63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Ronin666 #14151 Igen ezt már más is mondta. Csak sajnos az a baj, hogy ha felveszem a fény akkor elszáll a feeling. De szeretnék majd belőlle egy 3,5 perces videót csinálni, ahhol lemegy a matrix2 egész trailere (szép nagy 1024*768-as felbontásban van meg :) ) és ez úgy kezdődne, hogy szép lassal letompul a fény és addig tisztán lehet mindent látni. De egyébként egy kicsit még feljebb fogom tolni a fényt, de nem túlzottan. -
vigyázz, Neo elfog esni!
(Amúgy sztem egy kicsit sötét... feelinges, de keveset látunk;) ) -
Ronin666 #14149 Íme itt a legfrissebb kép (ha valakit még érdekel)
-
...nekem eddig a kedvencem egyértelműen az volt, mikor szerettem volna egy progiban saját kurzorgrafikákat, ez, mint sejtettem nem volt töb pár sornál, azonban a függvényeket, változóneveket, amivel el tudtam érni az App egérgrafikáit, és felülbírálni, kb 2 hétig keresgéltem a winAPI doksiban. :) lehet bennem van a hiba, de a végére már mindent tudtam a kurzorról, csak ezt az egy dolgot nem. hehe...
Pete: a 10K-s map nálam annyit tesz, hogy 1 dimenziójában van kb. 10.000 pixel. Ha rosszul használnám, akkor sorry. :) -
Rájöttem hülye vagyok! Mit értessz azon, hogy 10k-s map? pixel*pixelben az mit jelent? -
Köszi! Engem a photoshop része érdekelt! Találkoztam már olyannal is, hogy noise+wind effectel csinálták, de az nem hullámos asszem. Ez pedig nagyon bejön, tényleg szééép nagyon!!! -
nenad #14145 hat igaz, ami igaz, nehol elegge furan van rendszerezve az anyag es vannak olyan dolgok is amik egyszeruen nem mukodnek.
pl a gmaxos (gondoltam azert hagytak benne mert normalisan mukodik max alatt is) GridPref, ott direktbe lehetne megadni a spacingot, de az nem. :)
max 5 alatt a pivot a CenterPivot nem mukszi, helyette a
max tools center
kell -
...semmi spéci sahaderszerkesztgetés. Gyors munka volt, így ezt a bumpot egyszerűen PS-ben csináltam. egy 10k-s mapon 1px vastag vonalak sokasága. (Noise, maj directional blur, asszem így hívják. :) ) Az alap sahder egykissé anizotropikus glossy metálos felület. Ennyi. Erre azért volt szükség, mert ha a bump gondoskodott volna minderről, akkor baromi sok AA minta kellett volna hozzá. -
kösz! Azért, ha tud is valaki programozni vmilyen nyelvben, (én pl. C++-ban jól elvagyok, de mondjuk a mosatni prog házi után ebben már nem vagyok oylan biztos... :/) lehet vészes a maxs... legnagyobb gondom ugyan az, mint ami sok winAPI-s programozásnál is előjön, nem tudom, mit hogy "hívak". pl. azt, a helpben nem találtam meg a grid beállítását, sőt, azt sem, hogy van activeGrid rendszerváltozó. :/ Vagy csak keresni nem tudok? -
nenad #14142 itt a vege a scriptek aldaryn ha meg akarod nezni esetleg.
ms -
nenad #14141 ha valamilyen nyelvben tudsz programozni akkor nem veszes.
-
Cht #14140 www.digitalreality.hu
(imperium galacica II készítői)
Grafikust keresnek -
kár, hogy nem tuok elég jól angolul, hogy onnan tanuljak meg max scriptezni! Vagy nem olyan nehéz? -
Annyira tetszik az a szép erezett fém felület!! Leírod nekem, hogy pont ezt hogyan hoztad létre? Imádom, alyan sokszor használnám, ha tudnám, hogyan kell létrehozni. THX! -
Ronin666 #14137 Lenne egy olyan kérdésem, hogy mi a legkönnyeb módja éles sarkok legömböjítéséhez? Nem nagyon tudok modellezni azért kérdezem. Pl. ha van egy dobozunk amnek minden oldala 2 poly-ból áll, akkor van valami parancs/módosító, hogy a sarkai szép ívesek legyenek és az sem baj, ha berak pár + polygont. Ugyanezt értem sarkokra, vagy mármilyen élre. A jelenlegi problémám az, hogy a szoba amit csináltam sarkait szeretném egy kicsit legömböjíteni, csak nem tudom hogy. -
nenad #14136 ja, mint minden mast. :) -
Helpből tanultál meg maxscriptezni? -
nenad #14134 tudom hogy nem hiba sot igy lehet aktivalni a homergidet ismet. (ha activegrid=undefinied-el teszed egyenlove) -
letrehozni egy grid objektumot, beállítgatni a propertyket és aktiválni? :D Ja, tudom, ez iagzi programozós megközelítés, az a hiba, ami nem látszik egyértelműen elsőre, az nem is hiba. :) Ami meg látszik, az pedig feature, nem hiba. -
nenad #14132 ha' .gridSpacing-al.
de mivela homegrid undefinied alapertelmezve meg ki kell talalnom. -
Ronin666 #14131 Jók lettek!
