63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• FRenkie
    hi mikita
  • Quasar
    Köszi Aldaryn, majd megpróbálom azzal is.
  • Mikita
    hi frenkie
  • FRenkie
    temeg merre vagy mostanában?
  • Aldaryn
    Viszont van hozzá Shell modifier, ami alapból része a MAX 6-nak, és gyakrolatilag ugyan azt csinálja, mint a solidify. Nem véletlen, hogy belekerült a programba, hiszen a solidify sokaknak nagy kedvence modellezés terén.

A shell modifier semmi más, csak egy solidify, kicsit több "extrával", mellesleg a manualban a shell modifier leírása a köv. sort tartalmazza: "The Shell modifier “solidifies” or gives thickness to an object " Hmm. Vicces, mondhatni... Legalább humoruk van, ha cinikus is.
  • Quasar
    Max 6 hoz nincs solidify :(
    a régi sem jó.
  • Quasar
    Bocsi Frenkie!!!

Orange: jaja mesht hasznaltam
  • Orange
    Szerintem, te nem editable poly-t használsz, hanem editable mesh-t.
  • FRenkie
    ja és lécci jegyezd meg a nevem
  • FRenkie
    tkp: tulajdonképpen :::DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
  • Quasar
    :) tkp= tonvert ko poly?
    ha hamarabb mondtátok volna hogy polyban keressem...
    na meg va köszike
  • Quasar
    de még mindig ne tudom. Miaz a tkp.? hol kapcsolok boarder sub-objectbe, és hol van az a extrude ahhol lehet állítani a heightet és a base withet? Mert sehol sem találom ezeket.

Én már játszadoznék velük ,de nem találom őket.
    Képekkel tucc egy minitutort készíteni nekem?
  • Quasar
    Nagyon thx Frankie + Flego!
  • switch
    LOL ! Érdekes megoldás...
    Amúgy jól néz ki !
  • FRenkie
    bocsesz....
  • FRenkie
    http://frenkie.uw.hu/other/thumb.jpg
    click here (a rézbőrű szmájli nem fuck offol, csak mutatja hogy hova klikkelj!:)
  • FRenkie
    megcsinálod egybe a kasztnit de a RÉS ek mentén edge-eknek is kell lenni természetesen.Aztán a külön RÉSekkel határolt paneleket(ajtó, motorháztető...)külön elementekbe detacholod, így könyebb azokat a polykat kiválasztani.
    Max 5 hoz van egy solidyfy nevü plugin(max 6 ban pedig talán alapból benne van ez a módosító), ezt ráadod a polygonokra, ez azt csinálja mintha extrudálnád őket, tehát a polygonokat "kitolja", és a felületből egy szélességgel rendelkező ... kasztni lesz tkp.majd boarder (elementek határai) sub-objectbe kapcsolsz, és nyomsz egy ctrl+a -t(mindent kijelöli) ,így kilesznek neked jelölve a RÉSt határoló élek.ezekre dobsz egy extrude-ot, mégbedig úgy hogy a height 0 legyen a base with pedig kicsi(pl.:1).
    Ezek után meshsmooth nál szépen lekerekíti az éleket.
    Persze játszadozni kell a solidify és az extrude értékekkel.
    sok szerencsét!
  • fle go
    Quasar: LionTR nagyon ott van a témában, ha jól emlékszem a TT Frenkie csinálta, az is nagyon szép lett.
    Frenkie-n kivül csinál valaki valamit? Aldaryn, meg Youth is nagyon eltünt...ki mit csinál mostanság?
  • Quasar
    ki csinálta a TT-t? Hogy csinálta rá a réseket? vagy olvassak vissza? De akkor sem tudom hogy azt a féle extrudot hol találjam. PLZ
  • FRenkie
    köszi!!

