63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• nenad
    kosz szepen, megnezem majd este!
  • GixEr
    Vidopost=Videopost :)
  • GixEr
    Vidopost! az idoskalakon allitod mikor melyik kapera jon akar fade-is lehet benne! Bar nem tudom mit lep ra a V-ray.
  • nenad
    egyszeru kerdes, megis fogalmam sincs rola, hogyan lehet azt megcsinalni maxban, hogy tobb kamera van es ahogy haladsz elore az idovonalon max automatikusan atvalt egy masik (szinten mozgo camerara)
    Kell ehhez valami speci dolog vagy csak az osmereteim gyerek. Tehat Full auto kene (imap szamolashoz)
  • Aldaryn
    Na ja... MR HDR nyomja a cuccot, sőt, minden renderelő HDR nyomja a cuccot... képtelenség, hogy az a MR QMC samplerelt motion blurrje legyen.
  • nenad
    sztem nem valaszolnanak, a tulzas bevett szokas a marketingnel. De ugy globalisan beegetni oket az sem lenne semmi. Egyebent meg a motion blur amit hasznalnak hot ziher hogy fake,
  • FRenkie
    Szerintem kéne nekik írni egy mélt hogy ne nagyon keménykedjenek már ilyenekkel, mikor ti (talán én is) sokkal nagyobb, szebb képet tudnánk renderelni, rövidebb idő alatt. Ezt nem kéne szó nélkül hagyni, bár nem tudom lenne e következménye..
  • Aldaryn
    Na, most komolyan, poénból csinálok egy 2billa polygonos 2K-s rendert, van 120GB szabad helyem, arra csak ráfér a vray mesh. :)
  • nenad
    gyakorlatilag annyit tudsz vele amekkora mesht a vinyo elbir.
  • nenad
    vray 1.45 siman elhuzna.
  • Aldaryn
    jaja... :) megvolt, na, itthon az én jó öreg ócskavasamon azért ezt nem bírná el.
  • switch
    "An image showing a Vray rendered scene using 1.9 billion polys has been posted.

The render time was, 1 hour 22 minutes and 2.6 seconds on a dual Pentium 3 650mhz"

Kép

bár lehet hogy már láttátok.
  • Aldaryn
    LOL most nézem csak a Vray cuccost... rofl... :D ááá... **large data sets** 1 milló polygon nekik "large"... :D én itthon 26millió nem instancolt poylgonos tesztrendereket nyomtam VRay-el csak a kíváncsiság kedvéért, 2K-ban sosem szaladtam 1 óra fölé. :)
  • Aldaryn
    ja, pont ezen akadtam ki, hogy egy olyan gépen pl. Vray-el simán összerakom a 17 percet, **ekkora** felbontásban még talán az én gépemen is.
  • nenad
    hehe, de ott van a vrayel valo osszehasonlitas is :)
    Az elegalabb csak negy ora es nezd meg a felbontast ;)
    Mondjuk sokallom egy ilyem semmilyen kepre a 4orat, sztem siman hozhatna a 17 percet :)
  • FRenkie
    LOL
  • Aldaryn
    Na neee... ez nagyon nagyon nagy ferdítés vazze...
    http://www.artvps.com/comparisons.ihtml?step=2&startnum=3&maxvalue=3&groupid=5

Persze, 48 óra alatt ennyivel eltt kész a MR mi? 640x480-ban mi? vazz... nekem 36 óra anno VRay-ben kicsit elrontott beállításokkal egy 6000x4000-res kép volt teljes egészében, mindenhol extrém glossy tükröződésekkel.

