63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Ronin666 #12831 arra van esély, hogy az be van kapcsolva!
Most épp renderrel, de holnap átnézem, és akkor adok egy kis tükröződét a levélnek, hátha az reálisabbá teszi. -
nenad #12830 de lehet az is hogy a textura koordinatak vannak ellove. -
nenad #12829 valoszinu be van kapcsolva a force2sided opcio maxban, (a common parametereknel) azt kapcsold ki.
szemlelteto_video :) -
Ronin666 #12828 A kanapé az egy érdekes dolog :)
van nekem jópár szövet textúrám és sokat ki is próbáltam, de valahogy nagyon nem lettek jók. Aztán ráhúztam egy bőr textúrát és attól tűnik úgy mintha szövet lenne. Tehát én azt mondom, hogy tessék mindig próbálkozni! -
nagyon süti a kép
A Kanapé anyaga érdekelne engem konkrétan
Hogyan miként és mivel... :o)
most tanulom a texturázást -
Ronin666 #12826 mit?
Ha rárakom a vray textúrát, akkor az a fele, amelyiket a tervező nézetben sem látok, az valahogy mas színü lesz mint a többi. -
nenad #12825 "mivel a levelei nem 2 oldalasak, ezért nem tudok rá Vray textúrát aggatni :("
ilyen nincs...valamit elrontasz...
-
nagyon baba. Ikea? :D -
Ronin666 #12823 A tükröt odacellukszozták természetesen :)
Megnézem a GI-t, mert nem csak a polcok mögött sötét picit, hanem a sarkokban is!
A növény meg az ablakban egy gagyi vacak, és mivel a levelei nem 2 oldalasak, ezért nem tudok rá Vray textúrát aggatni :(
-
Egesz kellemes! A fekete polc kornyeken telleg picit sotet a cucc, pedig ahogy latom az anyagaval nincs gond. Igy viszont a GI beallitasaival lehet vmi.
A designos tukrok nagyon tetszenek, (jo tudom, csak a kulso tukor) tok jol feldobjak a falat. Talan meg vmi kiegeszito mehetne oda, vmi noveny, vagy kep vagy hasonlo. Apropo noveny: Az ablaknal levot egy picit jobban kidolgozhatnad (vagy ez max6os primitive? :)
Szoval eddig biztato, igy tovabb! -
Na végre valami kép!
Egész jó. Szerintem bal oldalt alulra nem elég a a növény tükröződése, mé gkéne valami, pl. szőnyeg. A fekete polcok túlságosan sötétek, illetve érdekelne, hogy azokat a kurv@ nagy tükröket hogyan rögzítették oda a munkatársak? A kanapé nagyon fasza. -
Ronin666 #12820 Sziasztok!
Na ismét felrakok egy képet. Ezt épp tegnap csináltam
-
no igen:) de ahoz kell ftp szerver, amin ilyenek vannak:) És akkor még azért ott van az, hogy nem tudsz annyi mindent felrakni ftp-re, mint amilyen sok finomság lenni szokott a DC-n. CSakhát néha bele lehet futni kellemetlen dolgokba az tény! -
Én mindenféle ilyen letőltő program helyett inkább megnéztem fent van e az FTP szerveren :o) Ha nincs akkor várok tovább :o) -
cs'
antidot.no-ip.org
én csak ezt használom, ez a legnagyobb asszem..
régebben lataverne.dyndns.org ra jártam de regisztrálós lett vagy mi ( mos próbáltam és nem enged be, mind1 antidot on úgyis sokkal többen vannak:) ) -
Darkboy #12816 LOL! :D -
Culram #12815 Hali!! 3D-s DC++hubok mik azok. Tudom hogy volt már régebben, de nem találtam olyan sok írás van. -
pauly #12814 aha értem,kösz a segítséget. -
nenad #12813 nem, nem eleg, a default mapping mod Explicit map channel,
azaz ha beteszed az enviromentbe akkor a hdri keped vagy 1000x odateszi kicsinyitve. Ezert hivd be a material editorba a kovetkezo modon. Kattins egy ures slotra, aztan a get material (nyil a kek gombre mutat) majd valasszd bitmap, keresd ki a hdri kepedet, gyozodj meg rola hogy hdr formatumot hivsz, majd allitsd be amit kell es oke.
A material editorban megjelenik a kep.
A coordinates menupontjaban (mar a material editorban) valaszd enviroment es spherical(ha olyan a mapod)
aztan ezt huzd be a enviroment slotba. -
pauly #12812 De nekem az nem világos,hogy nem elég ha csak az enviromentbe behivom a hdri fajlt?
Vagy akkor nem lehet spherical enviromentet beállítani? azért nem jó úgy?
Tehát ez mos tnekem nem világos. -
nenad #12811 ha nincsen material editorban semmi akkor nem is nyitottad meg, ez vilagos, nyugodtan tedd be mint bitmap es ha lescrollozol, talalsz olyan menut hogy output. Ott lehet allitani az ertekeket. (rbg output stb) Ha felhuzod, latod hogy a kep is vilagosodik.. Na es ha kesz csak behuzod az enviromentbe es kesz. -
pauly #12810 Na most ugy nez ki,hogy jó lett,állítottam a white point értéken,és mostmár jó.
