63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• petesilver
    Mekkora barom vagyok, most látom csak, hogy a kedvenc képem a logod Frenkie!
  • petesilver
    Dehogynem! Hollywoodi rémfilmekben mindíg, King+D.R.Koontz is ilyeneket mesél szinte minden nap. Csak magyarországon vannak jófiúk, akik maxoznak inkább a valóság helyett! :)))))
  • FRenkie
    Jó alany, de szerintem nem sokan vágják le az újszülött gyermekük kobakját, és drótoznak rá fecskendőt meg villanykörtét :)
  • FRenkie
    Jó az észrevétel, de ez a fajta szemcsézettség nem a glossy, hanem a glossyness subdivs érték miatt van(alapból 50, én levettem 10-re).
  • Boba
    Az új detonátorokban Beállítások>>>speciális>>>GFFX 5800>>>Refresh rate ovverides>>> Itt szépen beállítasz mindent ami csak jólesik. nemfogja felülbírálni semmisenem.
  • petesilver
    Akkor szokott hülyülni, ha nincs felrakva a monitor saját drivere. Ha a monitornál a tuti típust írja, akkor működnie kéne, persze felbontást nem említetted. Amíg a monitor illesztőprogramja nem korrekt, addig ilyen előfordul. Pl amíg nem rakom fel a Belineámhoz a jó drivert, 1024*768-ban nekem sem engedélyezi. Utána viszont igen, és aztán beállítom Nvidiánál az összesre, hogy hagyja figyelmen kívül a beállítást, és minden felbontásra használjon 100Mhz-et. Persze mióta max miatt 1280*960-ba kellett raknom a 19"-os monitorom, azóta 85 MHz-en folyatom a szemem :(
  • fle go
    Emberek, egy gyors kerdes, GeForce FX5800 videokartyam van, de nem engedelyezi a 100Hz-et:( Pedig az letezhetetlennek tartom! Valaholmashol lehet allitani mint a display settings advenced Monitor monitor settings? A monitorom tuti birja a 100Hz vadi uj LaCie. Ha kikapcsolom a Hide modes that this monitor cannot display akkor engedelyezi a 100Hz de az ugy nem gaz???
  • FiReBoY
    Én is csak nézem ezt a fórumot hogy mit alkotnak a srácok...
    De én még egy kereket se tok modellezni... :-)
  • fle go
    Frenkie nekem ugy tunik mintha a baba anyaga szemcses lenne, ez arra emlekeztet, vagy nalam akkor fordult elo mikor egy material refractjat meg glossyneset levettem 0.5 ala.
    Nem kukacoskodok az is meglehet hogy eppen ilyenre akartad
  • fle go
    Oryon: hamarosan meglesz de ki akarom kiserletezni a tokeletes materialokat beallitasokat!
  • youth #10700
    "Ha jól emléxem, Frenkie az elején azt mondta, hogy "otthon is elkészíthetőre" tervezi... "

Miért nincs csecsemő a környezetetekben??? Ráadásul ami sír bömböl és bepisil pont amikor elmennél előtte... Hát nem jó alany?? :)))
  • GixEr
    Hamár unwrapUVW :
    http://www.chuggnut.com/scripts/unwraptools/unwraptools.htm
    Ezzel egy kicsit konnyebb. Azert a tobbi scripet is erdemes megnezni.
  • fle go
    Frenkie: nagyon baba a baba:))))
  • petesilver
    PL:
    sima front/back és alapból fejjel lefelé van az egész, pedig az irány jó! Nem vágom, miért?
  • petesilver
    Hja, és bár Hivatalos tutorialt is találtam unwrapra, a mai napig nem teljesen tiszta sajna 1-2 dolog.
  • petesilver
    Poligon modellezés, texturázás. Az Ellise nagyon jó, de nem minden, és sajna hivatalos tutortól eltérően 1 deka hangja nincs, így kezdőként néha az is időbe telik, mire rájövök, hogyan csinálta azt, amit látok :(
  • nenad
    elmeletben biztos sok, de a video tutorialok soha nem elmeletrol szolnak, hanem arrol hogy gyakorlatban hogyan kell megcsinalni.
    Azaz kb 0 azaz zero. A file save save as stbn kivul nemigen talalsz ket dolgot amit ugyanugy kell csinalni maxban.

Milyen tutorial az ami kellene egyebkent?
  • petesilver
    Lenne egy kérdésem. Létezik egy fizetős hely, ahol tonnányi video tutorial van, de sajna szinte csak Mayához. Érdemes azért leszedni okulás képpen, vagy használhatatlan Maxozók részére a tudásanyag? Tehát mennyi az átfedés kb elméletben, és mennyi gyakorlatban?
  • RelakS
    Basszus, rakj már rendet a szobádban!
  • nenad
    ebbol is latszik milyen rossz hatassal van az emberre ha nem fekszik le idoben....

