63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
ház
Jó példa ez a kép a gerendák a tető és a falak találkozása a falak alsó éle stb stb -
ki ismeri jól az illustrator plugint???
Tudjáétok volt az a problémám hogy vektoros kép kell nekem a render kimenetnek.
Szóval adok egy tök normál szint az egész háznak ( lentebb) beálítom hogy csak a vonalak látszódjanak. és itt jön a probléma akár az illustrátor plugint használom akár a plasmát mind a kettő vét olyan hibákat, hogy egykét vonalat kifelejt.
Mi lehet a hiba oka??? vajon beálítás lehet vagy szimplán túl sok lehet neki a vonal ? -
GixEr #13189 Nem vagy bena, en mar generaciok ota gyujtom a mapokat :) (3DSr3,3DSr3.5,3DS4,3DSmax1,3DSmax1.,2 ,3DSmax2,3DSmax2.5,3DSmax3,3DSmax4,3DSmax5,3DSmax6) :)Dobj priviben emilcimet es atkuldom.
-
Pete: koszi!
Lion: probalkoztam a Vray Displacement-el egyenlore nem sok sikerrel valoszinu, rossz a rajz amit csinaltam, gondolom amiatt nem lett szep, de majd meg kiserletezgetek. -
köszönöm mindnekinek a gyors reagálást hálám örökké üldözni fog mindenkit :o) -
Kimapoltam az egészet töviről hegyire, és photoshopban megrajzoltam a map alapján a texturát. -
Pete: erdekelne hogy texturaztad a gepet. -
GixEr: valoszinu bena vagyok de en nem talaltam amit irtal (WICKERBW.TIF) -
nenad #13183 ez most sima max? -
Pp #13182 Köszi! Director Lezárva. Viszont az továbbra is érdekel, hogy a rendert tényleg ennyire lassitja ha akár csak egy lámpát is beteszek, vagy már megint nem kapcsoltam be valamit. -
nenad #13181 hat nezz utana vhol mashol sztem ezt nem tudja director(meshen video es forog) de elkepzelheto hogy tevedek. Banat tudja mar mik vannak ma. -
Pp #13180 Hi GixEr! Nem a Directorban nem lehet texturázni, legalábbis én nem tudok róla, hasonlo a Flash-hez.Én csak szerettem volna egy monitorra texturaként ráhuzni a videot, " ami egyébként már meg lett vágva" és ugy exportálni W3D-ben és igy betenni a Directorba, mert jelentösen látványosabb lenne, de a sima kép már megjelenik a video viszont nem és azt hittem, hogy én csinálok valamit rosszul mert még nem értek a Maxhoz.De lehet hogy eleve hülyeséget akarok, csak meg akartam bizonyosodni. -
GixEr #13179 enkonyvtaramban!! -
GixEr #13178 A direktorban nem lehet texturazni??? A leglogikusabb, ha egy videovago programmal elore elkeszited a teljes videotexturat, Maxban pedig feher alapon uvw chanelekkel lehet szorakozni, composit material, multiblend(blurstudio), de a sima blendekkel is lehet csak szoszolos :). -
Gyertekek akinek van FTP joga Főlleg Hozzád fordulok Nenad töltse fel nekem MAX 6-hoz a V-ray-t Köszönöm nagyon kellene -
Pp #13176 Értem és köszi!Egyébként a Max-ban simán rendereli a videot akkor is ha forog, de a Directorban fogom a videot megoldani.Viszont még lenne kérdésem.Azt hogyan kell megcsinálni, hogy mondjuk egy sik feluletre osztva tobb materiált szeretnék felrakni.A másik kérdés pedig hogy az normális dolog hogy könnyedén renderel képeket meg animáciokat, de amint berakok akár egy lámpát is azonnal megnő többszörösére a render idö. -
nenad #13175 egyebkent orok tanacs, ne akarj tul sok mindent maxban megcsinalni ha directorban akarod hasznalni. Mert ugyis ujra meg kell csinalnod :) -
nenad #13174 erre nem emlekszem :D, mondjuk itt az a kerdes hogy ez tv akarmi forogni is akar e? Mert ha nem akkor teljesen felesleges vele bibelodni, csak siman csinalsz egy video kontrolt a videot meg a kepernyore huzod oszt annyi.
De hogy forogva is tudna realtime videot renderelni. Ja'jj az lenne am a huzos dolog :) roviden: ketlem. Szerintem Beleszakadna az arva.
