63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• LionTR
    Nem tuti, de szerintem balra indulj :) Amugy meg a Petofi hid budia hidfo fele elvileg jonak kell lennie, de jo lenne ha vmi (igazi) pesti is megerositene ebben :)
  • FRenkie
    küldjem el mailben?
  • Quasar
    Én is megyek. kb 2-re vagy fél háromra, attól függ melyik vonatra lesz helyem. ha IC-re akkor 2-re ott vagyok.
    Ha nyugatiban leszálok és kimegyek elé, akkor melyik irányba iduljak el a 6-os vilivel, és hol száljak le?
  • youth #8195
    Aldaryn! Látom megtaláltad az artistpubot :)) írtam is nekd .))

Mindenki! Új CG fórum: ArtistPub.hu
  • youth #8194
    Ha nem is most de egyszer csak találkozik együtt a banda :) A következő Expón tuti mindenki lesz!!!!! :) Na mindegy, jó dumcsizást!! :))
  • Aldaryn
    Aaaa, most látom mekkora hülyeséget akartam írni. De még ha azt a 2. 25-öt nem is rontom el, akkor is hülyeséget írtam volna? :) Ezexerint.
  • Ackro
    Az 50Hz-es hálózati szabványból adódik, 50 fél kép másodpercenként, azaz 25 teljes képkocka.
  • Ackro
    Ez csoda akkor! :) (bár lehet, hogy egy előző 3dsmax.ini-t használsz, amiben már be volt állítva)
    De hogy visszatérjünk az eredeti problémára, 200 frame volt az anim, ez 25 fps-sel valóban 8 másodperc, 30 fps-sel viszont csak 6.6666 mp, tehát neki biztos, hogy 30 fps-re van belőve a max.
  • Aldaryn
    Egyszer már bedobtam ezt a linket, de most néztem, hogy fejlesztettek a rendszeren. Huh, bazze, ha ez egyszer megjelenik... :D

Chaous group: Aura
  • Aldaryn
    Bocs, ha hülyeséget beszélek, de ha jól tudom, a PAL adás 2 sávos, és a 25 képkocka/mp valójában 25 félkocka (asszem így hívják) /mp. a két részt aztán overlayelik (vagy interpolálják? :) ) egymásra.
  • LionTR
    SoftFX: szerintem nekunk is jobb lenne a fel 3, mer 2ig fika eloadas van, meg el kene mennem kajalni, es akkor te is eleg ha fel3ra odamesz. Persze ha gond (mer 2re tudsz odaerni es kesz, bocsi, nem emlekszem irtal-e ilyet, es lusta vagyok visszaolvasni) akkor megyunk 2re, hogy ne unatkozz :))

Frenkie: egyszeruen nekem se a linket, se bemasolva a cimet nem hozza be a kepeket!
  • K.András
    Europában pal-rol beszélhetünk szoval 25 frame/s azaz 100 frame 4 mp,nem beszélve arrol hogy e felett nem látsz semmilyen különbséget ergo felesleges!!!Egyébként amikor fentvolt nekem max alapbol a pal volt...
  • Ackro
    Nnna! NTSC 30 fps-ben van és alapból így van beállítva a max! A PAL 25 fps a moziban meg 24 fps-t látsz stb. stb.
    Olyan nincs, hogy értelmetlen fps! :)
    (Csak értelmetlen nagy sebesség!) :D
  • SoftFX
    Elküldtem.
  • K.András
    Privátba küld el nekem telcsiszámodat és ha tudok menni akkor felhivlak elötte...
  • K.András
    "Lehet 30 fps-ben"
    Igen lehet,csak értelme nem volna :)
  • SoftFX
    Ok, csak akkor valahogy jelezned kéne, hogy megtaláljunk.
  • K.András
    Huhh én nem igérek semmit biztosra mert elég sok dolog összejött, de ha akad egy szabad orám vagy kettö akkor lehet elnézek arrafele...
  • SoftFX
    Nézzétek meg, hogy rajta vagytok-e a listán!!!!!!!!!!!!!!!!
    Eddig:
    Kettőre:
    Aldaryn, LionTR
    Fél Háromra:
    SaWo
    -Alapból megvárunk, biztos lesz aki késik.
    Hatra:
    Flego
    -Akkor érted hatra kimegyünk a lent megadott helyre, ok???

Valakit kihagytam???
    Mindenki aki nincs fent a listán (és szeretne & tud jönni) írja le, hogy mikorra ér ide!!!

Eredmény hirdetés: LESZ TALÁLKOZÓ!!!
    27.-én (Csütörtökön) 14:00-tól az Elte "A" épülete előtt.
    -Na végre sikerült.
    Legalábbis én ott leszek és várok mindenkit.
    Aki késöbb jön azért kimegyünk ha előre jelzi, hogy mikorra ér ide!!!

Frenkie: Jó a balta. Köszi a linkelést. Kár, hogy nem jösz...

