63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• nenad
    lerenderelem ezt a "dol a sok kockat" animba. Este 8-9 fele meg is lesz sztem. Ratettem megyegyszer ennyi kockat, es hehe, nem akart eldolni a genya :) gondolkodom mi a fene lehet annyira finom hogy szepen eldoljon.
    Betettem egy windet de nem lett gyo, aztan a veletlen segitsegemre sietett, az egyik kocka megadta magat es beleesett a masikba :)
    es pont ugy csinalta hogy az egesz osszedolt tole.
    Mik vannak :)
  • Aldaryn
    Szerintem ennél olcsóbb es egyszerűbb bruteforce venni párszáz procit.
  • petesilver
    Aztán ha ez megvan, csak becserkészném mellé aldarynét is, és az már ütős agycsapat lenne!!!!:)
  • petesilver
    Nekem nenad agya kéne áramkörre kötve a sarokban, és válaszolna a kérdésekre, amíg meg nem kérdezem, gondolkodna a renderidő gyorsításán, ha kell, kapna ramot is. Jobb mint a tutor :)))))))
  • [negativ] Les
    Micsoda gondolat :)
  • ThomasGins
    LOL:)
    183 oldalas már lenne:)
  • Aldaryn
    Összeszdjük a 3D MAX topicban elhangzott okosságokat, képeket, és csinálunk belőle egy e-book-ot. :))))
  • 4D
    Tényleg Nenand! Nem csinálsz egy V-ray tutort, darabokban úgyis itt van lassan egynek a fele... Szerintem kéne egy általános, meg egy ami prg verzió specifikációkkal foglalkozik. Mert hogy brazil, ide, meg finalrender oda, csak ez terjed stabilan, nem is ok nélkül.
    Szal szerintem többen megőrülnének egy jó tutornak.
    Én biztos.
  • Aldaryn
    Állóképeknél van, hogy még jól is mutat a Qmc zaja. :) Pl. mikor Lion autóihoz próbálgattam shadereket, a metálfényezés apró szemcsésségét baromi jól visszadta egy bizonyos távolságból nézve. Olyan hitelesen, amit texmappal nem is tudtam rendesen reprodukálni.
  • nenad
    ja zajosabb en is megfigyuztam, biztos van benne vmi sumak, erdemes probalkozni meg az aa filterekkel is...
    a zajszintet meg a qmcben a noise ertekkel lehet szabalyozni meg az adoptaionnal.
    0.1 noisenal erdekes photoshopos effektet ad a kepnek ;)
  • Aldaryn
    Igaz, ebbe bele sem gondoltam. Ellenben az Adaptív AA mintavételezésnél, QMC léynegesen gyorsabb extrém glossy helyzetekben. :) Amúgy érdekes, de eléggé megnövelte a zajt az AA a motion blur effekten. Pedig ugyebár ugyan annyi mintát kellett vennie (AA plusz mintákkal együtt) mint AA nélküli esetben. Ez vajon miért lehet? Nem mintha látványos lenne.
    Bár, lehet, pont ezért, mert nem látványos, felesleges eltöprengni rajta.

Érdekes amúgy hogy egy tök egyszerű jelenet mint ez egész jól mutat. Még desktop háttérnek is elmenne egy kis állítgatással. :D
  • nenad
    ma kozredobhatok egy lmaposat.
  • nenad
    NINCSEN AA

QMC AA min samples:1 max:10
  • ThomasGins
    Nem is tudom miért nem vray tutort csinálsz...:D
  • nenad
    mert nem csinaltal semmit ami komolyan hasznalja a qmc smaplert.
    pl glossy, motinblur stb. pl egy planere tegyel 1 gombot es adj nekik jo glossys materialt, vagy csinalj mblrurt.
    Az ok valoszinuleg az hogy ha qmc aa-hasznalsz akkor unified modon mukodik, azaz gyakorlatilag nem kell neki tobb sample sot talan kevesebb is vagy azt ezen a modon gyorsabban meg tudja tenni.
  • Aldaryn
    Wow... Gyorsabban AA-val, mint annélkül? Ez egy két átolvasásra is elég extrémnek hangzik. Mert én itten hiába állítgatok mindent össze-vissza, AA-val még mindig csak lassabb volt, sőt, nem hogy picit, de jelentősen.
  • nenad
    2. loller minel nagyobb a max subdivs annal gyorsabb a rendertime.
    1:45 rol lehuztam 1:00 ra :)
    ez valahogy mashogyan mukodik. egyebkent olvastam hogy 1-10 es ertekeket adnak neki, de nem ertettem mitol ment el az eszuk es lam-lam :)
  • nenad
    no, olyat mondok hogy nem hiszitek el, csinaltam egy scenet amit gyorsabban renderel antialiasingal mint anelkul. raadasul van benne motionblur is...
    kb 20 masodperc a kulonbseg.
    Loller.
    kezdem kapisgalni ezt a qmc antialiasingot.
  • petesilver
    az volt az, hogy pukkadna meg! nem tudom milyen gridet állítottam, de nem ezt eddig! THX! Általában élből kikapcsolom, de most kellett, thx mégegyszer!
  • nenad
    a snapnal esetleg probaltad a HOME GRID Meretet allitani ?

