63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• petesilver
    A szörke olyannyira modern szín, hogy még fel sem találták!!! Gratula!! :DDD
  • Ronin666
    A színvilágot akkor szerintetek le kellen csökkentenem ? :)
    Ha igen gondolom a lámpákkal kezdjem :D.
    Majd mondotok valami tanácsot színvilág ügyben, de ha már egy szín felé szeretnénk menni, akkor én a szörkére gondoltam, hiszen az egy modern szín (tehát jól kombinálható modern bútorokkal) és egy tárgyalóterem hangulatát tükrözi.
  • Ronin666
    nem nem a bárszekrény az nem! de a fullos bőrkanapéról lehet szó, de akkor már lehet hogy jobb az irattartó szekrény (vagy minek hívják) abból valami designos darabot előkeresek a gyüjteményemből.
  • Ronin666
    Ja és mint ígértem, felpakolok majd egy Vray beállítást, és ha megfejtitek belőlle, hogy miért 7 óra a renderidőm, és valahogy 40perc környékére le tudjátok csökkenteni, akkor én is csinálok a tárgyalóteremből egy 10-15 másodperces videót (azaz majd lehet hogy többet is.
    gyors fejszámolás: 40min*25fps*12sec -> 12000min/60/24 -> 8,3 nap. Tehát egy kicsit több mint egy hét lenne 12 másodper ebből a gyönyörűségből :)
  • petesilver
    És valami fullos bőrkanapé? Vagy az már túlzás lenne? Esetleg akkor lehetne valami bárszekrény-italtartó. Hátha szomjasak lesznek beszéd közben. Vagy falbamélyített bárszekrény.
  • Ronin666
    Igen nagyából mindent én terveztem, a székek kivételével. Mit javasoltok színhatásba, tehát mit milyen színüre kellene cserélni? Esetleg el kellene hajlani a szürke irányába?
  • Ronin666
    Köszi a hozzászólást, majd megpróbálom az összes javaslatod elfogadni! A székekben a falnál mondjuk igazad van, lehet hogy kicserélem valami már bútorra (hogy ne legyen olyan üres a szoba!) Mondjuk egy valamiféle szekrény jó is lenne ott! A plazmára visszatérve meg az egy elég nagy plazma, csak elveszik a szoba méreteiben, és azért van ott akkora hely, mert lesz egy projektoros változata is a képnek. A szegély kint a terasz szélén az meg jó ötlet köszi nemsokára be is rakom.

Ja éjszakai mód is lesz, csak még normálisan megcsinálom, hogy minden tuti legyen.
  • petesilver
    Én meg itten mentegetem a fórumoldalakat, egyszer még csak jól fog jönni, ha már értem is, miről írtok! :)
  • nenad
    mindez persze azert mert ha nem teljes a refrakcio akkor szamolni kell a (diffuse) GI-t... a fog color meg csak egyfalyta tinting, de sokkal gyorsabb.
  • nenad
    egy ujabb dologra jottem ra, ha refractionnak szint adsz az jelentosen lelassitja a renderelest. Tehat ha uvet renderelsz a szint erdemes a fog colorral allitani, ha a refraction erteket csokkented (legyen maximumon), vagy szint adsz neki lasabb lesz, egesz jelentos mertekben is lehetseges akar 3x annyi ideig is renderelodhet.
  • nenad
    interiorben a frosted glassra,(szekrenyek uvege pl) padlora nem lesz jo csak ha sima lesz mert elblurozza a texturat, igy hat az marad sima mod.
  • FRenkie
    Mihez fogod élesben használni?
  • youth #12219
    Ez tök frankó!!!
    Az első animon úgy tűnt mintha csak egy textúra lenne az "üvegen" ami az elmosott 2 tárgyat mutatja...
  • nenad
    itt egy masik, ennel mar horizontalisan is jol mukodik es az AA is elfogadthato, ezt fogom elesben hasznalni. anim2
  • nenad
    a ruhaszimulacio nem egy egyszeru melo, ugyanez all simclothra is, ha szarok a parameterek, akkor lassu lesz es hibazik, a unit setup sem mind1 neki.

