63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• nenad
    udv, (a gondviseles egy kibaszott jo alaplapot sodort az utamba, gyorsan es olcson :) (ga-7nnxp) Ugyhogy maris itt rontom, a levegot :)

Ronin az rettenesetesn sok ido a renderre, A glossynessnel eleg az 5 subdivs, az antialiasing megoldja a tobbit, Kivancsi vagyok mik a beallitasaid, valahova tedd fel a beallitasokat (gi, material glossy, aa) egy kep formajaban. Ennek a kepnek nem szabadna vegso stadiumban 20-25 percnel tovabb renderelodnie.
  • Ronin666
    Ja a másik a "családias hangulat" nekem tetszik. Lehet hogy az én bajom, de amiket tervezek azok álltalában vidám színeket, és modern eszközöket tartalmaznak. Nem igazán kedvelem a rideg színeket, és régies bútorokat.
    Azért köszönöm a véleményeket, de valószínüleg nem fogom 'visszahidegíteni' a szoba hangulatát (de több színes vackot sem rakok bele a kedvetekért :) ).
  • Ronin666
    Köszi szépen pont ilyenre gondoltam!!!!
    Mindjárt próbálkozok még vele. Egyébként nem baj, ha egymás melett van egy omni, és egy Vray light? Mármint a Vray light nem ad fényt? (gondolom a Vray ligtnál ne kapcsoljam be az invisible kapcsolót).
    Egyébként nagyon szép lett a saválló kislámpád! :)

Ja és még egy hülye kérdés:
    Mi az a self illuminat?
  • Aldaryn
    Szóval, ha raksz valamit, ami szép fényes, a glossy üveg mögé, akkor lesz belőle ilyen:

Azért ilyen csúnya, mert interpolálva lett, jól alulsamplerelve, de nem értem rá várni... :)
  • Aldaryn
    Mivel nincsen "semmi" ami látszódhatna a z üveglapon keresztül, ezért nem "világít", rakj mögé inkább 2 db Vray lightot, Sphere formában, vagy modellezz oda 2 gömböt, magas diffuse outputtal, és lehetőleg legyenek self illuminated-ek.
  • youth #12106
    Nagyon jó de teszr renderekhez miért nem csinálsz csak kis mondjuk 400x400 as képeket?
  • fle go
    Ronin: nagyon jo lett a targyalo terem, elismeresem.
    Ugyan akkor egyezem Aldarynnal egy kicsit tenyleg atment csaladias hangulatuba, valoban jobb lenne ha kisse ridegebb lenne a terem.
  • Ronin666
    tessék itt van ugyan az bezárt helyen...
    Teljesen gagyi lett. Nem olyan mintha a panelből áradna a fény.
  • Ronin666
    Tehát a savazott üveg mögött van 2 omni, amiknek az árnyéka vray shadow-ra van rakva, és egy olyan beállítás is be van kapcsolva, hogy area shadow (ettől lett ilyen mosottak az árnyékok, és nem olyan élesek, és hosszúak.
    Tehát a probléma a következő a baj:
    1. kékkel jelöltem azokat a pontokat, ahhol szerintem nagyon gyenge a fény. Szerintem az lenne a raálisabb, ha mondjuk ott egy 100W-os izzó ég, akkor illene annak a panelnek is 'világítani'.
    2. Sárgával jelöltem azt a pontot, ahonnan nem szeretném, hogy nagyon tovább terjedjen a fény. Bár raktam az omnikra határt, de úgy vettem észre, hogy annak ellenére elég erősen bevilágítja a szoba többi részét is (bár ez lehet, hogy a vray következménye). Majd a besötétített képen jobban lehet látni a dolgot.
    3. pirossal jelöltem azt a részt, aminek szeretném hogy erősebb legyen az árnyéka.
  • Ronin666
    Tehát itt az első kép, de még gondba vagyok pár dologgal, és lesz még rosszabb is ha lezárom a tért (mindjárt kész lesz az is).
  • Ronin666
    ááá köszi!
    Mostmár értem mi volt a baj.
    Mindejárt felrakok ide pár képet, és talán tudtok segíteni, hogy hogyan tudnám minnél reálisabbá tenni a lámpát.
  • Aldaryn
    Egy objektum diffuse fénye nem fogja befolyásolni az átlátszóságának színét. Az átlátszóság színét a transparency színével, vagy méginkább realisztikusan, a fog color beállításával tudod elérni. Ezeknek a felületeknek a diffúz tükröződése (diffuse color) általában nagyon közel van a feketéhez.

