63012

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Stately
    Sziasztok!
    Ne haragudjatok, hogy így betörök hozzátok, egy apróságot szeretnék kérdezni. Gondolom Nektek ez apróság. :-))
    Szóval létrehozok reactorral egy RBcollectiont, amivel egy dobozba golyókat dobálok bele. Szépen meg is csinálja, de mivel nem animációt szeretnék csinálni, azt szeretném, ha a golyók végleg a helyükön maradnának. Valahogy szeretném a folyamat végén kivonni a golyókat a reactor bûvköréből, mert így minden megnyitáskor újra le kell "játszanom" az animációt.
    Remélem értitek, mire gondolok, segítsetek lécci.
    Köszönöm: Tom
  • aniko
    Köszönöm :)
    A Fiat -ost ismertem csak. Megnézem őket, hátha érteni fogom :)
    Lion: igazad van, kijavítom :)
  • Aldaryn
    Azért nyugodtan nézz el a Rhino felé is, érdemes!

Egy elég jó Poly modellezéses tutorial Az eredetie a 3dtotal.com-ról származik, úgyhogy előfordulhat, hogy ugyan ezt olvastad. Ez a "magyarított" verzió, elég sok erdékes dolog poly modellezésről.

Kivételesen részletes, és érdekes tutorialokat, ötleteket találhatsz a köv. helyeken angolul (vagy románul):

http://www.suurland.com Egy nagyon ígényes oldal, a készítője "szeret" autókat modellezni... :)
    http://www.raz.ro Szintén autó guru oldala. "Enyhén" hasonlít az előzőre felépítésben... meg úgy mindeben... Bár, sosem baj, ha az embernek ennyire van példaképe. :)
  • LionTR
    Latom a fenykepeket!!
    Aniko: egesz szepen haladsz a Volvoval. Egy eszrevetel: az oldalso ablakoknal levo resznek kene adni egy kis gorbuletet, hogy ne legyen tok egyenes.
  • aniko
    Emlékszem, hogy régebben itt a fórumban volt szó arról, hogy a Max nem jó NURBS modellezésre, ezért nem is szenvedtem vele. Sajnos mindenképp Max-ben kell megoldanom, ezért nem próbáltam a Rhino -t. Egyéb technikát szívesen kipróbálnék, csak eddig amilyen tutorialokat találtam, nem boldogultam velük, csak ezzel a plane-es megoldással (3dtotal.com).
    A Hondásat próbáltam egyszer, (az asszem spline volt) de ott sem volt minden világos.

Ismertek esetleg másmilyen tutorialt? Lehetőleg részleteset, netán magyart :).
  • Aldaryn
    röhöghetsz... :)) Az 1.03-as Brazil RS nem működik MAX 6 alatt. Állítólag az 1.2-ből már van kinn olyan verzió, ami minden további nélkül működik.

Sok Plugin nem működik amúgy MAX 6 alatt. Ez azért van, mert a Discreet szigorított állítólag a plugin rendszeren, hogy csak a tényleg kipróbáltak fussanak, és hogy kevesebb legyen a rendszerhiba a vacak plugok miatt.
    Na persze most is lehet vacak MAx 6-os plugot írni, de a nagyobb, és komolyabb gyártók általában kötik magukat a Discreet normákhoz...

Úgy legyen.
  • Aldaryn
    Brazil 2.0-ig minden bizonnyal megéri. Ha tényleg akkora sebességnövekedést csinálnka, mint ígérik (És végre lesz benne teljeskörű fotometrikus lámpatámogatás) akkor gyorsabb GI-t kapunk, mint VRayben van.
    Csak lenne igaz.
    Vagy lenne egy komolyabb VRAy fejlesztés... :D