Namost, elhiszem, hogy fel lehet a MR értékeit annyira húzni, hogy egy olyan dual Xenon gépen 48 óra altt csak idáig jusson,d e ez azért már vérlázító hazugság.
  • Aldaryn
    ...persze,a 64 itthoni rendergépből 5-ben van egy hardveres raytrace kártya, no, nem mintha nagyon szükség lenne rá a gépenkénti 4 Xenon proci mellé, de gyors preview-re még használom időnként.
  • petesilver
    Render Pipe
    Ezt próbálta már valaki?
  • nenad
    azert az is ritka eset hogy olyan sok apro szilankra hulljon valami, mer ugye vannak kisebbek, nagyobbak, stb. Sztem nem kell ezt tulbonyolitani. 25-30 darab meg particles hozza azt ami kell
  • FRenkie
    Akard a funkciót hazsnálni, és rögtön megszabadulsz tőle :)
  • Aldaryn
    okéoké, értem, mire gondolsz, tény és való, hogy úgy egyszerűbb. :) De akkor is, egy doboz üvegszilánkot lemodellezni eszement nagy meló, kell lennie valami jó kis törésszimulátornak. :) Mármint, ami tényleges fizikai alapon szimulál...
  • petesilver
    Megnéztem, a fájl max6 alatt is ugyanezt csinálja. Visszamentem egy mentéssel, ott minden tökéletes. A kettő között a különbség, hogy újabb éleket hoztam létre, és pár vertexet Weldeltem, és utána nem lehet többet szabadon mozgatni a wertexeket. Mi a bánat ez? Amúgy ez a funkció sokszor jól jött volna, ha tudtam volna hogyan kell előcsalni, de csakis kikapcsolható módban. Most speciel naggyonroszkor jött.
  • petesilver
    S.O.S. ! Segítség kéne! Polygonban modellezek, elvagyok mint befőtt, majd leülök boxmecset nézni. Visszaülök gép elé, és nem tudok vertexet szabadon mozgatni. Bármilyen nézetben vagyok, bárhova állítom a tengelykiosztást, vagy tengelykényszert, minden nézetablakban csak él mentén tudom tologatni a vertexet, mintha sínen húznák, és nem tudom oda rakni ahova akarom. Tanácstalanul állok a dolog előtt. Volt újraindít, de nem segített. Nincs ötletem, mi állítódott el. Pedig fontos lenne, mert hétfőre kész kell lennem. Aki tud segítsen pls!
  • nenad
    hat ezert mondtam hogy split, rajzolod a tores vonalat es elvagod vele, rhino automatikusan be tudja fejezni a szeleket, legyen az planaris vagy nem planaris, nem szamit. Mig polyban a banat tudja mit ossze kell szenvedni vele hogy ismet egy zart test legyen a darab nemde? Foleg komplexebb dolgoknal nehez. Amugy van egy script ami megkonnyitheti az eleteteket ugy hijjak hogy blow up! :) Asszem scriptspoton lattam, jo kis cucc az! ;)
  • petesilver
    Na persze! :) És vékonyan a vektorok, és egyenleteik is, az már igazán semmiség utána! :)))
  • petesilver
    Nyilván nem! :) Bár lehet:) Itt arra a töménytelen olvasásra gondolok mindenhonnan, mire összeállt a kép. Erre mondom, hogy ez nem semmi. És egy dolognál még hagyján! De ezek a fijjug mindenhez értenek, mindenhez!!! A széles spektrumuk a hihetetlen! :)))))))))))))))))))))))
  • Aldaryn
    olan szintű lelassításra, hogy a kamera elkapja a repülő golyót szinte minimális blurrrel... ;) Itt tökéletesen látszik az, ahogy a jelelgzetes pókhálóforma kialakul az üveg felületén, s a közepe kirobban, a a szélén végighalad a sokkhullám, stb... s persze az üveg egy része még épségben van.
  • Aldaryn
    Igen, ez polyban sem olyan komplikált... ;) De én konkrétan a törés szélein keletkező érdekes mintázatra gondoltam, arra a jelelgzetes, réteges, darabos üveg szerű törésfelületre, ami azért nem egy síklap. :)
  • Malakai
    Jah, amit az AP-n mondtál lassított üvegtörés, elkezdtem vele foglalkozni, majd szólok, ha valamiféle isteni csoda folytán sikerül valamit. :)
    Egyébként olyan szintű lassításra gondoltál, ahol az üveg meghajlása, repedése is látszik?
    Tényleg, valamiféle referencia videócskát tudsz? :)
  • Malakai
    Tűz és füst szimulációs plugin. Phoenix továbbfejlesztve és megfejelve a füsttel (nem mondom direkt az afterburnt, mert nem).
  • nenad
    nurbsben a dolog nagyon egyszeru ;)
    Split split split es keszen vannak a szilankok! :)
  • fle go
    Latom mindenki ra van zizzenve erre az AURA dologra...mi az tulajdon keppen?
  • Aldaryn
    lehet, hogy úgy születtem, lehet, hogy mindenki úgy születik, hogy mindent tud... de aztán, pár hónap alatt mindent elfelejtesz. :D
  • Aldaryn
    nem, nem hülyeség, de szilánkokat modellezni nem egyszerű meló... :) főleg iylen közelről... akkor már inkább valami fracture szimuláió. Még régebben, a 2003-as siggraph anyagban volt ilyen digital fracture simalation dolog, amin lehetett ámulni ezerrel...
  • FRenkie
    Más.

Tegnap véletlen eltörtem egy pina colada-s poharat, de szerencsére már nem volt benne a nektár. Csak az üveg esett le és tört kb 20 darabra, amiket összeszedtem egy kis hengeralakú átlátszó műanyag dobozba. Akkor jutott eszembe az ötlet, hogy milyen jól nézne ki ez a szilánkokkal teli doboz virtuálisan, természetesen caustics-szal. Szerintem nagyon érdekes lenne szilánkokat modellezni, majdpedig hetekig renderlgetni. Hülyeség?
  • FRenkie
    Szerintem Aldaryn sem úgy született hogy tudta mi az a HDRi.Vagy nem?
  • petesilver
    Más!
    Néha elámulok attól, hogy mennyi mindent tudtok dolgokról, néha a legegyszerűbb forrás nélkül. Pl. Flegos HDRI kérdése. Aldaryn simán elmondta a lényeget, szerintem anélkül, hogy lenne neki Dosch HDRI CD. Abban ugyanis PDF formátumban van tutor, ami elmagyarázza a HDRI fajtáit, és alkalmazását. Ha kell valakinek azért még, akkor előkaparom, és felrakom az FTP-re. Szal elgondolkodtató, honnan a csudából tudtok ennyire!
  • petesilver
    Rendezgettemm a tutorjaimat, és olyan tutorokra bukkantam, hogy leesett az állam! Az ember tölt le mindent a DC-ről, és néha nem is tudja, milyen kincs lapul a vinyóján. Szal ott esett le az állam, hogy az egyik tutorban van egy Aston martin, valami eszméletlen szép. Aztán jön a Wire kép, és kiderül, hogy olyan lowpoly, hogy ilyet még nem pipáltam!!!! Szerintem mestermű a javából!
  • Malakai
    Hálókártya számáról és a komjúternévről generálja azthiszem, nem jó másé, különben már adtam volna a sajátom. :)

Culram: A max nem tud mozgó gif-et renderelni. Én személy szerint a Paint Shop Pro-val raknám össze (Animation Shop), de akár Premierben is lehet. :)