63012
"Aki másnak felbontás...!"
-
Nyiri #7639 Meg messze jarok a vegetol, de ha keritek egy kis WIP-t berakhatok :) -
aniko #7638 Értem :) Ezt sem tudtam :)
Köszi! -
"Ha nem megy a link, pár nap, és biztos menni fog. ftp-ként elérhető, de webes felületen még nem megy... Hiába, az új rendszergazdi, szóval... inkább dolgozna..." ...
-
hát tesó... nem jön be a kép...
képzeljétek!ma töri tanulás közbe ihletem volt!!eccer csak eszembe rombolt egy megháromdésíteni való ... valami ,ami meg is lesz háromdésítve.Egy izé.és majd ha télleg lesz belőle valami,elárulom... -
Flego: Nagyot dobott a képeden ez a rengeteg "kacat" :) -
Feltöltöttem az "agysejtes" kép renderméretű változatát, csak hogy lehessen vigyorogni a közelről már látható hibákon... :D
http://www.revai.hu/~mcdodee/upload/lifeonmars_wallpaper.jpg
Ha nem megy a link, pár nap, és biztos menni fog. ftp-ként elérhető, de webes felületen még nem megy... Hiába, az új rendszergazdi, szóval... inkább dolgozna... -
A perspektivikus nézet is egy kamera, gyakorlatilag ugyan azokkal a beállításokkal, mint egy "lerakott" kamera. Virtuális kamera a virtuális világban... :D
A reset azért oldja meg, mert resetnél minden az alapbeállításra kerül, ezzel együtt pl. a perspektivikus nézet FOV-ja is. A reset csak akkor nem célravezető, ha éppen egy munka közepén állítódik el a FOV... :)
Jó MAX-ezést! Meg úgy minden mást is!... -
aniko #7632 Nem a kamera torzít, az szerencsére jó :)
Csak a perspektívikus nézet, de az is csak néha. A Reset viszont meoldotta :)) -
Így már nagyon korrekt a kép! Az animot hogy oldod meg? A háttér is videóként van meg?
Nagyon lepukkant! :DDDD -
Nyiri #7629 "minőségben passzoljon a lámpákhoz" - Na itt a gond, de igyekszem :))) -
... és miután kiterítetted, és ha MAX6-ot használsz, nyomsz rajta pár relax UVW's-t... :) -
Jaj, Kránra! Mennyire jól jönnének a 48 órás napok... De így az ember csak sóhajtozhat, amikor az a kevés nagy nehezen összeszedett hétvégi idejét is fel kell áldoznia a rokonság ki nem mondottan kötelező látogatásának oltárán...
Dehát ez van.
Frenkie: ...ezzért is nem folytatom... :( Ahhoz idő kellene, mostanság tényleg csak egy-egy félórám van MAX-ezni. Ezen a hétvégén pedig semennyi sem volt, és nem is lesz... :(( Bocs, hogy itt sírok, de már kicsit idegesítő.. Na mind1...
Azért egyperceseket igyekszem összedobni... :)
Aquli: A kép ott van, fenn is van, csak jelen pillanatban szerintem megint döglik a volt sulim szervere... Majd idővel újra működni fog.
Nyiri: Állatos a logód! :D A lampák is! A színe kicsit talán fakó. De pont ebbe kössek bele... ;) Sok szerencsét a kocsi többi részéhez, hogy minőségben passzoljon a lámpákhoz!
Anikó: van egy un. FOV, ami a kamerára jellemző adat, ez a field of view, azaz a látómező, azt a fokszámot hordozza, amit a kamera "belát"... Ha ezt nagyra veszed, akkor messziről nem, de közelről brutálisan torzítani fog a kamera. Sokszor előfordulhat, hogy mivel ugyan ott van az ikonja perspektivikus módban, mint a zoom ikonja izometrikus nézetekben (top, left user stb...) csak úgy megszokásból használja az ember zoomnak, mert befele egy darabig lehet zoomolni vele. Nem biztos, hogy ez amegoldás a problémádra, de azért megnézheted... :D -
K.András #7626 Dopbsz rá egy planar mappinget és uv-editorban "kiterited"... -
Aldaryn!
mért nem folytatod azt a jó képedet amin egy izé van.
ami cg-n is kint van a minigun és a decayflower melett??
nagyon bejött... -
teccik a 6os logó!!!
igen az is jó móccer,vagy hogy szebb legyen a találkozása a gumiperemnek és az ajtónak,hogy a külső éleket kiextrudálod és ugy haladsz tovább polyval...bár attól is függ hogy mennyire veszi vel a gumiperem az ajtó alakját. -
Szerintem csinálj egy gumi metszetet polyból egy sima plane... aztán egy splinet a gumi vonalába és utána a metszetet extrudáld a spline mentén... így nagyon sok vesződségtől kíméled meg magad és szép is lesz tuti! -
Nyiri #7620 Nagyon el vagyok most akadva :(
Az ablakokat kellene valahogy korbeszigetelnem (gumival) de nemtom hogy kezdjek bele a modellezesbe -
kurva jók a kis lightok,nagyon kíváncsi vagyok a full kocsira... -
Nyiri #7618 Hela!
Itt egy kep mikor mar beleraktam az ego foglalatot es az egot, szvsz jol latszik hogy benne van, szerintetek?
-
K.András #7617 Én azt mondom ha valaki unja az ne járjon ilyen helyekre!!! ;)
Lámpa:tetszik a szine,csak kéne egy kis fillet a szélére,ha van rajta akkor csináld egy picikét nagyobbra,bár egy kicsit messzebröl lehet másként6... -
Nyiri #7616 CSAO!!! Na itt egy ujabb lampa :))) Mar nem unjatok? Lassan haladok a cuccal, de ez van. :) Na itt azert neha lefejeltem a falat. Nem volt olyan konnyu beallitani a szineket. Mert ha siman adtam egy narancssarga diffuse-t ugynazt a sinzt reflectnek, akkor gyonyoru zold lett a lampa (pirosnal mukodott, de az alapszin). Igy jott egy fasza fel oras szinkevergetes :) Most egy piros diffuse van es egy sotetzold reflect...