• Ronin666
    De én már mindent próbálgattam...
    Az affect shadowot bekapcsoltam és úgy sem megy. Azt történt ennél a beállításnál, hogy a fény átmegy az xy átlátszóságú felületeken, és ennyi. Csináltam egy másik jelenetet, ahova beraktam egy kockát, alá egy másikat, a kocka színe piros 70% átlátszósággal, az az alattinak meg fehér. A felső mögé raktam egy omnit, és a shadowot vray-re állítottam. És mint már mondtam az árnyéka még mindig szürke volt. Nincs még valami beállítás? A render elött esetleg? Vagy nem omnit kéne használni?

Egyébként majd az ívelt falon lévő panelekhez kellene. Úgy képzeltem el őket, hogy mindegyi kénzárban úszna, de nem világítanák be az egész szobát. Ez eddig azért is nehéz, mert még ha rakok az omnikra egy hatósugarat, akkoris azon egy kicsit még túlvilágítanak, és így az a pár panel a falon túlzottan nagy fényt fog adni (főlleg hogy minden panelbe 2 omnit terveztem). Ezen dolgozok, dehát nem könnyű a dolog.
  • petesilver
    Ezt a foltos Gi dolgot oszd meg velem itt lécci, vagy majd ha újra teljes a rendszerem, akkor icq-n, mert érdekel, és nekem sem tetszik, csak nem tudom, mit lehetne javítani.
  • Aldaryn
    Szép lett, egy kis környezet sem ártana neki, nomeg pár view ray még ezen felül, hogy ne legyen annyira foltos a GI. :)
  • Aldaryn
    Nekem az előbbi verzió sokal jobban tetszett. Ez már oylan családias. :) Az előző ridegsége nagyon jól ilett a témához.

