63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
A lampa modellezese nem lenne gond. Amit nem tudok az az, hogy milyen ertekeket adjak a spot-nak. Target, vagy sima kell-e? Probaltam targettel, adtam neki volume light-et, de utana nemtom mit kell allitani mert nekem csak tejszeru fenyem volt. Magyarul, vilagos volt ugyan, de nem lattam at a fenyen. Erre nincs valami tutorial? -
Kar hogy ebben most nem tudok reszt venni, mer megyek minnya fel pestre, de holnap majd megnezem az eredmenyeket. Kivancsi vagyok :) -
sztornó, másodikra jó lett :) -
Attól tartok, rossz a csomagolt file, bár lehet, hogy cvsak az én készülékemben van a hibas. Mindjárt letöltöm még egyszer -
nenad #9164 na itt van, nagyon egyszeru faladat, termeszetes hatasu bevilagitas. Akinek van kedve hajts! :)
Max5scene scanline renderer setup, no lights, no materials.
Barmilyen renderert is hasznaltok csak egy sima materilat huzzatok ra mindenre, valahol feher fele tolodo szurke.
A camera02 nem art ratenni egy kis camera correctiont (max5>design/apply camera correction) (max6>jobb egergombclikk a kameran es apply camera correction...)
Nemtom kinek milye van ezert igy csinaltam bocs.
Az egyik kameranal van egy agy, a masiknal 3 szek, hogy kicsit erdekesebb legyen.
http://free.x3.hu/losmurdello/tree/gitesthouse.rar ~ 130KB
en fogalmam sincs mikor jovok, kb este 10 korul, addig nyomuljatok, valoszinuleg addig sikerul majd nekem is eloallni egy verzioval. -
Nenad, szólj, ha majd kellenek a bútorok. -
nenad #9162 kosz, megnezem -
VirtualDub. Szerintem eszementül király progi. Ráadásul ingyenes... :)) -
nenad #9160 nem semmi mit ossze nem modell-legoztok itt :)
Eleg jol nez ki, probald meg majd hdrivel is.
A futofenyek, lehet hogy valami uws hatasu papirral oldanak meg legoban ~ szerintemvalami kozepesen self illuminated feluletetek, pl cylinder.
no befejezm a modellt.
Mas, szokott valaki vcdt gyartani, hogyan "egetitek" ra a feriratot? -
A legszembetűnőbb kritikával a shadert céloznám meg. :) Egy kis tükröződés nem ártana neki. A LEGO elemek szép "fényesek"... :)
A bevilágítással pedig mi a gondod? Ahogy lenne a "valóságban" : Spotlámpák, variálni pedig a végtelenségig lehet. Ha magát a lámpát is szeretnéd a scene-ben viszont látni, akkor pedig modellezzed le. Búra, foglalat, stb... ahogy az lenne a valóságban, mert a legmegyőzőbb képeket így lehet előállítani. :)
A futófényeket is hasonlóan. Ott mondjuk azok "omnik" (A spot lámpák is azok, de ez más tészta... :) ) de mind1.
A lámpa modellezés megmarad. -
Zseni, beengetek végre az Antidot hubra újra, nagyon boldog vagyok. Így már sokkal megnyugtatóbb érzés, még ha tanulnom is kell, hogy nem hasztalan zúgatom a gépet, hanem jön le valami hasznos is :)) -
nenad #9157 sawo az uj renderquennt meg nem tapasztaltam ki, de nem nagy kaland vegul is :) -
nenad #9156 nah hazaertem ;) reggel megcsinalom aztan meglassuk mi lesz. -
Én is kérdeznék valamit: Hogy lehetne billentyűt rendelni ahhoz a parancshoz, hogy "see throught" (bocs, ha rossul írtam. Tudjátok, mesh job gomb/properties. Átlátszó lesz tőlle a mesh, és látod a ref. képet mögötte. -
Megint elkelne egy kis segitség. Alant lathato az Xwing-em felkesz verzioja. Azert termeszetesen johetnek a kritikak mar ebben az allapotaban is.
A vilagitassal van nagy gondom. Szeretnek a padlozatba beepiteni ½reflektorokat½ amik makd megvilagtjak a hajotestet. Milyen megvilagitas kell, es milyen beallitassal?
Aztan jo lenne az a franko futofeny is (persze nekem csak allna) ami a filmekben a landolast segiti. Itt megint nem tudok megfelelo beallitast. Ha valaki tud kerem segitsen.
