63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• FRenkie
    raj legó
  • Aldaryn
    Szvsz Vray-nél gyorsabb, bár lehet, hogy én nem értek a VRay-hez.. Brazilról meg ne is... Grrr...
  • Aldaryn
    Majdnem tökéletes... A kis pöckök az elem tetején, és a lyukak pont egy egységgel elcsúsztatva vannak. (Két pöcök között egy lyuk.)

Mellesleg igen, Flego, ez példaértékű modellezésre! :) Én is így csinálnám. (persze, nem ettől példaértékű... :P)
  • Redfox
    Nenadesz: neked megvan a vray a max 6-oshoz?
  • fle go
    Lion: ez nagyon allat, csak azt nem tudom elkepzelni hogy hogy lyukad ez ki? Tom lamer kerdes de ez van.
  • nenad
    hat azt nem mondanam, hogy gyorsan szamolja az uveget, de hogy popecul nez ki azt igen! :) (Glas physics_pehnomena)
    Tenyleg brutaljo.
  • LionTR
    A booleant meg szerintem gyorsan felejtsd el, nem tul elegans, ha mondhatok ilyet :) (bar a power booleant en meg nem lattam, csak a MAX alap booleant)

Gyorsan osszedobtam egy peldat, a pontatlansager bocs, de nem emlekszem mar kristalytisztan hogy nezett ki pontosan :)

• LionTR
    Flego: nemtudom emlekszel-e arra a kis tutorialra, amit Aldaryn tett be nem is olyan regen Anikonak, mikor a felnire kellett ravagni a csavaroknak lyukakat. Valami hasonlo modon kene neked is a lyukakat elkovetni a modellre (ha polyban keszul)
  • Redfox
    Esetleg engem is érdekelne ez a dolog, ugyanis én is valami ház félét alkotok.:)
  • Aldaryn
    Vannak dolgok, amiket nagyon gyorsan számol! Pl. az üveget is... (Lume glass, vagy dielectric? )
  • SaWo
    Nenadesz, én kaptam ászos modellgyüjteményt, 2 cd-s az egéasz. Figyi, elég ha majd megosztom akkor, ha lejöttek a cuccaim dc-ről? Még pár nap, és aztán szabad a sávszélességem, nyitok ftpszervert a gépemen, jó?
  • nenad
    sajna nem, mrben megneztem az uveget (szuper) a hdris final gatheringet, meg photon mappingot.
  • nenad
    ja fasza irodai dologok is johetnek, feltolteni tudsz?
  • Aldaryn
    Én especiel idén gránátvetőbe ruháztam be, multifunkciós, a gránátokat csövön kívül is lehet gyújtani, és akkor mint kézigránátként bátrabbak alkalmazhatják (20cm szúrólángos kanóc...)
    Nomeg a személyes kedvencet, a római gyertyát... Nincs jobb látvány, mint nézni, ahogy az eleddig körülötted állók menekülnek...
  • Aldaryn
    Amennyiben VIZ-hez kiadott modellgyűjtemény is érdekel (1 cd) akkor szívesen küldök, de ha nem irodaházat akarsz berendezni, akkor sz@rt sem ér... :(

Nagyon szépen alakul a belső tér, és a renderidő is klafa.
    Kicsit még olyan "lebegős" , de jobb irrmap ezt is megoldja. (gondolom én...)

U.I.: A MR-es problémámmal kapcsolatban nincs ötleted? Infód? Vagy ennyire még nem ástad bele magad?
  • fle go
    Udv: valaki megszanna es dobna nekem egy power booleanos szamot? A maxos booleant senki meg ne emlitse ezen tul mer lelovom! :) De ez meg csak nekem volt most ujdonsag mennyit lehet vele szivni! Ti mar atmentetek ezen. Szoval HELP, mert nem haladok:((
  • nenad
    valaki emlitette, hogy modell libraryt kapott, lehetseges lenne hogy megosztod velem az asztalokat, szekeket ilyesmiket? :) Esetleg ha van valakinek ilyen komolyabb gyujtemenye erdekel.
  • Ackro
    Én is vettem föld-levegő rakétákat kishatótávolságú hurkapálcikairányzékos papírrepeszesekből vagy négyet meg kézivezérlésű rövidtávú taktikai gránátokból vagy egy tucatot! Karácsonyra megleptem magam továbbá egy csomag merevszálas gyújtózsinórral és vettem még pár viaszfényszórót is!
    :)
  • nenad
    nah, vegul is ez a photonmap akkor jo, ha kis nyilas van ahol a feny bejon, vagy belso ter es keves lampa, vagy amikor jolesik :)
    megcsinaltam ugyanazt vraylightal es szerintem sokkal jobb, es szo se rola gyorsabb (az imap csak -4/-3 vraylight megoldja szepen az arnyekokat...)
  • FRenkie
    off

Vettem rakétákat!!:D

on
  • FRenkie
    de ebben az esetben kell használni a spline módosítót
  • Aldaryn
    Miért ne engedélyezné?? :) Nekem simán leszámolja PostPass-ban a lens-flare-t... :) Persze szól a MR, hogy pár típusú képcsatornát, amit a lens flare effekt keres nem tud neked rendelkezésre bocsájtani, de ettől még nálam egy sima flare nem halt meg... Persze, lehet, hogy van, amit megöl.

Különben is, Mr-hez adnak egy "beam" volumetrikus shadert, amivel kis kombinálással nagyon szép lens-fla-reket készíthetsz, persze ez nem az igazi, dehát... :P
  • Aldaryn
    Ha esetleg tudnád hogyan lehet önárnyékot vető volumetrikus effektet renderelni... :)
    Valami sűrű füst, vagy hasonlót.

