63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
K.András #7506 Nem kell elölröl kezdeni ahol nem jo ott maximum törlöd a faceket és ujracsinálod.Egyébként annyi a baj az autoval hogy nem igazitottad több nézetben a vertexeket, tehát a side-on igazitottál de a top-nézetben vagy a frontban nem, ezért lett pontatlan(szvsz)...De ha ujrakezded azzal is csak nyernél,ráadásul már volna fogalmad mit hova kell és miért... -
Köszi Lion! Szóval ezzel azt akarod mondani, hogy kezdjem előről? :) -
Bocs Aldaryn, nem lekoppintani akarom a szemes logodat, csak meg korabban "valtottam arculatot" de eddig lusta voltam lecserelni. -
Egyszeruen tolts fel kisebb kepet ugyanazon a neven :)
A kocsiddal uaz a baj, mint az elotted szolo nehany embernek is: nem pontos, egy csomo iv nem ugy kanyarodik, egy csomo felulet nem ugy domborodik ahogy kene. -
Upsz. Bocsi Aldaryn egy kicsit nagyok lettek a képek.De nem tudom hogy kell kijavítani.
-
Hi all!
Egy tutor alapján modellezek egy fiat 500-ast és itt tartok. Szóval mielőtt tovább haladnék, jó lenne ha kapnék egy kis kritikát hogy mit kéne még kijavítani rajta. Köszi!

Egyébként tök jó a kocsmád Flegó. -
Megszomjaztam... -
sawo:
szerintem installáld újra a mexet a brazillal együtt,mert télleg nemtudom mi lehet a gond.szerintem ez a render...nemtudom...nem a leg ütősebb:)
láccik a brazil szerencsételnsége is,meg a kocsid olyan mintha összelenne törve,szerintem nem jól lőtted be a HDRi-t mert nagyon furán néz ki.
SZERINTEM RAKJ UJRA MINDNET,ÉS(capslock) nyisd meg ujra a modelt,mergeld át egy uj-ba hogy ne legyen semmi beállítás,és aztán meg elmagyarázom hogy kell beállítani a hdri-t...vagy nézz el ide
be the max with you! -
Köszi Emberek a hozzaszólást, örülök hogy elnyerte a tetszéseteket a kép, az árnyékok szerintem sem tökéletesek de majd még játszadozom vele egy kicsit. És ahogy Lion irtad ha nagyobba kirenderelödik és úgy teszem be sokkal mutatósabb lesz, és a részletek is jobban fognak látszani, holnap vagy holnap utánra kész lesz!
Addig is max legyen veletek!! :)
Gabo ment mailban a kép. -
Stately #7497 Köszönöm a reactorral kapcsolatos tippeket, Aldaryn ötlete bevált! :-)
Sawo 1 tippjét nem próbáltam, de a másodikkakl még a kérdés slőtt kísérleteztem, sajnos nem mûködött.
Köszi még 1x!
Tom -
Allatos lesz a kep, en csak azt sajnalom, hogy vegulis tul keves reszet foglalja el a visko a teljes kepnek, de egy nagyobb renderen valszeg mar nem zavarna (engem). Jo a hangulata, a homokot is sikerult vegulis jol eltalalnod. -
A modell az sajna olyan amilyen, vmajd a következő jobb lesz, viazont a bevilágítás még orvosol6ó, de nem tudom, mitől ilyen. Vagy például miért nem látszik áát az üveg? Pedig le van modellezve belül is. -
Lewy_: http://s0und.uw.hu/kocsi.jpg
A bejelölt dolgokat igazán nem korrektek. A gond alapvetően az, hogy a shaderek se az igaziak még (pl. felni, vagy a légbeömlő króm része, szal ezen még variálj valamit), meg a modellen is van mit javítani. Amúgy összességébe szerintem jó lesz, csak inkább mutass egy olyan rendert, vagy viewportos képet, ahol shaderek nélkül láthatjuk a kocsit, mert így a nem túl korrekt shader elrejti a lényeget. Modellezési hibakeresésre szvsz a legjobb megoldás, hogyha úgy világítod meg a modelt, hogy erős highlightok vannak rajta(viewportba) ilyenkor hamar előjönnek a nem korrekt ívek, stb. Szal jó lesz ez, csak dolgozz shaderen, mert alig látszik valami a formájából néhol, másutt meg kiég a kép. -
Jók az árnyékok szerintem nézd meg a bal oldali fát... -
Gabo #7492 SaWo:
Nem rossz kezdet az auto, de néhány dolog kicsit furcsán néz ki rajta:
Az első ajtó elejénél és a hátsó ajtó végénél kicsit furcsán törik a felszín.