Az a baj,hogy nemigazán értem még,hogy mit hogy,miért kell beállítani.
Egyébként az rgb output az most a materialoknal van,nem?
Miért kell rárakni egy materialra?mert igy az output értékkel könnyen lehet szaályozni? vagy miért?És azt érdmes berakni az enviromentbe?Ezért?
Lehet hogy hüléyeséget mondok,de még nem tiszta minden.
Kösz a segítséget. -
Szerintem egyszerűen kicsi az RGB output értéke, amit itt fel kellene húzni, mert a Splutterfishes HDRI I/O plugnál ezt a kört is le kell futni, nem lövi be a kép RGB outputját a white clamp érétkére, mint a VRay HDRI input cucc. -
pauly #12808 Igazából még a beállításoknál nem teljesen tiszta hogy mit hogy érdemes beállítani.
Egyébként itt egy kép,amit mondtam,hogy fekete:

Remélem sikerül berakni. -
nenad #12807 azert menj bele a setupba, amikor a file menuben kivalasztod a HDRIfilet,es nezd meg milyen beallitasaid vannak, jo e az exposure, a bitmelyseg stb.
-
pauly #12806 Elvileg minden jó,mert régebben is így csináltam.
Na mindegy,azért kösz a segítséget.
De mondom ami furcsa,hogy már mikor kiválasztom a hdri fájlt,akkor az previewben is feketét mutat már.Pedig ott gondolom mindig jól kell mutatni.
Szóval nem értem. -
nenad #12805 egyebkent meg a elirasod alapjan tuti hogy valamilyen setup problemad van... -
nenad #12804 ezek szerint megsem, valamit csak nem jol csinalsz.
Egyebkent be lehet ha max6-d van. Abba mar bele van epitve,
Nos fogalmam sincs mi lehet a gond, jol tetted fel az enviromentre? Mapping, env/spherical?
Betetted az env slotba a rendering/enviromentnel? -
Pp #12803 Nagyon szépen köszönöm a segítséget, ezt a specular levelt nem tudtam.De mindig tanul az ember, bár megpróbálok magamtól rájönni a dolgokra, de elég sok kisérletezés után már kérdezni kell.Meg egyszer köszi. -
pauly #12802 Ja feltettem a hdri plugint.
Másképp nem is lehet alapban behívni hdri fájlt,nem?
Milyen setupot?Ahol exposure-t,meg ilyeneket lehet állítani?Na most ha ott jól néz ki a kép,tehát nem lila sehol stb,akkor azt kellene mutatni renerelésnél is,amit a setupban látok,nem? -
pauly #12801 Van olyan hogy material editor(alapban az m betűre jön be gondolom)
Ott kiválasztasz egy gömböt,majd kijelölöd a csészét ,és megnyomod a gömbök alatt,azt a gombot,hogy assign material to selection,így ráteszi az adott materialt.
Hogy csillogjon,állíts a specular level értékén.
kb ennyi. -
nenad #12800 pauly, nem valaszoltal a kerdes egy reszere, mivel nyitod meg? HDRI plug van felteve? Beallitottad a setupot?
-
Pp #12799 Sziasztok! Segítsetek nekem kérlek, mert nem jutok egyről a kettőre.Max 6-om van és szeretnék egy kávés csészét rajzolni.De valamiért nem sikerül.A maxom teljesen alap, pluginek nélkül.Szeretném ha csillogó porcelán lenne mondjuk zöld, de már a csillogas sem megy.
a képHogyan és mit kell állítani, hogy ez sikerüljön.Előre is köszönöm a segítséget. -
pauly #12798 Brazillal,akár skylight-ba,akár enviromentbe rakom mindig csak feketét ad(szinte fekete).
De már amikor kiválasztom a hdri fájlt,akkor is a previewben ugyanugy mutatja mint renderelésnél. -
nenad #12797 milyen renderer? Mivel toltod be? stb -
pauly #12796 Üdv
Nem tudja valaki,hogy miért lesznek szinte teljesen feketék a hdri képek rendereléskor?
Csak ott látszik kicsi világosság,ahol amúgy nagyon világos lenne.(pl ahol nap süt a képen,de amúgy szinte az egész fekete.)
A beállításoknál pedig jól mutatja.
Már a maxot is újraraktam,de ugyanolyan. -
Huhh... Akkor próbálkozom az utóbb említettekkel... Köszi megint! -
nenad #12794 hat ezt eleg sokfelekeppen meg lehet csinalni.
Alapvetoen azt erdemes tudni hogy a transluciency az unit setup fuggo dolog...
De jo eredmenyeket lehet elerni mogerakott vraylightal (tobbi excluded) vagy self illumintaed objectel stb.
Es akkor nem is kell trans, megteszi helyette a glossy transparent, vagy sok esetben a falloff-mappolt self illum is oke. -
icecave #12793 Szaiasztok. Most keztem el foglalkozni a HDRI-vel. Töltöttem le mapokat. Brazil rendernél ezeket hogy kell használni? Melyik "slotba" kell őket betenni?
-
Akkor kérdezek még... Translucency... Nem tudsz valami jó tutorialt? Virágot csinálok éppen és kísérletezgetek a material beállításokkal, de nem az igazi. Ezért érdekelt a "vékony" plane, aminek nincsen vastagsága. (Tudod: szirmok, levelek...)