63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• GixEr
    Az MDL megteveszto lehet mert nem biztos, hogy a halflife motorja hajtja meg a game-t. A HL2 MDL-je binaris ugyhogy az tuti, hogy nem mert ez text. A HL1 pedig azert nem mert a 3d explorer nem tudja megnyitni (az eredeti HL1-est csont nelkul nyitja). Szoval valami sajat motor lehet, de a Fan site-okon sem igen lattam semmi szerkesztore letoltheto modellre utalast ugyhogy eleg halottnak tunik az otlet.
  • nenad
    mdl formatra rakersel talalsz hozza konvertert, illetve az ingyenes szerkesztohoz, gmax is van ilyen port/plug akarmi.
  • formatuq
    Eloszor is elnezest szeretnek kerni, ha nagyon nagy ostobasagot fogok kerdezni, kerni.
    Van egy nagyonjo kis jatek (http://www.codemasters.com/soldiers/index.php) es ahogy az lenni szokot, a keszitoje nem ad ki hozza editort, sem map sem unit.
    A jatekban az egysegek kolonbozo 3d-s file-okbol alnak, .anm .mdl es .ply.
    A .mdl valami leiro file lehet, a .ply-rol meg ezt sikerult kideritenem: http://www.cc.gatech.edu/projects/large_models/ply.html

A kerdesem az lenne, hogy lehetne uj egsegeket letrehozni, vagyis betolteni, importalni valami 3D editorba.
    (itt egy model a jatekbol: http://152.66.93.29/showw2/work/pz-6b.zip)
    Ha ez sikerulne valakinek igen halas lennek.

Az otleteket, probalkozasokat elore is koszonom.
    Format
  • bencsab
    Ja, azért köszi a vrayhelp-et. Csak még egy kérdés: max7 alatt? ha igen melyik verziójú cr-el?
  • bencsab
    Én ezt az effektet photoshop-ban teszem rá mindig. Előtte megszívtam párszor, hogy a prerenderen jól nézett ki az effekt, aztán a véglegesen mégsem. Tehát megszívtam, lehetett újraszámoltatni. Azóta jobban szeretem ezt utólag. Filter/distort/diffuse glow
  • nenad
    semmit sem allitottam rajta, szamitogepnev es csao

