63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
mar muxik, ACKRO koszi a tippet! -
ehh nem a nezetet akarom forgatni hanem az objectet, es az a gond hogy a move, a rotate, es a scale felkerultek ikonok formajaba a nezet ablakok fole, es a jobb egergomb nem muxik -
icecave #8241 Köszi mindenkinek a tanácsot.
-
Elérkezett a nap!!!
Én már itt vagyok :).
Persze még van 3 órám, de 14:00-ra a megbeszélt helyen leszek!!! -
Jobbegérgomb nem megy? Középső egérgommbal lehet forgolódni a nézetben (alt+mb=forgatás, mb=pan, scroll=zoom) már ha van az egereden mb/scroll.
Egyébként nem csak a kijelölt object felett jelenik meg jobbegérgomb menü? Mert arra van beállítás (bár ez alapból ki van kapcsoilva) customize->preferences->viewports->right click menu over selected only pipa.
Ha nem ez a gond, nézz el a customize->customize user interface (UI) és mindegyik fülön belül nyomj egy reset-et, vagy töltsd be a maxdefaultot.
-
Lenne egy kérdésem: hogyan lehet részecskerendszerek közti ütközést beállítani?
Szóval: van két (vagy több) részecskerendszer, aminek a részecskéi instanced object-ek és nálam se az interparticle collusion se a Pomni/dynaflect nem csinál semmit, legalábbis nem láthatóan. Valószinünek tartom, hogy azért, mert a részecskéknek csak a középpontja számít ütközéskor és nem a felülete. Igaz-e ez, és ha nem, akkor lehet-e valahogy ütköztetni őket? -
senkinek nincs otlete mi a francot kene csinalni a maxommal hogy normalisan mukodjon benne az egerem? -
a mayában majdnem minden benne van, nemtom milyen részletekben tér el a 2, de a fontos dolgok bennevannak mind2be.az alapvető különbség hogy a MAX polygonális modsellezésre van kihegyezve a maya meg inkább nurbs, persze mind2 van mind2 progiban.
ja és jól tetted hogy megrendelted a könyvet! -
szerintem ez egy sima omni ,csak a lámpabúra anyagával kell eljátszadozni egy kicsit.lehetne úgy is hogy az omninál exclude-olod a lámpabúrát a shadowing szempontjából.a lámpabúrára megy egy erős self illum. kell és egy kis glow. -
meg mégegy kérdés, hogy lehet ilyen fényforrást csinálni?
lámpa -
icecave: a maya szerintem egy kicsit komolyabb progi mint a max, nyugodt lélekkel állíthatom hogy abban is mindent meg lehet csinálni, de ez csak az én véleményem! -
Nem tom mi a helyzet de az van hogy az eger jobb gombja nem funkcional, a rotate, a move meg a scale ikonok ként jelentek meg, nem tom miért ha azokra rákattintok akkor minden müködik ahogy kell csak az egér gombbal nem! Mit lehet tenni, hogy ujra az egér gombbal müködjönek ezek a funkciók? -
icecave #8229 Sziasztok. Megrendeltem a 3Ds Max 5 gyak. könyvet, két hónapja, de még mindig "húzzák" a dolgot. Most kezdek 3Ds progival dolgozni, és kérdezem: a Maya ugyaolyan jó, mint a max? Úgy értem, mindent meg lehet vele csinálni, amit a maxal??
Köszi. -
vagy selection lock -
vagy freezelve -
nincsenek lockolva az objectek? -
Bocsi, ez igy felreertheto, szoval: ha nem ilyenek lennenek a szuleim. -
Ha nem lennenek szuleim en is ezt csinalnam. -
na valaki help mert agyverzest kapok!! Kijelolni kitudok bar mit de jobb eger gombra nem jon ki semmi es se mozgatni se rotalni se semmit nem tudok, mirre az orvossag? -
Hali nenad, reg lattam a buradat, itt a forumon, mi ujsag? -
Lion na vegre valami pozitiv:))
Frenkie: asszem az az! Csinalj azt is!