Lion: azt sem látod ha egy sima fájlt ... mondjuk 1 rart linkelek be?
  • switch
    Turbo_Squid_ClothFX_v1.26_for_3DSMAX_v6.x-PARADOX
  • Quasar
    Hogy csináljam azt meg a réseknél hogy fasza rés legyen.
    Hogy csináljak extrudot nulla trashholddal? vagy nem igy van? Valakiiii!!
  • FRenkie
    :)
  • Madmaxx
    decuki kis fityegője van!
  • FRenkie
    mond a mélcímet, este küldök párat!
  • SoftFX
    Oké, tudom, hogy nem tölti le!
    De én meg arra gondoltam, hogy ha valaki belinkel egy képet alá bemásolhatná a http-s elérést is (linket és nem url-t vagy képet). Így te is láthatod!!!
  • LionTR
    DE EN NEM LATOM, AZER KENE ELKULDENIE!!
  • SoftFX
    Inkább linkelje be, hogy mindenki lássa...

Király a lifegő :).
  • LionTR
    Te frenkie, nem kuldenel nekem par kepet mailre? Mar marha kivancsi vagyok arra a baltara...
  • Vorpal
    aranyos kulcstartó
  • FRenkie
    Hi!
    Na itt van egy closeup a baltáról:
  • SoftFX
    Köszönet még Flegonak.
    Ő jött volna, de mivel már csak egyedül maradtam közös megegyezés alapján inkább majd a legközelebb mellett döntöttünk...ha lesz legközelebb.
    Legyünk optimisták!!! Lesz legközelebb...ha leküzdöm a csalódottságot.

Frenkie képet a nagyobb bumpról!!!
  • fle go
    hat gyorsan leleptek egyesek a talalkozorol:( na majd legkozelebb, en mar lebeszeltem SoftFx-el hogy ne varjon ram meg 1 orat majd legkozelebb talalkozunk.
    Tegnap ??ilyesfele fenyrol tudakozodtam, mara sikerult csak nem tudom miert annyira maszatos??
  • FRenkie
    neked műholdas netkapcsolattal rednelkező laptopodvan hogy még a helyszínről is tudósítasz??? .D
  • FRenkie
    jaja a bump már nagyobb lett, kösz a kritikát!!
  • SoftFX
    Találkozó:
    Volt. Még ha kevesen is jöttek el!!! :(
    Köszönet Aldarynnak és LionTRnek, hogy legalább ők eljöttek. Jófej emberek, jót beszélgettünk.
    14:00-16:00-ig vártunk mindenkire, de senki sem jelent meg...
    Emiatt kissé csalódott hangulatban vagyok.
    Én még ahogyan megigértem várom Flego-t hatra.
    Tehát még itt vagyok. De gondolom, már senki sem akar eljönni :).
  • Ackro
    Grrr!! Csak nem megy ez a részecske ütközés!
    Tudnám minek rakják bele, ha nem működik rendesen!
    Ez olyan, mint amikor metaball folyadékot locsoltam egy pohárba, ami egy Udynaflect deflector volt és a metaballok fele kilógott a pohárból... hát lehet ilyet csinálni?
    Ámátőrök!
    Bár ha úgy lenne megírva, hogy a részecskék mindenkori felületét venné figyelembe az ütközésvizsgálatnál, akkor biztosan várni kéne egy hetet minden egérmoccanásnál.
    Sok olyan programot láttam már, ahol okosan butít viewportban és nem gond neki megjeleníteni akár egy 33millió polygonból álló scene-t sem és nem csak egy bounding boxot rak ki, hogy abból aztán láss valamit. Maxban bezzeg ettől egy napi vincseszter kerregtetés és küzdés után kiírná, hogy most akkor inkább kilépnék.
    Szerintem ebből a szempontból elég komolytalan egy valami...

...és akkor még a dynamics csodáról még nem is beszéltem, pedig ahoz is van egy-két keresetlen szavam, mikor azt kell(ene) használnom.

Na mindegy ez csak krónikus szerencsére...
  • Ackro
  • fle go
    5.1-es max, mindegyik fulre nyomta resetet, aztan teljesen ujra inditottam az egesz gepet es most minden ok.
  • Ackro
    Mi volt a baj?