63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
conrad #14351 Ok, majd ha hazaérek kipróbálom, köszönöm mindkettőtök segítségét! :) -
nenad #14350 ez maxbug toltsd le discreet oldalarol az avi.bmi -t es masold 3dsmax6/stdplugs-ba.
rovid animaciokra okem de hosszabbkra erdemes a kepszekvencia, (eleg sokmindent tudsz vele meg csinalni mielot animot gyartanal)
innen:
http://www.discreet.com/support/max/download/download.php3 -
A MAX nem tud mindig rendesen összedolgozni a codecekkel, és hajlamos fagyni. Rendereld ki az animációt képszekvenciaként, és fűzzed össze utólag, tömjed össze utólag. Akár úgy is, hogy behívod a képszekvenciát RAM playerbe, és onnna kimented. Ha tényleg a codec a ludas, akkor ott már nem kell, hogy bármi gondod legyen vele. Ez egy db. ötlet. -
conrad #14348 Sziasztok,
lenne egy kérdésem, ha tud valaki, LÉGYSZÍVES segítsen.. Ha avi-ba szeretnék kimenteni animációt, akor a program error report-al kilép. Ugyanez mod-ban ok. A 3dsmax külső programot használ konvertálásra/mentésre, azaz a feltelepített kodekekkel lehet gond?
Köszi -
nenad #14347 ja, meg azonnal latod, foleg lightmapnal hogy ha valami nagy gond van :) kb 5-10% al gyorsabb nelkule. Az ujabbnal mar okosabban van megoldva mer csak akkor dobja ki a bucketet ha mar le van szamolva, elotte meg egeszen kis egysegenkent mar frissitett. -
Nem csak satbilabb, gyorsabb is valamennyivel. :) Persze, jó dolog nézni, ahogy készül a kép, nem? -
nenad #14345 a kozkezen forgo 45.xx nek a stabilitasat jelentosen meg lehet novelni ha a show calculations kikapcsoljuk. Megfigyeltem hogy unhandled exception mindig ilyenkor volt, amiota kikapcsoltam rendereltem vagy szazat es semmi. Talan igaz lehet ez lightmapra is. Bar az ugy nez ki stabilabb ilyen szempontbol. -
nenad #14344 ply-t asszem maya tud importalni, de csak a linuxos verzio, egy pluggal,de van egy erzesem hogy ez mas.
nemtom ezzel probalkoztal e mar.
http://www.swissquake.ch/chumbalum-soft/ms3d/tutorials.html
egyebkent sztem ez az a ominozus mdl format.
ezt leellenorizedno toltsd le a milkshape3 vagy ilyesmi nevut es ha meg tudja nyitni akkor az.
-
Felhivas,
Aki ugy erzi, hogy a #14309 hozzaszolasban leirtakhoz megoldast tud biztositani tisztesseges anyagi ellenszolgaltatasert, az kerem irjon nekem egy mailt.
[email protected]
az eddigi meglevo info pedig
itt.
Koszonom -
nenad #14342 na jo, en esetleg akkor mennek ilyenbe bele, ha gyorsan van szuksegem tudasra es azt azonnal hivatasszeruen hasznalnom kene. Akkor megeri, de ha nem hajt a tatar ott van minden a neten/helpben -
Tényleg annyi célirányos tudás van a neten, hogy az elég szerintem mindenre. döbbenetes ez a tudáshalom, ami fellelhető, nem beszélve a rengeteg alapanyagról, fotóról a referenciákhoz!! WWW. I'm lovin it!:) -
Ronin666 #14340 Miért nyújt keveset? 30-40 óra alatt azért elég vaskos tudást lehet felszedni nem? -
Én is azon az állásponton vagyok, hogy az alapokat mindenki tanulja csak meg maga. A jelenlegi 3D-s oktatásra nem szánnék egy vasat sem. Sok pénzért túl keveset nyújt. Persze, ez személyes vélemény, nem akarok senkit megtéríteni. Ha valakinek sok pénze van, amivel nem tud mit csinálni, akkor költheti ilyenre is. -
Én még nem láttam, de állítólag jó. Mondjuk a Flash Help-menüjénél minden jobb. Az valami szánalomkupac... Tanulhatnának a discreet-től. -
Ronin666 #14337 ja
-
Flash biblia? -
Ronin666 #14335 Szerintem nincs túlbonyolítva! Bár én a programozási részét csak alap szinten vágom, mert a 700 oldal az nagyrészt elmélet és grafika volt, abból kb. 100 oldal programozás és ennek van még egy 2. kötete, ami még 700 oldal programozás. De egyébként szerintem k*rva jó könyv és ez létezik Max5-höz is, csak még nem fordították le, de angolul nálunk is lehet kapni. -
Én tanulom a flasht, de ígysem érzem annyira. Jó a program, de iszonyatosan túlbonyolították. -
Ronin666 #14333 Persze úgy van ahogyan mondod, de oktatóval nem annyira fáradtságos és SOKKAL gyorsabban meg lehet bármit tanulni!
