63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Aldarynnak holnap szülinapja van! Jöhetnek a V-ray renderlt GI torták!!!! -
:) sasszem! Ezen semmi sincs belőve, ilyen szerkesztés alatti materialok vannak rajta. Mivel textura sincs, jó a sötét, elfed:)Pl van benne műszerfal, kormány, sportülés, és az se látszik:) A bukócső is csak kicsit. Majd ha kész, lesz rendes render:) -
Nagyon belejöttél, jó nézni! De mintha a fekete túl fekete lenne a képeken. A gimból is csak annyit látni hogy egy tök fekete dolog van ott. Szerintem egy cseppet világosíthatnál ezeken a részeken... -
GixEr #13828 A teaskannas dologra a valasz: egyszeruen azert van bebbe alapban mert a teaskanna geometriajat egyetlen egy fuggvenybol keszitik amit egy matematikus talalt ki, ennyi. -
Háát, még nem eldöntött. Egyenlőre 1024*1024 az autó texturája. -
Cool, kíváncsi lennék milyen a fullos object fullos textúrával:)
Játék objecthez képest nagyon jó! Mekkora text. mapokat használtok? -
FiReBoY #13825 Télleg szép. :) -
Hja, és természetesen lowpoly eléggé:) -
tmate6 #13823 

-
Eléggé pre release, 90%-os object, 1%-os hirtelentextura.
-
Juuujjj köszi!!!! Te vagy az első, aki ezt írta. 
Lehet, hogy másoknak is tetszik, de ők nem fejezik ki. -
FiReBoY #13820 Szép guitar... :) -
iszonyatosan belassult a maxom, valószínüleg, a megnövekedett poliszámok miatt. -
nenad #13818 uhum, meg a meshsmooth modifiernel az ioperate on (haromszor/negyszog) triangles/quads -esetleg meg hozaht valtozast,
-
Angoltudás megvan, eddíg mindent megértettem, amit a tutorialból olvastam. Meshsmooth szörnyűségeket művel, de a NURMS-t kipróbálom, köszi szépen. -
nenad #13816 meshsmooth modifier pl.
kijelolod a objektumodat, jobbra az ablak felett van ket sor mindenfele szimbol, a folso sorbol valaszd a masodikat ami, egy kek szinu negyedkorivet abrazol, valami profillal, es ket kis szerkeszto vonal latszik meg rajta. oda klikkelve jutsz be a modifier panelhoz.lejebb ha a modifier listre klikkelve keresd meg azt hogy meshsmooth.
Ha az objektumod szornyen elvaltozik (hehe) akkor meg NURMS nel megprobalhatod a classicot, egyebkent veszett ugy.
az ilterations novelesevel lehet novelni a "simasagot" de vigyazz mert ez jelentosen noveli a poliszamot. Egyebkent en ugy szoktyam hogy miutan megvagyok mindennel teszek ra egy optimize modositot es lecsokkentem addig a polyszamot amig jol nez ki, ez nem ritkan az 1/3 a is lehet a meshsmootholt feluletnek, ami mit mondjak joval kevesebb memoriat zabal.
Egyebkent maxnak is van amolyan bevezeto leckei, azt erdemes atolvasni. Nemi angol tudas nem art hozza. Amire egyebkent is szukseged lesz. -
Na mostmár sokkal jobb. Viszont. Másik dolog, a modellel kapcsolatban. Túl szögletes. Azzal mit tudok kezdeni? -
Jaaaaaaaaaaaaaaaaaa :D -
Ezt kaptam, de sztem nem ezt kéne látnom. -
nenad #13812 tehat kt lampa van , 1 az ambient, es a masik ami arnyekot vet es a feny nagy reszet szolgaltatja. -
nenad #13811 haaaat.. a 3dsmaxon kivul nincsen benne semelyikben sem :)
az ambient light multipliere, fenyerossege/szorzoja legyen kicsi, mint pl 0.2 es akkor nem fog zavarni, viszont az arnyekokat is megvilagitja valamelyest. -
Erre tudom a választ 
Egy teáskanna volt az első object, amit lerendereltek ilyen jellegű szoftverben. Azóta majdnem mindegyikbe beteszik. És hogy miért? Mert azon gyakorolhatod a textúrázást, fénybeállítást, stb. -
Nenad: van ötleted, hogyan került a választás pont egy teáskannára anno, és miért, hogy objectként alapból is szerepel a maxban? -
Ekkor az árnyékok eltűnnek, és az egész olyan természetellenes lesz. Ilyenkor jönnek a shadow mapok? -
nenad #13807 nem, a renderernek ehhez semmi koze, szepen vilagitsd meg, szepen helyezd el, hogy erdekes legyen.
