63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• switch
    http://www.orcbeast.host.sk/DPI/VRayInstall_Adv10903m60.rar
  • Aldaryn
    Készítettem egy kis demót a VRay egy olyan képességéről, amit anno Brazilban nem sikerült előcsalnom. (Pedig láttam ilyen Brazil rendereket...)

A két képen a különböző elmosott tükröződések (melyeket a felületen lévő nagyon kicsi egyenetlenségek okoznak...) kerültek bemutatásra. A két kép között gyakorlatilag lényegi, számításbeli különbség nincsen, csupán annyi, hogy míg az első esetben mindkét tengelyen egyenletesen kerül elmosásra a tükröződés (izotropikus) addig a másodikon lénygeében csak függőlegesen (anizotropikus)...
    Ez utóbbi jelenség nagyon gyakori. Izotropikus tükröződés van kevesebb. Egy króm felület, egy vizes aszfaltdarab, vagy csak egy hullámzó vízfelület, mind jó példák erre...
  • Aldaryn
    Az egz shader gyűjteményben van egy két Brazil hangulatú shader... :D Gondolom cskapi is ezekre gondolt...
    Jók, jók, de igazából túl kevés beállítást engednek meg... :(
    Ha tényleg komolyan kontrollálható carpaint sahder kell, akkor azt célszerű egy shellack shaderrel elkészítened.
    2 Vray shader, az egyik erősen glossy és színezett reflectionnel, ez maga a fémes festék, a másik pedig egy szinte gloss nélküli, (~0,95) fresnel tükröződésű anyag, ami a bevonat a festéken.
    A émes festék shader-t pedig ki kell egészíteni egy fresnel falloff-ú diffus-sal, hogy a színmélység nézőpontfüggő legyen...

Remélhetőleg később ezek elérhetőek lesznek Vray szinten is összeszedettebb kezelőfelülettel...
  • Aquli
    Koszi a csempebumpmapot Frenkie, majd probalkozok.
  • Aquli
    Na. Fejlodott a korhazas kep:

http://free.x3.hu/aquli/hospital2.jpg
    mi a velemenyetek?
    persze a falak ki lesznek javitva.
  • cskapi
    a mailban küldött szerveren van
    /vraymaterials.rar

remélem érthető
  • Nyiri
    Csa!
    Vray-hez nem tud valaki egy jo auto materialt (hasonlot, mint a brazil car paint)
  • Aldaryn
    A Fire Effect nevű volumetrikus effekt (Athmospherics) ua. mint anno MAX verziókban a Combustion. A névváltoztatást a hasonló nevű kompozitáló program megléte tette indokolttá, gondolom, hogy egyértelműbb legyen a dolog...
    A kódja teljesen megegyezik a régi Combustion-ével... Olyannyira, hogy semmit nem fejlesztettek rajta...
    Még csak phong v. blinn shadelést sem támogat a rendszer... Tipikusan a lustaság példája a dolog, mivel a blur egy teljesen inygenyes plugint írt csupán erre a combustionre építve, amely megvilágítást is képes felvenni...
    Ha viszont komolyan tüzet akarsz csiholni akkor ajánlom figyelmedbe a köv. plugineket:
    Afterburn, és Phoenix. Az előbbi kicsit lassú, de gyönyörű shadelt volumetrikus effekteket lehet vele gyártani...
    A másik egy a chaos group (Vray, Simcloth... ) által fejlesztett lángkészítő, amely inkább mint lángnyelv, nem pedig tűzgömb közelíti meg a tüzet... Speciális spline vezérelt nagyon mélységeiben is állítgatható volumetrikus lángnyelveket hoz létre...
    Állóképkenél, közeli shotoknál ideális, animban kicsit vacakabbul teljesít...
    A legismertebb referenciája a Diablo II intrójában van...