-
ÓÓ én mondom, hidd el :))
Egy kis segítség annak, aki a mental ray szineiben szállna versenybe a hétvégi kompetísönbe:
Mentál Rélly tutorliyál globál illuminésőn -
K.András #9152 Mond anyukádnak hogy ez is tanulás,de ez érdekel is :))) -
Nenadesz: Renderqueen hol marad? :DDDD -
Jaj de bepróbálnám Mental Ray-vel ,csak anyukám szerint tanulnom kell (szerintem is :(( CSütörtökön Operációs Rendszerek vizsa :((( nem akarom brrrr -
nenad #9149 eh el kell mennem, :( talatam egy erdekes hazbelos megoldastm, de holnapig lemodellezem, aztan ha emberek akarjatok megvilgithatjuk es kozben meg lehet beszelni a tapasztalatokat trukkoket. FR,es Vray mar eleg jo kitapasztaltam, Brazilban majd Alardyn (ha lesz kedve kivarni :D) Este megcsinalom, csao -
nenad #9148 most eppen egy hazat modellezek. majd megmutatom. -
nenad #9147 kulon a modifiereknel van alul. -
nenad nekem is van kedvem a témához.
az MTD-t vraynél hol kell beizzítani? -
Aldaryn: köszi a választ!
Jócskán belehúztatok a beszélgetésbe, volt mit olvasnom:) -
Á, ez meg sem közelíti a Microsoft-féle "oktató" prezentációkat... Tudjátok: "Béla, aki félti az adatait..."
A "hazi hetvegi competitont"-t támogatom. :) Szerintem jó poén. :)) -
K.András #9143 Vazze,de ezt kinek készitették???Vagy lehet kint már az oviban is ezt nyomják??? -
nenad #9142 :))) ezt nezzetek meg, CEBAS computer igen kifejezo bemutatoja mi is a distributed rendering ;) (valahogy ugy tunik mintha mindenkit hulyenek neznenek, de azert jo poen)
itt a link -
Ááááááááááá. Utálok az ilyenekből kimaraddni sráciok, de az a fránya vizsgaidőőszak. Én nagyon díjaznám amúgy :) Meg lassan jön a 10K is :)) Ez már télleg jubileum lesz!!! :D -
nenad #9140 kene ilyen kis hazi hetvegi competitont csinalni.
pl valaki csinal egy scenet, vilagitsa be mindenki erdekesen, vagy egy egyszeru targy modellezese, bemutatasa. Anno egy haverommal rendszeresen csinaltunk ilyet, nehany ora az egesz. erdeklodes?
-
Mellesleg, ha elmész a http://www.splutterfish.com/sf/tech_gallery_index.php címre, nagyjából megtudod, hogy mi lesz benn a 2.0-ban... :)
Lesz benne MTD, 3D motion blur, még több, több, (végtelen, állítólag) db. geometria renderelése,
Ami nincs leírva, azok a splutterfish fórumán találhatóak, a brazil után érdeklődők kérdésáradatának köszönhetően:
Ilyen pl. a még mélyebb shader szkriptelhetőség, (mer ugyebár az van Brazilban, csak senki nem használja nagyon... :)) ) a gyorsabb, megbízhatóbb foton engine, a BRDF, és BSSRDF funkciók által vezérelt "egy shader mind felett"... :)) stb... menj el, és olvass utána, ha érdekel, több nem jut eszembe. :)
Ja, és állítólag még nagyobb kompatibilitás a többi pluginnel.
Az 1.2-nek igazi újdonsága a megnövekedett sebesség, stibilitás (nem véletlenül n.2) , a még jobban kontrollálható SSS shader, a fotometrikus fényforrások (véééégre) támogatása, meg még pár apróság. -
nenad #9138 jaaaa. bocs :) -
K.András #9137 Én ugy mondom hogy jol berakatta magát mindenbe,max-maya... -
nenad #9136 jah, minden benne van csak egy csomo minden nem :) (shadow tipus raytraced+map csak, ha displacementet akarsz csinalni nem art ha van par giga memoriad, mutass self illuminationt! ;) stb, de inkabb hagyjuk.. :) -
nenad #9135 van max6-os verzio, csak eppen ez nem az. :)
viszont sikerult fr stage1 sp2-t szerezni :) -
K.András #9134 Na ja,de mental ray a király,az mindenben benne van ha akarod ha nem :))) -
Nyiri #9133 Azert ego az SF-tol hogy nem birt kiadni meg egy rohadt mukodo max6-s verziot. A chaos nehany nappal a max6 release utan mar kinyomta a vray-t -
Na a sok """"" jel helyett inkább áruld el szépen a konkrét előnyeit!:P -
Igen, a "látványos" újítások a 2.0-ban lesznek... :] Ez az 1.2 csak pár apró újdonságot tartalmaz, ami nem annyira "keméyn fejlesztés", inkább amolyan "Extra" fícsör. :))
Mellesleg a vissazjelzések alapján pár ponton optimalizáltak a kódon, és állítólag gyorsabb, mint az 1.03... -
nenad #9130 ahogy elnezem a brazilrs galeriat, meg a kommenteket, vegul is minden kool ficsor 2.0 ban lesz benne. Vegul is mi van az 1.2 ben?
-
:) bocsi, ez elég égő :) Kérdeztem valamit a 3dwarez-ben, és ide várom a választ :) ehh