63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
nenad #12351 egyebkent ez panotool kivalo alkalmazas a imap kiszamitasara ugyanis tamogatja az incremental add modot. Szuper! Most eppen azt probalom ki :) -
nenad #12350 egy kis panoramazas.
itt
en 2000+ on hajtok, -
Nektek milyen gépetek van, milyen Vrayel? Kiváncsiságból felraktam egy ilyen: VRay.Advanced.1.09.03n-Vrayt, AMD Barton 11*200-on, 768MB 400MHz-es ram, és leszámolta 10.29 alatt Nenad fájlját. De ennyire izzani a procit még brazil alatt sem láttam, 46 Idle-ról felment 57-re. -
Ronin666 #12348 most eltuntettem, es ugyan olyan sötét lett (egyébként meg van minden átlátszó textúrámon affect shadow). Valószínüleg a render beállításaidban valami érték van alacsonyabbra pakolva, és ezért sötétebb mint a régi beállításokkal. -
Ronin666 #12347 A Vray lightoknál mi az a store with irradiance map?
Na az pl nem volt bekapcsolva -
nenad #12346 ronin az uvegget tuntesd el amig renderelsz vagy hasznald a affect shadows stb gombokat, lasd alabb.
(en mindig eltuntetem) -
nenad #12345 shell modifierrel tudsz neki vastagsagot adni, de lehet elotte egy meshsmooth nem artana nekim, ha keszs utana optimizalhatod -
Ronin666 #12344 őőőőőő próbáltam azt a mószert, amit te használsz, tehát hogy egy darab Vray lightot raksz ki, de a fénye nem jön át az üvegen :(.
A másik dolog pedig, hogy mi is az a mesh hiba? az hogy nem érnek össze a poligonok? Ha igen, akkor ilyen részek vannak rajta, de ezek csak nagyon minimálisan. A székeknél van ilyen hiba, de ez nem látszik, mert olyan apró.
Multkor amikor csináltam a lámpát, és ide raktam fel képeket csak a lámpáról, na azt is rengeteg ideig renderelte!
Azt vettem észre, hogy ha egy helyet körbekerítek, akkor ugrik fel a renderidő. Tehát ha van egy fal és kész, akkor viszonylag gyorsan lerendereli, de ha van már 6 ugyanolyan fal, ami körbekeríti a kamerát, és bent egy fényforrás, akkor nagyon felugrik a renderridő, és érdekes módon a fényszámítás után a tiszta falat, amin egy egyszerű textúra van semmi eztrával azt is nagyon sokáig számolja. -
Nenad! :-) Éreztem, hogy valami alapvetőt bénázok el. Hogyan adjak neki vastagságot? Polygonmodellezéssel csináltam. Mi az a shellezés? Ne haragudj, de nem tudom... -
Nenad! :-) Éreztem, hogy valami alapvetőt bénázok el. Hogyan adjak neki vastagságot? Polygonmodellezéssel csináltam. Mi az a shellezés? Ne haragudj, de nem tudom... -
nenad #12341 Piktor komam melyik bolygorol jottel? :) ennek a dolognak nincsen vastagsaga!!! Anelkul ne is vard hogy jol szamoljon, probald meg shellezni vagy valami. -
nenad #12340 ronin komam, akkor nagyon valoszinu hogy a glossyness/antialiasing, esetleg hibas mesh ami huzza a renderidot, ezt egyszeruen leellenorizheted, mentsd el a melodat, aztan dobj ra egy vilagos vraymaterialt es nezd meg mi a szitu, ha lassan renderelodik/fekete foltok vannak akkor mesh hiba van (komoly) -
nenad #12339 megvan :) -
nenad #12338 piktor ize, uj windowsom van, hova kuldted? (privi) -
Ronin666 #12337 És érdekes a bevilágítás. Nálam az ablak elé raktam 4 darab Vray lightot. Lehet hogy kipróbálom ezt a modszert, tehát hogy kintre raksz 1-et, és kész. -
Ronin666 #12336 na tehát a vége 18 perc 29 másodpec lett.
Bár furcsálom, hogy nálam amikor kész a fényszámítás, amit itt ha jól láttam 3 rétegben csinált, akkor még sehol nem tartok, mert utánna amég az a kis kocka végigmegy az még vagy 2x annyi idő, mint a fényszámolás. Na ennél a fényszámolás után pillanatok alatt végigszaladt a kis kocka. Bár lehet hogy ez a texturahiánytól van. -
Nenad!