Az ablakok igazítása sem tűnik tökéletesnek. Az első ajtónál és a hátsó ajtónál úgy tűnik, hogy nincs egy vonalban az ablakok alja.
A tető nekem kicsit íveltebbnek tűnik, mint kellene, bár a referenciát nem láttam. A szélvédő vonalain is kellene még egy kicsit finomítani. -
cuki,de figyeld meg a háttérképen hogy vetődnek az árnyékok,szerintem nem egészen úgy haogy te állítottad be,a baloldali pálmafaágon látszik... -
Mit is mondhatnék? Nagyon király lett!!!
Emlékszel még régebben keseregtél hogy ennyi évesen már sohe se fogod megtanulni a 3dt, stb... natessék, meghazuttolod magadat :D
-
Gabo #7486 Flego! Küld át nekem is! Jöhet mail-ben vagy ICQ-n, ott is fent vagyok. -
Udv Emberek!
Ez amojan majdnem vegleges kep a kocsmarol, de mejd meg kirenderelem nagyobban es akkor jobb lesz, termeszetesen ha van hozzaszolasotok akkor csak rajta ne kimeljen senki! Kell a kritika!!
-
Thx! -
Quasar #7483 Kérdés: Honnan lehet teljes panorámás nagy felbontású HDRI-ket lehet letölteni, ami renderelésnél is éles és nem pixeles mikor látszik a háttérben. -
Quasar #7482 http://free.x3.hu/studiomaxx3d/pluginek.htm alul vannak -
Szasztok!
Ki tudna valaki segíteni egy brazillal lehetőleg még délelőtt, mert otthonhagytam és kéne (max 4.2-höz)
Valami ftp helyre...
Ezer hála és köszönet előre is. -
Egyszerűen rendereld mán le MAX-ban az egészet! Minek ide kompozitálni? (Na jó, mondjuk pl. színösszehangoláshozz.... )
A háttered (Environment map) legyen a 2D-s kép, ami előtt a kocsit látni szeretnéd, jó, ha panoráma, a kocsi alá pedig csinálj egy Matte shadert. Mivel renderelsz? Mert attól függ, hogy hol, meg mint kell a matte-ot beállítani.
Így lesznek árnyékaid, meg minden. Sőt, még GI-d is a talajtól. -
Nézz utána a a Path Deform WSM-nek (Nem az OSM-nek...) ezzel megoldható az indák növekedése, és amúgy minden indával kapcsolatos dolog, ami csupán az indára tér ki.
Elég csupán a növekedés spline-ját elkészíteni, ha ez nem elég, akkor akár animálhatod is a spline-t. (Akár spline IK-val is...)
A levelekre az egyenként megoldást tudom csak javasolni... Morph-okkal. Egy pici, egy növekvő, egy "felnőtt", és egy döglött levél mesh-el...
Mindkettő módszerre van példa a MAX 5 help-ben. És az indára még tutorial is az említett WSM-nél.
Ha ennél több kell, akor nézz el a blur felé, mert ők csináltak egy olyan indanövesztőt, ami tüskéket is ereszt, ahogy nő... Ez jó kiindulópont lehet. :) A nevére már nem emlékszem... -
Van benne 2 perc PS színkorrekció, meg szintén PS levels. :))De csak kis mértékben. A renderelt kép túl szaturált volt... :DDDDDD -
na könyörgöm álljatok rá az indákra akkor ne kell annyit agyalnom ugyis elsöröztem aztis megoldjátok mint ahogy a lánctalpakat. -
Az semmi, de az egyik eger annyira kriminalisan szar volt, hogy mar-mar jelentos duhbegurulas veszelye forgott fenn! :)) -
nem is 10 hanem 8 :) -
hát az elszáradást pl lehetne morph-al. -
Van egy másik munka kérdésem.Indáknak kéne nőniük aztán levelek majd elszáradni mindezt igy sorrendben többször .Ezerszer láttm már a tv ben van erre valami időkimélő megoldás? -
Srácok a monitorra lefele kéne nézni .Hát ez a Studio 21 meg akar ölni benneteket? -
szasztok!
huh,amíg toltam egy gyureszt jól telefirkáltátok! :)
Lewy:meggyőző alkotás,nekem az index,az abroncs és a szellőzőnyílás(front) körüli "pánt" fura 1 kocsit.durvább lenne ha betennéd egy környezetbe,nemkell nagy cucc,csak egy fal meg egy főd.szép a színe!
