63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• RelakS
    És ők nap-mint-nap ezen a nyelven beszélnek
  • petesilver
    Leszedtem valami tippre cseh videotutorialt. Sajna nem maxhoz van, de nem bírtam végignézni, mert lefordultam a székről a röhögéstől :)
  • GixEr
    elmeletileg en igen, de meg keplekeny.
  • petesilver
    közűletek jön valaki 14-én a Maxnapra?
  • GixEr
    ez az ftp nenad tutorialjaival nem a 193.109.252.107 stb....? Vagy en vagyok lemaradva :)
  • Aldaryn
    Idő, kedv, és leginkább technikai tudás/tehetség hiányában jelenleg szünetel. :o)
  • sza.sa
    Üdv!

Lentebb említettetek egy ftp-t.... Onnan töltenék, de a szerver nem tudja a megszakított letöltéseket folytatni....

Nem tudná valaki esetleg az ISO-kat kisebb fájlokva feldarabolni? pl.: rar

sza.sa
  • Pp
    Köszi a segitséget, de valami tutornak,vagy egy pár szavas beállitás leirásnak jobban örülnék.
  • youth #12903
    Tényleg Aldaryn: mi van a "A dombokon túl"-al?
  • youth #12902
    http://www.artistpub.hu/index.php?p=forum_topic&id=328

NÉzegesd át, sokat lehet tanulni... Nem azt mondom ilyet csinálj, csak esetleg elleshetsz pár fogást, pl bekoszolni, stb...
    Minden jót!

Nenad: köszi a tutorokat! Várom a többit is, feltéve ha van időd, kedved. Mégegyszer köszi! Kedvet kaptam megint Rhinozni...
  • Pp
    Sziasztok! Lenne ismét egy kérdésem.Néhány nappal ezelött valaki készített egy csapágyat, és valaki azt válaszolta, hogy a legegyszerübb kromozott felületet létrehozni.Nos én még nagyon kezdö vagyok, üvegpohár tutor alapján már sikerült, de kromozott felület még nem.Kérlek benneteket segítsetek ebben, meg ha nem gond láttam itt egy képen tükröt.Nos még az is érdekelne.
  • fle go
    Aldaryn: thanx, hallgatok az okosabbra, fogok hasznalni referenciat. En is kivancsi vagyok ebbol vajon mit hozok ki:)
  • Aldaryn
    Király, végre belefogtál megint valamibe! Kíváncsi vagyok, mi kerekedik ki belőle. Mindenképp használj referenciát! Még akkoris, ha saját ötleteidet akarod megvílósítani, sokat segíthet!
  • Aldaryn
    Hmm... azt hiszem ugrálnék örömömben, ha le tudnám töltögetni a tutorjaidat, vagy ha lenne értelme, hogy videotutort készítsek, emrt fel tudnám esetleg tölteni. :| Hja, ez a legnagyobb hátránya, ha az ember a világ végén lakik.
  • fle go
    Szevasztok!
    Reg jelentkeztem mar, meg regen modeleztem is...most volt vagy inkabb szakitottam ra idot, megihletett egy jatek, gondolom kiderul milyen korba utaztam vissza:))A sisak persze meg csak a kezdet, be sincs fejezve, meg kard, pajzs es egy fejsze lesz a sceneben, frankon ki szeretnem dolgozni:)
  • nenad
    majd allitok a hangon
  • nenad
    rajta van a videon, tobbszor is allitok snapet. Alul levo object snap toolbaron.
  • petesilver
    Király!! Az elsőn jobb volt a hang, itt elsőre nehezen érthető vagy, visszhangzik egy keveset és torzít, de másodszorra nézve az ember megszokja, és kezdi érterni nagyjából. Ami érdekelne, az az, hogy Rhinoba is van snap? ugyanis amikormegvolt a 2 ív a fülnek, akkor az új felületet alkotó kis éleket minden további nélkül, egy laza mozdulattal illesztetted a sarkokhoz, pedig még pontok sem voltak ott. Ez hogy van akkor Rhinoban?
  • nenad
    egy csohoz kapcsolod elem, mint pl a poharnal a ful, csak lemezbol.
    vid_surface1
  • youth #12892
    Éjjen Nenad és a rhino tutorok!!! :))
    Az elsőt leszedtem, remélem lesz olyan is amikor egy konkrét testen mutatsz be pár trükköt!
    Köszönöm!
  • nenad
    az jo, de lehet mar csak holnap lesz belole vmi :)
    Egyebkent ugy nez ki sikerult megoldani a hang elcsuszas problemajat.
  • petesilver
    Hja, amúgy tegnap már készültem, a tutorial pertíción létrehoztam egy Nenad folder. Szal klikkre kész vagyok!! :)
  • nenad
    ha vray render akkor probalkozz, a check sample visibilityvel es/vagy nagyobb Hsph subdivsel pl ha 50 tedd fel 60-65 re.
  • petesilver
    Ha valaki nagyon otthon van maxban, az elmondhatná, hogyan lesz koszos egy material? Tegnap vettem észre, hogy a klasszikus fehér object+push Wire renderen az autó üvegénél középen van egy koszpötty a renderen. Beraktam vallpapernek, és először azt hittem koszos a monitor. De nem, az a kis folt az objecten van!!! Cool!
  • nenad
    Rhinbol johet meshkent es nurbskent is(pl iges) ill. a rhino2max pluggal megint nurbs, de kevesbe szerkesztheto, bar asszem at tudja konvertalni.Ami mit mondjak nem is baj, mert rhinot erre hasznalom.

