63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Adam5
    azt hiszem a mdl a modell file de mi az a PHY vagy a VTX vaghy VVD?
    tudja vki?

ez lenne az utolsó offom utána befejezem
  • nenad
    nem hinnem, angol nyelv nem art, vagy keress olyan forumot ahol magyarok vannak es xsit hasznalnak
  • Adam5
    thx

és van valahol vmi magyar keírás XSI-hez?

mert így semmi tapasztalattal elég bonyi, azt sem tudom hogy mi mi.
  • nenad
    sztem max messze jobb, persze a mayasok valtig allitjak az ellenkezojet :), a lenyeg nekem sokkal jobban bejott, nagy altalanosaggban egyszerubb hasznalni, aztan van egy ket dolog amiben maya jobb. De a legegyszerubb ha kiprobalod mindkettot es raerzel melyik szimpatikusabb-kezreallobb neked.
    Egyebkent ha csak a HL2 miatt erdekel akkor jobb ha nekifekszel az XSInek mert azt erre talaltak ki, a shadereket is ugy tekintheted meg ahogy jatekban mar kinez stb, nem kis elony.
  • Adam5
    4d=3d
  • Adam5
    OFF

még nem használtam igazán se mayat se 3d max studiot de a 4d max-ról olvasom hogy könnyű kezelni, mayat is ugyna olyan könnyen lehet?

ON
  • Adam5
    Dichter: meg van! ezt szedtem le
  • Adam5
    na mind1

ha majd találtok 3d studio max 6-os letölt valahonnan akkor plz szóljatok
  • nenad
    erre mondjak "very unlikely" :)
    hehe,ki nem allhatom xsi-t egy masok bolygo szulotteinek csinaltak :)
    de azert majd probalkozom.
  • Adam5
    igen azt szedtemle tegnap. figy, ha te majd vágod meg minden akkor tudsz segiteni benne?
  • nenad
    leszedtem en is kivancsi vagyok
  • nenad
    ez nekem exporternek tunik csak de ahhoz tul nagy. Megnezem en is.
  • Boba
    Half Lifehoz kézenfekvő lenne az "XSI for Half-Life2". Nem? Ezt azthiszem ingyenesen is lelehet tölteni.
  • Adam5
    na mind1 én megyek aludni.

ilyen progi kéne:

aminek van kipróbálható változata vagy a progi ingyenes és vagy a progi tudja kezelni az mdl formátumot vagy van egy olyan másik progi amivel mdl-ből tudok olyat csinálni amit a modellező tud használni és vissza fele is működik ez. ja és tudjon animálni ha lehet.

ha vki pont erre jár és tud ilyet akkor pls írja.
  • Adam5
    le töltöttem gmaxot de milkshapet akar installálni
  • Adam5
    és mdl fileokhoz jó?
  • nenad
    gmax teljesen ingyenes. alap animacio van benne.
  • Adam5
    amúgy a Milkshape mennyire használható modellezésre?
  • Adam5
    azóta már volt format c és nem mentetem le.

azt tudom hogy először leszedtem vmi mayat de túl bonyinak találtam utána a 3d max studiót de azt is túl bonyinak találtam

ma meg újra kedvem lett volna hl modellezés, le is szedtem egy gyakorló XSI-t és most azzal szenvedek leírást meg nem találok hozzá.
  • Dichter
    mi volt a honlap? Egyébként nézd meg, hogy mi a program neve, és ki is derül :D
  • Adam5
    hmm
    akkor én miből szedtem tanuló verziót a hivatalos weblapról?
    lehet hogy maya?
  • Adam5
    ezt nem értem.
    nem lehet letölteni semmilyen változatot ami legális?
  • Dichter
    Legálisan természetesen nem lehet letölteni, de DC++ on nézz utána.
  • Dichter
    A "lebutított változat" általában azt jelenti, hogy nem publikálhatsz vele, de mindenben ugyanazt tudja, mint az eredeti. Teljes árához képest (1,5 millió forint) potom áron juthatsz hozzá egy tanulóverziós 3D max 7-hez (25000 Ft).
  • Adam5
    lenne még 2 kérdésem ami valszeg hülyének volt hangzani.

