63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• petesilver
    Ha valaki kifogyna a témából, akkor itt egy kép, lehet nekiesni :) Simán díjat lehetne nyerni vele szerintem!

• petesilver
    Van képem az oldaláról is, az naggyon durva. Cirádás kivágások, lukak mindenütt!!! Mondjuk rengeteg az ismétlődő elem benne, és bizti lehet picit csalni is:)
  • blaholl
    Köszi Szilverke
  • nenad
    szep ez az irogep, megkocakaztatom, hogy joval nehezebb modellezni mint egy autot. (ismerve mi van belul)
  • petesilver
    Egy ilyen objectje nincs esetleg valakinek?
  • petesilver
    Srácok! Én tényleg szívesen feltöltök objecteket, ami van, csak nem tudom hova. Akár priviben is segíthettek, ha tudtok. 1-8-ig megvan pl az Espona Cd collection, hát az nem pite objectgyűjtemény! Valamint tutorialok, texturák. A totaltextures 1-3 -ig is meg van, csak nem tudom közzé tenni :(
  • Redfox
    Én kivárom, és előre is köszönöm.:) Most én is csinálok egy fotelt. Nemtudom emlékeztek-e még, régebben csináltam az asztalt, és a szekrényt. Ahhoz készül ez is.;)
  • nenad
    egyenlore omlesztett formaban,(alltalaban thumbnailokkal)
    de majd megprobalok generalni valamit hozza.
  • nenad
    redfox, nehamy nap mulva meglesz a gyujtemenyem,azt majd kozzeteszem. Ha tudsz varni addig.Lesz benne par szaz, neves designerektol...
  • Redfox
    Van valakinek olyan cd-je amin előre "legyártott" bútorok vannak?
  • Aldaryn
    :) Ez üzembiztos teszteljárás. :)))
  • fle go
    ok koszi!
  • nenad
    az attol fuggmilyen a homero benne, ugy ertem a proci belsojet hasznalja vagy kulsot, a kulsok altalaban rosszul merik. nekem 80-ra van allitva. Egyebkent minden ok nelkul leall. De szerintem ezzel egyenlore ne foglalkozz, indits el egy rendert, mondjuk lojel ki 10.000.000 photont (eltart egy darabig) aztan valami jo magas imap settings tehat legyen kb 30 perc a render, ha ennyi ido alatt nem fagy ki akkor tuti menni fog.
  • fle go
    OFF:
    Emberek tudja valaki hogy a proci homerseklet milyen tureshatarig mehet fel ami meg nem okoz serulest? Nalam a gyari beallitas 72celzius fok, az okes vagy erdemesebb lejjebb venni vagy ezzel nem kell nagyon foglalkozni?
  • Ryleh
    #10333 ---------modositás---a 2.dc komplett.............
  • fle go
    Üdv!
    Mükxik már a gépem:)) nagyon szépen gurul rajta a max és mondanom se kell, hgy a render mennyit gyorsult az eddigiekhez képest!:) Még pár progit fel kell raknom és utána nekilátok a lego racer befejezéséhez, majd fárasztalak benneteket:))
  • Ryleh
    Aki a geo........ftp-ről töltötte a 3D Total Textures-t az na szidjon,mert letérdelt az ottani szerver,nem lehet feltöltést eszközölnöm,igy most áll a dolog......se én se másnak nem megy folyamatosan az upload...szoval késöbb probálom befejezni a töltést...sorry
  • Redfox
    Megköszöném ha feltennéd valahova, mellesleg nekem sem ez a szakterületem, ezért kérdeztem.:)
  • petesilver
    Én sajna semmilyet :( Egyszer rákattanok erre is, az tuti, de egyenlőre a modellezés, texturázás vonalon vagyok. De a tutorial egy része 11 mega csomizva, abban benne van ez is, ha jól láttam. Ha tudtok segíteni, valahova felrakom, hogy le tudjátok szedni.
  • Redfox
    Te milyen beállítást használsz a vrayhez?
  • petesilver
    Jobb alsó sarok, show options. Lenyílik egy kújabb ablak. Bitmap Options keret, jobb alul brightness. Alapból asszem nulla, felnyomod 1-ig, és látod a texturát. Érdemes áthngolni benne mindent, és utána elmenteni az ablak beállításait, egyébként zavaró mindent trimmelni.
  • petesilver
    2 kép a Vray tutorialból:

Van még sok klassz kép, hogy mit is tud, ha gondoljátok rakhatok még be.
  • blaholl
    Segitségeteket kérném.Az Unwrap modifikátornál a mat editorbol ráhuzom a textúrát a modelre,kijelölöm unwrap alatt a select facet,de az edit alatt csak sima kék négyzet jelenik meg a textúra helyett.Kösz
  • Redfox
    Helló mindenkinek!
    Visszatértem egy hosszú maxos szünet után. Két ok miatt kellett megszakítanom a munkát: felvételi, és egy teljes reinstall a gépen. Viszont most hogy itt vagyok, rögtön fel is tennék egy kérdést:).
    Milyen beállítást javasoltok vrayhez, hogy jó legyen a kép, és rövidebb idő alatt végezzen? Előre is köszi!
  • RelakSfromhome
    [egyébként az egész teccik neki, csak nem tudja kifejezni :)]
  • RelakSfromhome
    Vacak a villa. Auchanban vetted?
  • nenad
    duka ne kapd fel, nem rossz ertelemben ertettem meg ha ugy is cseng. Bocsika.
    De azert mondjuk, nem art ha megnezed mielott szolsz, abbol meg senkinek nem volt baja,(mindenfele rosszandek nelkul)

