63012

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Nyiri
    Meg messze jarok a vegetol, de ha keritek egy kis WIP-t berakhatok :)
  • aniko
    Értem :) Ezt sem tudtam :)
    Köszi!
  • Aldaryn
    "Ha nem megy a link, pár nap, és biztos menni fog. ftp-ként elérhető, de webes felületen még nem megy... Hiába, az új rendszergazdi, szóval... inkább dolgozna..." ...
  • FRenkie
    hát tesó... nem jön be a kép...

képzeljétek!ma töri tanulás közbe ihletem volt!!eccer csak eszembe rombolt egy megháromdésíteni való ... valami ,ami meg is lesz háromdésítve.Egy izé.és majd ha télleg lesz belőle valami,elárulom...
  • SoftFX
    Flego: Nagyot dobott a képeden ez a rengeteg "kacat" :)
  • Aldaryn
    Feltöltöttem az "agysejtes" kép renderméretű változatát, csak hogy lehessen vigyorogni a közelről már látható hibákon... :D

http://www.revai.hu/~mcdodee/upload/lifeonmars_wallpaper.jpg

Ha nem megy a link, pár nap, és biztos menni fog. ftp-ként elérhető, de webes felületen még nem megy... Hiába, az új rendszergazdi, szóval... inkább dolgozna...
  • Aldaryn
    A perspektivikus nézet is egy kamera, gyakorlatilag ugyan azokkal a beállításokkal, mint egy "lerakott" kamera. Virtuális kamera a virtuális világban... :D

A reset azért oldja meg, mert resetnél minden az alapbeállításra kerül, ezzel együtt pl. a perspektivikus nézet FOV-ja is. A reset csak akkor nem célravezető, ha éppen egy munka közepén állítódik el a FOV... :)

Jó MAX-ezést! Meg úgy minden mást is!...
  • aniko
    Nem a kamera torzít, az szerencsére jó :)
    Csak a perspektívikus nézet, de az is csak néha. A Reset viszont meoldotta :))
  • Aldaryn
    Így már nagyon korrekt a kép! Az animot hogy oldod meg? A háttér is videóként van meg?

Nagyon lepukkant! :DDDD
  • Nyiri
    "minőségben passzoljon a lámpákhoz" - Na itt a gond, de igyekszem :)))
  • Aldaryn
    ... és miután kiterítetted, és ha MAX6-ot használsz, nyomsz rajta pár relax UVW's-t... :)
  • Aldaryn
    Jaj, Kránra! Mennyire jól jönnének a 48 órás napok... De így az ember csak sóhajtozhat, amikor az a kevés nagy nehezen összeszedett hétvégi idejét is fel kell áldoznia a rokonság ki nem mondottan kötelező látogatásának oltárán...
    Dehát ez van.

Frenkie: ...ezzért is nem folytatom... :( Ahhoz idő kellene, mostanság tényleg csak egy-egy félórám van MAX-ezni. Ezen a hétvégén pedig semennyi sem volt, és nem is lesz... :(( Bocs, hogy itt sírok, de már kicsit idegesítő.. Na mind1... Azért egyperceseket igyekszem összedobni... :)

Aquli: A kép ott van, fenn is van, csak jelen pillanatban szerintem megint döglik a volt sulim szervere... Majd idővel újra működni fog.

Nyiri: Állatos a logód! :D A lampák is! A színe kicsit talán fakó. De pont ebbe kössek bele... ;) Sok szerencsét a kocsi többi részéhez, hogy minőségben passzoljon a lámpákhoz!