(...) Akkor ráadásul egy anizotropikus shader jót tenne a felninek. Próbáld csak ki. Komolyan dob a hatáson (Ha van környezet, így elenyésző lenne a változás...)
  • K.András
    Nem mondjátok hogy a 6-os max alatt nem emgy a brazil(?), röhögögörcsöt is kapok!
  • Nyiri
    Vray!. Mivel nem nincs max6 alatt brazil igy atalltam vray-re. Korabban fogalmam sem volt rola, de megszerettem. Szerintem maradok itt :)
  • Nyiri
    Persze, Ha jol van lemodellezve a kocsi :) Mert ha nem tokeletes a mesh, olyan szep dolgolk alakulnak ki a projectre, hogy nezel :)
  • K.András
    Jaja vektoros rajzon vannask fent ezek a logok amik felbontástol függetlenül ugyanazt mutatják minöség tekintetében...
  • K.András
    Split,nem nagy dolog.Fogod és mondjuk a front nézetben rajzolsz két vonalat oda ahol az ajto nyilása fut, aztán projekt curve és utána split,kész is van amit akartál...
  • npeter
    Nyiri!
    Nekem nagyon bejön a kereked.Frankó.By
  • npeter
    Sziasztok!
    Ha már így felmerült a Rhino, nem tud valaki valamilyen tutort hozzá???Ja még valami:ti hogy szoktátok megolani autó modellnél az egyes alkatrészek szédvágását,darabolását.Gondolok itt pl.:ajtók,motorháztető,csomagtartó,stb.
  • Nyiri
    Lehet egyszeru es hamar megvan, de en nem vagyok nagy nurbs magus :) Ez a Lancia logo amugy egy fekete feher nagyfelbontasu direkt grafikai celokra van. Vagyis ha bump-nak hasznalom tokeletes. Mivel ez a kocsi egy pici resze, igy nem erdemes lemodellezni :)
  • K.András
    Hát olyan mintha meg lenne nyomva az eleje vahgy nemtom...A krom szine sem az igazi és az elején a jel sincsen kidolgozva rendesen,remélem dolgozol még vele mert ebböl lehetne szép autot csinálni, csak félek hogy a meshbe már nem nagyon akarsz belenyulni pedig kéne...
  • K.András
    Nem kell mazonak lenni ahoz hogy azt is megcsináld, kb 3 percig tartana rhinoval...Egyébként ne 3ds-ben importáld majd maxba hanem van egy plugin amivel be tudod olvasni a rhino modellt!!!Sokkalta jobb csak átalakitod mesh-é és ugy importálod be a 3dm- kiterjesztésü fájlt és sokkalta szebb mintha 3ds-ben importálnád ráadásul ugy berántja a modellt mint a huzat!Nevét hirtelen felindulásbol nemtom majd nézem aztán szolok...
  • Nyiri
    Tudom, hogy nem pont ugyan olyan, annal melyebben van a belso resz es vekonyabbak a kullok is :) Majd lehet megcsinalom ugy :)
  • Aldaryn
    Pedig a gumi bordázatát baromi szépen megcsináltad, illene hozzá egy felirat...
  • Lewy_
    Erre a bömösre kérnék kritikát.Én tudok csak kiváncsi vagyok, hogy van-é még.
  • Nyiri
    vagyok :(
  • Nyiri
    A gravir a Sima textura. Nem vagyom mazo :)))))

A pirelli bump az most csak azert volt rajta, mert kellett valami. Mar keszul a sajat :)
  • FRenkie
    szasz!
    kafa lesz...a lancia gravír az csak materiál ugye?
    szerintem azt a szarráhasznált pirelli bumpot hagyd ki :)
    a felni nagyon szép!
  • LionTR
    "Itt valami alakul :DDDDDDDDDDDDDDDD"

-- khmm....

Bakker, nekem nem tolti be se a fenykepeket, se az Aniko altal belinkelt kepeket...

...Nyiri felnijet viszont igen: egesz jo, bar a kepen amit mutattal, nem egeszen ilyen (bocsi, lebuktattalak :D
  • Aldaryn
    Huh, bocs, csak kicsit megijedtem, hogy mégiscsak fel kellet volna kutatnom téged, mielőtt igent mondok a srácnak.

De örülök, hogy nem baj! :)
  • Aldaryn
    "Hogy szep legyen lett vagy 200k face :) Ez van. :)" Ha már Rhinóban csinálod, úgyis mind1. A végső exportnál aztán mehet a több milliós polyszám, úgyis csak renderelni fogod MAX-ban... :)))

Nagyon szépen alakul! :) Igencsak szép lett a felni, és jól jönnek le a kerekítések, stb... Nagyon kíváncsi vagyok a végső modellre, egy jó kis HDR környezetben... kis utómunka, és ütni fog, mint a vasbeton gerenda... A króm így is szépen lejön..
    Miben rendereled? Brazil? Egy kis elmosódottság a tükröződéseken dobna még rajta... A gumi feliratait le fogod modellezni? Vagy marad így, bump-nak?