DozR: nem rossz megoldas ugyan nem biztos hogy celravezeto, de egy ideig mindenkeppen:) -
megmondom mi: hát a pajzs! -
Asszem azer mer alapvetoen pesszimista vagyok. Amugy a ZH miatti esetleges rosszkedvet boven el fogja oszlatni a talalkozo hangulata :) -
Lion miert beszeled be magadnak hogy a holnapi nap csak rossz lehet mertZH lesz?? Ha ezt sulykolod magadba akkor rossz is lesz...egy kis pozitiv gondolgodas nem artana
-
Ugy nez ki jobban vagyok, ma mar tudtam enni is, ugyhogy a holnapi napot mar csak a progZH ronthatja el :) -
ACKRO: most mar megy a div x-es tomorites, en voltam a bena valamit elszurtam a beallitasoknal. -
LionTR: Eljösz. Ez PARANCS!!! Ha kell infuzióval és pirulákkal, de eljösz :). Ha nagyon szarul leszel, akkor hamarabb hazamész (koleszba), de legalább pár órára gyere el!!!
Hányni meg itt is lehet! Minden sarkon van 2-3 mellékhelység :).
Sawo, Quasar: A fenébe :(. Pedig már azt hittem együtt a banda.
Flego: elküldtem, ismét.
Azért én ott leszek, és remélem ti is.
Most ne kezje el mindeki rohamosan lemondani!!!
Lesz találka, csak kevesebben leszünk.
Rossz lenne megint egyedül állni 1-2 órát...:) -
Nekem dobjon valaki privatban egy tel. szamot aki tuti hogy ott lesz, ha veletlen valami kozbejonne vagy nem talalnek oda, tudjak szolni.
Koszi
Frenki egeszen jo az Orc szerszam! De olyan erzesem van hogy valami meg hianyzik rola...ne kerdezd mi az, valami ezt sugallja. -
Na mivan?mindenki kidőlt? itt csak én szedek egyedül bérescsepet?
Orc axes
(http://frenkie.uw.hu/other/axes.jpg) -
Hat ugy nez ki nekem is eleg kerdeses, mer eleg szarul erzem magam, alig birtam beesni du a koleszba hogy ne dobjam ki a rokat kozben. De igyekszem csutortokre meggyogyulni! -
Quasar #8209 Sajna bocs nem tudok menni a találkára. Ma mondták hogy a szakmámmal kapcsolatban megbeszélés lesz csütörtökön fél háromkor. Sajnos el kell mennem.
Ott leszek veletek lélekben.
-
raz.ro -
én is éreztem, de a színie nemjó vagy a maszat? -
koszi a tippeket ACKRO es K.Andras,meg nem volt idom kiprobalni, elegge osszejottek a munkaim, 2 napja nem aludtam:( A doglott lo hozzam kepest virgonc allat:) -
Srácok, van egy rossz hírem, nem tudok menni a csütörtöki találkozóra, mert fizika zh :((((((((((8 Jó szórakozást azért. -
PONTOSÍTÁS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Biztos ami biztos:
Az "A" épület oldala:
Akkor állsz jó helyen, ha az ajtó fölé ki van írva egy kis kék táblára: I.Bejárat Pázmány Sétány 1/A (fontos!!!)
Balra az "üvegfal" mögött egy nagy Földgömb látszik, és jobbra egy magyar zászló lobog...
Ne mennyetek fel a lépcsőn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pont elötte állok majd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(A feketés torony csak balra lesz.)
Kettőre megyek!!! De várok...úgyhogy nyugodtan késhettek.
De ha lehet akkor időbe gyertek! :)
Ja, és a hangsúly a GYERTEK-en van!!!!!
Quasar-ral bővült a csapat és lehet, hogy K.András is jön. :) -
Quasar: Pontosan nem tudom (én sem vagyok pesti).
Az irányokat a megállókban le tudod olvasni, és minden egyebet megkérdezhetsz egy-egy járókellőtől (legalább minden tizedik válaszol is :).
Egyéb infó lentebb itt a fórumban. -
Juj! Veres száraz tempera... nem vér (Bocs, nem akartam sokkolóan keményen kritizálni... :D)
A vér abszolút nem így néz ki fegyverélen. Gondolj csak abba bele, hogy amikor azt a baltát megmártogatták valakiben (valamiben...) akkor annak testnedvei még igencsak folyós állapotban voltak.
PS-ben próbáld ki a VetEdges (asszem ez a neve) brush opciót. Vérhez kifejezetten jó. :) -
Hat nekem ezt se hozza be... Lehet kaptam egy anti-view-pictures-of-frenkie virust?! -
orc axe v1.1
(http://frenkie.uw.hu/other/v11.jpg)