63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• FRenkie
    szerintem inkább tanuld csak meg hogy kell polyval autót csinálni,elég vad dolgokat is lehet,nézz csak el a raz.ro oldalra vagy suurland éra.egyébként mayával nemnagyon szoktak kocsit csinálni...
    ..csak youth:)

Ű atombeszólás : aszongy az osztályfőnököm: "ne zavarjátok a hallókészülékemet!" :PPP a poén hogy szó szerint gondolta...
  • youth #7289
    Hmmm és hogy csinálod meg hogy csak a belső része bumposodjon ? :DD Kazinczy megirigyelhetne :DD

Ja és NURBS tutor igazán Mayahoz van, de ha már NURBS akkor Rhino, mondja mindig András barátom :D Próbáld ki a Rhinot ha még nem tetted volna. Én úgy kezdtem el a Trabit hogy nem tudtam mi hol van... a Rhino fórumban meg is nézheted dea képek szerintem nincsenek meg már... szóval az a jó a Rhinoban ha pl egy sima vágás kell akkor felül írja hogy mit jelöljek ki elsőnek aztán nyomjak entert ha kész, stb... szóval megnyomod a trimet és utána már csak követed mit kér... Persze az a baj, hogy még nem tudok benne sokmmndent :/ de majd én is szeretnék egy kocsit NURBSből (asszem BMW Z4es lesz az is :))) majd meglássuk mayanak milyen a készlete... szóval próbálgatni kell, meg jó ha van egy segítő társ persze :)

Bye!
  • PhantomW
    Aldaryn: neked megy max6-tal a vray?
    nekem nem nagyon
    VRay Adv10903m50 ez van nekem
  • npeter
    Hi!
    Kössz a kritikákat.Bár nem ez az első kocsim:(Igazából mindíg eltökélem magam, hogy most NURBS-al fogok csinálni 1 kocsit, de aztán mindíg a poly modellezéshez lyukadok ki.
    Apropó:nincs valakinek vmi jó NURBS tutorja??

LinonTR:http://www.world3d.hu/leckek/brazil/sky/uffizi.zip innen letöltheted a hdri-s képet.

Youth:ez alapján készítettem a lámpát http://www.3dcar-gallery.com/tutorial/less02.htm
  • Gabo
    A 4-es és az 5-ös verzió kezelő felülete között minimális eltérés van. Ami különbség adódik, azt pedig a Help segítségével át lehet lépni.
  • Gabo
    Kimondottan a Max 5-höz készült magyar nyelvű könyvről nem tudok.
    http://www.render.hu/dload.csn

Itt találhatsz a 4-eshez egy kisebb anyagot. Illetve érdemes megvenni a Max Bibliákat. Letölthető verzióról nem tudok.
  • Aldaryn
    Jé, téged is látni errefele? :D Most sikerült végigolvasni az elmúlt hét termését? :D
  • Aldaryn
    Youth: Majd küldök képet!

FleGo: Tegnap már írtam priv. üzenetet. Ha azt elolvasod, akkor abban válaszoltam a Simcloth-os kérdésre. (CSak nem akartam itt a fórumba direkte, erre tökéletes a priv. üzenet...)

"Néhol viszont rosszul gömbölyít ez a fránya MAX :) gondolok itt arra hogy elől az első lámpa alatti részre, a sarkoknál rosszul kerekítette le de hogy miért?" (By Youth...)
    :D Azért kerekít "rosszul" ez a fránya MAX, mert a mesh úgy van összeállítva, hogy ez lesz a NURMS sud-b végeredménye.
    Amúgy nehogy azt hidd, hogy ez MAX-os dolog. Maya is ugyan ezt használja. Az eljárás algoritmusos alapja nem a MAX-hoz kötődik, sőt, talán nem is kötődik egyetlen App-hoz sem. Ez van.

npeter: Egyetértek Lionnal, és Frenkie-vel a kocsi ügyében. Van még mit csiszolni rajta, de első próbálkozásnak ígéretes. Egy év múlva már Te is csak mosolyogva fogsz visszanézni a képre... :) (mint általában mindenki a régi munkáira...)
  • LionTR
    npeter: hat szerintem mindenek elott egy kicsit pontosabbank kene lennie, egy csomo iv eleg erdekesen nez ki, a tukrok szerintem tul picik. Viszont: a HDR kepet el tudnad kuldeni, ha szepen megkerlek? :)
    Elso probalkozas? Mer ahhoz kepest viszont igeretes!
  • FRenkie
    szasztok!