Aniko: nézz el a raz.ro-ra ott is van frankó spline+surface+poly toturiál!
npeter: ha mexben akarsz autókhoz RÉS-t csinálni,tekerj vissza vagy 10 oldalt,a nyáron folyt egy szép kis téma erről...
Statley:annyi hogy lemented a kiszámolás után a fájlt,és csak megkell nyomni azt a gombot ami az anim legvégére teker,és már ott is vagy.vagy mondjuk a végső cuccokat átmergeled egy uj fileba.
Aldaryn: nekem kurvára bejönnek az ilyen kis tanulmány képeid is!!!ott hátul mi az a textura?olyan... sejtelmes :)
jó8
-
Gyerekek,szépen elkészített kis járművemet szereetném 2d-s környezetbe illeszteni, de nem sikerül :SElmondom, mit csináltam idáig: Betöltöttem a 2D-s mapot, camera match-el ráállítottam a kép perspektívájára a kamerát. Ezután kicseréltem a hátteret kék-re, és úgy rendereltem, eredmény, nem rossz, csak nincs árnyék a földön. Aztán combustionnal blue box effect
2. próba, csinálok kék plane-t és ígyrenderelek. Eredmény: A krómozott felnin becsillan a kék szin, ronda.
3. Használom a shadow materialt a plane-ra, eredmény, szintén csapnivaló.
Valami tippet tudnátok mondani? -
Van pár tippem, bár lehet beégek, és egyik se fog működni
1. - Próbáld az animációt 1- frame-s re konvetrtálni (lent a play gomb mellett, lehet, ez segít.
2. - Konvertáld a labdákat editable mesh-é, és akkor elffelejtik az animációjikat-is. Nekem ez bevált simcloth-nál, mikor már kiszámoltam a dinamikát egy terítőnél, és konvertáltam editable mesh-é, akkor úgy maradt :) -
Aldaryn: latom a kepidet! Allatos mind2. -
A színek tényleg jók, szeretm a kéket... csak fura a bal szélső, alsó (:DDD) doboznak az árnyéka a kb egymagasságba van vele a főfény akkor miért kicsi az árnyéka? Vagy a fényeeség középpontjába nem a fényforrás áll???? :)
Amúgy kaptál egy levelet drága barátom! remélem elolvasod :) -
Újabb 10perces baromkodás a VRay-el. Bocsi, de mostanában lassacskán már csak ennyire van időm 3D terén... :)
Marad az elmélet...
A színek szerintem szépek...
-
Egy lehetséges megoldás, és talán a legkönnyebb is, ha a szimulációt nem leszámoltatod, hanem "csupán" a Reactor előnézeti ablakban (A Reactor Display tabról érhető el) futtatod le. Ekkor megállítva a szimulációt (mondjuk közben is... ) lehetőséged van a menüsor legutolsó tagjából kiválasztani az Update MAX (azt hiszem... :)) ) opciót, ami a szimulációban szereplő tárgyak helyzetát, deformációját, stb... exportálja vissza a MAX-ba. -
Stately #7463 Sziasztok!
Ne haragudjatok, hogy így betörök hozzátok, egy apróságot szeretnék kérdezni. Gondolom Nektek ez apróság. :-))
Szóval létrehozok reactorral egy RBcollectiont, amivel egy dobozba golyókat dobálok bele. Szépen meg is csinálja, de mivel nem animációt szeretnék csinálni, azt szeretném, ha a golyók végleg a helyükön maradnának. Valahogy szeretném a folyamat végén kivonni a golyókat a reactor bûvköréből, mert így minden megnyitáskor újra le kell "játszanom" az animációt.
Remélem értitek, mire gondolok, segítsetek lécci.
Köszönöm: Tom