy az alkalmazott programok eltérnek, de a legtöbb esetben a módszerek nem sokban különböznek. -
Nagyon jó Flego! a max scnenet feltöltenéd valahova? mert nekem nem jött össze a caustics annyira...
Köszi! -
Én már egy ideje itthagytam a fórumot :( ez van próbálok máshol infókat szedni... De ha migint visszatér a régi kerékvágás :DD én is visszatérek :)) Amúgy nemcsak emaitt nam szoktam gyakran játni ide van más ok is: suli, hajlás a maya felé :/ na most verjetek agyon hogy max fórumba megemlítem a maya nevét :DD
Minden jót!
További szép napot! -
Nyiri #6689 Jol mukodik ez az oldal.
VIDEO -
Nyiri #6688 Csa!
Vray+Simcloth URL=http://www.blackmountain.de/projects/movies/rei.mov]video -
Koszonjuk a gyors reagalast! -
Igaz. Elnézést az elírásért! Természetesen Aldaryn helyett Nenadnak szólt a dolog. :) -
a kedves moderatornak szeretnek szolni hogy nem Aldarynnal volt a baj ha figyelmesen olvasott volna...csak a felreertesek elkerulese vegett szolok -
Na nem szedem ki mindet, maradjon intő példa az utókornak, de most szólok, hogy ha megint panasz lesz rátok (K András, Aldaryn), akkor reggelhettek új usernévvel...
Intézzétek el magánban a dolgokat! Egymást fenyegetni pedig már főként nem itt kellene. Ez bőven túlmutat a fórum adta lehetőségeken. -
Quasar #6683 Mért én mennyi modellt mutattam fel? Egyetlen eggyet sem (normálisat). Még is két honapja állandóan Maxozok. -
Quasar #6682 Én Aldaryn mellé állok (+23 év). POnt úgy gondolom hogy kettőtök közül az értelmesebb már rég abba hagyta volna, sőt el sem kezdi. Nem bántásként szánom. Csak lássátok be hogy ennek nincs semmi értelme. -
Moderálok... (kérésre) -
Gabo #6680 Átolvasva az éjszakai termést, komolyan gondolkodtam azon, hogy egy jó időre itt hagyom a topikot. Elég stressz és feszültség van az életemben mostanság mind a meló helyemen, mind otthon. Nincs arra szükségem, hogy az egyik hobbimhoz kacsolódó helyen is ezt fokozzák néhányan. Az SG játékokkal foglalkozó fórum részéből is ezért lett lényegében elegem.
Aztán eszembe jutott, hogy azért akadnak itt olyanok is, akikkel tényleg lehet értelmesen társalogni. Közös az érdeklődésünk és az életkortól függetlenül érettebb a hozzáállásuk, mint némelyeknek.
Előzőleg én is próbáltam az érintetteket rávezetni arra, hogy talán nem ilyen módon kellene ezeket a dolgokat intézni, de úgy látszik felesleges volt. Személyesen egyikükkel sincs bajom, csak azzal amit itt műveltek. -
nem kell ide moderator...egyszeruen az okos enged szamar sznved alapon le lehet zarni ezt az egesz ugyet.
w_tamas miert lenne mar barkinek a 18 eve gaz? itt nem az evek szamitanak!
Node velemenyeztetnem a poharam, ime:
-
1: Aldaryn!
2: mér gáz? Én is voltam 18, és nem volt gáz.... -
LOL
-
Elgondolkodtató hogy erre valóban szükség van itt a fórumon?
A nézeteltéréseiteket megbeszélhetnétek esetleg máshol! Asszem senkit nem érdekel hogy hogyan pocskondiázzátok egymást! Meg aztán tegyétek, kit érdekel de ne itt!
Köszi -
Hááá!!! Mijezafláditt?!?