-
Nyiri #7615 Rossz tipp :) Mert Integrale -
ez nekem nem sokat mond...de semmi gáz ha nem sikerül...ismerős:) -
K.András #7613 Kerékböl itélve én egy Lancia Delta EVO III-ra tippelek és szinte egészen biztos vagyok benne hogy az!
Sorry :))) -
Nyiri #7612 A kocsit meg nem szeretnem elmondani, hogy micsoda, mert ha elrontom vagy nem sikerul ugy ahogy szeretnem, akkor lehet meg sem mutatom :) -
Nyiri #7611 Ez csak tapasztalat, amugy nemtom mi alapjan dolgozik. :) -
Nyiri #7610 Nem, addig folytatja, mig egy vertexben maximum 4 el kerul bele. Miutan mar 5 el van nem tudja merre induljon tovabb :) -
tehát polyval... azt a 3*2*1 est nem nagyon értem...
és elárulod milyen kocsit csinálsz?vagy meglepetés?
tudja valaki ha egy kijelölt edge-re loopot nyomok,mi alapján jelöli ki a sort?egy meghatározott zsög alapján?
youth: ha már mex,akkor combustion! discreet Rulez! -
Youth: nem nem a fak nem modellek sajnos...az a fotohoz tartozik. Az utomunkalatokat Photoshopban csinaltam.
Es ha mondjuk a maxba beviszem a hatteret es valahogy osszehozom a kettott akkor is kell kompozitalo progi, vagy hogy megy ez? -
Nyiri #7606 Lerakok egy box-t, majd a 3 oldalat torlom. Attol fugg, hogy van a Blueprint. Ha elejetol kezdem, akkor a blueprinthez viszonyitva, a box blue-hoz kozeli oldalat, a hatuljat, majd az aljat torlom. Kezdetnek altalaban, 3x2x1-s felosztasut csinalok. Innentol folyamatosan modellezem. A hatuljat kulon rakom ossze, majd az oldalaval egyutt osszeillesztem. Folyamatosan ellenorzom es nezem, hogy majd mely eleket kell majd chamferelnem. Az elejen nyugodtan hasznalhatsz Meshtools-s connectet, de amikor mar a a kiegeszitoket rakod ra, akkor mar CUT-t hasznalj. (edit geometry panel / edge-n belul -
A fák azok 3d modellek? és mivel kompozitáltad PS? mert ha animot akarsz akor szerintem nem fogod framenként kompozitálni PS-ben ide kompozitáló progi kell!!! :) tudom ajánlani a Shaket (bár meg is kéne tanulnom :) de állítólag az a leggyorsabb, na mindegy olcsóbban találod a Combustiont...) -
iagaztok van...ekőlröl kezdem...
Nyiri te milyen móüdzserrel csinálod?(a kasztnit) -
Szerintem Gabo pontosan errol beszelt nehany sorral lejebb.
Nem tudom mi okozza ezt a problemat... -
Nyiri #7602 Hela!
Van egy kis problemam a csoportos kijelolessel. Kijeloltem valamit, majd utana modelleztem meg az objecten. Utana a listabaol kivalasztottam egy kijelolest es total mas volt mint amit korabban beallitottam. Ossze vissza jelolte ki, pedig total mas helyen valtoztattam a modellen. Otletetek van? -
aniko #7601 Köszi :)
Kicsit megijedtem, hogy megint egyedi bajom van.
Megpróbálom én is a restartot :) így hátha kivehetem a kamerát, mert úgy kicsit lassabban forgatja. -
Nahh vegre muxik a freeweb...szvsz javitottam kicsit a kepemen, valamivel nagyobb az kocsma es talan jobbak az arnyekok. Ime:

Ezek utan szeretnek egy kis animot kesziteni, egy kis szellot szeretnek belevarazsolni a kepbe megmozgatna kicsit az ujsagpapirokat, meg a napernyot megemelgetne kicsit, ehhez adjatok nekem tippet.
Koszi es persze lehet kritizalni a kocsmat!:) -
Nalam is szokott a perspektivikus nezetben olyan tortenni mint nalad, olyankor restartolok es jo szokott lenni, ha nem akkor Camera nezet. -
aniko #7598 Sziasztok :)
Lassan haladok az autóval, az ablakszigetelő gumi, vagy mi, elég babrás :(
Miért csinálja azt a Max, hogy perspektíva nézetben forgatásnál megnyújtja a képet? Annyira nem zavar mondjuk, mert beraktam egy kamerát, és azzal minden ok :) Csak érdekelne, hogy másnál is szokta néha csinálni, vagy megint csak nálam? :) -
Aldaryn: Na ezt hogyan csináltad??? -
Gabo #7596 Nyiri:
Ahogy mások is írták a kérdésedre a named selection lenne a megoldás. De csak lehetne. Saját tapasztalataim alapján Max 5-ben ez a funkció egyszerűen használhatatlannak bizonyult.
Létrehozod az 'A' poly csoportot, majd utána 'B'-t. Mikor legközelebb 'A'-ra hivatkozol tutria nem jelöli ki rendesen a polykat. Ha bármilyen boolen műveletet csinálsz a két csoporttal, biztos, hogy hibásan hajtódik végre. Ezek után nem is erőltettem tovább a dolgot...
Nem tudom, hogy a 6-osban ez működik-e már rendesen.