63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• fle go
    hat eleg nagy lett:( bocsesz!!
  • fle go
    Na par dolog meg elkeszult a parti kocsmamhoz, a hatteret ne nezzetek az csak ugy ot van, hogy legyen valami, a papir hulladekom nem sikerult valami jol meg meg a homokon kellen javitanom...egyebkent mit szoltok?
    Bocs ha nagy lett a kep!
  • DEx-
    Gix-Er: Kösz a linekeket!
  • Gabo
    Szerintem a Hardver fórumon hamarabb találsz 3D Mark eredményeket. Ez ugyanis nem igazán 3D Mark-os topik...
  • LionTR
    En ugy vagyok ezzel, hogy veszek most egy 2.4-es celeront (a kozeljovoben, remelhetoleg :) meg egy olyan alaplapot, amibe belemegy a mostani legjobb intel proci is, hogy legkozelebb csak azt kelljen majd boviteni, meg memoriat.
  • FRenkie
    AMD
  • youth #7370
    AMD 2x olyan olcsó mint az INTEL, gondolj bele ha veszel egy pentium P4-es 2 GHz-eset mondjuk 40 ezerért akkor az AMD XP 2000+ 20 ezer (igaz hogy az AMD 2000+-os csak 1670 Hz-en fut de mégis jobb mint a P4 2 Ghz-es...)
    Szóval felsleges megvenned a drágábbat ha kiderül hogy szarabb... a legjobb megoldás egy Dualprocesszoros gép lenne 2 db AMD procival, vagy Intel Xoen procikkal de azok egyenként 1 millásak asszem így meg kijön össz 40-ezerből a provik ára és 3000-4000 Hz-en fut húzás nélkül ami szép!!!!!! márcsak alaplap kell hozzá...

Max 6 bemutatón amúgy egy dualprocis gép ment a rendererésnél észere lehetett venni mert nem csak egy kis kocjában folyt a számolás hanem 2-ben egyszerre... Dualprocit vennék én is ... legközelebb lehet olyan lesz, de mikor lesz az???? :DD
  • Vorpal
    Srácok most ilyen kérdésem van: Új vasat kéne vennem és azon vacilálok ,hogy AMD vagy INTEL legyen? A rendering sebessége szempontjából van valami szignifikáns különbség? Már csak azért érdekel mert pl a MAX 6 ban a mental ray kva lassan renderel ellenben használja a hyper threadinget és a tutorial videókon fut mint a zsir.Van valakinek tapasztalata a rendszerekkel?köszi
  • youth #7368
    Lehet hogy tényleg a Maya hozza ki ezt az agresszivitást :DD

Joccakát mindenkinek már álmos vagyok!!
  • youth #7367
    Holnap nem leszek úgyhogy csak neten tudom legyűrni :DDDDD most nagyon megsértődtem ám erre hogy a srác stílusáért volt érdemes menni :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD halott barátod van :DDD na jó csak viccelek de ti is tudjátok...
  • FRenkie
    ott keveset kapsz,inkább 2001 SE vel jáccadozzál.
  • FRenkie
    emberek!

kii jön holnap NME-ra???
    lesz még MAX6 poszter?
  • LionTR
    Nyiri: tenyleg nagyon szep lett a lampa! Egyre jobban motivalsz, hogy belekezdjek a kov. kocsiba :))

MINDENKI!!: gyertek el holnap a NME-re, ahol megtekinthetitek tobbek kozott Youth vs Aldaryn halalosan komoly kuzdelmet! :)))
  • Pictures
    Hello! Csak viszonyítási alapnak kérezném hogy mennyi egy jónak számító pontszám a 3DMark 03. -as tester programnál.
  • youth #7362
    Neked azt mondtad már csak azért is megérte hogy találkoztunk... erre most: "már csupán az előadó srác stílusa miatt is..." Meg kellett volna ott verjelek, de nem tettem.
    Bezzeg én azt hittem barátok vagyunk :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Szerintem jó volt! Beszéltem egy német gyerekkel aki angolul nyomta... XSI-t mutatta be nagyon király volt, nem is hittem hogy enyire jó, de azért még csak a játékipart hódítgatja :) azt mondta angliában olyan 4000-en használják... max 6-ban számomra a MR volt az újdonság meg amit Aldaryn játszott hogy házat épít :DDDD

De nem lövöm le a poénokat mad a fotók alá írok commenteket és abból kireül ki mit miért csinált :DDD
  • Aldaryn
    Szépen alakul a lámpa. A shder már ngyon közel van a tökéleteshez. Talán egy kicsit a legelső beállítás mélyebb hatást keltett, és az (nekem...) valódibbnak tűnt. Ez olyan "festett" hatású. :)

Most értem haza a NME-ről. Yoth fotózott párat, majd kirakjuk ide. Sajár felelősségre mindenki megnézheti.
    Nagyovonalakban nem volt egy nagy durranás, de a MAX 6 bemutató miatt (már csupán az előadó srác stílusa miatt is...) megérte.
    Na és persze: A MAX 6 poszter... Ami ma elfogyott mire odaértünk. Úgyhogy holnap reggel korán kezdünk. :))
  • npeter
    Nyiri!Frankó lett a lámpa.Nagyon cool
    Kiváncsian várom mjad az autó többi részét is.
    Na by all.
    Mindenkinek kellemes hétvégét.Ja és jó Maxozást.
  • Nyiri
    Vray es 1 side
    A bump a mogotte levo 2. uvegen van
  • FRenkie
    Nyiri! a üveg milyen üveg? vrayes?és 2 sided?
  • fle go
    Nagyon szep lett a lampa!! Talan meg annyi de ez mar csak az en kukacoskodasom...lehetne kicsit chromosabb belul a foncsor, hogy jobban tukrozodjon.
    Kiraly!
  • npeter
    Thx mindenkinek a logos linket.
    By all
  • FRenkie
    hi!
    mért volt olyan nagy csalódás?
  • Nyiri
    Szerintem rajzolj egyet. Jobban jarsz
  • DEx-
    Csá all!

