63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• nenad
    sztem inkabb a enviroment mappal lesz gond, vagy ahogy mappolva van azert latszik az a csik.
  • marcee
    (Kicsit kellemetlenül érzem magam, mert félek, hogy nagyon hülye kérdés: de melyik weboldalról tudnám lehúzni a vray 1.5 beta helpet html-ben? Chaosgroup-hoz nincs reg-em, gonolom csak "előfizetőknek" jár)

ThomasGins: Erről az újlenyomatos textúrázásról tudnál írni pár szót? (melyik csatornákra, mit, hogyan állítottál be)
  • Aldaryn
    Hát ez poén. :) Igen, valahol itt kezdődik a folyamat, ami eltünteti a sterilitást a mikrós képekről. A sok makulátlanul tiszta tükröződő felület helyett jöhetnek a zsírfoltok, az ujjlenyomatok, a rászáradt muslicák. :)
  • ThomasGins
    Ott valami hiba van sztem,lerendereltem ujra több szögből mindig ilyen lett.
  • petesilver
    nagyon jó lett! az a pohár kész idegbaj, nézi az ember, és belebolondul, hogy mi hol merre!
  • oryon
    Great! Az ujjlenyomat nagyon szuper ötlet volt! :)))
  • ThomasGins
    Ilyet még nem láttam sehol,gondoltam kiprobálom, bár nem lett a legszebb csak próbának szántam.
  • Aldaryn
    hehe... :D Szobabelsőket meg ritkán skinnel az ember.
  • Dichter
    nurbs only? :)
  • nenad
    nincs, felszinesek az imsereteim egy biped tutorhoz.
    (egyebkent ki nem allhatom ezt az egesz karakteranimacios rendszert, elkezded aztan belemesz, majd meg melyebben... stb, azonkivul egy jo karakterhez mindenkeppen polymodellezesell keszult cucc kell amit nem szeretek, ezert vannak az fentebb emlitett dolgok...)
  • Dichter
    Nenad bipedről nincs véletlen tutorod? Tudom, hogy keresnem kéne az interneten, de nekem Nenad tutor kell

[nemnyal]
  • 4D
    Eeegen, nem lesz az rossz, csak akkor át kell majd a max7 re állnom..
  • Aldaryn
    Bárcsak így lenne. :D Én minél előbb akarok 2.0-át...
  • 4D
    És mire mindenkinek minden meglessz a véréjhez, és megtanulja,kijön a 2.0.És mindent kezdhetünk előlről....jutott eszembe.
  • Smitiz
    Idáig ilyen tipusu cipőre még nem volt szükségem :D
    De köszönöm ;)
  • petesilver
    én fel tudnám, ha ismernék public címet. anélkül marad Aldaryn megoldása, goto webpage, és download a végtelenségig, és azon is túl.
  • marcee
    Ezt a vray 1.5 manual/help cuccot nem tudná valaki felrakni egy publicba? (p2p nekem nem játszik sajnos)
  • petesilver
    Most erre mit lehet mondani? :))) cipőt a cipésztől! kb :)
  • Smitiz
    Köszi, én csak Mátrixon, Kolin meg Independence-en néztem :-D
  • petesilver
    itt keress rá, most néztem annyi van belőle, hogy ihaj!
    antidot.no-ip.org:411
  • Smitiz
    Sziasztok! Amatőr(bár már régebb óta foglalkozok vele ) Max rajongó és rajzoló vagyok, szeretnék Brazilt használni a renderelésnél Max 7-ben, de em tudok sehonnan brazilt letölteni! A Splutterfish honlapjáról csak egy 26Kb-os html-t tölt le ha onnan akarom letölteni, máshol meg nem nagyon találok (Már dc-n is nézetem). Tud nekem valaki segíteni?
  • petesilver
    na ezt nem fogjátok elhinni:) a 107 megás vray help, a vray 1.50 es beta vray help, egy az egyben leszedve az egész html oldal, minden fájlal együtt. Szóval akkor összefoglalva: ugyanaz megvan 9.5-pdf, 39.5 mega chm, valamint kicsomagolva 117 mega html fájlformátumban. :) a dc szépségei! :)és a bőség zavara! :)
  • Aldaryn
    Azért nem kell szegény kezdő MAX-esek torkának ugrani. :P Ha csak a magam példáját veszem alapul, sokáig nem tudtam mi az a google. Ha valaki meg sokat bénázik látványosan, amjd úgyis helyrerakjuk. Addig meg maradjunk meg segítőkésznek a józan ész keretein belül. :D
  • Evogordon
    A fénykardnál az a hiba hogy a fénynek van árnyéka de egyébként nagyon király.
  • petesilver
    néhány ide, meg máshova tévedt ember hozzászólásán elgondolkodtam, és rájöttem, a descreet nagyot hibázott! Nem teapot kell ide alapban, hanem fénykard, terminátor, gollam, meg ilyenek. Fénykard pl minimális opcióval, mondjuk light on-off, + light colour. Új feature lehetne a hang, fénykard alapból sistereg, vagy animban magától shwung hangot ad. Vagy terminátor élből elkészített animmal opcionálisan: terminátor elterül: padló, fal, tárgy, plafon felületén. Népszerűbb lenne a max, az tuti! :)
  • ThomasGins
    LoL:)

Az idegesitő az ilyen emberekben,h ott ülnek a világ legnagyobb "könyvtára" előtt, és nem képes beirni gugliba, h max és donloád.:)
    Sztem sokkal macerásabb egy max fórumt megtalálni,mint egy letölthető maxot.:)
    Meg h egy hét és már nincs is a gépén a max, mert előbb futni szeretne,mint járni megtanulni... :)