Aldaryn, mit kiserletezgetsz? :))
    Nemtom en nem hasznalom mar az internalt az emlitett okok miatt...
    A simaval tuti jol megy, mert 500subdivsnal mindig nullan hagyom.
  • Aldaryn
    Miért van az, ha az adott értéket 0-ra állítom, meghülyül a photon shooter? :) Ez megint csak "amolyan" internal beta probléma lehet? "hivatalosan kinnt lévő" verzióval még nem próbáltam. Nincs MAX 6-om most, sem kedvem össze-vissza pakolgatni,másolgatni, stb... :/
  • petesilver
    Egyébként ez a videó arra emlékeztet, amikor a haverom behozta egy S.O.F. meccsét, amit a klánpartin nyomott. Mire felfogtam mikor, kit hol lőtt le, addigra 3 szobával arrébb járt. Ebben a tutoriálban is olyan pikk-pakk rakosgatja a srác jó helyre a pontokat, éleket stb..., mintha valami paralell poligondeath meccsen lenne :)))
  • petesilver
    Hmm. Ez a dolog érdekelne. Shapet importálni is lehet maxba más progiból? És utána még mindíg tudod állítgatni a vertexek tulajdonságát maxban?
  • petesilver
    Nenad, hihetetlen jó ez a tutorial!!! Big THX! Rengeteg felmerült gyakorlati kérdésemre választ adott!! Asszem hétvégén neki is ugrok alkotni valamit!
  • deko
    Nenadesz:
    "de ha talan jobban megnezted volna mit irtam("bolcsebb maradtal volna")"

Hmmm... Engem a jószándék vezérelt a hozzászólásomnál.

De a jövőben bölcs maradok, legalábbis ami ezt a topicot illeti.
  • nenad
    deko, a snap tenyleg benne volt, de ha talan jobban megnezted volna mit irtam("bolcsebb maradtal volna")
    ez az egyik ujitas a 11-hez kepest.
    Corel nem rossz software, sok a gany benne de 11 ota rendesen meg van csinalva, nem maszik mindenfele folderekbe bele, szepen megvan a konytarja abba van benne minden, meg persze a fontok kulon es csao. Ennyi.
    Regisztracios bejegyzesek ezrei maradnak a gepben mas szoftverek utan is, hogy ne menjuk messzire, 3dsmax...
    Csak sokat szamsorral(azonosito) latjak el es fogalmad sincs arrol hogy az ahhoz tartozik.

FLEGO> NURBS! A jo isten kimeljen meg a polytol! :))))
    (bocsi)

Gixer, valtozott a program, de reggelre tudom csak feltenni
  • deko
    Semmi gond, kinek a Pap, kinek a paplan

Én ugyan úgy használom a Corel termékeket mint az Adobe-éit. Mindkettőnek megvan a maga előnye és egyik felett sem törnék pálcát. Ugyan így a különböző 3D-s progiknak is megvannak az előnyeik és a hátrányaik.
    Én csak Nenades észrevételéhez fűztem az előbbiekben egy kis széljegyzetet.

Peace:)
  • fle go
    Inkabb Adobe mint Corel!
  • GixEr
    Azert a Corel Ai-jara nem epitenek. Veletlenszeruen osszevissza tordeli az exportalt alakzatokat.
    Akkor mar inkabb AdobeIllustrator vagy a szivem csucske XaraX (osszvissz: 12Mb es 40000 Ft) ennel kisebb program mar nem is kell. Arrol nem is beszelve, hogy a Corel telepitese utan mar az Operacios rendszert is majdnem COREL-nek hivjak, uninstall utan meg tobb szaz!! bejegyzes marad utana.
    Bocs a kifakadasert.
  • deko
    Nenad, nem akarlak elkeseríteni de a Coreben amióta Corel a Corel mindíg is benne volt ez a snap funkció:D

A CorelDraw egy igazán jó szoftver, mindenkinek csak ajánlani tudom, aki foglalkozni szeretne a vektor grafikával. S bizony nagyon sokszor hasznosabb ebben előkészíteni a görbéket, s utána importálni akár *.ai, vagy *dxf formátumban egy 3D-s progiba.
    Sajnos azt nem tudom a max milyen vektoros formátumokat ismer fel, de szerintem e két utóbbit biztosan ismeri.
    (A maxot régen próbálgattam)
    Szóval csodás fúziót alkothat e két program együtt:)
  • fle go
    nenad te miben?
  • nenad
    off:
    csak egy erdekesseg, letoltottem a corel12 demot, es meglepodve tapasztaltam, hogy van benne object snap, olyan mint a 3ds szoftverekben, pl rhino. A gorbe centerehez,pontjahoz,erintojehez stb.
    Tudom hogy egyes szoftverekben van valami kezdetleges mint ez, de ez speci darab.. Erdekes...
  • nenad
    h@@p://files.ogn.com.au/ftp1/tutorials/3dstudiomax/lotuselise/

video tutorial
    egy auto modellezese a legelejetol. (poly)
    tanulsagos darab...
    (hozza nem kezdenek, minden tiszteletem azoke a mazochistake akik polyban modelleznek :D :)
    de hatha kell valakinek..