63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
jajj. Ne ilyen nagy képeket!!!
amúgy: a gumi anyagot csináld meg te magad, max egy bump map kell, amit a netről is letölthetsz, a barázdákat pedig modellezzed le! a felni szebb lenne, ha egy objektumból lenne elkészítve. A lyukat is modellezni kéne, de létezik egy boolean nevű összetett objektum, amellyel egy testből másik testeket(pl. hengert) kivághatsz, mintha kilyukasztanád. -
ja, és ha valaki tud egy gumi textúrát küldjön már nekem légyszi, mert az hiányzik nagyon a képről.
a többi textura sem a végleges még sokat változtatok rajta -
jelenleg a Racing Legends-ben ismert kocsit akarom egyéni módon lemodellezni. 1 napja dolgozom rajta és jelenleg itt tartok:

-
Ahha. Mintha light probe lenne a nevük, de nem biztos. Csak azt nem értem, hogyan tudnám használni úgy, hogy ne vegye figyelembe az egyszínű keretét. Alfa segítségével? -
Ezek ugyan azok a képek, csupán a panoráma mivoltuk miatt sok különböző mappolással adják. Ennek örülni kell. :)
A Spherical map a szinpla "kiterített", hosszúság/szélesség kép.
A Vertical cross, horizontal cross egy box felületre mappolva tartalmazza a panorámát,
Az utolsó talán angular, vagy probe lehet, ez a 2legnyersebb" általában, mivel sok ilyen panorámaképet egy üveggömböt, vagy gömbtükröt fotózva készítenek, s annak (ez ugyebár 180fokos félgömb képet ad...) a "kimenete" ilyen formájú.
ennyi a különbség. :) A legideálísabbak állítólag a cube mappolásoos képek (cross) -
A vésésekre ahogy nézem elég lenne akár a bump megoldás is, a lukakra én spline mentén használnék hengereket array kiosztással, aztán boolean megoldással kivonnám a tárcsából. De nemsokára írnak majd jobb megoldást is szerintem. -
Tovább ragozva a hdri kérdést. Átnéztem néhány hdri gyűjteményem, és pl egy 3cd-s adagban ugyanazon képekből van 4 sorozat, 4 féle hdri
1 Spherical map
2 Vertical cross
3 Horizontal cross
4 egy fogalmam sincs mi a neve, de egy kocka kép közepén egy körben van spherical mapal a hdri
Melyik mire jó??? -
Amúgy itt van a kinder játék eredetije:
-
Hát nekem nincsen Vrayhdri mapom. Csak VrayFREE mapom van, ami refractre, reflectre használható. -

a féken látható lyukakat és bevágásokat szeretném megoldani. -
üdv!
most tanulok a MAX-ban és az lenne a kérdésem, hogy 1 testbe, (pl kocka) hogyan lehet lyukakat csinálni? -
A VRay-nek alapból van egy VRayHDRI map-je. Ha nem vray-es kell, ahoz kell egy plugin (ha jóltom ingyenes). -
Culram #11539 akkor lehet hogy csak vray nélküli variációra kell hogy a max felismerje a .hdr kiterjesztést. -
A VRay-hez, hogy az tudja a hdri-t? Szerintem alapból benne van a vray-ben... -
Culram #11537 A MAX4-ben? nekem a z ötöshöz plugin kellett. -
Nem, nem kell külön plugin, benne van alapból. -
vááá halattam = haladtam, bocsi ez azért vad volt ;). -
Mármint melyik plug-in.
A vray render system, vagy a hdrinek van egy külön plug-inje?
Amúgy halattam a modellel:

Majd vmikor csinálok róla fényképet, hogy milyen a valóságban, mert azt a láb részt nehéz így elképzelni ;) -
Culram #11533 Aszthiszem a plugin abban is mukodik, de nem biztos. Ha meg van a plugin utána a többi ua amit már leírtunk. -
Hmm. Max 4-em van. Ebben megoldható egyszerűbben, vagy inkább próbáljak frissebb maxot szerezni? -
Culram #11531 Csinálni akarok valamit, de semmihez sincs kedvem. -
Nagy goglézgatásban találtam már 1et:
http://www.suurland.com/
de még nyugodtan jöhet :) -
Csumpában gazdag jóreggel!
Keresek jó minőségű blue printeket főként repülőkről, ha tudtok 1-2 oldalt, ahol ilyesmiket halmoztak fel, akkor azt megoszthatnátok velem, nagyon megköszönném! :) -
Sima BitmapHDR-nél (vagy mi a neve max6-ban, vagy a max5-ös pluginnél) se olyan bonyolult. :) Envriomentbe kiválasztod a bitmapHDR-t, material editor megnyit, és áthúzod egy materialra, instance, utána már csak megy magától. :) -
nem ilyen bonyolult vraynél. eccerűen csak get material és vrayhdri, és kiválasztod a mappot, a fényerőt meg a mappingot. majd ezt a vrayhdri-t az előttem elmondottak alapján áthúzod az enviormentbe, illetve a skylighthoz a vray enviorment rolloutjában.
köszi, hogy kiálltatok mellettem! -
Attól függ... sok egyszerűbb texmaphoz pl. illustratort használok, feliratok, logo-k, stb-k hez...
A komplexebbeket pedig fényképekből retusálom PS-ben. A semmiből ritkán kezdek textúrát festeni, általában mindig valamilyen fotó alapra dolgozom. -
Culram #11525 Aldaryn: Te a texturákat miben rajzolod meg? Hogyan? Tudod nagy felbontású dolgok hogy szépek legyenek. -
Sound, vegyél vissza az arcodból egy cseppet. Ha olyan okos vagy, akkor segíts másoknak, ne pedig lépten nyomon beszólj nekik... hogy mennyire "hülyék". A tudtalanság nem egyenlő a hülyeséggel.
Kösz. -
Sound: minek erőlteted ezt a 'szövegberakós' oldalt? Úgyse tudnánk segíteni memórialistázásokból meg érthetetlen hibaüzenetekből neki!
Frenkie: Telepítsd újra a vrayt ha nem mondtam vóna még mint megoldást... (lehetőleg egy másik rilízt ebben a dc++ segíteni fog már ha egyáltalán érdekel még a téma)
HDRI: (6-os max): mateditor, diffuse, bitmap, kiválasztod a .hdr file-t, megjelenik a hdri load settings ablak, ott beállítod a black és whitepontokat. A whitepoint értékét a material output rolloutján az rgb level-nél beírod.
kb ennyi ezt aztán berakhatod reflectionnek vagy envmapnak. (ez az előbb említett egyik módszer) :) -hogy mire nem jó az f1 gomb... :) -
Culram #11522 Azt nem lehet csak olyan egyszeruen megoldani. Az max5-höz kell egy plugin, a max6-ban ez alapból benne van, de még így sem ilyen egyszerű a dolog.Két féle mód van berakni a HDRI-t. Az egyiket nem tudom. A másik ha v-rayjel dolgozol akkor a mateditorban nyitsz egy vraymaterialt, aztán annak a diffusejába teszel egy VrayHDRI mapot (asszem). Kibrowsolod a .hdr -t, és örülsz a farkadnak mert nem történt semmi. Most jön a neheze. Ahol a mateditorban kivan irva gombra hogy VRayHDRI azt begrabbeled az anyag helyére (szóval nyomsz egy egeret a gombon NEM KATTOT hanem nyomod és rámozgatod az anyagra);instacét nyomsz és elméletileg most lácc valamit. Hogy az environmentbe bekerüljön a kép asztcsinálod hogy Rendering menu--Environment és mat editorból áthúzod az anyagot. Instacét nyomsz aztán ha redelsz az anyagok megvilágítása a HDRI függvénye lesz.(A HDRI-nek nincs függvénye, csak fényereje.) Ajánlatos a render beállításoknál kikapcsolni a defause lightot. -
Letöltöttem, de amikor az Envinroment menüben a háttérhez Bitmapként akarom berakni a .hdr fájlt, akkor kiírja, hogy invalid file type. Gondolom valamit rosszul csinálok.
Mit? -
hogy lehet valaki ekkora patkány
Na mindegy, sikerült találnom hdri-s képeket, köszi!
amit most töltök az 1 megás. Ezzel is lehet jó eredményeket elérni, vagy inkább a nagyobb felbontásúakat töltsem? -
Nemtudom miért van az hogy mikor meglátom a neved utána csak ilyen szöveget látok hogy "mekkora szar vagy", "jézusom", "lol".
Tényleg nem tudom miért vered itt a nyálad, mitha te lennél itt az isten, pedig nem láttam tőled olyat amitől ezt kéne hogy hangozteasd, dehát te tudod...
Magyardj csak abban a hitben hogy űberfasza srác vagy. Aztán majd koppansz.
Bye! -
Nyiri #11518 Hm... Biztos tudna olyan dolgot neked mondani, amirol fingod sincs es elbenaznad. Azert mert epp valamit tudsz nem hiszem, hogy nagyfiunak kellene tartanod magad es leszolni masokat.
Te meg magad irtad le elottem. Nem igy ismertelek meg :( -
hát szégyellem is magam, de azért kössz. -
http://nopaste.php.cd/16561
:DDDDDDDDDDDDDDD azért megtaláltam. Ember, komolyan mondom, ma leírtad magad előttem. LOL, elmondom ha ez nem tünt volna fel először, ez nem egy maxos fórum :D hanem egy oldal, ahova szöveg-et tudsz kirakni. :D .. és hogy magyarázza már mi a problémája... :D neharagudj, de ez akkor is lol. 5 komment csere után nem eset le, hogy mire jó, és hogy kéne használni. Ezek után el se hiszem, hogy tudsz maxba egy kockát létrehozni...
amúgy miután bemásoltad a szöveget, és ráböktél a Save gombra, pár sec után felrakja a szövegedet az oldalra, majd a címsorba megadja a számát: http://nopaste.php.cd/16561 , a 16561-es szám volt amit kértem tőled... :D gg szép volt. ;] -
De nagy. kb 10 megások. Paul Debevec-re keress a google-on, ugyanis az ő nevéhez fűződik ez a technológia. az oldalán van pár jól ismert hdri. #11511>> igen. -
Vagy ha ilyen gyűjtemény nincs, akkor esetleg tudnátok nekem küldeni néhány ilyet (ha nem nagy)?
[email protected] -
Találtam párat a googlen de mind fizetősök. pl : világ első hdri gyűjteménye 169.000 USD
-
Ja és még egy kérdés: Hol van jobb gyűjtemény ilyen hdri képekből?