Mellesleg a chaos éppen dolgozik egy folyadékszimulációs elveken (részecskerendszerek..) alapuló tűzcsiholó pluginon... Az előzetes beta képek és animok egyszerűen lenyűgözőek... Komolyan. mindenki menjen, és nézze meg!
  • Aldaryn
    Oké, tudom, hogy a káoszelmélet nem okkult dolog, hanem (főleg mostanában) eléggé komoly tudományág.
    Csupán hangulatban voltam... :))

Rég volt kép... Nem haladt senki semmivel? :) Én haladtam, de még nem megy a hazai szerver, máshol meg nem igen volt szerncsém upload terén... ... :/
  • Vorpal
    aldaryn: köszi ,hogy azért észrevettél meg a helpet;)
    a káoszelmélet nem okkultista dolog de mindenesetre érdekes;)
  • Aldaryn
    Gondoltam, az új státuszhoz illik új logó is... :D
  • FRenkie
    Oké.nekem sincs kifogásom.
    klassz logó,cgtalkos:)
  • Nyiri
    thx
  • cskapi
    ment vissza
  • Nyiri
    mail ment
  • cskapi
    [email protected]
  • cskapi
    akkor írj levelet vray-max6 ügyben
  • Nyiri
    Nincs privat uzenetem azt irja
  • K.András
    Ma nem vagyok Aldaryn, de amit icq-n irtál az ellen nincsen kifogásom!!!
  • cskapi
    NYIRI, ment egy privát
  • Nyiri
    Brazil a pluginek betoltesekor erroral kilep (max6 is) a vray installkor mar szol hogy: "A helyedben nem tennem :)"

:(
  • Aldaryn
    Nem hajlandó megenni a Brazil 1.03-at, vagy a Vray-t?
  • youth #7224
    Szerintem a Brazil 1.2 lesz hozzá ami működik is de ezt sehol nem találni :(((
  • Nyiri
    MAX 6-hoz van mar mukodo brazil vagy vray? mert a mr-t egyaltalan nem tom hasznalni (amugy meg kurva lassu) a beepitett light tracer + GI render is lassu
  • cskapi
    akit érdekel a final render stage1 sp1, az nézzen át a 3D warez-ba
  • Aldaryn
    Az a csempe, amit használtál, alapjában jó, csak le kell szedni a mélységet róla PS-ben, hogy egy bump (vagy displace...) mappel együtt normálisan nézzen ki. Nagyon illik a kórházhangulathoz...

Miért nem akarsz lepukkantat? Egyelőre nagyon annak néz ki... Emlékeztet úgy a hazai korházakra. (Tisztelet mindenkinek, akik ez ellen tenni próbálnak!)
    Jó kis gyakorlás valamit elkoszolni, rozsdásítani, főleg, amolyan "tisztán tartoitt lepukkantságot" csinálni... :)
  • Aldaryn
    "beszól oké,megvédtük Youth-t,oké,ennyi,szarjunk már rá,és dumcsizzunk a mexről!" - Ja, amúgy ha megnézed, Pont ezt csináltuk. A szarunk rá-n túlvagyunk, és épp MAX-ről dumálunk... :D

Az esti kérdésem gordiuszi csomóként megoldva: Újraszámoltttam az animokat, most már jól szinkronizálva. Gyorsabb volt, mint kijavítani... :/ eh..
  • FRenkie
    csempe bump hátha megfelelő...
  • FRenkie
    mijez a mentalitás ,ember?
    nem úgy sikerül elsőre valami és feladod?
    inkább még próbálkozz vele,esetleg később!
    a korházas téme is érdekes.

amugy abban igazat adok BENnek,hogy nem kel ezt enyir komolyan venni,beszól oké,megvédtük Youth-t,oké,ennyi,szarjunk már rá,és dumcsizzunk a mexről!
  • Aquli
    Abbahagyom az osztalytermes kepet, egyszeruen nem tetszik, nem jon ki az a hangulat amit en akartam.
    Ugyhogy belekezdtem egy korhazas kepbe. Nem lepukkant, de nyomaszto hangulatu korhaztermet akarok csinalni. itt egy agy:

http://free.x3.hu/aquli/hospital1.jpg
    ha esetleg nem jonne be a kep.

Csempe texturakrol tudtok linket adni?
  • Aldaryn
    ...Lassan már furcsa lesz, ha valaki CG-vel kapcsolatos hozzászólást ír...