Anikó: van egy un. FOV, ami a kamerára jellemző adat, ez a field of view, azaz a látómező, azt a fokszámot hordozza, amit a kamera "belát"... Ha ezt nagyra veszed, akkor messziről nem, de közelről brutálisan torzítani fog a kamera. Sokszor előfordulhat, hogy mivel ugyan ott van az ikonja perspektivikus módban, mint a zoom ikonja izometrikus nézetekben (top, left user stb...) csak úgy megszokásból használja az ember zoomnak, mert befele egy darabig lehet zoomolni vele. Nem biztos, hogy ez amegoldás a problémádra, de azért megnézheted... :D
  • K.András
    Dopbsz rá egy planar mappinget és uv-editorban "kiterited"...
  • FRenkie
    Aldaryn!
    mért nem folytatod azt a jó képedet amin egy izé van.
    ami cg-n is kint van a minigun és a decayflower melett??
    nagyon bejött...
  • FRenkie
    teccik a 6os logó!!!
    igen az is jó móccer,vagy hogy szebb legyen a találkozása a gumiperemnek és az ajtónak,hogy a külső éleket kiextrudálod és ugy haladsz tovább polyval...bár attól is függ hogy mennyire veszi vel a gumiperem az ajtó alakját.
  • youth #7621
    Szerintem csinálj egy gumi metszetet polyból egy sima plane... aztán egy splinet a gumi vonalába és utána a metszetet extrudáld a spline mentén... így nagyon sok vesződségtől kíméled meg magad és szép is lesz tuti!
  • Nyiri
    Nagyon el vagyok most akadva :(
    Az ablakokat kellene valahogy korbeszigetelnem (gumival) de nemtom hogy kezdjek bele a modellezesbe
  • FRenkie
    kurva jók a kis lightok,nagyon kíváncsi vagyok a full kocsira...
  • Nyiri
    Hela!

Itt egy kep mikor mar beleraktam az ego foglalatot es az egot, szvsz jol latszik hogy benne van, szerintetek?

• K.András
    Én azt mondom ha valaki unja az ne járjon ilyen helyekre!!! ;)
    Lámpa:tetszik a szine,csak kéne egy kis fillet a szélére,ha van rajta akkor csináld egy picikét nagyobbra,bár egy kicsit messzebröl lehet másként6...
  • Nyiri
    CSAO!!! Na itt egy ujabb lampa :))) Mar nem unjatok? Lassan haladok a cuccal, de ez van. :) Na itt azert neha lefejeltem a falat. Nem volt olyan konnyu beallitani a szineket. Mert ha siman adtam egy narancssarga diffuse-t ugynazt a sinzt reflectnek, akkor gyonyoru zold lett a lampa (pirosnal mukodott, de az alapszin). Igy jott egy fasza fel oras szinkevergetes :) Most egy piros diffuse van es egy sotetzold reflect...

• Nyiri
    Rossz tipp :) Mert Integrale
  • FRenkie
    ez nekem nem sokat mond...de semmi gáz ha nem sikerül...ismerős:)
  • K.András
    Kerékböl itélve én egy Lancia Delta EVO III-ra tippelek és szinte egészen biztos vagyok benne hogy az!
    Sorry :)))
  • Nyiri
    A kocsit meg nem szeretnem elmondani, hogy micsoda, mert ha elrontom vagy nem sikerul ugy ahogy szeretnem, akkor lehet meg sem mutatom :)
  • Nyiri
    Ez csak tapasztalat, amugy nemtom mi alapjan dolgozik. :)
  • Nyiri
    Nem, addig folytatja, mig egy vertexben maximum 4 el kerul bele. Miutan mar 5 el van nem tudja merre induljon tovabb :)
  • FRenkie
    tehát polyval... azt a 3*2*1 est nem nagyon értem...
    és elárulod milyen kocsit csinálsz?vagy meglepetés?

tudja valaki ha egy kijelölt edge-re loopot nyomok,mi alapján jelöli ki a sort?egy meghatározott zsög alapján?