tip a specular bloom render effecthez, (kibaszott idegesito tud lenni amkor mas objektum is amelynek a szine kozelit feherhez megkapja a bloomot. (99% min) mivel egesz szamra lett irva nem lehet(ett) tizedessel pontositani)) ha atirod a scripteben a minnel es a maxnal az #integer -t #float -ra akkor igen es yeah, eztan (99,9) tenyleg csak a 255s feherek kerulnek specular bloom effekt ala (ppl lampa)
  • bencsab
    egyébként max 6 alatt megy, de tényleg
  • bencsab
    természetesen igen. nem a vrlserver-el val baj, az fut mint akinek muszáj (és muszáj is). a max írja ki, hogy nem talál license-t. pedig próbáltam compute névvel, ip címmel. a port számát kettősponttal ti utánaírtátok?
  • nenad
    atmasoladt a servert is es inditottad onnan? 7 rootbol
    egyebkent passz.
  • bencsab
    Szerintem is flythrough-hoz kiválló. De segítsetek: 7-es alatt kezdtem egy munkát, és jó lenne az 1.45-el renderelni, de nem megy 7 alatt. Többen azt írták, hogy nekik ment. 6-os alá gond nélkül feltettem. 7-nél mi lehet a baj?
  • Aldaryn
    Azám... :) Jó minőségű preview, és szvsz pl. építészeti vizualizációhoz még megfelelő is.
  • petesilver
    Minek a lightmapját használod? Finalrender?
  • nenad
    belekezdtem egy projectbe par napja es lightmapot hasznalok es le kell irjam iszonyat jo. 50-60 light es jo minosegu preview 2perc alatt, 800*600ba aaval egyutt. CSUCS. GYorsan lehet vele haladni
  • fle go
    nenad jok a texturak thanx!
  • nenad
    5napja vettem egy uj billentyuzetet, a keypad plus mar akad.
    A poen az hogy kb3x olyan dragan vettem az uj csodalatos mediamarktban, a nyitonapon, csak hat a szukseg nagy ur, de jol meg is jartam vele. I*^@%)@*$%@
    :)
  • nenad
    nehany fasza, granit, marvany textura, egyeb,
    http://www.immib.org.tr/mermer/resim_listele_granitE.asp
  • petesilver
    felraktam a galériába a Concept folderbe a képeket
    link
  • petesilver
    DC-n volt valami concept képgyűjtemény, foggalmam sincs, melyik kié. De nem kell ua megcsinálni, csak ötletnek jó. Meg ki tudja mikori egyáltalán?
  • CLY
    akkor mar csak a copyrightra kell ugyelni ;)
  • ThomasGins
    Sztem rakd:)
  • petesilver
    Körbe néztem, találtam vagy öt concept grafikát, amit meglehet csinálni jól maxban, nem nehéz, és esélyes a nyerésre szerintem. Ha érdekel valakit, berakhatom ide a rajzokat, hátha megcsinálja valaki.
  • Dichter
    Ez hülyeség. Közhely, de tök igaz, hogy a résztvétel a fontos. Én még csak 2-3 hónapja maxozok, de küldök be a kreatív pályázatra sg-s hátteret. Sztem megéri a próbálkozást. Főleg, az Alienware gépek miatt
  • fle go
    Aldaryn proballak buzditani, meg nenadot is, nem kell felni a megmerettetestol, nektek legalabb van eselyetek, en total feleslegesen indulnek!
  • petesilver
    Aham. Ha így vesszük, akkor én még az abakusznál tartok, és a computer prototípusát sem csinálták még meg!! ehhhh....
  • Aldaryn
    Elég csak az előző alienware challenge-ekre beérkezett munkákat végignéznem, hogy tökéletesen tisztában legyek vele, hogy nem nagyon értek én még a CG-hez. :)
  • fle go
    Furcsa Aldaryn, pont Te ne ertenel hozza?
  • Aldaryn
    Na, erre baromi kíváncsi leszek, mit kotyvasztasz ki. :) Ha értenék valamit a témához, talán én is beszállnék.
  • petesilver
    Hát ide lehetne tervezni valami ultrabrutál gyilkológéped, amolyan kerekes droidost, ami csúnyán néz. az modelnek, és az animban lő, meg harcol egy bolygó felszínén mondjuk, olyan terminátoros feelingel. Még kedvem is lenne hozzá, ha tudnék maxozni. Átnézi az ember Feng Zhu munkásságát képekben, és még az ihlet is jön. rajz ezerrel, modellez, és kész! tényleg nem rossz pályázat! Szurkolok nektek fiúk!
  • nenad
    ne ebbe most en is beszallok, hehe megpedig olyannal amit mindig is szerettem volna de soha nem volt alkalmam ra, egy igazi autot tervezni. :)
  • Aldaryn
    ...hehe, ahogy ismerlek, még megy is nyeritek. :)
  • Boba
    GixEr: mitgondolsz, másik nem csinálják meg? Szerintem simán, talán még többen is nekikezdenek!
  • GixEr
    Azt azert megneznem amikor konnyes szemekkel fureszelitek kette a SPACEBALL5000-et :) De az, hogy ketten indultok szerintem nem lehetseges, vagy legalabbis nem fair!
  • youth #14279
    Jaja én is azt néztem. Hát van 4 hónapunk, lehet Hertyvel megpróbáljuk...
  • Aldaryn
    Animation kategóriában kellene győzni. :)))
  • Aldaryn
    Sajna... :) Egy újabb rendererrel több.
  • youth #14276
    Hű de klassz cuccokat lehet nyerni!! Lehet hogy meg kéne próbálni?
  • conrad
    Ja és bocsi, hogy ilyesmit kérdezek, látom sokkal tapasztaltabbak vagytok, de gondoltam valaki csak segít kicsit. :)
  • conrad
    Sziasztok,
    szeretnék egy kis kegítséget lérni, ha lehet: csináltam egy levelet, ezt szeretném sokszorosítani, véletlenszerűen szétszórni, de a scatter nem igazán sikerül... ha nem ezer oldal, valaki felhomályosítana miképp is kell működésre bírni? A másik: copyztam belőle párat helyettesítő megoldásként, majd szétszórtam. Itt be lehet azt állítani, hogy a tárgyak ne mehessenek át/ lóghassanak bele egymásba? Előre is köszi!
    Con
  • Suny
    Na de ez a ClothFX tisztán 580$! vagyis azt írták! és törten sehol sincs!
  • Suny
    Bató! csak az a baj, hogy itt nincs 3dsmax 6hoz simcloth! amúgy én is kerestem google, yahoo, de nem találtak! (nekem)