63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
nenad #8964 ah nagyon fasza hogy lehet allitani a frekvenciat is :) -
nenad #8963 koszi,aszittem alapbol nincs is ilyen feature, bele sem mertem nezni a helpbe :) Aha nagyon hasznos, ha pl fozol, takaritasz, edzel, olvasol,stb tudod mikor kell odamenni es megnzeni a cuccost.
A photon mappos temahoz kapcsolodoan, megcsinalom mental rayel is, ugy tunik nem is akarhogyan meg lehet vele csinalni eleg rovid ido alatt... -
Nekem especien nincs... ilyet szeretnél beállítani? :)
(A Preferences/Rendering fülön a Render Termination Alert boxban tudod ezt megetenni.) -
nenad #8961 valakinek nincs megoldva veletlen az, hogy a rendereles vegen max klejatszik egy hangfilet vagy valami ilyesmi. -
bocsi, a hub címe:
dinomedia.no-ip.org -
két kérdés:
1.- Mégnem próbáltam, de az 1.03as brazil nem furikázik el 6os max alatt?
2.- Használ itt valaki DC++-t? Egyolyan gondolóm lenne, hogy a dinomedia.n-ip.org nevű hubról "kikick"-eltek, mert állítólag kevés slot-om volt nyitva. Akinek van ott ismerőse, vagy ismer operátort, az járjon már el az érdekemben krem (Username: [HUN]Octopus ) vagy elég lenne egy email cím is egy operátortól, ahol reklamálni / egyezkedni tudnék. Nagyon fontos lenne, mert egy 4 cd-s Character Studio Video Traininget szedtem épp, am félbeszakadt, és nagyon kelene nekem ez a cuccos. Ha valakinek esetleg ez megvan, akkor szóljon már, indítok itthon egy ftp szervert, de ehhez mindenképphozzá kéne jutnom. Szegény Frenkie-t nyaggatom itt, hogy töltse le nekem a hiányzó file-okat, neki előrre is köszönöm, meg mindenkinek, aki tudna nekekm segíteni. -
Szerintem itt senkinek sincs meg:( -
Redfox #8957 Ha már itt tartunk, nekem is kéne a brazil a 6-oshoz.:) -
Nyiri #8956 Csa! Sracok.
Megvan valakinem a Brazil max6-hoz?
Thx...
LionTR: kiraly a kocsi -
Koszike :)
Asszem maradok annal az elkepzelesnel, hogy egyetem utan Aldarynnal alapitunk vmi ceget, es majd csak kinojuk magunkat :) Egyetem alatt meg el kene menni nekunk is vmi ceghez.
Az s2000 lassan keszulget, de man vegigvittem a NFS-t, ugyhogy mostantol belehuzok! :) -
Redfox #8954 Köszi! -
nenad #8953 nah ez aztana jo kerdes, a hazat vagyis pontosabban a belosot sketchuppal csinaltam, de vegeredmenyben azzal csinalod amivel akarod... ha ezzel megvagy szolj es akkor csinalok egy tutorialt. Hat bocs de szerintem ehhez nincs tul sok hozzafuznivalo. Lemodellezni a falakat/nyilasokat kb 5-10 perc, meg egy kezdo szamara is. -
Redfox #8952 Ahhoz, hogy hogyan célszerű belekezdeni, vagy, hogy te hogyan csináltad, pl. -
nenad #8951 kb 40 perc, az irradiance mappal egyutt -3/0 -
nenad #8950 ha elkeszultel a modellezesel segitek.
vagy magahoz a lakasepiteshez kene? -
Redfox #8949 Hali!
Nekem nagyon bejön, annyira, hogy én is szeretnék egy lakást készíteni, de nemtudom hogyan kéne, tudsz valami tutorialt, vagy leírást adni? Nagyon megköszönném!
Előre is thanks! -
110 milla photon??? mennyi ideig számolta? :) -
nenad #8947 http://www.freeweb.hu/losbellos/pmap3.jpg -
nenad #8946 http://www.freeweb.hu/losbellos/pmap32.jpg
a szoba vege, osszejott a dolog, (110 milla foton :)
most valami komolyabbat csinalok, ahogy akad ra idom.