1. asszem lelehet szedni free egy lebutitott változatot. ez is elég ha csak half-life modelleket szeretnék csinálni? vagy a fullt szerezzem meg valahonnan? ahoz esetleg tudtok weblapot?

2. egy 3d max gurunak hülyén fog hangzani de azért biztos am biztos alapon megkérdem. animálni lehet benne a modelleket? a lebutitott változatban is?

elöre is thx a válaszokat.
  • Adam5
    jaok értem.

de eszembe jutott hogy asszem a milkshape is tud 3d max-ról mdl-t csinálni.
  • petesilver
    Hacsak nincs hozzá plugin, akkor nem. Általában szokott lenni hozzá valami kis konvertáló, vagy szerkesztő progi, amivel mozgathatod őket, mint az autós játékoknál pl. De megnéztem a Right hempshire cég deep exploration programja ismeri az MDL formátumot, meg még pár játék modeljét is. És az ismeri alapból az összes ismert 3D szoftver formátumát. Max fájlt, csak akkor kezel, ha mellette fel van installálva a max, és beleépül pluginnel, vagy maxból 3ds formátumba ments, azt gond nélkül megnyitja. Még nézd meg az ultimate unwrap progit is a neten, ahoz rengeteg game plugintámogatás van.
  • Adam5
    sry most lehet hogy egy nagy baromságot fogok kérdezni de a 3d studio max (akármelyik verzió) tud mdl (half-life modell) formátumba elmenteni valahogy?
  • amdopteron
    kinek van kézikönyve 3dsmax6-oshoz
  • fle go
    nenad: kicsit elalltam attol hogy egy agyonhasznalt eszkozt keszitsek, inkab olyan viseltes felet szeretnek letrehozni, azert nem ette meg annyira az eleket az ido vasfoga, egyebkent meg asszem nincs mas mint megfogadnom Aldaryn tanacsat, vagy konyvet fogok beszerezni a temaban vagy irany valami muzeum es fotozas.
  • Cht
    Meg honnan lehet material-okat leszedni
  • Cht
    Hi all!
    A studio max 7 hez tudd valaki serialt
  • Aldaryn
    Hali!

Azt hittem, a eresztvasat teljesen máshogy készíted el. Most olybá tűnik, mintha egy vastag 1 centis vaslemezből valaki kivágta volna, vagy egy öntőformában öntötték volna ki. Ha egy díszkard, akkor oké, belefér, de egy olyan kard esetén, ami arra készült, hogy ahrcoljanak vele, ez egyáltalán nem praktikus. A keresztvasnak sokszor legalább akkora ütést ki kell bírnia, mint a pengének, általában vagy egy roppant erős acélrúd, vagy, ha díszes, akkor több csavartan összekovácsolt rúd alkotja. Az iylen extrém megoldásokat is ki lehet kovácsolni, csak türelem és szakértelem kérdése. :)
    Megint csak azt tudom mondani, hogy legelsőnek a CG-t félretéve irány a referencia...
  • petesilver
    Új skin:
  • petesilver
    kár, hogy nem látszik jól a logod rajta. azt valahogy alakítsd át, így olyan, mintha szeder lenne, vagy szőlőfürt:)
  • nenad
    a markolatvedon, az eleket megkimelte az ido vasfoga? :)
  • fle go
  • fle go
    Udv!
    Autok utan utazzunk vissza egy kicsit idoben:))
    Csinaltam egy kis updatet a kardrol...

http://www.sg.hu/galeria/10511276031100993787.jpg
    Szivesen fogadom a velemenyeiteket.
  • vki
    Ja még valami!
    Egy 3D Studio Max 5 linkkel nem tud megdobni valaki?
    Bocs a sok kérdésért!
  • vki
    Ki próbálkozik a nedd for speed undergund 2 kocsiaival valaki nem akar nekem egy bmw m3 csak a kasznit he?