63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Sajnálom azt mondja a fw hogy nincs ilyen felhasználó
Próbál az SG Képtárát használni én mindent oda töltök fel a saját galériámba és onnan linkelem
-
Velemenyeket es kritikakat nyomassatok, ne kimeljetek!
-
Kiraly...olyat meg nenad se tud:))))))))))))))
En is kinlodok, de rajovok!!! -
nenad #13548 nem allitottad be a substepset, vagy, allitsd tobbet, vagy allitsd kicsit nagyobb tolerancet -
Megalol! Nennad beállításaival egy az egyben a három box feletti lepel lehullás helyett darabokra esik, majd kiszáguld a bal alsó sarokban a semmibe. Asszem egy időre felhagyok én ezzel. -
nenad #13546 d21 palyazatan szivesen elindulnek csak hat az is ido. -
nenad #13545 nincs ido, most ugy nez ki mar full time 3dezek de ott meg fakelni kell mint az allat :) -
Ehhhh ez fasza lett nagyon, tenyleg elgondolkodtato mi van ha rafekszela dologra es ugy keszitesz valamit? -
nenad #13543 ja, ertem mar mire gondolsz, a stiffness, az air resistancot is fel szoktam venni. Es kell hozza 50/50 s plane. nincs mese, aztan lehet optimalizalni. -
nenad #13542 sztem ket dolog kell hozza, atlatszosag, es textura, a szovet texturaja. Az atlatszosag magaban nem egy jo megoldas kell a glossy, hogy homalyos-fatyolos legyen mogotte minden. Aztan a reflekcio sem egy rosz dolog a van, az is hozza tud adni jo adagot a feelinghez. (szinten glossy) -
Ez nagyon baró! Igazából azt nehéz erlérni, hogy vékony drapéria hatása legyen a ruhának, tehát ne valami merev gumiszerű takaró. Ezt pontosan melyik paraméter befolyásolja? -

-
Ha ilyen az amikor "elökörködsz" milyen lenne ha komolyan nekifeküdnél ???
:o)
Szép
-
Javíthatatlan vagy. :o) A ruhaanyag sahader kellemes lett. Csak glossy refraction, nincs SSS, ugye? (mondjuk ahhoz vastagság is kellene... hülye vagyok) -
Nekem MAX 5.0 -hoz a [maxrootdir]\help\Reactor_Reference_and_Tutorials.pdf helyen van.
Egyetlen coplanris vertexhalmazt nem tud értelmezni a cucc rigid bodyként. Erre ott van a Reactor Plane helper object. -
nenad #13536 elokorkodtem a materiallal, a teszteles erejeig allitsatok valami mast.(sokaig renderelodik) Egyebkent csalni sosem baj, ha atszurodik egy ici pici scale, esetleg egy kis vertex tologatas, a lenyeg hogy szep legyen. :) A parametereket le lehet puskazni. Ennyi (50,50) nagyon szep ruhat lehet csinalni, elszamol egy darabig de szep lesz.

ruha -
Azt meg sem merem említeni, hogy sima plane-t nem értékel rigidbodyként, asszongya használjak konkávmesht, vagy ilyesmi, és nem csinál animot. szal raktam padlónak is boxot, és úgy jó. ez se tiszta pl. -
Pl több helyen van stiffnes ugye, és jó lenne értenem, melyik minek a feszességét állítja? -
Teljesen igazad van. De hol találom? Tutorban csak felexmódosítós tutort találtam, de részletes menüleírást nem. Sejtettem, hogy ilyesmit kell keresnem, csak nem találom. Mindenesetre rádobtam egy kis flex modifiert is, és jobb lett. Lécci áruld el hol van a leírás, és nekiesek. Mostmár nagyon bizgeti a csőröm. Eljutottam oda, hogy kipróbálom 0,5-ös értékekkel, de 5 perces számolás után használhatatlanra fagyott. 0-ás érték viszont rulez! szép sima lesz a lepel, átesve a boxokon, gyönyörűen terül el a padlón!!! :) -
nenad #13532 dobok egy sample scenet mingya -
A Reactor egy nagyon jó kis tool, szépen összeszedtek benne mindent, és, ha jól van beállítva, nagyon meggyőző szimulációkat lehet vele elérni. Az sem igaz, szerintem, hogy a ruhaszimulációja elmarad a Simcloth mögött eredményben, csupán, ha komoly adathalmazokat kell szimulálnia, sebesség terén teljesít nagyon csúnyán SimClothoz képest. Utóbbinak viszont megvan az a hátránya, hogy nem egyelőre csak rigid body szimulációval tud együttműködni.
Az egész reactorozást először is azzal érdemes kezdeni, hogy végig kell olvasni a szuper pdf doksiját, ahol pontról pontra, nagyon is érthetően, és lényegretörően le van írva minden. Többek között az is, hogy (minde fizikai szimulációs engine-ben) van egy collision tolerance érték, amely megadja, hogy hogy az egyes ütközéseknék a tárgyak milyen közel kerülhetnek egymáshoz. (ez így nem teljesen pontos, ha valakit érdekel, a reactor manual végén megtalálja a magyarázatot....) Ezt az értéket kell kisebbre állítani, ha a tárgyakat "közelebb akarjuk engedni egymáshoz". Azonban ezzel együtt az is jár, hogy esetleg összecsúsznak az objektumok, ha nincs elég subframe kalkuláció. -
Szerintem nenad vagja a reactort #13520 -
Valaki képben van reaktorilag? Gondoltam kísérletezek, és ha máshogy nem megy a lepelt megcsinálom reaktorban Flegonak, és elküldöm 3DS formátumban. De sok próbálkozás után feladtam. Alapból lehull a lepel, de érdekes módon, ahogy flegonál is, a szélei nem érnek le mindnhol a talajra. De ahol a két box van, ott durvább a helyzet. Ezek után bármit állítottam a Reaktor clotch paraméterein, nem változott semmi. Lehetett a lepel akár 10 kiló is 1 helyett, ugyanaz lett az eredmény. Állítottam még feszességet, meg mindnt amit lehetett, és semmi sem változott. Néha annyit sikerült elérni, hogy golyóvá csomósodva eltűnt a scenne-ből. Bevallom nem értem. -
szerintem a sisakkal igazad van. Lehetne olyan világosabb acél mint pl a pajzs.
Most olyan hatása van a sisaknak mintha túledzették volna és már majdnem fekete. de szerintem a viláégosabb ezüstös szin jobban álna neki.
De ez egyéni vélemény
Amkúgy egyre királyabb a kép -
Kedvem lenne berakni egy képet, maxrender, time kb 0,2sec. Full fekete 1 fehér pöttyel, a kép címe spaceship in the universe lenne. ezek után:) -
Próbáltam keresni képeket a neten, de reménytelen. az sem semmi, hogy beírtam a keresőbe, hogy hat+warrior, és a fele találat sexweboldal volt. Mik vannak. De ez a kép ütött mindent. a kép címe: Warrior at Nevada :

