63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
nenad #10309 nehez lenne megbecsulni hany photont tarol le.
valoszinu mas modon shootol.
Mental raynel szamol a cucc, mondjuk nem ertem hogy tud megis nagyjabol egyenletes lenni (quasi random?) -
Eh... ez eléggé érdekes. Mondhatni, köhöm, ezt nyugodtan kipakolhatták volna egy "Auto Max Photons" kapcsolóként. :)) Mind1. Ez egy nagyon jó funkció. CSakhát ki az, aki magától fogná, és próbaképp lehúzná 0-ra? :)
U.I.: A manual mikor jelenik meg? nincs róla vmi infó? -
nenad #10307 by vlado ;) -
nenad #10306 nincs mit, hamarosan csinalok egy tutot ezekrol, addig is itt van egy eleg jo:
http://www.vrayrender.com/stuff/ManualPreview/sample3/tutorials_pmap.htm
illetve egy erdekesseg az uggyel kapcsolatban:
Well, this is one possible setup of the photon map; when Max photons is zero, VRay will consider all photons in the search range; otherwise it will only take in consideration the closest ones (the number of which is the Max photons value). That means that the detail of lighting reconstructed from the photon map will depend on the density of the photons in the particular area (if you have more photons, you will get more detail). This also means that you don't need to bother so much with the Search distance and it can be some very large value always, and VRay will adapt to the actual photon density automatically.
On the other hand, Max photons=0 gives a smooth reconstruction of the lighting (no sharp boundaries); if you choose another value, the reconstruction is discontinuous. Of course, this may be of little importance, since the photon map is not visible directly anyway.
-
köszönöm nenad -
nenad #10304 photon density kapcsolo nincsen :)
Max density van, amivel gyakorlatilag azt szabalyozod hogy a photonok milyen kozel lehetnek egymashoz..
Magyaran a felbontast. Mire lehet ezt hasznalni? Pl arra hogy kilosz szazezermillio photont de az meg befer a memoriaba. Konkret eset, allitsd a subdivs-t 5000-re es a maxphotonst 1.8-2 korul, a photon map 100mega kolrul lesz...
Szoval siman befer a memoriaba.
A retrace ujra tudod tracelni az adott pont erteket. De ezt direct compuitation modban teszi, ugyhogy ovatosan az ertekkel(default 2 oke)
Convex hull estimate egy masik eljaras photonmaphoz, ami lasabb de segithet eliminalni a sotet sarok effektust.
convert to irradiance map, ez benne van a neveben, irradiance mapba lehet konvertalni. Azonban ez az imap nem ugyanaz a fajta imap amit alltalaban kapsz. Tehat nem tudsz vele olyat jatszani, hogy incremental add stb.
Mondjuk ez photon mapnal(secondary rays) amugy is felesleges mert a photonmap nezopontfuggetlen.
kb ennyi
-
Frenkie! Be vagy te rúúgva, a gépeddel együtt!!!! :)) ez nagyon dúúrva. Igen jóra sikerült. Egy észrevételem van: a villa mérete. Bár lehet inkább az izzó és a tű mérete szokatlan csak. Rulez ;)) -
Culram #10302 http://www.fineart.sk/
Itt is vannak ingyen dógok. -
Nah most rendereltem egyet:
-
3d.sk de fizetős :| -
szeretnék referenciaképeket,blueprinteket és nem automodellezéshez....aki tud linket az dobjon hozzám párat...köszi -
Tényleg szuper a könyv, nekem megvan! Van tutorialom magyar, de az sajna kimerül a kezelőfelület, funkciók leírásában, és így is 12 mega. -
Aldarzn: :n is csak batoritani tudlak. Kuldd be a kepet. Nagzon kiraly!!! -
hát jobban jársz ha megveszed a max5 gyakorlatok c. könyvet, ez minden igényedet kielégítené, ha annyira érdekel a dolog hogy 7 rongyot otthagsz érte. -
Sziasztok!
Tudnatok nekem vmi magyar nagyon kezdoknek valo,teljesen az alapoktol kezdodo tutorialt???
Koszi -
:) Most néztem 261 mega tutorialt töltöttem le V-rayhez videóval, leírással, képekkel együtt :) -
vaczak #10293 bárcsak én is VRay-guru vónék!! :-))
de ahhoz először is az agyamat kellene bevilágítani -
Addig is 2 kérdés(vray)
1, -vray materiálnál az interpoláció beállításai mire, hogyan használhatóak?