Amúgy, ha becsekkolod az "affect shadows"-t, akkor az anyag fog colorja átüt az árnyékban is. A GI-ben pedig alapból az történik, hogy a piros felületről visszaverődő diffúz fény pirosan világítja meg a környezetét. Ezt a jelenséget color bleedingnek nevezik, ha túlzottan erős, és általában elkerülni kell, mint előcsalni. Az exponenciális color mapolás a gyenge levelkek deszaturálásával sokat segít benne.
  • petesilver
    Ilyen lett végül amit csináltam a festéseim bemutatására:
  • Ronin666
    Egy gyors kérdés aki ért a vray-hez:
    1.Hogyan lehet azt megcsinálni, ha a test egy kicsit átlátszó és színes, akkor az árnzéka is színezett legyen?
    2.és ha a fal mondjuk piros, és megvilágítjuk erős fényel, és melette van egy fehér doboz, akkor a viszaverődő fény a fehér dobozt kicsit pirosra színezze?
    Az első a fontosabb, mert a tárgyalóterembe éjszakai módot akarok csinálni, és a lámpákat próbálom optimálisra beállítani.
  • Ronin666
    Köszönjük, de a te Z4-eseddel nem érnek fel!
    Azt gondolom irdatlan munka lehetett lemodellezni.
  • youth #12092
    Skacok nagyon jó képek!!!
  • Ronin666
    Na íme itt a legújabb kép:
    (mostmár 7-8 óra a renderidő)
  • FRenkie
    Nenad!
    Király lesz. A boros üveg kicsit beleolvad a zöld növénykébe. A bal oldali fotón kit láthatunk? :P
  • Ronin666
    Majd mingyárt felrakom a targyalóterem új valtozatát, csak egy kicsit béna lett a virág a sarokban. Majd esetleg el tudnád küldeni azt a virágot amit te raktál a kéglibe, vagy a tönkrement gépen rekedt?
    Esetleg azt elárulhatnád, hogy hogyan tudtad olyan frankón megcsinálni a leveleket.
  • Aldaryn
    Oks. Akkor most kicsit hülyének érzem magam. :) Eddig nem vettem észre. :/
  • nenad
    sziasztok, koszi a hozzaszolasokat, sajnos a gepem ma reggel kilehelte a lelket, a tapegyseg felrobbant es magaval vitte az alaplapot, meg a procit. jovo heten talan veszek uj gepet :( most nem nagyon van itt idom valaszolgatni. Aldaryn mindig alairom :)
  • Ronin666
    Nekem is van egy csomó, de a nagyrlsze nem tetszik!
    Ami igen annak a képét raktam fel nemrég, de még nem tudtam megcsinálni a polygon kifordulás miatt. Egyébként szerintem ennek nem kéne hibának lennie, hogy másfelé álnak a polyk, de mégis furcsán rendereli le ha Vrayt használok. De ha nem lesz más módszer, akkor egyenként fogom azokat a **** polygonokat megforgatni :(
  • petesilver
    Esküszöm, mostmár keresek valami széket neked, annyi van székmodellből, mint a szemét!
  • Ronin666
    Még mindig problémában vagyok azzal a másik székkel. Nem tudtok rá még valami megoldást? Legalább azt áruljátok el, hogy hogy lehet a polygonok számát lecsökkenteni, és hogy lehet azt megcsinálni, hogy ha van egy objektum aminek az egyik fele mondjuk 2* anyi poly-t tartalmaz mint a másik, akkor ki lehessen egyenlíteni. Tehát valahogy egy szintre hozni a két felet legalább azonos méretű polykra. Gondolom ilyen funkciók vannak a maxban.
  • Ronin666
    Az nem az utca :)
    Az egy terasz, mintha egy felhőkarcólón lenne (persze nem egy álltalános, hiszen azoknak nincs terasz. Majd még javítok a külső téren, hogy jobban lehessen látni, hogy mi is van kint.
  • Aldaryn
    Nagyon király! Mennyi ideig tartott a render? Tudtál optimalizálni rajta valamit? Egyáltalán, milyen beállításokkal rendereled...

egy kis apróság: Nem furcsa, hogy egy tárgyaló egyből az utcára nyílik? ...vagy rosszul látom...
  • Aldaryn
    Észre se vettem, ez az első kép, amit íláírtál! Jeee! Hoyhogy csak most? :)
  • Ronin666
  • Ronin666
    a levelet?
    Engem is a levél érdekelne, mert a targyalóterem sarkaba szeretnek egy növényt, csak nem tudom textúrázni.
  • Aldaryn
    Ezt alapból a Pereferences/Viewports alatt, leglul a driver beállításainál lehet változtatni.
  • Aldaryn
    Még egyszer gatula a képhez. Ehhez írsz akkor egy kis tutort is, melyben picit belemész a megvilágítás beállításainak részleteibe?
    Egy kis apróság: A levelek szélein látható, amúgy nagyon is jól mutató világosabb csík hogyan került oda? :)
  • Ronin666
    Na mi van veletek? Még mindenki szundít?
  • Ronin666
    Na most hogy teleraktam bútorokkal alig nyöszörög szegény. Amire kész lesz szerintem lesz 10 óra renderideje egy képkockának.
  • Ronin666
    Bakker....
    Épp elkezdtem renderelni egy frisebb változatot (már 1 órája renderelt), és jött egy csúnya vihar, és egy áramkimaradás :(.
  • Ronin666
    Ha küldesz a hibáról képet, akkor talán tudok segíteni.
  • petesilver
    Azt hol az istenbe állítom vissza, hogy a textura normális felbontásba jelenjen meg az objecten? Valami elállította, és a Max úgy maradt. Csak rendereléskor jó, amúgy 6centis pixelerdő van textura helyett.