Belos ter termeszetesen. -
Ja és még annyi, hogy én a helyedben mielöbb kezdenék valamit ezzel a jó modellezö tudással! Pl: mint a haverom aki 4 éve mayazik 2 éve kikerült New Zealandra, Jan 1-töl (www.huhustudios.com)ennél a cégnél kezd dolgozni. Nem semmi a faszi mindent belead. Igaz ez a cég Light Wave-ban nyomul de ami érdekes maya oktatónak vették fel a cégghez mert át akarnak térni. Szoval semmi nem lehetetlen. -
LionTR: fantasztikusan szép és kidolgozott az autós technikád, irigylem a percizitásod! Szeretnék már én is hasonló képpen modellezni, de egyenlöre még a gépem sincs meg, de ami késik nem múlik :)
Szoval le a kalappal Lion! -
nenad #8943 van amikor jol jon, pl ha nem akarsz sokat varni ;) Mikor atkonvertal csinal egy plusz interpolaciot. -
Jaja, ez eléggé hasznos technikai megoldás.
A pmap irradiance map konvertálás eddig nekem nem hozott szép eredményeket, szvsz a legjobb a hibrid megoldás, pmappal gyorsított raytracelés (vagy irradiance map számoltatás...)
Szobáról képet? (ne, ne linket! :D) -
nenad #8941 megneztem az egyik faszi scenejet, 10.000 subdivs volt...100 milla foton. :) A max density egy nagyon brutal talalmany, mert iszonyat sok photont lehet kiloni de viszont lekorlatozza a map nagysagat,(ami ilyen nagy szamoknal amugy is felesleges, mert olyan kozel vannak a phtonok egymashoz hogy nincs erdemi tartalmuk)igy a meglevoknek az erteket valtoztatja. Szoval akar keves memoriaval is lehet billio photont tuzelni :) -
nenad #8940 photon map meg irradiance map de a photon map nincsen atkonvertalva irradiance mappa. Most nezem nem is volt enviroment(skylight) az meg dobhatna a dolgon. Most visszatertem a szobara es sikerult a sotet sarkokat visszaszoritani egy kicsit, egyszeruen tobb foton kell ennyi. :) -
Szép, plasztikus a GI, amilyennek lennie kell, gondolom én. :) Ez csupán fotonmap, vagy valami hibrid eljárás is (pl. Final gather, stb...) ?
Szvsz nem éles az árnyék. Pont ettől lesz szép kontrasztos a ké. GI tesztnek baromi jó helyszín. -
nenad #8938 de majd kiprobaljuk soft shadowal is. -
nenad #8937 ha' napfeny az :) -
a fődön túl éles az árnyék -
nenad #8935 http://www.freeweb.hu/losbellos/pmap2.jpg
hirhedt sponza atriumos photon mappos kinlodas. Ugy tunik osszejon vegre a dolog. -
Tenksz! -
nenad #8933 ja, vegul is merevseget jelent -
a keménység a stiffness? -
Ja, en is szoktam gyurukurat is, azt elfelejtettem. Meg van neki a 3. is, nekem is mind a 3 tole van :) -
nenad #8930 1 ,novelni kell a felbontast,
2, nezd meg a ruha kemenyseget,
3, ezek a cuccok mindig valami toleranciavals szamolnak, en sokszor ugy tervezem meg a dolgot, hogy valmelyik reszt (alltalaban a stabilt) az animacio leszamolasa utan elmozdithassam, tehat pl a hasabot feljebb tolom es ugy renderelek. Es akkor minden fittel. -
Hela!
Aldaryn én is szeretem a LOTR ot, megvan az 1. 2 album, neked már a 3. is? vagy az OST mit jelent?
Más:

Itt látható egy kis reactor clothos szimuláció.
A ruha 40x40 es plane, és a "bekarikázott" részt nemlehetne megoldani, hogy ne gyűrűdjön úgy fel a terítő hanem szép éles legyen mint a valóságban?
Thx, -
K.András #8927 Én sem tudok zenét hallgatni modellezés közben,semilyet.tv megy háttérzajnak oszt kész... -
Nightwish, Depresszió, Rebublic, Fürgerókalába, Beatles (újabban :D). De van amikor nem tudok egyszerre modellezni és zenét hallgatni, ez akkors zokott lenni ha ezenkívül még levelezekis valakivel, ilyenkor a zenét nyomom ki, marad a partner és a 3d :)) -
En altalaban trancet szoktam, az tokjol ellazit, megnyugtat, stb, meg segit elzarkozni a kulvilagtol. -
nenad #8924 youth, ez vray, alabb (cornell box) rqueen