63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
nenad! tudnál pár 'renderidőkurtító' tanácsot adni?
hdri, irrmap, reflec és refract is van most az aktuális képemen de kurva lassú...lerenerelem és majd memgutatom miről bezsélek.Ganyúsan lassú a render. -
Jajj, mert először a 3d-re tanítja meg utána meg hogy hogy töltsön fel ftp-re :)))))) -
Culram #9987 Miért nem a kislány rakta fel? -
Szép!!! :) Jól tanítod :D -
nenad #9985 azert ne halljon ki a topic! :) Egy Keramikus kisholgyet tanitgatok modellezni ;)egy pelda.
-
bazz télleg 16 hozzaszolas va már csak, kéne felrakni pár képet 10 000. re -
ahamm ertettem, koszi nenad!
Aldaryn nagyon eltunt ki tudja mi van vele? -
Még egy kérdés: A Maxban be lehet állítani, hogy honnan kezelje a virtuális memóriát, úgy mint a photoshopban? -
nenad #9981 vray ligh az lathato alapbol, amit te csinaltal az a photometrikus pilacs rajta IES-el, ezt nemigen fogod lathatova tenni, hacsak nem modellezel le valami lampabura szerueseget es oldod meg pl self illummal vagy ilyesmi.
vagy maga feny is megvilagithatja, bar szerintem ez korulmenyes fileg egy olyan lampanal amit eppen most hasznalsz. -
nenad #9980 hmm erdekes, a vray fileokat plugin/gyokerbol eltetted?
torold le a logot is a c: gyokerbol csak a biztonsag kedveert. mennie kene. nem ertem kulonosebben mi lehet az oka. -
Udv Emberek!
Hogy teszek egy vilagito testet lathatova ? pl akarmilyen vray lightot? A kepen is csak az latszik hogy ravilagit a falra de maga a lampa nem

-
Elnézést, hogy nem maxal foglalkozom de úgyvélem ehhez hozzászólhatok. Ha a Barton-t alapórajelen járatnád akkor az lasabb lenne. Ram 1 giga akkor kell, hamár swap-el a vinyó 768alatt. Tehát ha Procit veszel akkor 3000+ körül gondolkodj, ha memcsit akkor mégegyszer 768. Kevesebbet nem éri meg szerintem upgradelni mert nemlesz érezhető. -
Culram #9977 Szerintem proci, de nem én vagyok a guru. meg memo minimum 1 GB. -
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy a renderelési idő a Maxban inkább proci függő a számoláskor, vagy inkább sok memória kell, amiben tárolja? Tudom, hogy mindkettő fontos, a kérdésem jelen esetben a melyik fontosabb lenne. Néha izzad, és döcög a szekér alatta ugyanis jelenleg XP 1800+ os proci megy 10*200-on + 400-as 768Mb ram van. Upgraden gondolkodom. Szerintetek először jöjjön a 2.5-ös barton, vagy először több memó? Sejtésem van, de szeretnék biztosra menni. Thx! -
Culram #9975 A törlés sem működik. Leszedtem mindent a v-rayyel kapcsoltaban a registryből is. Aztán mikor újra installom kéri az authorizációt. OK, megcsinálom elfogadja. Elindul a max ( a 6-os). De mikor belépek a render ablakba, akkor megint kéri a regisztrációt, de utána már soha többet nem fogadja el. Ez az n-es verziójú v-ray a max 6-hoz. Valaki tud esetleg újabbat? -
Culram #9974 Hát akkor törlök. -
Yesssssss ma 13. van :))))) -
nenad #9972 nekem megy, megneztem, fogalmam sincs mi lehet, viszont torolni a registrybol ajanlott... -
Culram #9971 Help! Amit Nenad adott V-rayt az tökéletesen működött eddig. De 10 perce megadta magát úgy, hogy ki regisztrálódott. Mintha nem is regisztráltam volna. Újra kicsomagoltam, regeltem, de nem fogadja el az új reget. Törölni még nem töröltem a registryből, de majd azt is megpróbálom. Késő van már ehhez. -
gagyesz megoldás, de azért nézd meg a swirl módosítót, asszem van ilyen... -
kosssz GixEr nagyon jo a cucc!