youth tesó: még most fogom befejezni ezt a makettet,és végre nekilátok a modellezésnek!majd akkor folyamatosan fogok berakni frissített képeket,ahogyan haladok!

npeter: mondok pár javító jellegű kritikát:
    -túl nagy a audi jel
    -ninsc meg minden határolóvonal(RÉS)
    -szerintem az a lámpa ami youthnak tetszik,nem csíkos,hanem sima.csak hátul csíkos,ill. rácsos
    -a visszapillantó az ajtóból jön ki
    -hát még sorolhatnám,de látom hogy még kezdő vagy(?),úgyhogy hiába mondom itt a hibákat,hiányosságokat.
    amúgy ha ez az 1. autód(?),nagyon fasza(nem csak ha ez az 1.:),csak ilyen színbe még nem láttam TT-t.
    ha még folytatod,csinosítod esetleg nézd meg az enyémethátha segítséget ad.
    nice work
  • youth #7279
    Szia!
    Mindentbele.hu-n is láttam már, nagyon pöpec főleg nekem az első lámpa tetszik azt hogy csináltad? Ha tudnál róla közelit mutatni hálás lennék :)
    Néhol viszont rosszul gömbölyít ez a fránya MAX :) gondolok itt arra hogy elől az első lámpa alatti részre, a sarkoknál rosszul kerekítette le de hogy miért?

Bye
  • npeter
    Sziasztok!
    Készítettem egy kocsit és azt kéredezném, hogy kinek mi a véleménye róla, ill. mit kellen még alakítani rajta.

By all
  • youth #7277
    Kedves vagy! :)
    De képet nem mutat senki???? :D
  • fle go
    En is epitgetem a kocsmamat meg finomitgatom a dolgokat, lassan eljutok az animaciohoz. Aldaryn meg mindig kivancsi vagyok a simcloth-os megoldasodra papir ugyban ha van idod ird le. Köszi!
    Frenkie: köszi a tippet!
    Youth: gratula a CG-s eredmenyhez!
  • youth #7275
    Küld el e-mailben és felteszem az enyémre!
  • Aldaryn
    Én haladok a tornyommal.... Majd rakok be képet, ha a szerverem újból üzemel. :)
  • youth #7273
    Itt egy másik oldal is blueprintekhez:

http://www.onnovanbraam.com/index.php?main=tutorials&group=map-channel

talán ez a 2 a legnagyobb...

AMúgy ki mit alkot mostanság? Frenkie te hogy állsz a kocsival? Phantom? és a többiek? (bocsi de msot nem írom le mindenkinek a nevét :))
  • Aquli
    Blueprintek: www.suurland.com
  • Aldaryn
    Én már sketcheket is csináltam. Csak úgy poénból... tudom, hogy úgysem lesz időm rá. De ötletem az van. El azért nem mondom... ;)

Cskapi: Köszi a shadereket!!
    Én is valahogy hasonlóan oldottam meg a carpaintet... Ezekkel a megoldásokkal az a baj, hogy semminemű optimalizációt nem tartalmaznak, vagyis sok a fölöslegesen kiszámolt dolog (olyan komponensek: kd, ka többszörösök...) ami nem jelentkezik a végleges shaderben, de számolásra kerül... :(
  • Aldaryn
    Igen, meg tudod nyitni. Egy-két kompatibilitása hiba azért becsúszhat, de nem lehet nagyon vészes, csupán jelentéktelen dolgokban nyilvánulhat meg. Ugyan ez persze nem vonatkozik a pluginekre, ott a MAX 6 alatt működő verzió, és az eddig használt kompatibilitása a mérvadó, ezt általában a magasabb verziószámú pluginek doksijában részletesen leírják.
  • Aldaryn
    Mindegyik jó példa az anizotropikus tükröződésre... :)
  • FRenkie
    szasztok!