Nem tudjátok hogyan lehet egy nagyobb adag keyframe-et egyetlen pontab igazítani Track View-ben? Egy kicsit elrontottam pár mozgás (jópár, vagy 200 db... :) ) szinkronizálását, és egyenként elég unalmasnak tűnik darabonként 3 keyframe jobbra-balra rendezése...
    Nincs valami Align? Én nem találom csupán... ?
  • youth #7215
    Téma lezárva aki akar valami személyeset: [email protected]
  • youth #7214
    Hoax: lecseréltem a ti kedvetekért :)

Matrix: én nem szólok be mert már nézd meg mennyi nem szeretnek :) Te hiányoznál ezért NEM!!! :DDD

Ben: és ha ezentúl bajod van velem írd meg e-mailben OK?
  • Matrixx
    az én fejem nem zavar baze?
    Nekem mikor fog valaki beszólni??? :D
  • youth #7210
    De legalább ha értelmesen leírnád hogy mi bánt... ezt egy 4 éves is le tidja írni hogy nem tetszik... Ennyit erről. Tartsd magadban hogyha valami bajod van! Nem kell leírnod feltétlenül ez a topic is azért van hogy CG-ről menjen a via most nézd meg, emiatt nem erről ment, gratulálok!

Ha meg valami bajod van keress meg e-mailen és megbeszéljük!
  • Matrixx
    Érdekes, hogy ezeknek az embereknek nem volt bajuk Youth-al, míg nem nyert CGtalk Choice awardot.
    Úgyhogy szinte biztosan nem irigyek, áááá, ne gondolja azt senki :D
    Mégis hogy képzelitek? :D
  • Matrixx
    Na, most azt nem tudom, hogy kinek szóljak be..
    Youthnak, vagy BEN-nek..
    Hmm, mind hülyék vagytok, menjetek a ****-ba :DD
    Nemtom, miért kell fikázni egymást. Bár ez a magyar mentalitás, de azért meg lehetne próbálni ésszerűen is beszélni, és konkrétumokat mondani, hogy "Neked nem tetszik a fejed, mert túl nagy" vagy mittomén. Ebbe nem igazán akarok belefolyni, szal peace!
    És a Maiden legyen veletek. Inkább a versenyünkön témáznátok, nem pedig ezen a faxságon :) (www.studiomax.ini.hu)
  • Aldaryn
    Vorpal, lehet, hogy egy kicsi zajos, vagy nem rendezett a mesh háló, akkor subdivok (ha jól gondolom, ezzel dolgozol...) előtt simának (simábbnak...) tűnhet ami egy két subdiv után beragyásodik... :) Ha nincs kedved modellezni, egy-két jól kontrollált (soft selection) relaks modifier megoldhatja a dolgot. Ha csak kis mértékben jelentkezik a káosz...

Amúgy valószínüleg modern, egyelőre sok helyen csak teória és misztikus babonás feltevések szintjén mozgó, káoszelméletre, és káoszegyenletekre is alapozhattak a MAX kód megírásakor. Erre sok jel utal...
    Mostanában pl. mindig pentagrammát készít box helyett, sé elkezdi feltölteni a boszorkányköreit rúnákkal. Az igazat megvallva nem vártam meg, mi lesz a vége, egy ponton túl a monitor véres nyálat kezd izzadni, ami kicsit idegesítő, mert összebarmolja az asztalomat, szal ott mindig kikapcsolom... Ki érti ezt...
  • Aldaryn
    Wow! NA, végre! Nem nézem a fórumot egy pár óráig, és BEINDUL! Yeah!

1. :: Borg : Köszi a moderálást: Egy ideje fontolgattuk a dologt, de így szerintem lényegesen passzabb lett a topic!

2. :: Ben: Ha Youth-ot sértegeted, akkor az egész csapatunkat sérted meg! És ez fordítva is igaz!! Lehet, hogy időnként mi is marjuk egymást, de az egészen más! Szálljál le Youth-ról, mert itt Te vagy az idegesítő, amíg nem tudsz normálisan megnyilatkozni!
    Youth már egy ideje itt van, és nem emlékszem, hogy valaha bárkinek is (komolyan... :) ) baja lett volna a sráccal!
  • Vorpal
    értem jól elvagytok...