63012
"Aki másnak felbontás...!"
-
Stately #7463 Sziasztok!
Ne haragudjatok, hogy így betörök hozzátok, egy apróságot szeretnék kérdezni. Gondolom Nektek ez apróság. :-))
Szóval létrehozok reactorral egy RBcollectiont, amivel egy dobozba golyókat dobálok bele. Szépen meg is csinálja, de mivel nem animációt szeretnék csinálni, azt szeretném, ha a golyók végleg a helyükön maradnának. Valahogy szeretném a folyamat végén kivonni a golyókat a reactor bûvköréből, mert így minden megnyitáskor újra le kell "játszanom" az animációt.
Remélem értitek, mire gondolok, segítsetek lécci.
Köszönöm: Tom -
aniko #7461 Köszönöm :)
A Fiat -ost ismertem csak. Megnézem őket, hátha érteni fogom :)
Lion: igazad van, kijavítom :) -
Azért nyugodtan nézz el a Rhino felé is, érdemes!
Egy elég jó Poly modellezéses tutorial Az eredetie a 3dtotal.com-ról származik, úgyhogy előfordulhat, hogy ugyan ezt olvastad. Ez a "magyarított" verzió, elég sok erdékes dolog poly modellezésről.
Kivételesen részletes, és érdekes tutorialokat, ötleteket találhatsz a köv. helyeken angolul (vagy románul):
http://www.suurland.com Egy nagyon ígényes oldal, a készítője "szeret" autókat modellezni... :)
http://www.raz.ro Szintén autó guru oldala. "Enyhén" hasonlít az előzőre felépítésben... meg úgy mindeben... Bár, sosem baj, ha az embernek ennyire van példaképe. :) -
Latom a fenykepeket!!
Aniko: egesz szepen haladsz a Volvoval. Egy eszrevetel: az oldalso ablakoknal levo resznek kene adni egy kis gorbuletet, hogy ne legyen tok egyenes. -
aniko #7458 Emlékszem, hogy régebben itt a fórumban volt szó arról, hogy a Max nem jó NURBS modellezésre, ezért nem is szenvedtem vele. Sajnos mindenképp Max-ben kell megoldanom, ezért nem próbáltam a Rhino -t. Egyéb technikát szívesen kipróbálnék, csak eddig amilyen tutorialokat találtam, nem boldogultam velük, csak ezzel a plane-es megoldással (3dtotal.com).
A Hondásat próbáltam egyszer, (az asszem spline volt) de ott sem volt minden világos.
Ismertek esetleg másmilyen tutorialt? Lehetőleg részleteset, netán magyart :). -
röhöghetsz... :)) Az 1.03-as Brazil RS nem működik MAX 6 alatt. Állítólag az 1.2-ből már van kinn olyan verzió, ami minden további nélkül működik.
Sok Plugin nem működik amúgy MAX 6 alatt. Ez azért van, mert a Discreet szigorított állítólag a plugin rendszeren, hogy csak a tényleg kipróbáltak fussanak, és hogy kevesebb legyen a rendszerhiba a vacak plugok miatt.
Na persze most is lehet vacak MAx 6-os plugot írni, de a nagyobb, és komolyabb gyártók általában kötik magukat a Discreet normákhoz...
Úgy legyen. -
Brazil 2.0-ig minden bizonnyal megéri. Ha tényleg akkora sebességnövekedést csinálnka, mint ígérik (És végre lesz benne teljeskörű fotometrikus lámpatámogatás) akkor gyorsabb GI-t kapunk, mint VRayben van.
Csak lenne igaz.
Vagy lenne egy komolyabb VRAy fejlesztés... :D
(...) Akkor ráadásul egy anizotropikus shader jót tenne a felninek. Próbáld csak ki. Komolyan dob a hatáson (Ha van környezet, így elenyésző lenne a változás...) -
K.András #7455 Nem mondjátok hogy a 6-os max alatt nem emgy a brazil(?), röhögögörcsöt is kapok! -
Nyiri #7454 Vray!. Mivel nem nincs max6 alatt brazil igy atalltam vray-re. Korabban fogalmam sem volt rola, de megszerettem. Szerintem maradok itt :) -
Nyiri #7453 Persze, Ha jol van lemodellezve a kocsi :) Mert ha nem tokeletes a mesh, olyan szep dolgolk alakulnak ki a projectre, hogy nezel :) -
K.András #7452 Jaja vektoros rajzon vannask fent ezek a logok amik felbontástol függetlenül ugyanazt mutatják minöség tekintetében... -
K.András #7451 Split,nem nagy dolog.Fogod és mondjuk a front nézetben rajzolsz két vonalat oda ahol az ajto nyilása fut, aztán projekt curve és utána split,kész is van amit akartál... -
Nyiri!
