63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Aldaryn
    Ááárgh! Méghogy mindenkibe beleköt???!!! Méghogy őrizzük meg a nyugalmunkat!!??? Mivan???!!! Áááááá!!!!!!
    PÁNIK! ÁÁÁÁ!

Egy fincsi veszekedést valaki? :)

Flego: Na, hogy állsz a kocsmai ülőkével? Haladtál azóta?

U.I: Tud valaki megbízható MR leírást? Vagy valami olyasmit, ami nem csak leírja, hogy miket kell a shaderbe akni, hogy működjön, hanem magyaráz is... :)
  • fle go
    Ackro off: K.András az élö fába is beleköt, hátmég egy pajzsba! :) De lehet hogy az ember asztalosnak tanult ezért jól ismeri a fa fajtákat, szóval Ackro, ettöl eltekintve csak nyugodtan mondjad el a veleményedet, a jövöben is, mert hogy, azzal nem sokra megy a kritikát váró, ha csak annyit irsz klassz, vagy hu de jo. ugyan az is egy vélemény, de általában mindenki egy kicsit bovebbre gondol, ami több segitseget adhat.

(Mindenki örizze meg a nyugalmát!)
  • Aldaryn
    Fémshadert? Azzal volt valakinek baja? :)
  • FRenkie
    na szép.
    sikerül belőnöm a fémshadert erre a fa nemjó :)
    akkor dolgozok rajta, vagy keresek egy másikat hozzá.
    a referenciám egy 2Ds rajz (warcraft3 wallpaper, a honlapjukon rajtavan) ugyhogy a textúrázás szerintem teljesen rám van bízva.
    Keressetek egy hasonló baltát és pajzsot ábrázoló wallpapert, és ha megtaláljátok az jó, mert akkor hasonlít valamennyire:)
    kösz a kritikákat.
  • Aldaryn
    U.I.: Tényleg megmutathadnád a referenciádat! :)
  • Aldaryn
    Hmmm. Haladgatsz vele... :) Egész szépen alakul. A fa kivételével minden OK. A fa leginkább olyan, mintha egy öreg faviskó oldalából készült volna, tényleg lehetne egy kicsit "keményfább" hatása.

De remélem a vérfoltoktól nem fog látszani szinte semmi....
  • SaWo
    Ackro_off - majd Frenkie megvédi a saját igazát, de annyit had tegyek hozzá, hogy már az elején kijelentette hogy referenciáról dolgozik, és gondolom ha ilyen textúrából csinálta a pajzsát, akkor biztos jó oka volt rá. (Netán a ref.-en is ilyen fából volt ...)
  • K.András
    "A lényeg az, hogy (szerintem) ez inkább keritésre hasonlít mint pajzsra."
    Ez lehet igaz, de fenyöfára akkor sem hasonlit,és én csak arra szoltam :)))
  • K.András
    Egy fenyöfa soha nem fog igy kinézni...
  • fle go
    Frenkie: ez mar egeszen tetsztos kis pajzs! Jol nez ki! Szep a textura, kopott a felulet, meg egy kis rozsda.
    Nekem tetszik, meg esetleg annyit csinalnek vele, hogy a fa anyagat roncsolnam egy ket helyen. Mintha nyilvesszo, kard vagy balta csapodott volna bele, de ezek nelkul is franko!
  • LionTR
    En a valtazotossag kedveert a pajzsodat sem latom, tobbiekkel meg nem tom mi van.
  • FRenkie
    látom tetszik a pajzsom:)
    nagyon pangunk...
    amuyg kész vagyok az ojjektumokkal, még egy kis finomítgatsá és majd rakom be a kész képet, ha érdekel valakit.
  • FRenkie
  • FRenkie
    szerintem okés az uvwtér, bár nincs wrap csak a uvwmappok.lehet az a baj?
    Vagy próbáljam meg texporterrel kirenderelni texbe majd vissza rája?
  • FRenkie
    tehát még nem ...
  • Aldaryn
    Idáig egyetlen komoly ellenérvet tudok a MAX 6 ellen felhozni a kicsit magasabb gépigény mellett: Még egy rakatt plugin a "nem beszerezhető" (értsd: nincs tört verzió.. :DDDDD) kategóriában van... . no, persze, ez igazából nem ellenérv, ugyebár...
  • Sonajk @:o)
    Sziasztok all!
    Használ itt valaki közületek 3DS 6.0-át?
    Ha igen, mi a véleménye róla? Érdemese az 5-ösről váltani?
    A válaszokat előre is köszönöm.
    ByE!
  • youth #8367
    Nekem az uccsó kettő tetszik! A neonon meg tényleg kéne kicsit változtatni :) talán úgy kéne hogy egy üvegcsőbe teszel egy splinet ami világít... vagy így csináltad?
  • Aldaryn
    Egy ilyen lepukkant helyhez nagyon mentek azok a szocreál ülőkék, vagy legalábbis nagyon 50's style... :))))

SZVSZ... :)

A neonnal annyi a problema, hogy egy "nem világító" neoncső nem így néz ki...
  • K.András
    Mondjuk én ugy csinálnám meg mintha farönkböl lenne...
  • fle go
    Udv mindenkit!
    Végre volt egy kis idom, es próbáltam javítgatni dolgokat a kocsmás képemen. Konkrétan az ülökék textúráján és a neonon. Ime az eredmény, mi a véleményetek, vagy inkább müanyag textúrával kéne próbákozzak az ülökéket illetöleg?

