63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• nenad
    uhum, asszem az elobb feluletesen olvastam bocs. A gond az openglhez tartozik, a perpesctive viewport resetjevel tobbe keveseb meg lehet oldani a problemat. Egyebkent opengl, direct3d, sot softweres is csinalja.. nem egeszen tom mi a technikai oka, sajna.
  • moNTo
    ha rpc-re (nem rcp!) gondolsz, akkor itt van info: http://www.archvision.com/
    van max6-hoz plugin is: RPC v3.5.1 FOR 3DSMAX6
  • Free
    nem müxik a dolog max 6 alatt csak limitedben akkor meg nem lehet menteni... nem találok az istennek sem rendes törést hozzá kezdek belefáradni
  • nenad
    ne a force 2sided legyen bekapcsolva hanem a 2sided ha standardot hasznalsz. Egyebkent ha a feluletek atlognak egymasba az egyebkent is felejtos dolog. Csinald meg szepen.
  • petesilver
    Segítsetek pls.! Egyszerűen nem látom a maxban smooth highlights opcióban a viewport ablakokban, ha átlógnak egymásba az object felületei. Ugyanezt a fájlt átküldve más simán látja. Betöltöm Deepexploration-be, és ott én is látom. Megőrülök! A fore 2 sides be van kapcsolva pedig. Egy object külső része, és belső része ellentétes normállal van szerkesztés alatt, és néha a belső átüt a külsőn. Hogy javítani tudjam, látnom kéne, de nem látom az istennek se:(
  • Free
    akkor én is láma vagyok mert én sem tudom ...
  • petesilver
    Láma vagyok mint atom, de melyik proginak a fájlkiterjesztése az rcp?
  • petesilver
    Szerintem igen, bár már nem emlékszem sajna, melyikkel néztem.
  • Free
    Sirály
    Ehez kell majd a lap lényege az lesz hogy eny könnyűszerkezetes házakat építő cég lapja lesz és ha rámész egy témár mondjuk nyílászáró akkor a ház elforog és ráközelít egy ablakra majd megjelennek a szinek és a tecxtúrák az ablak körűl ( ezt még nem tudom hogyan oldom meg) és egy megjelenő oldalrészen kiírja a paramétereket.

• cskapi
    Petesilver!
    Ez jó a hatoshoz?
  • petesilver
    Már töltöm is az FTP-re, az egyiket már kipróbáltam, és tuti működik!!! kb 9.00-ra fent lesz. Amúgy nagyon jó móka, elég korrektül dolgozik! Jó munkát!
  • Free
    gyerekek nagyon fontos melóm lenne és kellene egy kis help.
    Volna egy olyan dolog hogy vektorgrafikás képet kellene csinálnom egy 3D -s max animácioból. erre tök jó lene a swift3D max plugin de csak a legújabb van meg ahoz meg nem találtam törést. van valakinek valami mentő ötlete hogy hogyan lehet max animot lerenderelni szép vektorgrafikás animáá amit mondjuk be tudok tennni flasshbe és ott tudom használni?
    Koönkrétan egy törött swift 3D max pluginnel is megelégednék :o)
  • szaki
    NENAD: ha megadnád a 3dsmax7 lelőhelyét, vagy bármilyen megoldást, előre is megköszönném
  • GixEr
    valakinek nincs GNOMON-FengZhu cuccai?
  • GixEr
    Van masik, de nem illene kiadni. Majd az illetekes megkeres, ha latja a beirasodat! Kitartas!
  • petesilver
    HWSW-n, vagy Design21-en mintha láttam volna ilyet.
  • Black krisz
    Hello mindenki! Nem tudná nekem vki megmondani azt hogy hannan tudnám megszereznia a Shag Fur plugint max5höz? Már mindenhol kerestem de nem lelem! VKI HELP!!!
  • sza.sa
    GixEr!

Milyen FTPre? Van másik a megszünt helyett? van 1-2 cuccom... privátban megkaphatnám a címet?