fle go, noise kell a gömbökre,csak jó nagy strengthel

!! melxik renderelő ficcen frankón a mex 6tal?
  • K.András
    Rakd fel pls valahova,hátha egyszer jol jön :) de jöhet mailban is...
  • Klon
    Szasztok!
    Ha jól emlékszem akkor valaki itt keresett Kis Polski blueprintet,(ez már jó régen volt) de nem talált. Tesómnak van egy kézikönyve amiben benne van.
    Ha valakinek kell akkor jelezze, és szivesen feltöltöm valahova.
    Üdv: Klon
  • Vorpal
    Na egy hülye RiP MAX 6 osom van nem tud vki ISO hoz helyet ? pár fájlom hiányzik
  • youth #7262
    Necsináld!
    :)) Köszi!

Matrix: ha indulhatnék a mayas kocsival akkor rám számíthatsz... dehát...
  • fle go
    Esetleg ha masnak is van osszegyurt papir keszitesre otlete akkor ne fogja vissza magat!
    Thx
  • fle go
    Aldaryn: leirnad nekem a simcloth eljarast hogyan gondoltad? Amit multkoriaban emlitettel...egy nagy gomb benne egy kisebb es a vegeredmeny gyurott papir. Ha van idod ird le ezt kicsit bovebben.
    KOszi
  • Matrixx
    Valakinek megragadta a fantáziáját a "Járművek" téma..? :)
  • Gabo
    Youth:
    Gratu a CGtalk-os díjhoz. Nagyon jók lettek a képek. Csak így tovább!
  • Nyiri
    Help...

Segitseg kellene egy auto-s kep bevilagitasahoz
    Hdri + sima vilagitas. Valaki aki mar csinalt ilyet le tudna irni, hogy kellene? VRAY (max 6ban most csak az megy)
  • FRenkie
    szerintem így nem stabil a széksor.ha valaki ráülne,hátradőlne.
  • FRenkie
    sawo: ha vray van,akkor a mtl editor options gombjára kattincs,és válaszd ki a jobb felső sarokban a current renderert.

Quasar:a hrdi mellé tegyél be egy gyenge lámpát aminek csinálsz árnyékot.hdri által csak kicsi árnyék van pont a gép alatt...
  • Quasar
    Halló all! Van egy kocsim amit már majdnem kész, de nincs egy normális szabadteri hdri-m, bevilágítani még nem tudom. Lenne egy olan kérdésem is, hogy van a hdri kép és hogy csináljam azt meg hogy az arnyék látszódjon ami kocsi vet.
  • SaWo
    Meg még egy dolog. Ezt még ki sem próbáltam vray-ben, csak brazilban tünt föl a probléma. Ha csinálok részecskerendszerekből füstött, pl. superspray, és facing, sstb. akkor gondolom ismeritek trükköt, illik rárakni egy kis smooth-ot a properties menüben. Ez szépen elmossa a kockákat a scanline rendernél, de ha brazilt használok, ott nem müxik. Ilyenkor mia teendő?? Találkozott már cvalaki ezzel a problémával?
  • SaWo
    Úgy látom, mindenki kezd átállni a vray-re. Hát sszem követem példátokat, viszont pár dolog elég zavaró benne. Pl, hogy a mat. editorban mért nem láccanak az anyagminták. Ez ellen van orvosság?
  • Aquli
    Na kicsit kiegeszitgettem:

http://free.x3.hu/aquli/hospital6.jpg
    Akit erdekel, hogy a falon levo papirra milyen texturat csinaltam:
    http://free.x3.hu/aquli/szovegafalon.jpg :))
    Szerintetek hova rakjam a fenyforras(oka)t? mert ez meg csak sky light volt.
    Es meg miket rakjak fel?
    Ja es tudom hogy a falon levo szoveg szar, majd a texturara noise kell, hogy kcisit elhasznalodottabbnak tunjon.
  • cskapi
    Aldaryn: ment egy privát üzenet
    van a csomagban elég jó car-paint material
    3 rétegből rakták össze
    nem egyszerű :))
  • youth #7249
    Ha valamit csináltam max 5-ben azt meg lehet majd nyitni 6-ban? valaki próbálta már?
  • FRenkie
    mind jó példák erre...

mármint az izotropikusra?

aquli: alakul,de még hiányos.