63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
nenad #13671 melyik verziot szeded? -
Köszi nenad, már jön lefelé a dc-ről! Ha érdekel valakit, teszt után leírom, milyen. -
nenad #13669 akarom mondani hasabot. -
nenad #13668 rhinoban, ha tudom maxban is dolgozom a modellen meg akkor csak teglalapot mentek at, quadba convertalom es festegetek a paint deformal, de egyebkent noisal is meg lehet csinalni, vagy wave-el. -
nenad #13667 na neztem ma mar ugy tunik elegge popularis a program es par szaz dollar a license duja, (mint egy redrere) Rational Reducer a neve.
-
Nenad engem cswak az érdekelne hogy csinálod azt hogy a kanapé ülőrészeinek belső Éleinél szabálytalan az él. tehát hogy ennyire életszerű noise vagy hogyan ???
De jó a kép még így textura nélkül is nagyon Zsír. -
...hehe, ha csak 2-3 ember megveszi a fejlesztőktől a cuccot, már jól jártak vele. :D 2-3 gazdag balek pedig csak akad. :o) -
-
Köszi, kipróbálom. -
nenad #13662 van egy ilyen poly convertalo. Regebben jokat rohogtunk, mert a tudasa profi, de az ara valami 20,000$ igen 20,000 volt. Nem jut eszembe a neve, egyebkent nem csak csokkenti a polyk szamat hanem okosan weldel is es valahogy jol nez ki a cucc. Csak az erdekesseg kedveert majd utananezek mar mi volt az. -
Nekem is tetszik, de játékba nem jó. Játékban muszály minél jobban felépíteni a mesht az alacsony poligonszám mellett, hogy az engine korrektül tudja kezelni, és ne érjenek meglepetések. -
PETE SILVER: miért szórakozol vele, használj Poly Chrunchert, ha megadod neki, hogy 15678 poly, akkor +- 1-2 eltéréssel meg is csinálja annyira, én is néztem nagyokat amikor 32000 polys manusból 25000-re állítottam, profi -
Frászt! 1 Qrva Mercivel meccselek, hogy beleférjen a poligonszámba mindaz, amit bele akarok rakni!! -
nenad #13658 deb nagyon dobaljatok a kepeket skacok, lustalkodtok? :)
-
nenad #13657 ditcher:
loftal probalkozz, megcsinalod a szalag metszetet, ami ugye valahol egy nagyon vekony teglalap, aztan a pathot ami a szalag utvonala. Aztan loft, es a shape a shape, a path (get path) az utvonal. -
kösz, kipróbálom (de azért ha nem gond, akkor 15M-ásokkal jobb lenne) -
flashget v1.40final-t használok -
PETE SILVER: köszi az infot meg a felrakást, melyik verzió volt?
-
Kb 2 hete próbáltam, vagy mikor, amikor írták. azóta párszor megnéztem. Dirkt leállítottam, és újraindítottam a letöltést, simán lejött amit akartam. a héten bemegyek, és felrakom a szerverre, kb szerda magasságában. -
PETE SILVER: hát az tök jó, valóban próbáltad, hogy direktben megszakítottad és folytatta? melyik Flashget verzió? mert nekem a total se, a reget se és a flshfxp se folytatja. előre is köszi, de ha kipróbálnát a folytatást akkor biztosabb lenne -
PETE SILVER: ha feltetted vagy valakinek fent van valahol privizzen nekem plz, thx -
PETE SILVER: a Robot 2 cd-je megvan, de a character animáció érdekelne, hogy pontosítsak, amiben pl. manusnak a mozgását tanítják, hogy így meg úgy. előre is kösz (de azért nem áratana valami onfo mellé, hogy ne töltsön valaki feleslegesen) -
Hát nem is tudom. Nekem flashgetel megy a folytatható letöltés. -
PETESILVER: ne mutogass már ilyen dolgokat nekem. Titkolod vagy ilyen vagy? Ha nem gond akkor rakd fel légy szíves az ftp-re, de mindenképpen 15M-ásakba, mert még mindíg nem lehet folytatni a letöltést (free mondta), előre is kösz, ha felmegy akkor úgyis észreveszem -
Újabb kérdések sorozata merült fel bennem :)
Hogy tudnék a giráromnak (igen, még mindíg a gitár, mert hétvégén dolgoztam, nem volt időm foglalkozni vele :P) nyakbaakasztót csinálni. Vagyis egy bőrszíjat. Biztos van rá egyszerűbb módszer, hogy olyan természetesen "essen" görbüljön, tekeredjen, mint hogy lemodellezem. Köszi előre is. -
nenad #13646 ami azt illeti en ketszer rugaszkodtam neki, es mindketszer hagytam a fenebe mert egyszeruen tul bonyolul vele termeszetes hatasu mozgast megcsinalni. Sztem ez gamera jo aztan viszlatas.
A sega animarium vagy mi, megpislantottam nehany honapja az millioszor baratsagosabb es tud menteni max formatumba is.
De egyenlore a tema nem igazan fog meg, szerencsere :) (bebaszna ha ez is kene a melohoz :) -

Nekem ez van meg, mind a 3 videotutorcd , Lots of Robots 2 CD video tutor sceneekkel, meg 2CD videotutor CG Training Character animation.