Mail ment! Nézd meg légyszíves! Köszi. -
Ronin666 #12334 Bár a felbontás csak 640*480-on van, de majd kipróbálom 800*600-ban is. Egyébként multkor csináltam egy 3 perces animot, amit 1024*768-as felbontásban csináltam DivX-be tömörítve, és a gépem nem tudta utánna lejátszani 25FPSben. A hang a kép felénél már végetért. De legalább jobb lett a minősége talán egy DVD-nél is. -
A refraction 1,6-on van. Elküldöm ezt a burkolatot mailben. Nagy segítség lenne, ha megoldanád! -
Ronin666 #12332 Na már jön a file. Újraindítom a gépem aztán csinálom is a rendert. Valami szépet renderrelünk? :) -
nenad #12331 a refraction mennyin van? Az is okozhatja ha nincs eleg. Egyebkent ha azt a bigyo mesht (csak a problemast) elkuldod megnezem. -
nenad #12330 rendereld le ezt, nekem 14,5 perc alatt lehuzta.
Nem hinnem hogy 20-max 25nel tovabb renderelne neked.
Egyebkent a HSph nak nem kell 150nek lennie, eleg 50-75 csak felvettem hogy rendereljen egy darabig :)
file -
Próbálgatom ezeket a paramétereket változtani, de egyenlőre nem segít egyik sem... Azért köszönöm! -
nenad #12328 sztem az uveged vagy mid oda refractiroz neked :) problad meg az ior-valtoztatasaval hatha ki tudod jatszani.
Illetve nezd meg hogy az affect shadows es az affect alpha be van e kapcsolva. Es a fog multipliert vedd le 0.01 vagy kisebbre. -
Nenad!
Erről lenne szó:
-
nenad #12326 akkor neked nem egy kifizetodo dolog a photonmap, akkor mashogy csinalom. -
Ronin666 #12325 De lehet hogy nálam valami még mindig nem jó, ezért az lenne a legjobb, ha csinálnál egy csant, és azt valahogy felraknád a netre, és azon le tudnám tesztelni, hogy mi lehet a baja. -
Ronin666 #12324 De nemsokára érkezik az új gépem, amit épp ma rendeltem meg.
P4 3,2Ghz
PCI-Express Asus Ati Radeon X800XT
1GB DDR400 (DDR2 533 lett volna, csak az túl drága volt (110eFt))
SB Audigy 2 Plat. (ez már megvan csak átrakom a másikba)
A többi már nem olyan érdekes. Majd a mostani gépemet meg az újat valahogy sorba kötöm, vagy az animáció első 5 másodpercét az egyik gép, a másik 5-öt a másik gép kiszámolja, és aztán valami vedeószerkesztőben összedobom a 2 részt. -
Ronin666 #12323 512 -
nenad #12322 ronin mennyi memoriad van neked? -
nenad #12321 passz, tegyel fel kepet.
-
Nenad! Még egy kérdés. Az a bizonyos félig átlátszó felületem egy nyitott, U alakú hengerpalást. Rálátunk a "hátsó falára is - ami nekem nem látszik át valami miatt. Vajon miért? (Az anyagszerkesztőben a "double sided" be van kapcsolva, de akkor sem. És akkor sem, ha ez a paraméter ki van kapcsolva...) -
nenad #12319 nem is kell atnevezni eleg ha new ra allitod es utana kapcsolod ki. igy sem tolti be, de ha be van allitva es kikapcsolod akkor betolti. valoszinu egy kapcsolo kodja maszhatott el. -
nenad #12318 megtalaltam a bugot! :)
Na tehat, miutan megvan a photon map es ki van szamoltatva az imap, az ugye lemented, eztan nevezd at a photonmapot, es akkor nem tudja visszatolteni, mert bar a renderelesnel a from file van az imapnal es a secondarynal (miutan megvan a solution az imapban is mostmat) none, de ennek ellenere vray mindig visszatolti azt. Azaz lezabalja a memoriat. Ezzel el lehet kerulni :) yeah! :) -
Nenad! Köszi a segítséget, megpróbálom mindkettőt! Ha jó lesz a kép megmutatom. :-) -
Kösz GixEr!
Király!
Ennyi eszem lehetett volna.:) -
GixEr #12315 Exportald ki ai-ba (asszem a szinatmenetet sem szereti) es azt importald maxba
-
GixEr #12314 De csak 7verzioig. Vagy, ha nem tartalmaz beagyazott bitmap-ot!! -
Nekem a vektor a shapes-ekhez kellene, ha pl megcsinálok egy logót corelban és maxban is kellene pl extrudálni akkor ne keljen ujra szenvedni vele. -
GixEr #12312 Lehet vektorosat! (ai=adobe illustrator)