K.András, Quasar, Youth: Sajnálom, hogy nem tudtok jönni.
    Jó lett volna megismerni (személyesen is) titeket!
  • K.András
    Aviban mentetted az animot?Probálj meg minden framet külön képként elmenteni és utána összerakni aztán tömöriteni, igy fasza lesz a minöség..
    Egyébként igy már nem tünik soknak a renderidö,nem tudtam hogy 450-es gépen nyomod...A frameket meg nem értem mert 100 frame 4 másodperc ergo 200 frame 8 másodperc,tehát kb minden 4.-frame eldobásra került valahol...
  • Quasar
    Mondd hogy: sshh-sshhh
  • fle go
    K.Andras: ez tuti hogy 200 frame! Az meg hogy ilyen hosszu volt a renderido, en nem nagyon csodalkozom, egy 450Mhz-es gepnel.
    Egy kerdes: hogy tudom megoldani hogz a meglevo animhoz hangot is adjak?
  • K.András
    Ha csak oldalt kell csinálnod akkor csinálj oldalt,de azt értékelhetö tartalomal megtölteni sokkal nehezebb mint maga az oldal bár ez szvsz...Ergo csináld meg az oldalt azt kész...Gombokra meg ráirod pl:max(maya v lw),tutorial,galéria,hirek,forum stbstbstb...
  • npeter
    Hali Skacok!
    Lenne 1 problémám.Dinamikus honlapot kellen készítenem a 3D grafika témában.Java,Flash meg mindenféle csillógó,villogó gombokkal,menükkel.Namármost honnan szerezhetnék valami Grafikáról szóló irásokat.Elég lenne csak pár oldal is.

Vagy esetleg valami olyan iromány, ami összehasonlítja a különböző 3D-s progikat(Max,Maya,Lw,stb).
    Na szóval ezekhez keresnék valami témát.
    Előre is thx.
    By all
  • K.András
    Nemtom nálam remeg a kép, lehet az én készülékemben van a hiba...Egyébként ez 150 frame mert 6 mp, és 100 frame 4 mp(meg szerintem nagyon sok a renderidö)...
    Frenkie,nem tudtam hogy az ogre csont az ilyen erös :) és persze azt sem tudtam hogy ogre csontbol van...
    Egyébként tetszik de ezt már irtam...
  • FRenkie
    itt pl. milyen tulajdonságokra kell gondolni?
    meg ez fur-rel van, csináljam inkább hair-rel?
  • FRenkie
    emberek ! a balta éle Ogre csontból készül! ezért ilyen színű!az ogre csont 2x erősebb mint az acél!

de azért kipróbálom milyen ugy ha fémes is.

Aldaryn: a B pontod egyenesen a megváltás! :) köszi.
  • fle go
    Frenkie: igz sokkal jobban nez ki de szerintem is a balta elenek masszinunek kene lennie, femesnek,es kicsit csiszoltnak.Kulomben allat a fegyver!
    Nekem meg itt a legujabb fu animaciom, valamivel jobb mint a korabbi, ezt eleg jo felbontasban 17 orat renderelte a gepem (200 frame).
  • K.András
    Nekem is tetszik ,de miért nem ezüst szinü a "felmart" résznél a fém???Szerintem ugy jobban nézne ki de persze ez rád van bizva....
  • Aldaryn
    Na, így feltextúrázva lényegesen szebben néz ki!
    A vér hozzáadásához javaslom, hogy egyszerűen
    A, : Ne bontsad külön ID-kre a baltát, csinálj hozzá 1 db texmapot (ennek sok előnye lenne...)
    B, : Rakjad az egész eddigi shadert egy blend shaderbe, és blendeld rá egy maszkkal a vér shadert. Ennek is megvannak az előnyei...
  • Aldaryn
    Elég furán viselkedik a dinamikai engine a MAX erőkkel szemben ( Froces) mint pl. a gravity. Ha felhúzod nagyon a gravity értékét akkor hatni fog... :) Különben meg szbályozd le a hajat dinamikai szinten, hogy miylen tulajdonságokkal rendelkezzen. Ezzel is tudod növelni a normális látszat esélyét. Sok szerencsét... :D
  • FRenkie
    1 problémám van, hogy a shag fur nem akar engedelmeskedni a gravtymnek.nemtudjátok miért?
    bevan állítva a pre-calculation és a collisionnél meg a balta "test" is.
  • FRenkie
    á köszi!
    mi az hogy nem látod?
    itt az újabb: Orc Axe v1.0
    (http://frenkie.uw.hu/other/TEX.jpg)
  • LionTR
    A kulonbozo ID-nek ugyanazt a mapet, azon belul uazt a map channelt adod meg.
    En eddig se lattam egyik baltas kepedet se, meg most se! :(
  • FRenkie
    öööö... asszem ez a perspektíva miatt ilyen.
  • fle go
    Frenkie: egy javaslat...a balta vagy fejsze éle lehetne nagyobb, igy egybe látva a képet a nyélhez képest kicsi az él.
  • FRenkie

ittvan hogy mindenki lássa!
    Ugyanis az x3 as képeket nem mindenki látja,de az ultraweb általában muzsikál.
  • FRenkie
    ja kérdés:

hogy lehet egy sok mat ID-t tartalmazó object minden IDjű felületére egyszerre ugyanazt a textúrát tenni?tehát pl ott a baltám éle, van egy fém rész és van a penge, de erre mind2 re kell majd vérmaszat... ?
  • FRenkie
    á irígyellek titeket, de mennék én is...

akit érdekel itt van a baltám ,rejta bejelolve a leendő Mtl ID kkel, tehát ez nem a végleges!
  • LionTR
    En tudok menni Aldarynnal, ha nem lesz jo kedvem prog ZH utan, akkor nektek kell gondoskodni rola :) Persze ez lehet annak fuggvenye, hogy mennyit tanulok ra hetfotol szerdaig, ami azt a tenyt figyelembe veve, hogy epp most toltom a NFS Undergroundot, elegge veszelyeztetve van...
    A lenyeg: EN MEGYEK