63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Parancsolj:

Amit te képlinknek néztél (teljesen jogosan), az az atw-n egy hirdetéses fejléccel jelenik meg -
Ehh, nem olvastam el, hogy BW hírdetést olvastál... szóval akkor azok. (mea culpa mon hülyeség...) -
Nini Aldaryn... Ezek vagy Bower hangfalak, vagy azok koppintásai (Dm 303 tán?)? A szoba bevilágítása tetszik, a fehér kocka helyén remélem valami nagy plazma lesz:) -
nenad #10867 igazabol egyetlen egy zavaro dolog benne es pedig az asztal amin a vaza all, annak az oldalanak a tukrozodese vhogy nem illik oda szamomra. -
nenad #10866 szep a kep, a glossy mappolva lett vagy siman?
kulonben majd nezd meg mit lehet bump mappingal csinalni, mert lattam egy ilyen kepet hogy bumpappolt reflection, es valami iszonyat jo hatasa volt.
sss-t megnezem kivancsi vagyok. -
Hmm.... furcsa, copy-paste-eltem a linket. Akkor mér nem jó? Mind1. Bazz. -
Olyan régen dobtam már ide be képet. :)
Mostanában baromira nincs kedvem a gép elé ülni, érdekes, de egy rakatt jobb elfoglaltságot találok. :o) Pl kerttrágyázás. Na, az Fun. :)))
Szóval: megláttam nemrég egy B&W hirdetést, abból inspirálva készül ez a kis GI-zgetés, glossy refleksönözgetés.
Irradiance map building time ~20perc
Bucket rendertime ~ 3h :)
AA nélkül kb 1 óra az egész kép. :) Yeah!
Kép:

Eredeti Renderméret
Még csak a hangsugárzók vannak készen, azokról is lefelejtettem a Sub-D-t... :)
A padló shaderje végleges, valami meleg hangulatot akarok (Ellenben az inpiráló hirdetéssel...) A kis vázányi nárcisz nagyon rossz. SSS kell rá, de azt vmiért az 1.45 nagyon elbassza nekem. Egyáltalán nem hajlandó pl a régi VRay alatt simán renderelődő shader renderelődni.
-
nenad #10863 mondjuk tok hulye vagyok van sajat tarhelyem... :)
ez eszembe se jutott.. -
nenad #10862 kulonben meg ezekkel az a gond hogy ha nincsen gui beleoszulsz mire hibatlanul osszeraksz egy scene-t :(
a redqueen 1-nel legalabb volt gui. -
nenad #10861 egy masik:
http://www.teamredqueen.com/
;) -
GixEr #10860 Uj ingyenes kulso GI renderer. (ASE,OBJ tamogatassal)
Majd meglassuk mivé növi ki magat ;)
http://toxicengine.sourceforge.net/index.php -
Nekemis volt hogy törölték az egész hóbelebancot csakmert felraboltam egy fájlt... :/ -
nenad #10858 displacement meg nem probaltam ki, en viszont nembiztos hogy zbrusht fogok erre a celra hasznalni, az atinak van egy programja erre. Azzal probalom ki elobb. -
nenad #10857 olyan is volt, mar hogy valami kedves joakarom beszolt, mindenfele marhasagot irt a szolgaltatonak(fene tudja mar mi volt) azok meg nem foglalkoztak semmivel es toroltek.
:)
sebaj, majd x3-azok, ugyis regi nicknevet hasznaltam. -
nenad #10856 erdekes... ugy nez ki toroltek az accountot :)
fura. no sebaj. -
Ja bocs, az előbb naná, hogy a ZBrushról beszéltem... -
Nenad!
Gratula a fejedhez, tegnap láttam. (ma már nem...) Szép a VRay render, tényleg kicsit gyurmás, de fincsi hangulatú a felület.
Nem volt még időm kipróbálni, hogy hogyan működik, ha a displacement mapot átviszem Maxba. Egyáltalán a displacement hogy működik? Működik viszonylag alacsony polygonszámnál is, vagy szükségszerű a magas polygonszám? (Bocs, ha hülyeséget kérdeztem, de nem tudom még a mikéntjét.) -
Uraim' Tegnap rendszereztem a cuccaim, és raakadtam egy 52 részes v-ray video tutorialra a gépemen, 355 mega csomagolas nélkűl. Ha van ra igény, felrakom ftp-re, csak szoljatok. Qrva Hp bill, semmi nincs a helyén, amúgy tudok írni am! -
köszi srácok, majd jönnek a képek... -
NAGYON ARANYOS...SZÉP...GRATULA.
Bár így már le sem tagadhatnád, hogy brutális filling-e van a képnek :)
Képzelem az illetőt, aki ezt csinálta (nem te, hanem a képzeletbeli "baba-fejező")...akár a Toy Story (1) :) -
Átküldöm neked is a scene-t. Ha lesz egy kis szabad időd, (nem kell azonnal, csináld csak a dolgod) akkor légyszi nézd meg őket. Nagyon láma vagyok hozzá. :( -
nenad #10849 ezek alapvetoen jonak tunnek, inkabb a materialjaiddal lehet gond. ha gondolod kuldd at egyszer atnezem oket.
-
Hja Pauly! Elkezdtem rendszerezni a letöltött cuccaim, és kiderült tele vagyok tűz képekkel, némelyik nagyon brutál! -
Köszönöm, már szedem lefele. -
Nekem ezek a beállításaim:
Override output settings, Global switches, Image sampler (Antialiasing)
Image sampler (Antialiasing), Depth of field/Antialiasing filter, Indirect illumination (GI)
Advanced irradiance map parameters
Environment
G-Buffer/Color mapping
Amiről itt nincs kép, az alap beállítással fut. -
Barpi, shagfur, relistic grass fent ftp-n! -
Akkor jó!! Ott elakadtam, hogy Nenad üvege van szemben, ami beállításnál full fekete, fehéren világít a fénytől, és hiába raktam mögé gyönyörű Marlin Panoramic sky-t, nem látszik belőle semmi. 0 Vray tudással ez így hirtelen magas :) Bár már brazil üveggel is jártam így! Opacity csúszka egyiknél sincs sehol! -
nenad #10843 aztan van az az eljaras hogy photon mapping.. :)
azzal is lehet pergetni rendesen. -
nenad #10842 attol fugg mi az ami belatszik milyen az atmoszfera a kepen, egy kis szint mindenkeppen erdemes belekeverni, a realisztikus hatas kedveert,
Azt mar eloljaroban elmondom, ha vray light van az ablakban, mer az van nemde? akkor felesleges nagy irrmap beallitasokat hasznalni.. eleg -4/-2 vagy ilyesmi. Mert a vraylight szep arnyekot csinal.
A glossynesst sem kell tulzasba vinni, a padlon a feny zavarossagat bumpmappolt reflekcioval szepen meg lehet oldani amit megkockaztatok meg realisztikusabban is nez ki.
hirtelen ennyi. -
Nenad! Tételezzük fel, hogy Barpi szobája magasan van. Ha berakok kívülre egy panoráma égboltot, az elég kinti háttérnek, vagy meg kell bolondítani a fényt a képpel? -
Nenad: Nincs kedved leírni a beállításaidat (ha nem titok)? Vagy csinálok képet a sajátomról, belinkelem, és mond meg légyszi mi a hiba benne. Ill. mivel lehetne időt nyerni.
Petesilver: Nagyon F@sza lett. Csak a párnák nem tetszenek, mert azok szögletesek maradtak. Köszi, hogy lerenderelted. -
Hát ja! :) Sima pár száz poligonos objectet padlóval meg lehet bolondítani úgy, hogy fél óra legyen kiszámolni! Nekem már sikerült! :) -
nenad #10838 ez azert van mert feleslegesen dobalozol az effectekkel, ritka az olyan kepem ami 30-45 percnel tovabb szamolt.
Erdemes ezzel is torodni, kesobb es most is nagyon jo johet... -
Most akartam priviben kérdezni, érdekel-e ha elkészül? Akkor igen! :) nos most készült el, valami álomszép! Rendering time 1:41:16 akkor az jó? Nah küldöm mailben rögvest! -
Fantazy-t köszi, már csordogál lefelé. :) -
Megnézném és is akkorában ha elkészül. :) nekem 640x480-ba 1:15 volt 3200 bartonnal 512Mb rammal. -
Barpi, Fantasy fent van az ftp-n! V-Rayt teszt képpen a szobáddal izzasztom 1024*768-as renderrel. Hát nem pite! A proci nem kicsit melegszik, a gép gőzerővel maximumon dolgozik, jelenleg fél óra után tart durván a 2/3-ánál.
Akinek sikerült az új brazilt beröffenteni max6 alá, az dobjon meg egy privivel pls, mert nekem nem jön össze sehogysem :(
-
Persze, és kellőkép gonosz lett a hajtól, a végeredményhez mindenképpen jó lesz! -
ez nem is kisbaba, hanem játékbaba. ahoz illik? -
Ilyen az elf összerakva:

Barpi, privi mindjárt megy!