-
Pete Silver: remelem a jatekben fognak realisztikusan torni a kocsik, mert kulomben a sracokat nem nagyon fogja erdekelni, ezt azert mondom mert miota PS2-re kijott a Burnout3 azota azokat a gyerkocoket akiket erdekelt a versenyautos program, vagy rally csak akkor erdekes nekik, ha rendesen torhetoek versenykozben a gepek. Ez csak amolyan info. -
Pp #13172 NENANDESZ köszi amit tegnap irtál az UWV map-rol.Viszont ha egy Quick time videot illesztek be materiálnak, annak mi a modja , hogy latszodjon Directorban is export után.Mert a sima kép már gyönyörüen megjelenik segitséged hatására a Directorban, de van-e ilyen megoldás videora is? -
Ehhh na igy nagyon kiraly a gep!!!!!!! -
No problem! Itt az ideje akkor, hogy megtanuljam ezt a V-ray dolgot. Legalább ti már nagyon tudjátok, így kérdezhetek ha elakadok. -
szeretnék egy biped alakot részenként megmozgatni egy midi billentyűzettel. A 3dsmax-ban van-e olyan lehetőség, hogy a midi billentyű lenyomásának erősségét figyelembe vegye. A biped karja akár így is mozoghat lágyan a betanítás során, vagy csak be / ki kapcsolható a billentyű lenyomásának pillanatában, mint egy kapcsoló. Vagy van erre készülék, mert láttam egy helyen, ahol potméteres megoldás volt a billentyűzet helyett. -
nenad #13168 legjobb=leggyorsabb, tobbfele modon valtoztathato. -
keresek olyan oktató prg-ot, amiben alakok különféle testrészeinek változata van. Inkább album. Pl. a haj hosszú, rövid, göndör, persze ez boxmodelből miként van kialakítva. előre is kösz -
nenad #13166 semmit, jelenleg vray/finalrender/mental ray tudja elmteni es ujrahsznalni a teljes solutiont. De vray-e a legjobb megoldas jelenleg. rossz renderert valasztottal. -
Nenad, erre vonatkozólag lenne kérdésem: teljesen uborka vagyok ehez, de a közeljövőben jól jönne. Itt ugye le van renderelve az autó 2X ugyanazzal a beállítással, csak a skin különbözik. Mit lehet brazilban ilyenkor leszámoltatni, és eltásolni az objecthez, hogy ne tartson mindkétszer ugyanannyi időben a render? Skylight van, transparent shadowal, environment, és raytrace reflection üvegen, kocsin, autón. Ha más is tudja előre is THX! -
Mi sem természetesebb!! :) Én eleve a designt fekete-pirosra terveztem, de mivel játékba lesz, a főnököm az elején más színt kért a fekete helyett, mert a tesztképeken semmit nem látott feketében a kocsiból:) Mostmár azért más a helyzet, hogy azért megmutattam neki a fekete, environmentes rendert:) Persze nem teljesen fekete, a skinbe picit belemostam a lightmapot is:)

-
Valoban szep a jargany en is csak gratulalni tudok!! Meg annyi hogy, fekete piros valtozatban meg vadabb lenne a gep!!
Free Koszi az otletet, remelem hamarosan en is tudok kepet adni rola. -
Valami hasonló csak nem volt időm kidolgozni a textúrákat meg lehetne még varrat. meg lehetne még csicázni de nagyjából így néz ki egy markolat. legalábbis ebben a fegyverekről szoló könyvben.
-
hülyeséget írtam. Sokkal jobb ha csinál az ember egy boxot. mondjuk 600 hosszú 1 vastag és 40 széles. a szegmenseket fel kell nyomni , hogy 10*10 es négyzetek legyenek és rá kell ereszteni egy Bend -et. a gizmó kis elforgatásával nagyon szépen meg lehet oldani a feltekeredést és szebb is. plussz jobban bele lehet tenni szép varratokat is. -
Ronin666 #13160 Most sajnos nincs időm a tutorra, mivel szeretnék legalább 10-15mp-es animot csinálni október 25 előtt! Ugyanis most van a SzabadfogásúSzámításteknikai Verseny és 25.-e a beadási határidő és nem akarom csak pár képpel kiszúrni a szemüket. Most van 2 gépem (AMD1.4Ghz, Intel3,6Ghz) tehát meg tudom majd osztani a munkát, csak már be kellene normálisan állítani a dolgokat és annyi. -
U5tánna olvastam a dologna a markolathoz. a Lényege egy fegyver markolatának , hogy attól függően, hogy a használó job vagy balkezes egy bőrdarabot spirálirányba feltekertek az acélra vagy fára vagy csontra majd azzal ellentétes irányban egy börmadzagot tekertek körbe ami ott tartotta a bört szallagot. szóval az ötlet valami olyan lenne hogy egy ractanglet kellene spriálon Loft -al végigfuttatni és ellenkező irányba egy szabadon választott formát az adja meg az eredeti hatást. és ha van kedved játszani még vele akkor a körbefuttatott ractangle széleit fel tudod csipkézni egy kicsit mintha erőtewljessen hasznáűlt lenne.
most próbálom megsinálni de nekem ez még kicsit nehézkes
Ha megvan felrakom -
Pp #13158 Köszi szépen megprobálom, de már csak holnap lesz eredmény mert még egy filmet meg kell vágnom.Majd kukkants be holnap is hátha lesz még kérdésem.Jó éjt! -
nenad #13157 nem, foleg nem sik feluletre. A modifier panalen (modifier listre klikkelve) adj egy uwv map modositot es hagyd planaron. -
Pp #13156 Szerintem nincs ilyen, én simán ráhúztam a materiál editorbol a boxra és kész.Ezt az UWV-ét nehéz csinálni? -
nenad #13155 textura mapping milyen? vagyis van egyeltalan mapping? (UWV) -
Pp #13154 képek
Szia NENANDESZ! Itt van két kép a linken , a baloldalo Nax-bol jobb oldali pedig a Directorbol van.Nemértem miért nem viszi át pl az imitált kéoernyőröl a materiéált, miért nem látszik.Tudsz -e erre valami megoldást.Eddig probálkoztam mindennel, de itt megált a kicsi kis tudományom. -
Köszi! -
nenad #13152 eppen ez tortenik az imapszamolas elso kepkockaja az ami alapul szolgal utana mar csak azt szamolja ami nincsen meg kiszamolva,.
Ha megnezed a "common" panelnal(max6) (Render Secene ablak.)
beallitottam hogy csak azokat a frameket szamolja.Azaz frames : 20,40,60,70,80,85,90,93,96,100
Azaz ha mas framet szertenel szamolni akkor allj ra a singlere vagy az rangre(anim) vagy az active time segmentre(anim), a megfelelo beallitasokkal.
Egyebkent meg ha F9-et nyomsz akkor szepen renderel ahol eppen alsz, fuggetlenul attol mi van beallitva a commonba.
Csinald vegig a max tutorialokat, mert tepni fogod a hajad...