scanline:
-
Brazil?
-
Ezeknek a ceruzáknak olyan az anyaga, hogy fény hatására kicsit atszínezik a fe felületét is a saját színükkel nem? -
nenad #13804 a modellek szepek a megvilagitast meg gyakorolni kell.
probald meg ugy hogy beteszel egy omnit es az ambient onlyt bekapcsolot a multipliefrt meg leveszed. Es akkor megvilagit olyan teruteleket is ami nalad teljesen fekete. szoval kiserletezzgessel sokat. -
EZ pedig az első próbálkozásom 3D-ben.
-
Remélem ez már ok
-
atw-ről nem lehet direkt linkelni, mindjárt átpakolom egy másik ftp-re. -
Na szóval itt tartok, mert kb 4 napja nem nyúltam hozzá, csak próbáltam különböző site-okon segítséget keresni, hogy legyen jobb ez a modell. Könyörgöm valaki segítsen már ebben a brazil témában, mert én olyan szinten newbie vagyok 3D-ben, hogy aztsem tudom, azt eszik-e vagy isszák, de mindenki beszél róla :D
Előre is köszi. -
nenad #13799 pedig benne van. Ha egy meshen belul kulonbozo ertekek vannak a szamokra klikkelve kiirja. (en meg ilyet nem lattam, mondjuk nem is neztem) ha te akarod valtoztatni akkor uj modifier kell hozza, select meh>smooth.
-
Elolvastam de esküszöm nem vágom. szerintem te a group számozására utalsz, hogy melyik group, és meg a group smooth értékére. Vagy nem értem. -
nenad #13797 nem rossz, de tegyel bele valami izgalmat is, egyhangu az egesz egy kicsot, feny arnyekkal stb mahinaljal.
---
van itt egy brutalis tapeta site..
http://my.eisenhart.net/Default.asp -
Aldaryn egy nagyon durva modell. Nagyon szép.
Ja és egy kérdés: poly modellezésnél van valami módszer az élek kiemelésére, tehát hogy meshsmooth után is megmaradjanak? mert én eddig csak simán divide edge, majd connect edge-el raktam még edget amellé, amit élesen akartam hagyni. de van erre valami külön módszer is a maxban? -
nenad #13795 Pete, olvasd el meg 1x amit irtam..
-
Hello!
Ezen dolgozgatok már egy ideje:
Mi a véleményetek?
Mitől lehet az, hogy olyan hülyén világos a sarokban az élnél,
a másik kérdésem, hogy hogyan lehetne az asztalra, a padlóra, és a bőrfotelekre reális tükröződést rakni. Tehát nem akarom hogy igazán tükrözzenek a felületek, csak az asztalon legyen egy nagy fényes csillogás, ahol az ablak tükröződik rajta, a foteleken szintén.
A texturák meg még nagyon szarok, főleg a padlóé.
Márk -
Na figyu. Felrakomazt, amit én használok, és nézd meg azzal. Ha azzal se, akkor lehet a netszolgáltatód nem támogatja ezzel a szolgáltatóval a procedurát. Jobb ötletem nincs. -
Hát nincs. Az érték mezőben az utoljára használt van, vagy ha betöltött scene, akkor a standard érték. Már egyszer megszívtam. szépen beállítottam a Smoothokat, volt 11 csoportom. Aztán mindent újrakezdtem, de tetszett a smootholásom. És nem tudtam kiolvasni sehogy a régiből, hogyan csináltam. aztán jött a papír+toll, de ez így gány.