63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• nenad
    ah nem csak sporolni akartam de ezuttal nem jott be :( 20fps-enmegy kell neki a 25.
  • Bigbiggie
    Nenad, ha ugyis PAL, miert nem renderelted 25 fps-en? Vagy legalabb egy kis mblur. Az AA-hoz probald ki a video filtert, animokhoz be szokott valni. Kar, hogy ilyen "rangatozos". Melo, vagy csak 4phun?
  • nenad
    masik resz
    meg van 1 :)
    ez adivxezes valahogy nem megy nekem, :(
  • petesilver
    Ott van az anim nagyon!!! Azért vicces fiú vagy Nenad, a béka a padló közepén állat!!!! :)))))
  • petesilver
    Vennem kellett egy doboz cigit, hogy kapjak egy jópofa öngyújtót, ami tetszik. Csináltam egy gyors próbát, persze semmi se jó rajta elsőre, de jó lecke volt, hogy hogyan kell majd megcsinálni. A kérdésem az, hogy a közepe az öngyújtónak kék műanyag. A belseje valószínűleg sima színtelen műanyag, de semmiképpen sem ilyen a hatása, mint a képen. Milyen materialt javasoltok az élethű műanyafhoz?
  • Aldaryn
  • nenad
    itt egy anim, a tomoritest elbasztam majd keso este felteszem jobban, de azert latszik a lenyeg, PAL felbontas, es kb 10sec, ~2,5mega, a renderido kiiratva. 30perc a photon mapnak, kb tenyleg kb 1,5 ora a GI nak az egesz scenere.
    Van meg ket masik resz, majd lokom este azokat is.

anim_part1
  • FRenkie
    c00l
  • Ronin666
    Köszi a segítséget.
    Megtaláltam mindent
  • FRenkie
    Common fül legalja/assign renderer/itt kiválasztod a vrayt;
    renderer fül/Indirect illumination doboz/ON kapcsoló;
    First bounce: irradiance map, jobbra lent vannak a presetek, s e fölött a Secondary bounce, amit először kapcsolj None-ra.
  • Aldaryn
    Render beállítások, general settings asszem, (vagy lehet van külön box-jaa general alatt default) Assign renderer néven.
    Ott meg tudod adni, hogy mit használjon rendererként.
  • Ronin666
    Most hülyének fogtok nézni, de nem találtam meg, hogy hol kell beállítani, hogy V-rayel rendereljen a max, és ezért agy v-rayes scanben mentettem le a beállításokat, és azóta is azt használom. :)
    Valószínüleg ezért számol 7 óra környékén. mert gondolom a beállítások nagyon magasra vannak húzva.