Tudna nekem valaki abban segiteni hol talalhatnek tutorialt orveny elkeszitesehez? Olyan orvenyles erdekelne mint amilyen a lefolyoknal mosogatoban vagy kadban keletkezik. -
GixEr #9968 www.erco.com -rol tudsz letolteni IES adatokat.
Egyebkent az IES a feny terjedeset/szorodasat/erosseget tartalmazza, mivel az ego uvegburajanak nem egyforma a vastagsaga(fenytorese) vagy ugye van egy foglalata amin nem tud keresztulvilagitani igy arnyekban marad. De a feny sem egy pontban keletkezik, hanem az izzoszalon igy ez is beleszol a dolgokba stb....... -
nenad köszi! -
nenad #9966 feldobom neked az osszeset valamelyik nap.
IES lightal valodi fenyforrasok fenydisztribuciojat lehet szimulalni, magyarul szorodasat fenyerejet.
tehat pl van egy photometrikus pilacsod ott aztan beallitod web es betoltod az IES adatokat az adot egore, lampara akarmire az ugy fog vilagitani a scenedben ahogy az eredetileg(elmeletileg :) -
nenad leszedtem mind az 52 vray video tutorialt, szamomra nagyon sok hasznos dolgot tartalmaz, remelem ez majd meglatszik az ezutan bekinkelt rendereimen. Ugyan meg nem tanulmanyoztam at az osszeset de mar is tisztabban latok bizonyos dolgokat es hogy mi mire valo.
IES data dologra tudja valaki a valaszt, merre jartok nagyon pang a forum. -
Haliho Emberek! Valaki vilagositson mar fel mi az az ies data a lampaknal? Lehet ilyen adatokat valahonnan letolteni maxhoz, vagy scriptet kell irni hozza hogy mukxik ez? -

Miért nem csináltak egy olyat hogy legutóbbi munkák?? abban többen lennének benne mintha űrhajót vagy koboldot kéne modellezni mindenkinek :)) -
Mindjárt jön a 10000. beszólás, valamit csináljunk már, jó??? Tuodm, 4K óta nem volt ilyen, de kicsit erőltessük meg magunkat. 10000 azmégis csak tízezer, neeeeemmmmm?
-
mindegy lenyeg a lenyeg -
nenad #9960 vegul is nem forditottam le csak elmondtam mashogyan :) -
nenad koszi! forditast meg zoomot, cskapinak is. -
nenad #9958 vegul is megis igaz, de masok meg tudtak csinalni, pl autocad,rhino stb. -
nenad #9957 valami pedig itt nem stimmel, lebegopontos a szamabrazolas hany bites is az...? (a procin belul...) szerintem ez nem jo valasz. Ilyen alapon kihasznalva a nagy pontossagot, konvertalhatna az egesz renderelheto teruletet tizezred pontossagura. Hogy miert is mondom ezt nem igaz? Mert mas programoknal mint pl rhino nincs jelen a dolog(mindig 10ezred pontossag marad akarmekkorat csinalsz...). Ez akar tetszik akar nem technikai benazas maradjunk annyiban. -
vaczak #9956 Már a max 3. verziójában is kijelezte a System Unit Setup-ban hogy mekkora a pontosság az origótól az adott távolságban. Egyébként ez nem max stikli, hanem a procik lebegőpontos számábrázolásából adódik. Ill. csak annyit róhatunk fel a maxnak hogy nem duplapontossággal tárolja a koordinátákat, bár ez a hatás akkor is megvolna csak még rittkában és kevésbé észlelnénk. -
nenad #9955 hehe 10 szamjaegybol all :)
senki nem vette eszre ;) -
nenad #9954 mivaaaaaa!? :))) -
pfff... :) -
cskapi #9952 Ctrl+Alt+"egér középső gomb lenyomva"
-
nenad #9951 jobb also sarokban ahol a tobbi viewport controller van van a zoom, is. -
Nenad thx! Még egy kérdésem lenne maxban lehet állítani valahol a zoom-ot, úgy vettem észre mindig minden egyes zoomolásnál egy meghatározott érték alapján nagyit, és van hogy még egy kicsit kéne csak nagyítani a dolgon hogy jól látható legyen mondjuk egy él, de ehelyett akkorát nagyít rajta hogy a kamera már nem tudja befogni, nem tudom érthetö-e, lehet ezt valahol állítani?