:D
  • Aldaryn
    Egy valódi, élő baba letépett fejéhez lenne odadrótozva a cucc többi része... hmm, ...Ha jól emléxem, Frenkie az elején azt mondta, hogy "otthon is elkészíthetőre" tervezi... nos, gondolom, mindenkinél akad letépett csecsemófej.

:)
  • FRenkie
    Kösz emberek.

Youth: Gumi-műanyag baba, de azért lesz rajta kosz meg... egy olyan heg is, amire emlékszem, úgy került sor, hogy kiskoromban ennek a babának a referenciáját szépen beledörzsöltem a radiátorba, és akkor ismertem meg a műanyg azon tulajdonságát, hogy magas hőfökön olvad :)))) ugyhogy fogok ráfesteni mappokat, köszi a toturt.
  • youth #10688
    Nagyon fasza!! Nem festessz szép color, reflekció, bump, specular, stb.. mapot?

Ajánlom: Kiss Balázs bőr tesztjei, nem az a Kis Balázs akit csak Ward néven ismer a tömeg :)) Ő egy másik ilyen nevezetű...

De ha gumi babát akarsz akkor nem szóltam. Csak gondoltam ha mindegyik részét szinte photorealra megcsináltad, akkor gondolom ezt is :))

Na jó munkát! Csináld csak!!

Bye
  • FREAK
    wow

grat, én ilyet soha nem leszek képes csinálni :)
  • FRenkie
    Hi!
    Készül a baba:[b/]
  • oryon
    Ez a kavalkád nagyon tetszik. Kicsit világosabb v. szórtabb fényű lehetne...
  • nenad
    nemtom lattatok az omnimusha traileret, az vrayel keszult... :)
  • petesilver
    Izé, Artbeats.
    Full screen, 720 pixel by 486 pixel, broadcast quality QuickTime movies.
  • petesilver
    Nekem van egy 555 megás Artbets Fire cd-m, azon nagyon jó tüzek vannak, de mind anim. Lehet azzal valamit kezdeni?
  • fle go
    Youth: piszokul igyekszem, csak keves az idom meg sok a megoldasra varo feladatom, de ebbe a lego mokaban mar eleg sok idot energiat belefeccoltam ugy hogy szeretnem igazan jol megcsinalni, ezert sokat kisergletezgetek, igy kesik kicsit a komplett kesz munka, de igerem meglesz es tuti lesz!:)
    Udv
  • youth #10680
    Várom...
    Amúgy jó látni ahogy fejlődsz!! Komolyan, valaki marad egy szinten, de Te nem ide tartozol :))
    Na jó elég ebből :)
    Gyerünk bazz dolgozz!!!! :D
  • fle go
    Youth:))) lesz ez meg sokkal jobb is!!!
  • youth #10678
    Hűdejó!!!!
  • nenad
    egesz igenyes tuzet lehet csinalni a bluros fire pluggal is, mozog, meg mindent csinal amkit egy langnak kell.
    na meg is van az anim
    itt vala
  • GixEr
    Szerintem nezd at a MAX6-Pflow tutorialjait, szerintem ki lehet belole hozni egy kis gondolkodassal es utanjarassal.
    Res:
    http://www.allanmckay.com/tut/
    http://support.discreet.com/webboard/wbpx.dll/~3dsmax -es itt a megfelelo topic

Udv
  • petesilver
    Megköszönném! ICQ számom:125272935
  • pauly
    Üdv

Tud valaki vamai jó robbanás-terjedő tűz stb tutorialt.
    De nem olyan alap tutorialt,hogy rakj be egy gizmot oszt kész.Vagy egy spray-t.
    Valami komolyabb kéne.
    Mindenhol csak ilyen alap tutorialt talaltam.
    Még nem jöttem rá,hogy hogy lehetne komolyabb tüzet csinálni,vagy robbanást.
    Gondolom az alap részecskerendszerrel is elehet elég szép eredménykeet érni.
    Ja,és főleg olyan kéne,amiben nem pluginekkl(afterburn) dolgoznak.
    Előre is kösz!
  • fle go
    koszi, majd meg kiserletezek, az este az az hajnalban nem sikerult jol beallitanoma dolgokat.
  • nenad
    kicsi a hdri multipliere... vagy tedd be ugyanazt a hdri mapot a reflection enviromentbe, de adjal neki nagyobb multipliert.
  • Aldaryn
    Valami az anyagokkal nem stimmel. Olyan... oylan "tompák"...
    Szvsz semmi más nem kellene, mint:
    diffuse : amit akarsz
    reflection: tökfehér(255,255,255)
    fresnel reflection: On

és kész. Ha ez ban, akkor nem értem.