• Aldaryn
    Olyan szinten nem, hogy nekem minden további nélkül működik. :) Máshol lehet a probléma... pl. nincs normális UVW tér az objektumon.
  • FRenkie
    nemtudja valaki edit poly sub-d displacementnél miért csak a procedúrálisokat renderli a mex?a textúrákat nem akarja rátenni ... :(
  • Nyiri
    Jarsz tanfolyamra? Szerintem sokba kerul
  • Aldaryn
    Mindemellett továbbra is fenntartom azt a véleményemet, hogy a MAX 6 egy MAX5 SE, vagy pl. MAX 5.5, mert íz még jól is hangzik.

Egyedül talán a stabilitási fejlesztések miatt lehetne 6, de ezekből én sajnos még nem igen tapasztaltam érdemit... :D

Reactor szinte csak a ragdoll szimulációval bővült ki, ami szintén nem más, mint egy jól megírt script a már meglévő eszközökre.
  • SaWo
    Gyerekek, voltam tegnapa Studoi21 Training Centrerbwen Max / Upgrade tanfolyamon, és annyira állat volt. Csak ámultam és bámultam. Nem vártam ilyen jót ahhoz képest, hogy hogy lehúztátok itt a fórumban, meg hogy nem sok az újítás. A beépített Új render motor, gondlom nem kell részletezni, akkor a reaktor kettő si olyan tutkó lett, hogy nem igaz, bár mondjuk az egyet nem ismertem nagyon,szóval lehet az nem változott sokat,de az az új részecskerendszer az nagyon király. Próbálgattuk ezt az eseményvezérlést, és eghész király dolgokat lehet vele csinálni.
  • K.András
    "akkor mekkora fos az mar!"
    Akkor minek erölteted???
  • youth #8356
    Rendermant nemigazán az otthoni felhasználóknak találták ki ezért ha el is szeretnél érni valamit is akkor ahhoz meg kell tanulnod a nyelvét és bizony leprogramozni az adott shaert, nem tudom pontosan de szerintem C nyelvet használ mint szinte minden...
  • RelakSfromhome
    Mit akarsz ezzel a pedofil dagadt szakállas vénemberrel?
  • Redfox
    Neked is, köszi!:D
  • FRenkie
    nincs.(vagy mire gondolsz?:)

Mindenkinek boldog Mikulást!!!
  • Aldaryn
    Van egy ork harcos a közelben?

Hozzáértő: Miért nem próbálod ki? Én általában csak alapozok mások véleményére, de ha *érdekel* akkor úgyis én fogom eldönteni, hogy tetszi-e, vagy sem.
  • K.András
    "itt is megkerdezem, mert a mayasok nem tudtak megmondani, hogy a renderman az jo e."
    Már bocsesz de te nem tudod hogy jo e a renderman,mi tudjuk hogy super és azt is hogy te nem fogod használni, hacsak nem tudsz shadereket programozni...
  • FRenkie
    referenciáról dolgozom.
    nézz el a blizzard.comre és keress warcraft 3as wallpapereket...
  • K.András
    Akkor lehet az uv-ket kéne helyére tenni,szerintem azért "huzodik" néhol a textura...
  • FRenkie
    hogylehetne élethűbbé tenni?
  • FRenkie
    köszi emberek...
    ingen még a textúrákkal szenvedek de nagyon. én is látom hogy homályos néhol ezért kérdeztem hogy milyen samplingel kéne renderelni, mert a felbontása rohadt nagy, és nem az a probléma szerintem.és nem is mindenhol homályos csak néhol.
    a fémtextúrával-Aldaryn- pedig igenis vacakoltam de azse megy. :(((
  • Aldaryn
    Alakul, alakul... :)

Viszont SaWoval egyetértek abban, hogy a fa egy kicsit furcsa... (A fémet nem piszkálom, hiszen látszik, hogy azzal még nem vacakoltál.. :))) )
    Nekem talán helyenként még elmosottnak is tűnik mintha kisfelbontású kép lenne a texmap...

Viszont a színe az nagyon jó. Bár, ez a végén úgysem számít majd igazán... Úgyis "vérvörös" lesz.
  • SaWo
    Frenkie: Ász llesz a pajzsod, de a fa materialon a bump nem túl erős picit? Meg olyan, mintha lakkozva lenne, de lehet xcsak az én hülyeségem :P
  • fle go
    Frenkie: jol alakul a pajzs! szerintem csinald egy kicsit ütöttebb, kopottabra a pajzsot, igy olyan mint egy vitrinbe allitott, tárgy, szoval legyen olyan ami használatban volt már, részt vett egy két csatában:))