63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Free, elvileg meg lehet azt is oldani,h törölni ne lehessen,nem?
Meg nem biztos,h az emberke direkt csinálta,sztem érdemes lenne ujraépíteni... -
Hogy az a............ pedig mi minden jó volt ott még.... :(((( -
van egy rossz meg egy mégroszabb hírem.
Valaki aki nagyon "kedves" emberke az FTP ről letörőlt mindent. igazán hálás vagyok érte. az FTP t megszüntetem éppen ezért és ez miatt meg egyébként is .
Nem tudom ki lehetett az csak azt hogy egy Axelerós IP címről lépett be.
Mégegyszer köszönöm az embernek. én csak jót akartam de úgy látszik mindig van egy "ember" aki szeret beleköpni mindenbe -
PETESILVER: megnéztem az oldalt, de egyik dir-ben se volt semmi használható (2000-es file-ok, a max6 még akkor messze volt, néhány file van, de nem érdemleges), ha esetleg közben még van valahol helylehetőséged, azt megköszi
-
keresnék 3dsmax6-hoz piszkosítót, de nem a quickdirty-et (dirtyreyes...),kösz -
PETESILVER: kösz az infot nézelődök -
Ha jól emlékszem az ftp-n fent van a video tutor.Descreet honlapjáról meg pdfben van elég korrekt leírás a Wht's news in max6? valami ilyesmi néven. Az se rossz. akinek nincs kedve html-ezni annak a descreet ftp-je:
ftp1.discreet.com
anonymus -ként beenged. ott aztán barangolni kell, de minden publikus cucc fentvan. -
Pp #12984 Nem késő.Köszönöm hogy szántál rá időt.Minden segítség jól jön, főleg egy ilyen bonyolúlt, de igen izgalmas programnál. -
NENAD! Pusztán kiváncsiságból kérdem, mert még nincs itt az ideje rákattanom a Vrayre, de. Leszedtem 2 felnit. Lerendereltem őket. az elsőnél nagyot néztem, csinált 3 prepass-t egymás után, és valami álomszép render lett belőle. Ránéztem, kiderült V-ray. Eddig ok. Másik felni betölt, render, egyből beugrik Vray ablak, futnak az infók, és kapok egy randa sötét valamit, ahol a króm felület helyén egy pixelesre esett kockás valami van. Szal vicces:) aztán beraktam egy vraylightot, és akármilyen multipliert állítottam neki, csak fekete texturát kaptam renderként. Ez még szórakoztatóbb volt, így abbahagytam, majd nekiesek, és inkább megtanulom:) Csak mi a 2 render közti különbség, hogy van ablak, meg nincs ablak? -
érdekelne 3dsmax6-hoz oktató html, avi... köszi -
Lehet hogy késő, de csak most néztem meg. szóval hibátlan króm felület van alapból maxban többféle is. Ráböksz egy materialra, balra lent a kék gömbre/get material, ami bejön ablak ott legfelül bepipálod a MTL Library-t, és lesrollozol a Reflection_Chrome materialig.duplaklikk. Nekem mondjuk felnin nézve elsőre a mapja durva volt, a chromic map tulajdonságaiban a tile u és v értéket 0,2-re levéve már nagyjából jó lett:
-
Nem:) Ne is piszkálódj!! :)) Életem első max jelenete volt, ezen keresztül próbáltam megtanulni a maxot tutorial+maxismeret nélkül. vért izzadva összejött ez, ami baromira tetszett akkor. ez egy része a scene-nek. Most hogy beraktam, egyből láttam benne sok hibát, és egészen másképpen csinálnám az egészet, de akkor nagyon örültem, hogy ennyi összejött!!! hja, és ez idén februárban volt:) -
GixEr #12979 petesilver. A kepen annyira nem latszik a melyseg, nem akarsz vele valamit csinalni? (nem piszkalodasibol irtam!!!! :) -
PETESILVER: egészen jó a képen a propeller, csak azt nem tudom, hogy ez egy animos jelenetben, ahol a forgó propeller mögött (kameraállás) miként fog viselkedni, meg az erre történő árnyékvetésnél, de remélhetőleg beválik, kipróbálom, köszi az infot -
NENAD: igazad van, de megpróbálok, ha lehet mindenben valósághűt produkálni, sokszor ebbe törik bele a bicskám, de amikor végre beállítottam valamit a jelenethez, akkor felírom és a további jelenetekben már tudom, hogy így fogom alkalmazni, persze a szépség az nagyon is a renderidő rovására megy. Jómúltkorában 50' volt a render alapban GI meg egyébben, úgyhogy ezek kimaradnak és megy amilyen még jó, de köszi az infot -
Szaki! Nem vágom pontosan mit szeretnél, de lehet talán fakelni is. A képen látható propeller olyan egyhelyben álló plane, mint a huzat! Photoshopban lapát megcsinál, és azt radialblurral elforgat, amennyire jó. Utána elmented, és berakod a plannek opacitybe, és beállítod. ezekután még mindíg forgathatod a lapátot, de eleve a bluros forog, tehát maxos motionblurt átugrottad. Brazilnál is full egyszerű, megadod a render paramétereknél, hogy engedélyezed a Motionblurt, és annyi.
[/IMG]
-
nenad #12975 hahahaha! ;)
szaki lerendereltem az animot, nekem teccik.
az anyag atlatszosagat novelheted vagy csokkentheted..STB.
Megertem hogy szepet akarsz csinalni, csak igy soha nem jutsz a vegere. -
Udv!
Elkeszultem egy ujabb skiccel, remelem nem rohogtok ki a rajz tudasom miatt.