Na talaltam valami fergetegeset, ez a post plugin bluroz, de nem rontja el, mert szamol helyesen coveraget. OH yeah! :)
    http://www.lastjedioutpost.webzone.ru/Plug-ins/SurfaceBlur/files/Ky_SurfaceBlur6.zip
  • Aldaryn
    A ruhaszimulációval nem vagyok még kibékülve. Sokszor hibázik, és nem valami gyors. Az viszont, hogy a full reactor gyakorlatilag a folyadék/gázszimuláció kivételével teljes körű, egymással együttműködő, interakcióra képes megoldás a fizikai szimulációra, már régen tetszik. :)

...jaja... hehe, van azért benne sok újdonság, sok oylan is, amit egyáltalán nem vertek nagy dobra. :)
  • nenad
    faked glossy anim, vertikalisan majdnem tokeletes, horizontalisan (plane) sajnos eleg szornyu.anim
  • nenad
    hehe, eppen azon rohogtem magamban azert nem keves ujitas van max6 ban sem, pl a blur post effect annyira jol mukodik hogy siman lehet hasznalni glossyness fakelesere (feathert 0-ra kell allitani. Sajnos meg igy sem minden esetben, de azert biztato :)
  • nenad
    ez a reactor mar joval fejlettebb mint simcloth, eleg sok uj dolgot tamogat, viszont a simcloth core-ja nagyon gyors, csak hat nincsen fejlesztve sajnos. :(
  • Aldaryn
    Helyes. :) Amúgy nagyon jól mutat, ha egy huzatot is raksz rá, mint Reactor Cloth, s úgy szimulálod. :)
    tök jól begyűrődik rajta, és érezni, hogy belül ott a "soft body", kívül pedig rajta a ruhaanyag. Kár, hogy simclothal nem lehet így megoldani.
  • nenad
    hirtelen de bepangtatok :)
    egy kis parnadobalodzas reactorral.
    http://www.birsalma.hu/images/1.jpg
    http://www.birsalma.hu/images/2.jpg
    http://www.birsalma.hu/images/3.jpg
    softbody tokeletes a celra
  • nenad
    :) ez jo volt,
    csinalok egy masik interiort, hetfore animalva meg szeretnem csinalni, plusz 1 perc ala szoritani a renderido/framet, kivancsi vagyok sikerul e :)
  • Arn
    óóóó hogy az a..., én idióta hogy a create face-ra nem gondoltam....annyira csak a cap holes-ra koncentráltam, hogy nem láttam a fától az erdőt...vagy mi :))) Na a lényeg, hogy ez kellett volna...köszi szépen
  • Arn
    Pont az lett volna a lényege az élnek hogy felületet tudjak rátenni. Egy edit mesh módosító van a tárgyon abban szerkesztgetem.
  • Malakai
    Mivel a 2 vertex között nincs face, ezért nem lehet összekötni. Editable Polyban, vagy Mesh-ben vagy? Egyébként Create Face.
  • Arn
    Bocsi, hogy ennyire sokára, de a tárhelykészitésben sem vagyok jártas :)P
    Nem tudom a kép beillesztése mennyire sikrül, de remélem ezzel már nem lesz gond. Bár megoldottam a gondot egy másik megközelítésből de később jól jöhetnek még az ötleteitek. Szóval a két kijelült kis piros vertexet kellett volna összekötni egy éllel. Remélem látható. Lehet hogy Petesilvernek lesz igaza és ezt nem tudtam volna megcsinálni.Azért köszi a segítségeket....ez tényleg egy tuti kis társaság:)
  • petesilver
    Asszem sajna utólag lehetetlen létrehozni. Ahoz hogy ezt meg tudd tenni, előlről kell kezdeni mondjuk editable plyvá alakítasz egy 1*1-es planet és onnan kiindulva csinálod meg a kockát. ekkor minden további gond nélkül insertelhetsz bárhova vertexeket a line szinten, majd vertex szinten connectel összekötheted. Egyéb más módszerrel nekem nem sikerült, bár nyilván lehet, de még én is uborka vagyok a maxhoz.
  • nenad
    nem ertem, akkor az elhez kell csinalnod meg vetrexet ott ahol be szeretned csatlakoztatni.
    egyszerubb lenne ha dobnal egy kepet vagy modellt.
  • Arn
    Ez nekem szól? :) Ha jól tudom akkor a weld egyesít két pontot de nekem a két pontot egy éllel kellene összekötni.
  • nenad
    weld? :)
  • Arn
    Köszi, de ez nem jött be. :( Valszeg én fogalmaztam nagyon rosszul és béna példát hoztam fel. A lényeg, hogy a két vertex amit össze kellene kötni az adott nem hozhatok létre újat és ez egy tárgy felületén van. Ja és azt elfeledtem hogy max5-ben.
  • pauly
    nenad:Még a reactorban nem nagyon mélyedtem el,valószínű én csináltam valamit rosszul.Majd még jobban át kell néznem úgy tűnik,mert ugynezzel a beíllitással egy box jól működött.