Nekem nagyon bejön a kereked.Frankó.By -
Sziasztok!
Ha már így felmerült a Rhino, nem tud valaki valamilyen tutort hozzá???Ja még valami:ti hogy szoktátok megolani autó modellnél az egyes alkatrészek szédvágását,darabolását.Gondolok itt pl.:ajtók,motorháztető,csomagtartó,stb. -
Nyiri #7448 Lehet egyszeru es hamar megvan, de en nem vagyok nagy nurbs magus :) Ez a Lancia logo amugy egy fekete feher nagyfelbontasu direkt grafikai celokra van. Vagyis ha bump-nak hasznalom tokeletes. Mivel ez a kocsi egy pici resze, igy nem erdemes lemodellezni :) -
K.András #7447 Hát olyan mintha meg lenne nyomva az eleje vahgy nemtom...A krom szine sem az igazi és az elején a jel sincsen kidolgozva rendesen,remélem dolgozol még vele mert ebböl lehetne szép autot csinálni, csak félek hogy a meshbe már nem nagyon akarsz belenyulni pedig kéne... -
K.András #7446 Nem kell mazonak lenni ahoz hogy azt is megcsináld, kb 3 percig tartana rhinoval...Egyébként ne 3ds-ben importáld majd maxba hanem van egy plugin amivel be tudod olvasni a rhino modellt!!!Sokkalta jobb csak átalakitod mesh-é és ugy importálod be a 3dm- kiterjesztésü fájlt és sokkalta szebb mintha 3ds-ben importálnád ráadásul ugy berántja a modellt mint a huzat!Nevét hirtelen felindulásbol nemtom majd nézem aztán szolok... -
Nyiri #7445 Tudom, hogy nem pont ugyan olyan, annal melyebben van a belso resz es vekonyabbak a kullok is :) Majd lehet megcsinalom ugy :) -
Pedig a gumi bordázatát baromi szépen megcsináltad, illene hozzá egy felirat... -
Erre a bömösre kérnék kritikát.Én tudok csak kiváncsi vagyok, hogy van-é még.
-
Nyiri #7442 vagyok :( -
Nyiri #7441 A gravir a Sima textura. Nem vagyom mazo :)))))
A pirelli bump az most csak azert volt rajta, mert kellett valami. Mar keszul a sajat :) -
szasz!
kafa lesz...a lancia gravír az csak materiál ugye?
szerintem azt a szarráhasznált pirelli bumpot hagyd ki :)
a felni nagyon szép! -
"Itt valami alakul :DDDDDDDDDDDDDDDD"
-- khmm....
Bakker, nekem nem tolti be se a fenykepeket, se az Aniko altal belinkelt kepeket...
...Nyiri felnijet viszont igen: egesz jo, bar a kepen amit mutattal, nem egeszen ilyen (bocsi, lebuktattalak :D -
Huh, bocs, csak kicsit megijedtem, hogy mégiscsak fel kellet volna kutatnom téged, mielőtt igent mondok a srácnak.
De örülök, hogy nem baj! :) -
"Hogy szep legyen lett vagy 200k face :) Ez van. :)" Ha már Rhinóban csinálod, úgyis mind1. A végső exportnál aztán mehet a több milliós polyszám, úgyis csak renderelni fogod MAX-ban... :)))
Nagyon szépen alakul! :) Igencsak szép lett a felni, és jól jönnek le a kerekítések, stb... Nagyon kíváncsi vagyok a végső modellre, egy jó kis HDR környezetben... kis utómunka, és ütni fog, mint a vasbeton gerenda... A króm így is szépen lejön..
Miben rendereled? Brazil? Egy kis elmosódottság a tükröződéseken dobna még rajta... A gumi feliratait le fogod modellezni? Vagy marad így, bump-nak?
Anikó: Huh?! Te máris ugrottál MAX verziószámot?! :))))
A MAX NURBS-be nehogy bele merj kezdeni, sok - egyébként régebben állítólag ép elméjű - embert kergetett már a végső őrületbe és kétségbeesésbe... Nézz csak rám... :D Ha esetleg van kéznél Rhino, akkor azt nagyon ajánlom, az kifejezetten csak NURBS modeller. (na jó, van benne poly, nagyon felületesen...)