-
NENAD: a 9. képet rendereltem, de ott egy nagyon kicsit el volt mozdulva, nem olyan lett, mint a lenti kép, aztán a szembőli, ahol nagyon nagy volt az elmosás, ahol a stroboszkóphatáés biztosan lassan, de forogna, érzékeltetve a forgást. Lehet, hogy ennél, amit említettél másként állítottad be, ha jól emlékszem az pedig alap motionnal volt renderelve -
nenad #12972 szaki, ha a nulladik framen renderelsz akkor nem lesz MBLUR....
Az arnyekra mag mar leirtam a megoldast. -
PETESILVER: a brazilban miként lehet motion blur-t beállítani pl. ha egy repülőgép propellere forog és az elég szépen nézzen ki, mint a NENADESZ vray-nél (12952 befejgyzésnél). Persze az a gond, hogy eddig vray-vel generáltam, akkor nem igazán szerencsés brazilra átállni, mert minden más lesz, viszont a brazil árnyékvetése nagyon érzékelhetúő, ha a fény irányában más-más távolságban vannak tárgyak, amiknek az árnyéka egyre életlenebb lesz miután közelebb kerül a fényhez, ez, egy ugyanolyan képnél a vray-nél nem látszik, míg brazilban egészen szép a közeli tárgy árnyékéletlensége -
Csak azért kérdem, mert érdekelne engem is a dolog. Eddig könnyű dolgom volt, mert Brazillal sitysutty megvan, de alap max materialokból is ki tudnak hozni szép krómfelületet. -
NENAD: Mintha azért a szép krómfelület többől állna reflectionös matból? Pl egy klassz HDRI sem árt mellé, meg a material fénykezelési tulajdonságaiba sem árt beletúrni, nem? Egyébként azt tapasztaltam, hogy ahány ember, annyi féle képen tud szép krómmaterialt csinálni különböző material fajtákból. Szinte mindenki másképen csinálja. -
NENAD: nem tudom, hogy szoktál-e oktató helyekre eljutni, de onnan sokat töltök le amiket találok (3dtotal...), de sajnos oktatófilmet szinte sehol nem találok és komolyabb oktatót, amivel tovább tudnék lépni az ilyen és hasonló területeken, ha tudnál ilyen helyeket azt megköszönném -
NENAD: jó reggelt, de pont ennél is az a helyzet, hogy kidolgoztattam és sok kicsi egymáson, de állókép volt, pedig alapban dolgoztattam ki (nyitottam RORK... dirt is), valami nem jól lett beállítva, nézd meg légy szíves, köszi (de a kép, ami lent van, az pont jó lenne, nekem is volt elmosás, de ezzel a max file-al nem) -
nenad #12966 meg 1 aprosag, ha rateszel valamilyen texturat is a propellerre akkor jobban lehet majd erezni a sebesseget mint alabb, mert azok a kulonbozo szinek/szinertekek szepen porognek es csikokat huznak. -
nenad #12965 egyebkent fr is szereti felhasznalni az antialiasingot mint mblur "utanegetot" ugyanolyan zajos mint qmc alapbol de a AA szepen kisimtja az arcat. -
nenad #12964 SZAKI, megneztem animban is fasza lesz a maxos blur,
itt a scene.
mblur
Igy rengeteg idot takarithatsz meg. -
nenad #12963 gondolom az analitic nem a geometriaval fogalalkozik hanem a materiallal, vagyis hogy mozog e szin a secene-ben. Egyebkent a kovetkezo vrayben mar nem lesz benne.. Ami nem csoda mert en meg soha nem lattam gyorsabban dolgozni mint qmc. -
Az analitikus és a QMC saplerelt motion blur között mi a különbség? Mert erről nem találtam semmi ahsználható infót, s gondolom, ha mindkettő benne van, akkor annak értelme is van, nem csak úgy, hogy több opció legyen. Gondolom hol itt, hol itt vagy az egyik, vagy a másik a kifizetődőbb renderidő/minőség terén, csupán ehhez jó lenne tudni a működési mechanizmusukat. :) na, jó, a QMC-t tudom, de mi a másik? -
NENAD: köszi az eddigi segítséget, szia -
nenad #12960 jo, en most megyek es alszom.Holnap kitargyaljuk.
-
ok, kösz, de többször már ezt az effect motion blurt használtam és állóképet kaptam, nem tudom mit állítottam rosszul, és ekkor hagytam fel vele -
nenad #12958 ha ez a propeller jo akkor miert akarod vray motion blurrel?
Miert nem jo a max? Levelekre is jo a max.
Tehat vrayel renderelsz es csak bekapcsolod a max motionblurt a az rendering/effects menuben. Vray renderel es ez mint postwork mukodik. Nem kell aggodni, nem fog tonkregafni semmi sem. -
hét nem éppen rajzfilmszerű, de ez a propeller éppen jó. ugyanezt tudom vray motion blur-al is? -
nenad #12956 nem kell vraytol megvalnod... Ugyanugy renderelodik vrayel mivel ez post effekt, en is vrayel renderelek! :)
HAHO! :) -
NENAD: ez nagyon super, még egy kicsit noise-os is, ahogy a motor, mert ez a motor olykor akadozik is. Alapban nagyon jól csinálja, csak mivel vray-vel kezdtem el kidolgozni mindent, ezért ezzel folytatom, super a renderidő, olykor a motion bluros képnél 20 percet is elszórakozott, mert túl közel voltam és a háttérben persze alakok voltak -
nenad #12954 allitok meg rajta szetszedem a propellert ugy meg gyorsabb lesz. -
nenad #12953 ja es 30 masodperc a renderido.... :) -
nenad #12952 szaki, van egy masik otletem.ha jol emleszem te olyan rajzfimszerut szeretnel.

max motionbluros ;) csinaltam vagy 6 propellert kicsit atlatszova tettem oket es egymasra pakoltam :)