Csak először maxozni kéne megtanulnom, majd aztán jön a karakterezés. Nem raktam fel ftp-re, mert azthittem kutyát sem érdekli. -
Ja, bipedekhez, meg animációhoz annyit értek, mint egy fej nélküli imádkozó sáska... szóval, passz. :) valaki témábanjáratos biztos akad.
A plusz dolgoktól szebb, gyorsabb, csillivillibb trendi renderer lesz. :) -
ALDARYN: látom te is vársz rá. Jómagam 2 hete ülök a lépcsőházban, hogy a postás hozzá má végre azt a vray 1.5-öt, de hiába kérdezem, soha nincs nála.
Egyébként az előzőekhez képest jobb lesz-e a kép, vagy inkább + dolgok kerültek bele? -
NENADESZ: persze, sok dolog lett még belerakva (mixer...), de a biped beállításainál minden megvan ami a max3-ban és valójában azzal már tökéletes mozgást lehet létrehozni. Persze az nem művészet szerintem, hogy egy biped alakodat a saját 3 kamerás tracelt mocap-pontok mentett adataival mozgatod meg, mert az a ciki, hogy egy hosszúkezű és rövid lábú alaknál nem igazán lehet úgy mozogni. A mocap általában 170cm-es alakra van kitalálva, persze vannak állatohoz is, de az egy más dolog. Ilyenkor érdemes a kis ember lábait és a nagy ember karjait mocap-elni. -
CSupán Vray 1.5 kellene hozzá. ... -
nenad #13640 max3 ota azert sokat valtozott, pete, azok a bipedek nincsenek beallitva... :) azt megveheted nas cegektol x loveert...
:) -
a tutorból egészen sok dolgot tudsz meg, de nagyon ajánlom, mert aranyat ér a Kóródi Gábor: Karakterek Modellezése és Animációja c.könyve az Aurumtól. Habár max3-hoz van, de ezek amik a caharcter studióhoz vannak, azok nem változtak. E nélkül nem járnék itt. Profi. -
Hja kipróbáltam a full 3 CD-s maxot. szinte detto a mérete a turbózott trialhoz képest, pl a tutorial könyvtár ugyanakkora. -
Szaki! Kipróbáltad a max6 karakter stúdiójának biped karakterét? Behívod, és kapsz egy komplett biped csontvázat. Ott se mozog? Én a múltkor elszórakoztam vele, úgy seggberugattam saját magát, hogycsak na! De a fej nyakon történ függőleges 360 fokos fordulata se pite! -
ALDARYN: te vagy más a bipedben jó lenne, ha segítene, mert a mászkáló biped alakjaim lábfeje nem hajlik, habár van tutor, de az egy kicsit macerás, amikor 40-60 lépés mindegyikénél kulcsokat kell csinálnom a vízszintes és a tört lábfejnél. Azt még tetézi, hogy több alak mászkál a jelenetben és mindegyike merev "cipőben" mászkál. Talán jobban nézne ki, hogy hajlana is.
Van a maxban csoportmozgatási rész. Azt kelene alkalmaznod. Létrehozol egy biped alakot, betanítod vagy 1 percig tartó mozgással. majd darabolod 5"-eneként és ha egyenlőre nem fontos, hogy valóban mit csinál, akkor a szerkesztőben az 5"-es jeleneteket egymás után keverten is megjelenítheted és máris össze-vissza fog mozogni. Próbáld ki, a végeredmény nem semmi -
nenad #13635 ma atvaltottam max7-re veglegesen, szuperjo mit mondjak a display culling, a paint deformation, stb nagyon brutal jo. -
Igen, ez elég eszméletlen... azért, ha komolyan ennyi ideig számolta, egy baromi türelmes userrel van dolgunk. S ugyebár dual Xeon 1GHz-en... Ami nem a legrosszabb számolási kapacitás. Én az első nap után azért elkezdtem violna gyanakodni... :D Brazillal kb 5-6 percben lenne meg egy iylen kép, szvsz. Elég szórt a HDRI fénye is, úgyhogy pláne.
Nenad! Grats a képhez! Én valami olyasmit szeretnék már jó régóta, hogy egy kb ilyen mennyiségű eberalak (vagy karakter) de mindegyik mást-mást csinál, más pózban áll. Egyenként ugyebár nincs nagyon kedve az embernek pl. 2000 karaktert beállítgatni... valahogyan le kellene scriptelni, hogy random pl. mocap fileból állítsa be őket. Hmm, lehet neki is ülök. :D (Bipedet már tudok random mocap file-ból, random frame-be állítani, csak ugyebár itt mindezt egy felskinnelt csoportra kellene alkalmazni...)
S Isten éltessen! :)
A. -
nenad #13633 sztem a csavokamnak valami gondja lehetett, brute force gi-al sem tartana tovabb 1 oranal megha a minoseget fel is veszem. -
Ezt majd valaki magyarázza el, aki érti, hogy a fenébe lehet ezt renderelni több mint 3 hétig. Szerintem nenad letudja fél óra alatt, és még szebb is.