Nincs vkinek véletlenül macskakő textúra?

DEx-

• Nyiri
    Npeter: Itt talalsz egy rakas logot, jo minosegben. direkt grafikusi felhasznalasra

Amugy ugy nez ki kesz vagyok a lampa shaderrel. Total atalakitottam tegnap ota. Jobban megfigyeltem az erdetit, igy lattam, hogy a szele sokkal szelesebb. Itt egy kozeli kep, hogy lassatok milyen a bump rajta.

• npeter
    Hi Sawo!
    logók és reklámok kellenének főleg.
  • SaWo
    Mármint mit értesz az alatt, hogy rally textúra? Kerék, logok, reklámok, referenciaképek? Valami támpontot adj, és azért arra ne számíts, hogy komplett map-elést találsz a te uvw-jeidhez igazítva :D
  • npeter
    Hali emberek!
    Valakinek nincs valami frankó rallys textúrája????
    Nagyon nincs kedvem photoshopozni
    Előre is thx
    By all
  • Sound
    Frenkie: nyugodj le NME2-vel kapcsolatban. Tavaly én voltam, és ahogy elnéztem az idei programot, megegyezik tavalyival. Egy a lényeg, hogy nagyon szar volt, ne várj túl sokat tőle. Mert lelkesedésedet elnézve, számodra nagy pofára esés lesz, ahogy nekünk is az volt.

Még egy jó tanács NME-hoz, inkább angolul hallgassátok az előadásokat, ugyanis a tükörfordítok shimán lefordítanak minden kifejezést, amit angolul használunk mi is, azt tükörfordító szemrebbenülés nélkül lefordítja magyarra, és tuti hogy hirtelen nem érted meg hogy miről van szó:) Mi így voltunk, amikor a Max5 új UVW editorát mutogatták. nah mind, kb ennyi:)
  • SoftFX
    Aldaryn: És ami a legszebb az egészben (Anisotropikusságban), hogy ez a kamera áthelyezésével nem lineárisan változik :) !!!
    /ha nem világos részletezhetem/
  • Nyiri
    Hela!

Itt a javitott verzio. Mostmar 2 retegu a burkolat. Belson van az erdesseg. Ez is sima lampas, mert vray light hihetetlenul megdobja a renderidot.
  • FRenkie
    diescreet.com

nyiri: milyen autót csinálsz?láthatunk WIP képet??
  • FRenkie
    héj kollégák!

kész van a makettem(a chevy impala) ugyhogy nekiesek a mexes verziónak is!

ennyi a hír :)
  • icecave
    Sziasztok. Bocs,hogy igy beleszólok. Ha vki tud, küldjön lécci linket, ahol vannak oktatófileok 3dmaxhoz!!!
    Köszi.
  • Aldaryn
    Előbb írtál... :) Szóval: Használj VRay fényforrásokat, a kirenderelt képük sokat javít az ilyen képeken!
  • Aldaryn
    Jó, hogy megint belevágsz a témába! :)

És klafa a fényszóró! Amúgy itt causticssal bajlódni nem is fontos, anélkül is jól mutat. Ha már VRay-t használsz, akkor a fényszóró fényforrásainak is használhatnál azt. (Bocsi, nem látom jól, hogy van összerakva)
    Ettől még egy csepp életet kap a kép.

Egy kis apróság: A fényszóród üveglapja kívülről, vagy belülről érdes? Erre nem árt ügyelni.
  • Nyiri
    Elfelejtettem valamit :) a lampan belul termeszetesen 2 Omni van cast shadow egyertelmuen bekapcsolva az bal oldali lampa 15-s multipler, a jobb oldali pedig 10-s
  • Nyiri
    Csa sracok. Regota irtam ide valami normalisat.
    Hetfo ota ujra raerek maxozni (majdnem 1 evet kihagytam).

Epp egy kocsin dolgozom, melynek modellezese kb. 70% korul jar.

Ma mar elkezdtem szorakozni a materialokkal (ha megunom a modellezest akkor ez jon).

Az elso fenyszorot csinalgattam. Lionnal beszelgettem tegnap, de O csak brazil-ban tudott volna segiteni. Mivel max6-t hasznalok, igy maradt a Vray. Fogalmam sem volt rola, igy beleastam ma magam. :)

Itt egy kep az elso lamparol. Az elso kep kikapcsolt allapotban a masodik pedig bekapcsolt allapotban.

Lampa

Sokan (lentebb is ezt lattam) a lampa domborulatanal checker-t hasznalnak, szerintem pedig az csunya :) Igy rajzoltam egyet. Ha valakinek kell:

20-s bump boven eleg.

Caustic-al nem probaltam meg, de biztos szebb lenne. Elkezdtem szorakozni vele, de fogalmam sincs mit jelentenek a beallitasok, igy nem akartam egy rakas idot eltolteni :)
    Majd utana olvasok :)
  • Aldaryn
    Pénteken is helyettesítés lesz DT-n... :( Meg úgyis megbukunk mindenből. Úgyhogy hajrá...
    Én meg megyek, és sötétebbre veszem a rozsdát a fán.
  • Aldaryn
    Lehet sötétebbre kellen venni a rozsdát... Bár az igazat megvallva a fotó nem már, mint egy teljesen szétrohadt Zsiguli egy darabjának fotója. Gondoltam jó lesz rozsdának...