A problémád elég furcsa, nálam még nem jött ilyen elő (no ez ugyebár azért nem jelenti, hogy ettől kellene furcsának lennie... :]) Nem okozhatja egy 0-ás extrudálás, egy nyitott vertex, vagy valami hasonló probléma? -
DEx- #7436 Aldaryn:
Semmi gond!
Örülök, hogy hozzád került! -
Ha 2 procis gépen SEMMIT nem gyorsul a MAX scanline, akkor rakjál be egy Brazilt, MR-t, vagy VRayt.. Amint bekapcsolod a Multi Threadinget, nagyon látványos lesz a javulás... (Egyszerre két bucketet renderel, procinként egyet-egyet...) Nem tudom, miért nem megy nálad a dolog, én dolgoztam már olyan gépen is, ahol 2db AMD procival számolt a scanline, és tökéletesen működött (ott is 2db scanline dolgozott egyszerre...) -
:)) Bocsesz... Kerestelek vele téged is, de nem tudtalak elérni. Azt nem tudtam, hogy a "témaindító" részt is lecseréli iylenkor az engine... :(( Ahhoz, meg hogy a topic alcímét átírjam, nincs jogom, pedig már próbáltam. :]
Mivel sok volt a problema, a mod. srác megkérdezte, hogy akarok-e lokális mederátor lenni, hogy megoldhassuk egymás közt ügyes bajos dolgainkat, azt megkérdeztem mindenkit, akinek megvolt a címe, és a végén mertem azt mondani, hogy "Ja..".
Töröltem már pár dolgot, meg kiszedtem egy-két vacak linket (kérésre) ... De különben nem szemétkedek. Főleg a rendszeres "tagokkal" nem. :)) -
Nyiri #7433 CSA!!!
A kocsi keszul :) Mar a teto van hatra es a ajto oszlopok, de ma belekezdtem es erzem nem lesz konnyu. Ma osszedobtam a felnit + gumit. Kesz a materialjuk is. A gumi minden egyes rovatkaja le van modellezve. A felni az Nurbs, de maxban az nem jo (nem birok szot erteni vele), igy Rhinoban csinaltam. Majd export 3DS es import max. Hogy szep legyen lett vagy 200k face :) Ez van. :)
Materialok is ezek maradnak szvsz :) A Crom material a felnin azert ilyen, mert egy Kek legures terben van az object. Ott mit tukrozzon vissza? :)
Akkor a kepek:

Es egy kis plusz info :) Mostmar tudjatok milyen auto lesz :PPPPP

Udv mindenkinek, jo munkat... -
Hmm... Szerintem ez a technika nem mindig bizonyul jó megoldásnak... Nem mondom hogy ne így csináld mert így is meglehet szépen, csak próbálj ki több technikát hogy eldönthesd melyik fekszik a legjobban, melyik tetszik. Arra gondolok, hogy szánj rá pár alakalmat hogy kipróbáld a NURBS, Poly, Patch, Spline Network, stb.. technikákat... De ha ismered őket és ezt választottad akkor nem szóltam! :) Csak én is így vagyok most, hogy mindent próbálgatok és eddig a Poly és NURBS tetszik a legjobban...
A kocsi amúgy szép!!!
És bocsi hogy amit meggyanúsításnak vettél Lionnal csak viccből mondtam
Nincs harag ugye?
bye -
aniko #7431 Plane-ekkel, azokat extrudálom. -
Hogy csinálod 1ébként? Spline majd extrude? -
aniko #7429 Köszi, megpróbálom :) -
Nyiri #7427 Irigylem a kitartasod :) -
DEx- #7426 Aldaryn, simán lenyúltad a topicom? :-]
-
aniko #7425 Köszönöm.
Kár :(
Már egy párszor újrakezdtem ezt a részét :( Egyszer csak jó lesz :) -
Nem tudom most reprodukálni a problémát, nekem is véletlenszerűen adja be és még nem tudom mitől van, ettől függetlenül ha jól emlékszem meg lehet menteni v.hogy a mesh-t. Ezzel csak azt tudtuk meg, hogy a mesh-ben van a hiba és nem a maxban vagy benned. :) -
Nos, akkor a vertexeidet össze gabalyította valami módosító.
Ekkor sajna érdemesebb újrakreálni a mesh-t. -
aniko #7422 Még nem, köszi.
Most kipróbáltam, és elég elcsavart valamit kaptam :(
A lökhárító hibás részét otthagyta, a többit meg elforgatta.