Mindegy ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem tudom, hogy milyen az alap beállítás. Hogy tudom alapra állítani?
  • FRenkie
    Nekem is szar volt.
  • nenad
    30 korul, de most aztan tenyleg kihozom a gepbul amit lehet nincs tobb memoria :) nemtom mikor ugrott meg hirtelen ennyire, pedig csak 350.000 faces korul van. vmi nem kuser, de minde1 csak menjen mosma :)
  • Aldaryn
    Az az 1xx mega még elgészen tűrhető. :) Akkor már csak egyetlen apróság, ezt a mapot mennyi ideig számolja? Gondolom nem annyira vészes, 20-30 perc?
  • nenad
    az elso az 1xx mega volt. ez utobbi 8xx mega, jol belehutzam de felesleges volt nem latszott a kulonbseg.
  • Aldaryn
    adatokat is írsz majd a mapról? Pl. mekkora a mérete, stb... :)
  • nenad
    egyebkent most uj modon probalom, megoldani az egeszet eloszor leszamoltatom a solutiont aztan tokolok a materiallokkal amikor mar allat gyorsan renderelodik. A falaknak az eredeti szinuket kaptam meg minden mas kozel feher. Meglassuk mi lesz a vege :)
  • nenad
    a' :) bakker kicsereltem az epulet falait mert egy ket dolgot valtoztattam rajta es nem vettem eszre hogy elcsuszott az ablakkeret meg minden, es leszamoltattam az egesz solutiont egy full animaciora, nezem a rendert mi a fene ez a kibaszott nagy pacni itt meg ott. Eh, Barmi szep volt a photon map ker erte. No recompute. :)
  • nenad
    http://www.spot3d.com/vray/help/VRayHelp150beta/render_params_advancedimap.htm
    vegul is minden ugyanaz.
  • Aldaryn
    Ez benne van a helpben, nem? ;) Igaz, hogy csak 1.01-hez láttam, s pár dolog így nem lehet benne. (pl. interpolált glossy, stb...)
  • TheGOro
    Ornatrixal próbálkozott valaki vray-el, mert habár a gallériájukban van vray-el készített cuccos, de nálam hibaüzik, és olykor stabil max elhalás a végeredmény
  • KOXX
    hy! 1 monitort szeretnék készíteni de két dolog megfogott:
    egy testre nemtok sima mondjuk jpg hátteret ráhuzni, hogyan kell mert? a textúráknál mindent átnéztem és nem ment
    és azt hogy tudnám megcsinálni hogy a test fényt árasszon magávól?
  • Bigbiggie
    Sziasztok! Nem tudja veletlenul valaki, merre talalhato az az iszonyu szeles kep, ami a mental ray lighting beallitasait szemlelteti. Ha jol emlekszem, akkor chamfer box-os jelenet volt valahol a cgtalkon, de mar ket napja nem talalom.
  • GixEr
    Nenad egy pontrol pontra Vray renderpanel beallitast (mi-mire jo es mit csinal) nem akarsz csinalni? Tobben okosabbak lennenk tole !!
    Lecci naaaa...
  • FRenkie
    Próbáld ki alap beállításokkal irradiance mappal, mondjuk medium presettel, az már elég szép, de nem is olyan lassú, a secondaryt meg hagyd direct comp.-on, vagy kapcsold ki.
  • Aldaryn
    Ahogy Nenad is mondja, kis géppel is lehet jó képeket készíteni. Nekem sincs valami hiperszuper masinám, sőt, lassan nagyon is rozsdás vas lesz már belőle, de azért renderelgetni még lehet rajta.
    Egy kis renderfarm iylen térű kiépítéséhez nem kell azért akkora felhajtás. :) Egy kisebb lanpartin se halunk meg a forróságtól, meg a gépzajtól, pedig ott is szokott 10-15 gép összegyűlni. :) Ráadásul ott általában 10-15 a jelenlegi felső kategóriából... hehe. (azon a rendszeren lehetne már renderelni.... :)) )
    Windows telepítés se nagy macera, lehet hálón keresztül telepíteni. Dög lassú, de lehet, és elég egyetlen gép, ami kontrollál mindent. A renderelésre ugyan ez vonatkozik.

Egy-két plusz rendergép melett szólhat az is, hogy amíg azok dolgoznak, számolnak mint a veszett egér, addig te is dolgozhatsz, vagy bármi mást csinálhatsz a tényleges munkagépen... :)
  • Ronin666
    Na tehát megvan, hogy mit állítottam át.
    A Vray:: Indirect illumination (GI) pontnál a Irradiance map presents-t raktam Very low szintre.
    Aztán még egy pontot állítottam, az valami Global Subdivs volt, amit 50-ről 2-re vettem vissza.
    Majd ha sikerül megoldanom a tar.hu-n a kepeket, akkor az összes beállításomat feltolom.
    Vagy ha tudnátok mondani egy hasonló oldalt a tar.hu-hoz, mert ez teljesen behalt.
  • nenad
    Termeszetesen nem kell monitor es eger hozzajuk... minden halozaton keresztul zajlik. csak be kell oket inditani megvarod mig fellall, aztan elkuldod a cuccot es renderelnek, ha kesz vannak vagy szolnak vagy elkuldik az anyagot, ez mar reszletkerdes. Ha ugyanolyan alaplapot/memoriat/procit veszel meg a windowzt is csak 1re kell feltenni aztan szep tukrozod a vinyokat es kesz.
    Stbstb.
  • Ronin666
    még nem sikerült feldobnom a beállításokat, mert bénázik a tar.hu, és elkezdtem és állítgatni, de borzalmas eredmények születtek!
    Már nem tudom mit is állítottam pontosan, de ha kész a render, akkor megnézem, és felnyomom ide a renderrel együtt.
  • Ronin666
    OFF
    Jó csak gondolj bele, hogy az a rengeteg gép egy egész szobát elfoglalna, rengeteg áramot fogyasztana és mindegyikre külön kellene windowst felrakni, minden programot külön-külön....
    Aztán egyszerre csak egyet tudnál kezelni, mert külömben mindegyikhez kellene moncsi meg bill+eger. Olyan hőt termelnének (főleg nyáron lenne rosz) mint egy kazánház és megsüketülnél abba a ventillátorzajban. Ja és plusz ki kellene egy jó kis hálózatot is építeni, ami megintcsak nem 1 forint.
    Gépek: 10* 35eFt : 350eFt
    hub: 10-es hub : 15eFt
    kábelek: 50m : 6eFt
    Egyeb (eloszto ilyesmi): 10e Ft
    A végén 400eFt lenne belőlle!

És akkor van egy renderfarmod, ami azért nem sokkal gyorsabb egy mai csúcs gépnél (szerintem max 2x gyorsabb)
    És ezeket a gépeket renderen kívül másra nem is használhatnád, mert lassúak magukban, tehát még kellene venned egy gépet amin tudnál tervezni.