Most akkor ez egy kép a harcosról, vagy tájkép harcossal? ehhh... -
Felrakta már valaki a full 7-est? Mennyi helyet foglal a vinyón?
Ha nincs igazam, hát nincs. De én úgy variálnék akkor is, hogy a sisak látszódjon rendesen. akkor ez átmegy igaztalan szubjektív véleménybe :) -
nenad #13524 Pete> nincs :)
Flego, ott is van olyan hogy tolerance vagy mi, ott allits.
Azonkivul a ruhanak vannak parameterei, regen hasznaltam mar simclothot, de pl a stiffness az bizti van es az a ruha 'kemenyseget' allitja. Az avoid self intersection vagy mit kikapcsolhatod mivel lepelszeruen hajitod ra, nem lesz ra szukseg. (sokkal gyorsabb)
Stb stb. Ideje lenne maxot valtani, nem kell felni nem harap :) -
nem lebegős, de egyenlőre szinte semmit nem látni belőle, pedig felülről jön a fény. Jóformán beleépül a háttárbe. Tehát így tuti nem lesz jó. Ez másnak nem szúr szemet? Nincs igazam?
-
nenad: simclothal csinaltam, max 5-ben, nem tudom hol lehetne meg a ruha finomsagan allitani hogy jobban felvegye a targy alakjat amire raesik -
pauly #13521 Nenad,te mióta foglalkozol 3d-vel?mert ahogy figyelem te mindenhez hozzátudsz szólni :) -
nenad #13520 shell, vagy solidify ha meg max5-el huzod. a masik dolog reactornal allitsd a turest 0.2cm re az mar elfogadhato foleg ha utana solidifizel 0.2-vel, pont clappolni fog mindenutt ;) -
pauly #13519 Jaja.jó lesz,de a szélét tényleg lekéne simítani a kőre.Így túl vékonynak is hat a szélénél a lepel.
Tényleg mi a baj vele? -
Mi baj a sisakkal az is lebegos? -
Egyre jobb! A bársony élét jobban lerántanám a kőre, így olyan lebegős egyenlőre. a sisakról meg gondolom tudsz magadtól is. -
ujabb update...lassan de haladok
-
nahh hogy valaszoljak vegre...
Semmi kulonos nincs szerintem a texturaimban, kovetkezo keppen csinaltam, nem modelleztem le a koveket es rakosgattam az lenne a legtutibb, de eleg hosszadalmas lenne asszem. Sima hi res textura van, ami eleve ugy van elkeszitve, hogy nincs benne ismetlodo resz, ha a meret megse megfelelo akkor vagok hozza, vagy is megtoldom, es szerintem ha a sotetebb resz is kivilagosodna talalnal ismetlodo elemeket. A toldast meg mindig ugy csinalom hogy UVW Map beallitom, aztan UVW unwrap es aztan textporterrel kiexportalom es PHS-ben, es ott osszerakosgatom. Hat roviden ennyi. Remelem kimerito a valasz.
Udv -
Ez engem is érdekelne . Készítheted belőlle a tutort :o)) -
este leirom -
pauly #13512 Jaja engem is :)