Ha egyszerűen egy Parti Volume Photon shadert használok, az nem nagyon befolyásolja a fotonokat, melyek keresztül mennek rajta... :( Legalább is nekem eleddig még nemigen (Semmi fotonszórás, árnyékolás, energiavsökkentés. Mintha... hmmm nem is tudom)

Igazán eleddig ezzel van problémám MR alatt, de ezzel már vagy azóta, mióta van MAX 6-om... :))
  • nenad
    eh, ilyet ne kerdezz... ;) amugy a doksiba (max6) bele van irva hogy mental ray nem mindennel kompatibilis. Pl a fenyeknel is csak ketfele arnyektipust tamogat, stb.
  • SaWo
    Nenadesz: Kérdezek :) A Mental Ray mért nem engedélyezi a lens flare effect-eket? Valami errort ír ki a rendernél, és nem is erndereli le az effectet :(.
  • nenad
    na eltokolodtem a mentallal. Osszesegeben ami pozitiv az hogy sokkal gyorsabb a foton emisszio, es meg a regatherrel kombinalva is fasza gyors. Ami negativum, az amit ossze kell kinlodni a fenyenergiaval, magaval a lampaval stb hogy a dolog osszejojjon. :( Persze ez most azert is tunhet igy mert ugy igazabol elsore futottam neki a dolognak. most elteszem aztan majd meg visszanezek ra. Mindenesetre ha valakinek kell valami kerdezzen. Megfejtettem a titkokat ;)
  • Ackro
    megpróbálhatod még shapemerge-el is, de ott több az utómunka, ha kivágod a kört a felületből, rengeteg felesleges élet csinál, de egy próbát megér...
  • Ackro
    Ha az objectet feldarabolod és úgy csinálod, hogy egy lyuk/poligon legyen, akkor a sima boolean is jó. A boolean akkor szokott hibázni előszeretettel, ha túl sok élt kell átvágnia, vagy túl bonyolultak az objectek. Ha egy sima plane-be belevágsz egy hengert, azt nem lenne szabad elbarmolnia, ezután meg csak a plane-eket kell összeattacholni meg weldelni.
  • Aldaryn
    Hmmm... már alig várom, hogy készen legyen... (mind a doksi, mind a 2.0)
  • Aldaryn
    "csak szeretnék írni (vagy elég szerezni is :DD ) egy olyan shader-t amivel mr-ben a shag fur-t lehetne helyettesíteni." ... nem akarok pesszimistának hangzani, de hmmm... háát: Hajrá.

U.I.: Szvsz , ha megvalósítható, akkor már írtak... (de kétlem, hogy simán "egy shader" elég lenne hozzá, kell valami kontroll mechanizmus is. (Pl. a shag vertex strandjai... stb...)
  • nenad
    Nyiri>http://free.x3.hu/losalamos/kepek/VRaymanual.chm

ez az 1.1 es vrayhez keszul.(doksi) 2.0 vray teljesen mas architecturara fog epulni. Gondolom rengeteget tanulhatott a fejlesztesbol az emberke.
  • SaWo
    Nenadesz: Sajna nem tudok válaszolni a mental ray-es kérdéseidre, sőt mégg a sajátjaimra sem :S viszont most elkezdtwem tölteni egy 320 megás mr kézikönyvet, remélem abból megoldástt találunk. Sőt, lehet, mmég egy kis shader programozást is tanul6unk belőlle. Engem nem vonz nagyon a shader programozás, csak szeretnék írni (vagy elég szerezni is :DD ) egy olyan shader-t amivel mr-ben a shag fur-t lehetne helyettesíteni.
  • Nyiri
    Van regebbi doksi is? :] Hol talalni meg ilyet? :]
  • Aldaryn
    Nagyon kellemes kis tutorial, sőt, akár doksinak is elmegy! :)

Ha így megcsinálják az egészet a 2.0-ra (ugye oda készül...) akkor le a kalappal előttük, mert a legjobb online dokumentáció is az övék lesz! :)
  • Aldaryn
    Mármint Vray? Vagy foton mapping? :)

A Mental Ray GI képességei elég jók, sőt, GI foton mappolást eszementül gyorsan csinál. (mint Nenad is írta...) és nagyon hasonló eredményeket lehet elérni. Ha pedig a hibrid megoldára fáj a fogad, (Azaz a "foton map gyorsításos" raytracelt GI, akkor ott van a Final Gather, az tartalmazza... )
  • youth #9010
    Te ez negyon tetszik!!!
    Mayaban van szerinted?
  • nenad
    photon map tutor, a (meg)ujabb doksibol (elozetes)
    http://www.vrayrender.com/stuff/ManualPreview/sample3/tutorials_pmap.htm
  • fle go
    Lion: koszi a neros dolgot!
    A többieknek meg koszi az ötleteket, de ha a power booleanal is gondok vannak akkor mit javasoltok a lyukacsos lego elemeket hogyan modellezzem le??? pl: a belinkelt képen látható nagyobb narancssárga rúdszerü elemet, ami a vázat alkotja.
  • LionTR
    Flego: ez tenyleg allat lesz, ha kesz lesz! En speciel tamogatom a darabonkent valo lemodellezest, igy fel tudod majd hasznalni kesobb is, ha akarsz meg ilyesfele dolgokat csinalni.
    A sarga elem belseje meg ugyse fog latszani :)
    Ha jol emlekszem meg te kerdezted anno, hogy milyen progival lehet digizni. A haverom aszonta, o neroval csinalta, bocs hogy ilyen keson valaszolok.
  • Redfox
    Frenkie: max 6-ossal, és úgy, hogy csináltam egy-két téglatestet, amikben edit mesh-el csináltam nyílásokat.
    Aldaryn: Nagyon sokáig az volt a kedvenc játékom, és már izgatottan várom a kettes részét.:) Legközelebb linkelek új képet.