De ha vennél valami Duál 3Ghz-es gépcsodát, akkor máris szerintem jobban jönnél ki és minden egyben van, tehát nincs vele akkora munka meg a többi dolog amit felsoroltam. Teljesítményben meg már majdnem elérné annak a 10 P3nak a teljesítményét.
  • nenad
    nem kell ezzel annyit problemazni, kis geppel is lehet jo dolgokat csinalni. Csak nyomni kell es tanulni. Nekem is kozepes gepem van jelenleg, es elegge meg vagyok vele elgedve. Idonkent elszorazkozom azzal, hogyan lehet gyorsabban es mindig talal vmit az ember. Majd figyuzzad holnap este az animot amit bedobok :)
  • Ronin666
    OFF
    Én is most akarok gépet venni és gondolkodtam a többprocis gépem (AMD Opteron), de letettem rólla az ára, és az miatt, hogy csak bizonyos feladatoknál tudom kihasználni a két, vagy négy processzort.

Utánna gondoltam, hogy megveszem a legjobb procit amit most lehet kapni, és ez az AMD Athlon 64 FX 53 lenne, csak sajnálattal látom, hogy 200e Ft fölött van az ára. Tehát arra jutottam, hogy inkább veszek egy P4 ExtremEdition 3.4Ghz + Valamilyen Chaintech alaplap + Kingston 2* 512MB DDR2RAM 533Mhz duálba kötve. Még az árakat kell megtudnom, de valószínüleg 250-ből kijön az egész. Az egyetlen szépséghibája az lenne, ha az alaplapon nem lenne PCI-Express, mert akkor már valószínüleg holnapután nem kapnék videókártzát a gépemhez (legalábbis ha a csúcsot akarnám megvenni). Lehet hogy megvárom, hogy kiadják a PCI-Et.
  • Aldaryn
    Vasárnap reggel 6 órakkor? :) Igen.

Pp: Agyonoptimalizálják a jeleneteket, annyi kiskapuval, fakeléssel, és trükkel, amennyit csak elbír az anyag, s nem utolsó sorban, van, hogy ezer processzor dolgozik egy film leszámolásán. Ezt otthon azért nem egyszerű reprodukálni... :)
    Egy 20-30 processzoros renderfamot azért össze lehet dobni otthonra is. :)

Tényleg, erről jut eszembe, nemrég voltam egy bizományi számtech boltban, és láttam, hogy használt P3-as konfigokat elég potompénzért árulnak. 800-1000MHz-es gépek (lap,. mem, vinyó, proc...) 30E HUF-ért már mennek. Ha valaki egy komoly, modern gépet akar venni, akkor az 200-300E HUF ban is benne lehet, ebből 10db régi gép is kijön... :) Namost, 10 800MHZ-es proci számítási teljesítménye csak lenyom egy fullos, szuper 3,2GHZ-es csúcsmodellt? Nem? Ráadásul itt minden procinak van ált. 128MB, vagy 256MB RAM-ja is.
    Emlékszik valaki még arra a korra, mikor az EDO RAM-okat csillagászati áron adták? :)) (pedig már rég kifutottak...) Na, jó, ennyi offolás.
  • Pp
    Sziasztok!
    Nos én csak egy kezdő vagyok, de nagyon szeretném tudni, hogyha ennyit számol a gép egy - egy framet akkor, hogy csinálják a teljes estés filmeket?
  • nenad
    na mi van? Mindenki alszik? :)
  • nenad
    vegul is alapvetoen ket modja van mindketto ugyazat eredmenyezi.
    1, a diffuse colort feketere allitod, (nem szamol diffuse GI-t)-ekkor alithatsz szint is a refractionnnak

2,refractiont maximumra allitod (nem szamol diffuse GI-t)-mivel maximumon van nincsen szin.

Ha feketere allitod a diffuse-t akkor tobb lehetoseg van, fog color es refraction color.
  • Ronin666
    Majd valamit próbálok alkotni! Köszi a véleményeket!
    Ha eszetekbe jut még valami akkor ne tartsátok magatokban! :)
  • FRenkie
    Akkor a fog color beállítása után csak áthúzom a colort a reflect.-be?
  • FRenkie
    Ne legyen szörke, se szürke. Legyen meleg, vagy hideg színvilág, ha ezt eldöntötted akkor csak olyan színeket rakjj bele szerintem, mondjuk
    ha hideg: Világos kék, halvány zöld, világos szürke...
    ha meleg: Drapp, barna...esetleg piros(de a sárga nem illene tárgyalóteremhez, bár annyira világos zöld sem)