Anikó: Huh?! Te máris ugrottál MAX verziószámot?! :))))
    A MAX NURBS-be nehogy bele merj kezdeni, sok - egyébként régebben állítólag ép elméjű - embert kergetett már a végső őrületbe és kétségbeesésbe... Nézz csak rám... :D Ha esetleg van kéznél Rhino, akkor azt nagyon ajánlom, az kifejezetten csak NURBS modeller. (na jó, van benne poly, nagyon felületesen...)
    A problémád elég furcsa, nálam még nem jött ilyen elő (no ez ugyebár azért nem jelenti, hogy ettől kellene furcsának lennie... :]) Nem okozhatja egy 0-ás extrudálás, egy nyitott vertex, vagy valami hasonló probléma?
  • DEx-
    Aldaryn:
    Semmi gond!
    Örülök, hogy hozzád került!
  • Aldaryn
    Ha 2 procis gépen SEMMIT nem gyorsul a MAX scanline, akkor rakjál be egy Brazilt, MR-t, vagy VRayt.. Amint bekapcsolod a Multi Threadinget, nagyon látványos lesz a javulás... (Egyszerre két bucketet renderel, procinként egyet-egyet...) Nem tudom, miért nem megy nálad a dolog, én dolgoztam már olyan gépen is, ahol 2db AMD procival számolt a scanline, és tökéletesen működött (ott is 2db scanline dolgozott egyszerre...)
  • Aldaryn
    :)) Bocsesz... Kerestelek vele téged is, de nem tudtalak elérni. Azt nem tudtam, hogy a "témaindító" részt is lecseréli iylenkor az engine... :(( Ahhoz, meg hogy a topic alcímét átírjam, nincs jogom, pedig már próbáltam. :]

Mivel sok volt a problema, a mod. srác megkérdezte, hogy akarok-e lokális mederátor lenni, hogy megoldhassuk egymás közt ügyes bajos dolgainkat, azt megkérdeztem mindenkit, akinek megvolt a címe, és a végén mertem azt mondani, hogy "Ja..".
    Töröltem már pár dolgot, meg kiszedtem egy-két vacak linket (kérésre) ... De különben nem szemétkedek. Főleg a rendszeres "tagokkal" nem. :))
  • Nyiri
    CSA!!!

A kocsi keszul :) Mar a teto van hatra es a ajto oszlopok, de ma belekezdtem es erzem nem lesz konnyu. Ma osszedobtam a felnit + gumit. Kesz a materialjuk is. A gumi minden egyes rovatkaja le van modellezve. A felni az Nurbs, de maxban az nem jo (nem birok szot erteni vele), igy Rhinoban csinaltam. Majd export 3DS es import max. Hogy szep legyen lett vagy 200k face :) Ez van. :)

Materialok is ezek maradnak szvsz :) A Crom material a felnin azert ilyen, mert egy Kek legures terben van az object. Ott mit tukrozzon vissza? :)

Akkor a kepek:

Es egy kis plusz info :) Mostmar tudjatok milyen auto lesz :PPPPP

Udv mindenkinek, jo munkat...
  • youth #7432
    Hmm... Szerintem ez a technika nem mindig bizonyul jó megoldásnak... Nem mondom hogy ne így csináld mert így is meglehet szépen, csak próbálj ki több technikát hogy eldönthesd melyik fekszik a legjobban, melyik tetszik. Arra gondolok, hogy szánj rá pár alakalmat hogy kipróbáld a NURBS, Poly, Patch, Spline Network, stb.. technikákat... De ha ismered őket és ezt választottad akkor nem szóltam! :) Csak én is így vagyok most, hogy mindent próbálgatok és eddig a Poly és NURBS tetszik a legjobban...

A kocsi amúgy szép!!!

És bocsi hogy amit meggyanúsításnak vettél Lionnal csak viccből mondtam
    Nincs harag ugye?

bye
  • aniko
    Plane-ekkel, azokat extrudálom.
  • Ackro
    Hogy csinálod 1ébként? Spline majd extrude?
  • aniko
    Köszi, megpróbálom :)
  • Nyiri
    Irigylem a kitartasod :)
  • DEx-
    Aldaryn, simán lenyúltad a topicom? :-]
  • aniko
    Köszönöm.
    Kár :(
    Már egy párszor újrakezdtem ezt a részét :( Egyszer csak jó lesz :)
  • Ackro
    Nem tudom most reprodukálni a problémát, nekem is véletlenszerűen adja be és még nem tudom mitől van, ettől függetlenül ha jól emlékszem meg lehet menteni v.hogy a mesh-t. Ezzel csak azt tudtuk meg, hogy a mesh-ben van a hiba és nem a maxban vagy benned. :)
  • Ackro
    Nos, akkor a vertexeidet össze gabalyította valami módosító.
    Ekkor sajna érdemesebb újrakreálni a mesh-t.
  • aniko
    Még nem, köszi.
    Most kipróbáltam, és elég elcsavart valamit kaptam :(
    A lökhárító hibás részét otthagyta, a többit meg elforgatta.