Sza.sa
  • fle go
    GixEr: en nem tudok sajnos, nem mozgok ilyen temaban, meg ismerosom sincs:(
  • petesilver
    Mivel nekem korlátoz a chello, ezért jövőhéten megpróbáljuk manuálisan felrakni. Amiben az a gáz, hogy nem tudom, hogyan csinálok helyet eleget a vinyón. Szal érdekelne, hogy mit vigyek először? Tutorial, textura, vagy Model, progi?
  • nenad
    ujabb vray morzsa, lightmap tamogatja a standard materialt is (lightmap egyfajta fotonmappos engine, es az eddig csak vraymattal ment) mondjuk hogy most mar van fake highlight is a vraymaterialban nem lesz ertelme hasznalni a std matot.
  • 4D
    pre-release =terjesztés,kiadás előtti verz.
  • Aldaryn
    "heh aztan nehogy amiatt legyen minden mer masik proci van a gepben, jut eszembe :)))" hehe... Ha minden új MAX verzióhoz dukál egy procifrissítés, máris gyorsabban fejlődik a progi, mi? :D
  • szaki
    NENADESZ: bocs, hogy így meg úgy. Megtudnád mondani honnan lehetne letölteni ezt a pre-release 3dsmax7-et? Milyen méretű lehet az egész? előre is köszi (és mit tud, hogy pre-release ?)
  • GixEr
    Nem tudtok valamerre aktiv magyar CAD forumrol?
  • GixEr
    az ftp-re senki sem akar felpakolni? Mindenki ilyen jol all cuccokkal?
  • nenad
    nezegettem ez prereleaset(max7), meshsmooth ez meg a regi, ebben az nem volt benne sajnos. Ami jo a vray siman fut alatta, no problemo. Mental csudalatos uj GIjat kiprobalom honap. Ami azonban lejott egy kis reaktoros nyuzas utan hogy a rendszer stabilabb, valahogy jobban reagal. Pl az f10 re mosmar mindig bedobja a render menut, mig max6 nal nem ugye..Baromi gyors a renderablak zoomolasa is render kozben. (heh aztan nehogy amiatt legyen minden mer masik proci van a gepben, jut eszembe :)))
    Nah, sztem jo lesz ez!
  • petesilver
    Csessze meg megvan. Hogy miért felejtem el mindíg???? Leírom ide, hogy majd visszatudjam keresni legközelebb: szal a preferences-en belül, a viewport settingsnél a megjelenítő szoftver tulajdonságainál lehet állítani, hogy mekkora texturát töltsön be, és mennyire próbáljon illeszkedni az object méretéhez a textura mérete. Ahh, a megőrülés előtt pár percel sikerült megtalálni, újra.
  • petesilver
    Segítsetek lécci mert megőrülök!!! Szeretném, ha a texturáim az objecten nem elmosódva, hanem egy az egyben, rendes felbontásban jelenjenek meg. Régen állítottam már vissza valaha, de most egyszerűen nem találom, hol kéne. Megőrülök!!!
  • simia
    Hali!

Összedobtam most egy képet, egy régi rajzomat alakítottam át, a kérdésem az lenne, hogy a szoba falának éleiből hogyan lehet eltüntetni a fekete "piszkokat", valaha tudtam, de már elfelejtettem, mit kell beállítani...

szoba

Előre is thx!
  • nenad
    ja csak huzott procival jo elhulyulgetni de komoly melon par ora utan mind kifekszik. Nem eri meg.
  • fle go
    Aldaryn: en ezt nem kotekedesnek veszem, egyszeruen csak eszmet cserelunk megosztjuk a tapasztalatainkat, mellesleg a fejsze lapjabol tenyleg nem tort, ugy hogy neked van igazad!
  • petesilver
    Akkor most ott tarthatsz, ahol én a húzott 2.5-ös bartonommal kb.
  • nenad
    no, a sempron(2Ghz cpu333mem333) 20%-al gyorsabb egy athlonxp2000+(1667Mhz cpu266 mem333)-nal. Mit mondjak nekem csalodas a dolog. Legalabb 30%-t remeltem.
  • Aldaryn
    Igen, az élből kitörik. De a lapjából már nem. :) vagy ha a lapjából is törtél ki, akor nem szóltam, inkább nem kötök beléd... :D
  • fle go
    koszi mindenkinek!!!
    Nenad egyebkent ha van kedved nyugodtan modelezheted barmelyiket, meg kivancsi is lennek neked mit szulne a fantaziad. Aldaryn, en amolyan leletszerusegre gondoltam, amit az ido vasfoga meg miegymas mar elegge megevett, de lennenek rajta, fenyes reszek is mert egy gondos regesz amit lehet kifenyez:))Abban meg igazad lehet hogy ha az el bereped vagy kitorik belole egy darab akkor az esetlegszethasad teljesen, de nem feltetlen igy van. En eleg sokat hasogattam fat fejszevel, de betonon volt a tusko amint hasogattam es neha elofordult jo csomos fanal hogy, lecsuszott rola a fejsze vagy nem jol celoztam es a betonba nyomtam jo nagy erovel, es volt hogy kitort az elebol kis darab. Na ez csak az en tapasztalatom.
  • GixEr
    hasznalj BELND materialt (egy bitmap/proc.map alapjan kever ossze ket kulonbozo tulajdonsagu materialt pld.. rozsda/chrom)
  • nenad
    piktor privi
  • Aldaryn
    Klafa!

Én azt javasolnám, hogy egy sahderen készítsd el az egészet, s mindent texmapolj fel, a reflection-től kezdve a refl. glossynessen át a diffúz színig, meg a bumpig. Ezzel a 3 mappal meg is van, ha csak nicsenek átlátszó részei. :)

A pengét ennyire le akarod amortizálni? Kicsit olyan elnagyoltan viseltesek hat, legalábbis nekem. Az is elég ritkaság, hogy a pengéből kitörik egy darab, inkább csak begörbül, vagy csorbul. De hogy a lapjából is törjön. :) Akkor már végighasadna az egész. Zúztam már pengeket eleget, na jó, csatabárdot még nem. Vagy ey rozsdásodó, amolyan régészeti lelet jelelgű modellere gondoltál?
  • Aldaryn
    Hehe... :) És ugyebár 1.5-ös VRay-ben lesz normális distrivuted rendering...