2, -global pmappnál a bounces környékén a photon density, convex hull area estimate, convert to irrmap kapcsolók, illetva a retrace paraméterek mire jók?
előre is köszi -
én is itt vagyok! csekkolom a ds21es cuccot...
amúgy erőteljesen maxozok, majd dobok wippeket... -
Köszi, én is valami ilyesmire gondoltam!!! Már kezdtem kétségbe esni, hogy itt csak vray guruk, és rendercsúszka guruk vannak :))))))) -
Az igazat megvallva személy szerint nem tudom. :) Még nem vettem részt ilyen jellegű versenyen. :))
Megpróbálom. Ha más nem, akár ki is lehet magyarázni. :)) -
Na, erre gondoltam. :) Ha,... szépen, lassan, jeletkezzenek csak be a "veterán" topicozók. :) -
vaczak #10287 esetleg próbáld a domborzatot NURBS-felületté konvertálni és rávetíteni az út görbéjét.
vagy eccerűen boolean-nel metszd ki a plane-ből az út formáját. így legalább bizonyosan nem fog "átütni" a terep az útburkolaton ahogy az túl közeli de eltérő topológiájú felületek esetén előfordulhat.
más hirtelen nem jut most eszembe. -
Hello mindenkinek! Mostanában nem nagyon járt sajna az egerem a Max ikon felett, mert php+mysql melóban vagyok benne könyékig, csak gondoltam, érzékeltetem a jelenlétem. Ha valami nagy balhén töritwek a fejeteket, ki ne hagyjatok, dobjatok egy mailt. Köszi előrre is.
SwWo -
De most úgy komolyan.
A D21 versenynél, vagy akár más ilyen típusú versenyeknél, legyen az külföldi akár, mikor tették fel a kérdést, hogy jogtiszta szoftvered van-e?
Soha sehol. Ha így lenne, akkor nem indulnának versenyek sem.
Ezen nem érdemes parázni.
Aldaryn! A képed kiemelkedően magas színvonalú, kár lenne egy ilyen lényegtelen dolog miatt visszatartanod.
-
nenad #10284 van maxbol is trial, vraybol meg free, a kepeden meg nincsen semmi ami azt mutatna hogy nem a freevel keszult, es meg ha volna is, mindenki szemet hunyna egy kis reklam fejeben felette... :)
Hogy beindult a topic :) -
Kit érdekel hogy lopott e???? Küldd el!!! -
Aldaryn, szerintem igenis küld be. Nem várják el szerintem egy tanulótól, hogy megvegye a programot. Ha ezzel pénzt keresnél, akkor teljes joggal, de így nem. Én mindenképp elküldeném a hejedben a képet, nagyon jó lett! Hajrá! És más is küldje szépen a képeit!
(Bocs, hogy mayás létemre beírtam ide;) ) -
Szaisztok! kérdésem a következő: Egy képet akarnék összehozni, domborazattal erdővel, erdei faházzal, ház előtt autó, dombról földút le, elmegy házelőtt, kép végén :) eltűnik tova. Namost, spline-al megcsinálom az utat, hogy a szép hatás kedvéért az utat külön tudjam texturázni. Ezt kéne hozzárendelni a planehez, hogy később amikor már a texturázott plane-t a texturázott úttal együtt alakítom domborzattá, akkor az útrész kövesse a talaj domborulatát. Gondolom rengeteg módon lehet megoldani, de inkább megkérdezem több óra kísérletezgetés helyett a Ti véleményeteket, hogyan a legegyszerűbb? -
Ember! Lopott MAX-al, Photoshoppal, Vray-el, Windowsal készült az a vacak kép!
Ráadásul ha jól emlékszem a kék kockát is úgy nyúltam egy havertól. :))
Így aztán abszolút nincs képem elküldeni. :| -
Erről, a bocs, nem sorolom fel a fórumozók nevét,... dologról jut eszembe, össze kellene írni, kik írnak rendszeresen ide a MAX topicba. :) Azokat is, akik nem írnak mostanság. Bele is kezdek. :)
Youth: Dumálj. Jó az. -
csak simán restartolnom kellett és renben is volt az importálás...köszi -
Bocsi, itt belerondítok a Max topicba, de valóban érdekel ez a D21 kontra Discreet-es "képes beküldési" dolog.
Szóval ha történik valami izgalmatosság ebben ez ügyben, szívesen értesülnék róla. -
en probalgatom a gepem, nagyon allat, eddig jol fut rajta minden meg rendert nem probaltam de nagyon kivancsi vagyok ra mit muvel majd! -
Tényleg. File->Import. :)) Nem lehet megnyitni "közvetlen". :) Ez eléggé következetlen dolog. -
Aldaryn offline, gép bedöglött, netezni erőteljes korlátozással tudok csak. bipp bipp. -
File > Import -ra nem megy?
Hmm.. Pedig bekéne olvasnia simán... Próbáld meg mondjuk PolyTransban vagy valamilyen konvertáló progibanm átalakítani hátha akkor jólesz. -
Más...letöltöttem modelleket és 3ds a kiterjesztésük.Hogyan importálom a max-ba...mindig hibaüzenetet ad...próbáltam max.-ra nevezni de semmi.....???? -
ha kell valakinek a 3D Total Textures 1-3.-ig /3 cd-s /akkor privizzen mert most fejeztem be a letöltését.....ennyi -
Én ittvagyok :)))
Csak a poén hogy már senkitse érdekel ez :))
De beszélni még tudok :DD