Jobb egerklikk a SnapTOggle (magnes ikonon, aztan a home grid tab es grid spacing, az aktulis unitban)
  • petesilver
    az istennek nem tudom átállítani a viewportban a grid osztását sűrűbbre. Találtam valamit a ui állítások között, de ott hiába állítom, nem történik változás:( pedig nagyon kéne a sűrűbb grid a szerkesztéshez. tudtok tippet adni, hogy mit állítsak?
  • petesilver
    Ez csakis akkor fog sikerülni, ha előtte a vertexeket weldeled, utána meshsmooth, és a végén 0 % opacityvel rendereled. Amúgy meg foggalmam sincs :(
  • nenad
    http://nenadesz.atw.hu/referencia/tutorial/shader.htm
    http://nenadesz.atw.hu/referencia/tutorial/shader_reflection-refraction.htm
  • GaVino
    Sziasztok!!! bocs hogy ide írok de hogy tudom excelbe megcsinálni azt hogy egy sor összegét és egy oszlop összegét összehasonlítsa és ha nem egyezik akkor kiírja??????
  • Evogordon
    Már régóta csinálok egy házat most arra akarom megcsinálni hogy az ajtó csillogjon.
  • Evogordon
    Hogyan lehet pl egy fa textúrára tenni egy másik textúrát? Hogy csillogjon a fa.
  • nenad
    nem kene hogy gond legyen.
    maskepp sem, csak legfeljebb lasabb lenne.
  • petesilver
    Kérdésem lenne. Hamarosan kapok egy max7+vray scene-t, amit még olyan 1.45 körüli vrayel rendereltek, vagy még előbbivel. Semmi trükk, csak alapshaderek vannak. Ha nekem már új van fent, ezt simán lerendereli, vagy előszőr a régebbit rakjam fel?
  • nenad
    csak ha egyszer elfelejted veletlen... otthonra oke, de ha melo kell es idore...
    hohohohho :)
  • bencsab
    Nekem az ott lévő többi script sokkal szimpatukusabb, mint az a kamerás. Ezt én is az autokey-el oldottam meg eddig, és nem okozott semmi problémát. Nekem például a copy properties, vagy a random replacer sokkal szimpatikusabb, a spline align-ról nem is beszélve.
  • petesilver
    Valakinek facestation plugin max6 alá esetleg?
  • nenad
    ezzel csak annyi gond van hogy a target camerat atkonvertalja freeve,
    biztos nem sikerult valamit megoldania, ugy hogyamikor kesz a cucc es megvannak a kamerak, kulon filba erdemes menteni es utana lokni neki.
    mar par kamera allast leszamolt ugyhogy mukszik, fasza.

ja vagy vegul is ha autokeyt hasznal az ember akkor egy kameraval meg lehet oldani, de neha vacakolos lehet, pl az ember elfelejti megnyomni megint az autokeyt ha valtoztatni kell stb.
  • ThomasGins
    ... nekem a maxpause is bejött, használom ezerrel:)
  • Aldaryn
    :) Az ováció elmaradt. :P Én átsiklottam felette bambán. Pedig tényleg nagyon jó kis cucc. Nem kella VideoPostban vacakolni, vagy manuálisan állítgatni a kamerát. Amúgy egyszer belezdtem egy olyan MS-be, ami csinál egy kamerát, és align toollal, végiglépdelve a scene kameráin frame-ről frame-re beállítgatja az új kamerát, de valami nagyon nem volt rendben vele. :) Pedig asszem az ötlet jó, nem?
  • nenad
    ja jo kis cuccok, nekem ebebn a kamerasban az teccik hogy nem kell video posotal csocsolni+ arrol nem is beszelve hogy komplikalt a imap incremantal addal nyomulni ugy. De igy... :)
    most azonnal ki is probaltam, nagyon gyo.

• ThomasGins
    Bár ezt nem próbáltam, de sztem a többit is érdemes megnézni...
    http://www.3idee.nl/3d/
  • nenad
    http://www.3idee.nl/3d/script_php/ms/cameranim01.ms
    nem volt valami nagy ovacio erre, poedig komaim ez nem akarmilyen nagy munka es idomegtakarito cucc, ha rendeleni akarsz tobb nezetbol akkor animacioba teszi azt az osszes kamera nezopontjat, egy kameraba integralva. tehat pl van 10 kamerad, akkor kamera11 az elso fazison kamera 1 kepet mutatja, a masodikon kamera 2 kepet stb stb..
    igy akar imapot is faszaul lehet szamoltatni.
  • nenad
    3dsmax biblia 1? ez melyik? En ugy tudom a biblia mogotti szam az adott 3dsmax verziohoz van irja, 3dsmax1 pedig mar legalabb 10evre tekint vissza. Bar lehet rosszul tudom.
  • Vegas
    Valaki megdobna egy olyan linkel ahol még megvan a 3ds max biblia 1..vagyis ahol meg lehet rendelni..
  • petesilver
    hamarosan érdekes dolog lát napvilágot. Gyanítom BGX nevével már találkoztatok itt páran. Elkezdett nekünk highpoly conceptbuggykat gyártani, amik nagyon jól sikerülnek is neki. Ezeket a buggykat én csinálom meg lowpolyból a játékba. Szóval érdekes lesz majd ha elkészülök az elsővel a két rendert majd egymás mellé rakni.