Főlleg a DVD lejátszó tetszik, ugyani olyanom van. Egy az egyben megeggyezik az eredetivel. Én a Roteleket sajnos kisfelbontású képekről kellet, hogy csináljam, ezért a részleteket nem is láttam. Sok szöveg a textúrán is csak kitalált :). Pl. sok gomb fölötti szöveg nem látszott, ezért csak odaírtam valamit. -
És még a fotóst is odamodellezted... :D Precizitás mindenekfelett!
A grid settingsbe hogy nyúlsz bele maxscriptből? Láma vagyok ehhez, de érdekelne.
-
nenad #14129 renderido 15min -
nenad #14128 ez egy hatalmas poszter 20k*8k
:D -
nenad #14127 itt meg az enyem :D
-
Ja, ha kérdezné valaki, akkor: VRay. :) A furcsa foltosság a háttérben túl kevés sample subdiv, és egy noise map, ami még fel is erősíti. Azt hittem kalfa lesz, de nem lett az. :P Újrarenderelni nem volt kedvem. Csak egy kis fun időkitöltő dolog volt, 4K-s képenként kb 1h-s renderidővel. -
nenad #14125 delutan -
Hi! ha már szóba jött a házimozizás és az audiofil grafikusok, akkor én is bedobom egy kicsit régebbi próbaprojectemet. A célom az volt, hogy 300dpi-ben A4-re is nyomtatható méretű, és minőségű virtuális termékeket készítsek, nagyjából amoylan stúdiófények között fotózva. Mintha csak egy magazinban megjelenő hirdetést látnánk.
Ha már linkeltem ide, akkor valaki szóljon, és törlöm. :o) de szenilis vagyok, erősen...
(ja, sorry a CGTalkos képért, de nem akartam uploadolni emgint...)
Az eredeti renderméret 4K-s volt mindkét komponens esetében, a texmapok 10K-ban készültek, hogy lehessen durva közeli shotokat is renderelni 4K-ban, ne csak egészalakosakat. Pár közelebbi kép:
(ez eredeti render méret)
(ez nem. :P)
Nekem ezek vannak itthon... :) Hangsugárzókra még nem volt pénzem melléjük. De kétlem, hogy akár egy 300-as bowers settet meg tudnék fizetni, nemhogy egy 700-as szértiát. :P max majd modellezni. :D Marad a Jamo alsó árkategória... mondjuk, itthon egy normális szoba nincs ahol ki lehetne használni egy félmillás szettet. Szóval, nem fáj a szívem. -
nenad #14123 megcsinalom azt is nezz vissza majd holnap -
Honnan lehet leszedni a 3DS Max 7-et? mármint a trialt? Meg ha van kaygent?
Előre is kössz!
Ne anyázzatok! -
köszi nenad, sajnos most nem tudom kipróbálni, mert itthon nincs maxom, majd hétfőn a melóban. sajnos a grid minduntalan 10 méterre vált vissza, de ez gondolom a konverter hibája mikor max file-á konvertálom a mayás vagy lw-s scenéket. jólett volna ezt is automatán elintézni, de már így is sokat segítettél. mégegyszer thx! :) -
Ronin666 #14120 Köszi :)
Az is jó! Itt már majdnem mind1 :)
A lényeg, hogy ne valami LG vagy mittom én tolja a zenét. -
Ronin: gratulálok a hangfalakhoz:)
Bár, én JmLab+ProAC párti vagyok. -
Ronin666 #14118 de én nem olyan padlószőnyeg szerű szőnyeget szeretnék, hanem egy bolyhosabb valamit. Magyarul kb. 1,5 cm-es szállhosszúságút szeretnék. Ez a displacement hogy is működik? Még nem próbáltam. -
nenad #14117 displacement, a szonyeg ha annyira kell :)
egyebkent sima textura illetve egy kis noise a szonyeg meshen megteszi sztem. -
Ronin666 #14116 És még egy rövidke kérdés. Mi a külömbség a Vray light és az omni között? Azaz lehet helyettesíteni az omnikat Vray light-okkal, vagy az teljesen más lesz. Ebben a renderben csak omnikat használok, meg egy target spot-ot, és sokkal gyorsabban renderrel, mint bármikor másor. -
Ronin666 #14115 Na tehát szeretnék rakni egy szőnyeget, de nem tudom, hogyan kell megcsinálni, azaz milyen program kell és honnan tudom leszedni ahhoz, hogy bolyhosra tudjam csinálni. Tudom, hogy van valami progi amiben hajakat is lehet csinálni. Na valami lyesmihez örülnék ha tudnátok linket dobni. A másik amit meg meg szeretnék csinálni, az pedig a készülékeken lévő lámpák világítása. Azt szeretném, hogy ne csak szimplán világítsanak, hanem egy minimális kameraefekt is legyen rajtuk, mintha csillognának (vagy hogy írjam le). Véleményt is várok arról, hogy mit kéne még válltoztatni/feljavítani/belerakni.
Egyébként a modellek teljesen méretarányosak. A két Front hangfal típusa B&W705, a végfok egy Rotel RMB-1075-ös, a proci pedig Rotel RSP-1068-as. A hangalak a jelenlegi hangfalaim, a többi pedig csak ábránd :) . -
Ronin666 #14114 Na előkotortam egy régi munkámat, amit most elkezdtem feljavítani (igazából ez volt az első nagyobb munkám 3d-ben). Pár ízelítő kép és pár kérdésem lenne.
-
nenad #14113 igyekszik az ember :)
hanem talhatott mar megoldast maganak mashol...
-
nem is tudtam, hogy maxscriptelgetsz. :)