youth: ha már mex,akkor combustion! discreet Rulez!
  • fle go
    Youth: nem nem a fak nem modellek sajnos...az a fotohoz tartozik. Az utomunkalatokat Photoshopban csinaltam.
    Es ha mondjuk a maxba beviszem a hatteret es valahogy osszehozom a kettott akkor is kell kompozitalo progi, vagy hogy megy ez?
  • Nyiri
    Lerakok egy box-t, majd a 3 oldalat torlom. Attol fugg, hogy van a Blueprint. Ha elejetol kezdem, akkor a blueprinthez viszonyitva, a box blue-hoz kozeli oldalat, a hatuljat, majd az aljat torlom. Kezdetnek altalaban, 3x2x1-s felosztasut csinalok. Innentol folyamatosan modellezem. A hatuljat kulon rakom ossze, majd az oldalaval egyutt osszeillesztem. Folyamatosan ellenorzom es nezem, hogy majd mely eleket kell majd chamferelnem. Az elejen nyugodtan hasznalhatsz Meshtools-s connectet, de amikor mar a a kiegeszitoket rakod ra, akkor mar CUT-t hasznalj. (edit geometry panel / edge-n belul
  • youth #7605
    A fák azok 3d modellek? és mivel kompozitáltad PS? mert ha animot akarsz akor szerintem nem fogod framenként kompozitálni PS-ben ide kompozitáló progi kell!!! :) tudom ajánlani a Shaket (bár meg is kéne tanulnom :) de állítólag az a leggyorsabb, na mindegy olcsóbban találod a Combustiont...)
  • FRenkie
    iagaztok van...ekőlröl kezdem...
    Nyiri te milyen móüdzserrel csinálod?(a kasztnit)
  • fle go
    Szerintem Gabo pontosan errol beszelt nehany sorral lejebb.
    Nem tudom mi okozza ezt a problemat...
  • Nyiri
    Hela!

Van egy kis problemam a csoportos kijelolessel. Kijeloltem valamit, majd utana modelleztem meg az objecten. Utana a listabaol kivalasztottam egy kijelolest es total mas volt mint amit korabban beallitottam. Ossze vissza jelolte ki, pedig total mas helyen valtoztattam a modellen. Otletetek van?
  • aniko
    Köszi :)
    Kicsit megijedtem, hogy megint egyedi bajom van.
    Megpróbálom én is a restartot :) így hátha kivehetem a kamerát, mert úgy kicsit lassabban forgatja.
  • fle go
    Nahh vegre muxik a freeweb...szvsz javitottam kicsit a kepemen, valamivel nagyobb az kocsma es talan jobbak az arnyekok. Ime:

Ezek utan szeretnek egy kis animot kesziteni, egy kis szellot szeretnek belevarazsolni a kepbe megmozgatna kicsit az ujsagpapirokat, meg a napernyot megemelgetne kicsit, ehhez adjatok nekem tippet.
    Koszi es persze lehet kritizalni a kocsmat!:)
  • fle go
    Nalam is szokott a perspektivikus nezetben olyan tortenni mint nalad, olyankor restartolok es jo szokott lenni, ha nem akkor Camera nezet.
  • aniko
    Sziasztok :)
    Lassan haladok az autóval, az ablakszigetelő gumi, vagy mi, elég babrás :(
    Miért csinálja azt a Max, hogy perspektíva nézetben forgatásnál megnyújtja a képet? Annyira nem zavar mondjuk, mert beraktam egy kamerát, és azzal minden ok :) Csak érdekelne, hogy másnál is szokta néha csinálni, vagy megint csak nálam? :)
  • SoftFX
    Aldaryn: Na ezt hogyan csináltad???
  • Gabo
    Nyiri:
    Ahogy mások is írták a kérdésedre a named selection lenne a megoldás. De csak lehetne. Saját tapasztalataim alapján Max 5-ben ez a funkció egyszerűen használhatatlannak bizonyult.
    Létrehozod az 'A' poly csoportot, majd utána 'B'-t. Mikor legközelebb 'A'-ra hivatkozol tutria nem jelöli ki rendesen a polykat. Ha bármilyen boolen műveletet csinálsz a két csoporttal, biztos, hogy hibásan hajtódik végre. Ezek után nem is erőltettem tovább a dolgot...
    Nem tudom, hogy a 6-osban ez működik-e már rendesen.