Arn:Vagy editable mesh-ben cut-tal kijelölöd egyenként a pontokat,és összekötöd,vagy pedig editable poly-ban van olyan hogy connect,azzal még egyszerűbb összekötni.
  • Arn
    Sziasztok!

Még kezdő vagyok a maxban ezért lehet, hogy nagyon láma lesz a kérdésem. Van egy téglatestem aminek két szembenlévő élére, divide-vel elhelyezek egy-egy csúcspontot /vertexet/. Van lehetőség arra, hogy én ezt a két pontot egy éllel összekössem? Ha igen hogyan? Azt tudom, hogy egy felületet a silce-vel ketté lehet vágni és ott így keletkezik egy új él de nem ilyenre gondoltam. Valami más?
    köszi
  • petesilver
    Ha konkáv, akkor szörföt:)
  • nenad
    en meg nem, ha konkav es konkavnak latja akkor nem lehet koze sztem. De ha a havok mutatja es csak a vegeredmeny kell azt at tudod tenni az update max funkcioval, mondom ezt hogy fogalmam sincs mit csinalsz, de hatha segit
  • pauly
    Reactorban valaki tapasztált már oylat,hogy a test az egyhelyben áll a kiszámoltatás után,és csak a tengelye mozog?
    Pedig a havokban ott rendesen mozog.
    Miért lehet ilyen?
    Köze lehet,hogy a test konkáv?
    Előre is kösz
  • youth #12195
    Hát ja :/
    Nade még van időm... addig is tanulgatok amit tudok :)
    Bye
  • nenad
    fokepp hogy lesz vray/fr is mayahoz. Es ha azok megjelennek, mental mayanal lehuzhatja a rolot, aztan ha xsihez is megjellenek netalan, akkor mar nem is tom mi marad.
  • nenad
    sztem mental raynek nincsen jovoje. Ezek a kis rendererek hamarosan annyira feljonnek hogy mar annyira tulszatrnylajak mentalt, hogy komolyabb cegek is azzal kezdenek renderelni.
    Presze azert addig meg van par ev, de nem latom hogy azt hogy mental akkorakat ujitana.
    En a helyedben vray/brazil/fr el foglalkoznek, igen kicsi az eselye hogy azonnal olyan helyre kerulsz ahol mentallal nyomjak, ez gondolom egyertelmu...
  • youth #12192
    Ja amúgy ezt már kérdezni akartam mire jó a normal map? Arra hogy low-poly testeket úgy 'simítson' mintha hig-poly lenne? Vagy mi?