Még amikor 1 éve nekikezdtem a Flasht autódidakta mód megtanulni, akkor elolvastam egy 700 oldalas könyvet ami nagyon részletesen leírt mindent. Ma már úgy látom, hogy ha nem olvasom el azt a könyvet, hanem tutoriálokat csinálok, meg magamtól szerencsétlenkedek (amit most is csinálok) akkor most jóval nehezebben és rosszabbul oldanék meg bármilyen feladatot flashben. -
nenad #14332 nem jottem ra az osszefuggesre, ami nagy kar mert mident amit displacelni akartam le kellett modellezni.
Az tuti hogy displacement.
Hat.. en nem adnek egy vasat sem egy okatatonak sem, fokepp amikor annyi anyag elerheto a netrol. Fogod magad es nekiulsz.
-
Displacement és lightmappal van gond? Vagy csak úgy simán GI megoldással? Mert nekem voltak hasonló gondjaim, viszont akkor minden lilában renderelődött. :D -
Ronin666 #14330 Esetleg ki is jönne házhoz? :)
Mert ha személyre szabottan tanít akkor gondolom nem csoportosan. Ha meg ki tudna jönni akkor az nagyon JÓÓÓ lenne és nekem úgy sok pénzt megérne. -
nenad engem erdekelne mire jutottal -
nenad #14328 na megtalaltam a hiba okat, (zoldbe renderelodik ki) displacementel van gondja, eddig nem volt, de most lett. KOnkretan meg nem tom, ezen belul, de hamarosan rajovok. -
nenad #14327 hehe, GixER bizosan azt hitte a plugin forraskodjara gondolsz :) -
beszerzesi forrast max4-re es 5-re, nem all szandekomban megvenni :P
-
GixEr #14325 milyen forrast??
-
esetleg egy forrast nem tudnal, nekem csak 3D Studio Max V7.0 van
-
GixEr #14323 azert egy probat megér, max nem mukodik es a max sir a betolteskor. :) -
GixEr #14322 nem! adott verziohoz valot keress! (ha script akkor talan megy rendesen) -
talaltam ket .ply plug-int, egyik max4-hez masik max5-hoz.
mind a ket max-t fel kel telepitenem, vagy lefele kompatibilisek? -
koszonom szepen -
Izé, ez én voltam, csak beragadtam a másik nickembe. De ne áruljátok el senkinek :) -
Majd megnézem. Kaptam egy névjegyet a max bemutatón egy oktatótól, aki személyreszabottan oktat mindent, ami kell, reális áron. Ellenkező esetben horribilis összegért tanulhatod meg csomagban azt is amit már tudsz a Studio21 -ben. -
Ronin666 #14317 Ja igen ami érdekelne:
-3DsMax alapok, modellezés, animálás (felsőfokon)
-Photoshop
-CaracterStudio -
Ronin666 #14316 Lehetséges, hogy valamikor nyáron elmennék egy 3d-s tanfolyamra. Tudtok valamit ajánlani? Gondolom a kezdő fokozaton kellene elkezdenem annak ellenére, hogy már elég jó képeket csinálok, de gondolom az alapok fele kimaradt, ami nélkül magasabb kategóriába nem érdemes menni. -
GixEr #14315 Valoszinuled irtak maguknak sajat exportert amit akar maxscript-ben is megirhattak. Nezz szet a maxplugins.devagy a scriptspot.com hatha szerencsed lesz -
Meg valami, szavaidbol azt veszem ki, beleneztel az mdl file-ba.
Az elejen irja hogy a kiterjesztes .max es en arra gondolok, hogy 3dmax-ban csinaltak, de nem a 7-es ben, mert amikro keszult, akkor meg nem volt.
-
Sziasztok,
Ezt irta nekem valaki:
Unfortunately, the PLY files within the Soldiers data bears no resemblance to a "true" PLY formatted file (binary or ASCII).
Szoval ez azt jelenti, hogy ugyan ply a kiterjesztese, de valami teljesen sajatos formatum?
Koszi
Format -
nenad #14312 na jo beszivatott a melo vegere a renderer, szep zoldbe renderel mindent, meg szerencsere hogy az imap modban mukodik legalabb...