• petesilver
    Akkor ez azt jelenti, hogy amit abban szerkesztesz, az meshként jön be Maxba? Vagy Splineketrecként?
  • nenad
    egyebkent ez rhinora is vonatkozik, de akkor majd egy olyan peldakat csinalok ami jol kisarkitja a lehetosegeket.
  • nenad
    at tudod tenni, de ugyanugy feluletet kell belole alkotni. Es itt jon be a fapad.Ket harom eve nem kovettem hogy mit tud, de sztem nemigen valtozott a dolog. (alapjaiban)
  • petesilver
    EEEEEEEEz NAGGYON JÓ HÍR!!!!!
    Azért kérdezem, mert csak futólag hallottam róla. Szal amit ebbe szerkezeti-mérnöki rajzot megszerkesztesz, azt át tudod rakni 3D-s renderprogiba, pl. Max?
  • nenad
    ismerem regebbrol, fapad. :)
    RHino...
    Egyebkent csinalok tobb tutorialt is, ugy dontottem. Ma meg holnap is. :)
  • petesilver
    Kicsit off, de nem akarok új topicot nyitni 1 kérdésért: Valaki ismeri közűletek az Autocad progit? Esetleg Nenad?
  • Pp
    Köszi a segítséget de az IE-rel ígysem ment.Ezért letöltöttem egy Mozillat és azzal elsöre sikerült, most éppen jön.
  • switch
    igy probald meg:

http://users.atw.hu/nenadesz/tutorial/curves_lines_TS.avi
  • Pp
    Szia NENANDESZ!
    Én egy nagyon buta ember vagyok ezért kérlek áruld el hogy lehet ezt a tutort letölteni Internet explorerrel, vagy mi kell hozzá, hogy letölthessem?
  • piktor
    Nenad! Most közelebb hoztad a Rhinot.
    Köszi a tutort és a fáradságot!
  • petesilver
    Hát még ha mag lehetne csinálni, hogy a smileik hullámozzanak! Az lenne az igazi!
  • petesilver

Nagyon jó tutor!!! Sajnálhatja, aki lemarad róla! És tényleg hihetetlen, hogy milyen jól szerkeszthető bármilyen görbe!!! Néha ámultam nagyokat, hogy bizonyos dolgokat, jé milyen egyszerűen létre lehet hozni!!!!! És az aranyköpések is ott vannak a szeren közben!!!! Szal gratula 1000L! És nagyon köszönöm!! A program meg fantasztikus, az tény!
  • petesilver
    Nem szóltam, a mozilla szedi lefelé. Bár nem értem, de a lényeg, hogy jön!
  • petesilver
    Köszi! Csak az a baj, hogy semmivel nem tudom letölteni. Milyen linkelés ez? Target avi, de letöltéskor html.
  • nenad
    ja es techsimth codec kell hozza
    http://www.techsmith.com/download/tsccdefault.asp