PS, engem is érdekelne az a tutor:)
  • petesilver
    hja, akinek van ideje netezni!! :))))))))))))))))))))
  • Aldaryn
    Talált süllyedt. :) Amúgy ezért nem kellett volna pdf-re menni. Én is később jöttem csak rá. Fenn van a neten is az egész. Ráadásul ott updatelik is. :)
  • petesilver
    lehet azt szedtem le. 2004. július. Úgy volt fent a hubon, hogy vray 1.45.70 help. pdf-ben 9.5 mega, és 365 oldal, ugyanez lejött chm-ben 39.5 mega. szal megvan kétszer mostmár:)
  • Aldaryn
    Én eddig csak 9MB-os Vray 1.5 Help beta-val találkoztam. :) ez valami nagyon advanced akkor. :D vagy valaki nagyon vicces kedvében csinált egy et. Videotutorialt tölteni meg mindig megéri. Ha más nem, akkor azért, mert unalmas napokon el lehet mozizgatni igazi geek módra. :D
    Meg lehet vele hatékonyan növelni a megosztható megák számát.
  • petesilver
    mondassz valamit! :) asszem ez már úgy volt írva hogy az újabb 1.45-től lévő vray help. Tegnap körbenéztem, és bejelöltem, ami az újabbakhoz van, mivel idén átállok vraxre, had okosodjak. De amíg le nem jött, nem tudom mi van benne. Érdemes átvenni az evermotion féle vray video tutorokat még,az alapok maradtak?
  • Aldaryn
    Te sem mozogsz sokat Windows-os berkeken kívül, ugye? :)) Archív formátum igen. G-zip, tar, meg hasonlók... Amúgy miféle jóféle VRay helpet töltesz, ami 107 mega betömve? Videóturtorok lennének? Mert egy szöveges/képes help ami ekkora az már eléggé figyelemreméltó szerzemény.

A La teverne-ben csak reggelve lehet bent lenni? :) Mert én uyagn még nem reggeltem.... amúgy tök jól eldumálgatunk. ennyi erővel mehetne ICQ-n is. :D
  • petesilver
    utolsó mára, esküszöm: elkezdtem leszedni egy 107 megás vray helpet, aminek a kiterjesztése .tgz tud erről a fájlformátumról valaki valamit? archive fájl, vagy a vray saját formátuma lenne?
  • petesilver
    megváltozott az ip-m, és nem vettem észre, ezért nem tudtam egy hónapja bemenni a La taverne hubra. Ráadásul amikor kérdeztem, valaki még írta is, hogy ja az kérem megszűnt. De rájöttem a turpisságra, és végre van újra. Csak azért írtam, mert végre így sikerül letöltenem a facestation max6-os pluginját, ugyanis az elsőre csak ötig jött ki nemhivatalos formájában. szóval ha valaki belefut ebbe a problémába, szóljon.
  • Aldaryn
    Dede... :D A clipping plane volt az. Csak nem lehet a végtelenségig csökkenteni, növelni a határait. Kikapcsolni sem lehet, ha jól tudom. Bár, remélem nincs igazam.
    Amit mondtam, hogy ha túl extrémek a méretek, akkor könynen előjön ez. :)
  • petesilver
    háát nem az volt a gond. elolvastam, variáltam, de a clipping plane-el csak rosszabb lett. A megoldás az volt, hogy túl kicsi volt az a nyamvadt model, az elején asszem bepipálva hagytam a convert units ablakot. szal megnöveltem a méretét a modellnek, és végre jó lett. De dögöljek meg, ha értem! a kicsit elvágja, a nagyot meg nem? nem fordítva kéne?
  • Aldaryn
    Ez nem feltétlen a kezelőfelület miatt van, gondolom más és más MAX verziókban máshogy volt beállítva a clipping plane. Egyébként fix system unitban, nem pedig százalékosan van megadva,szóval elkerülhető az összeütközés, ha kerülöd a szélsőséges méreteket a jelenetben. :)

Nekem amúgy el van mentve minden UI settings, a coloroktól a menüsorokig, a quad menü beállításain át egy biztos helyre, és csak lecserélem vele a MAXStart UI fileokat egy új installkor. ;)
  • petesilver
    köszönöm! tuti az lesz az, mert tényleg olyan, mintha vágólap lenne elhelyezve. Fene essen belé, hopgy mindíg testre kell szabni! :) Bár az tény, hogy profik azzal kezdik az egészet, hogy testreszabják a kezelőfelületet, meg scriptelgetnek. igaz? :)
  • Aldaryn
    Van egy un. "cliping plane" a viewportokban. Ezen túl és ezen belül nem jeleníti meg az objektumokat. Gondolom nagy jelenetek esetében ahsznos lehet, ha nem kell mindent folyton kirajzolnia, csak azt, aminek a közelében vagy. A VP clipping plane beállításait jobklikkel a VP menüjéből érheted el. Egy pár paramétere pedig a help szerint a Vp konfig dialog ablakban van.
  • petesilver
    fizess elő, hogy megmaradjon:)Lenne egy kérdésem. Minden max váltáskor beleőrülök a max alap beállításaiba, aztán sikerül barátira hangolnom, de tuti elfelejtem, hogyan. Most az a gondom a max7-el, hogy beimportáltam egy 3ds scene-t, és azt a perspective viewportban forgatva azt tapasztalom, hogy a közeli részek eltűnnek. Ugyanez zoomoláskor, mintha lenne egy vágólap, közeli zoomnál egyszerűen eltűnik a model, de úgy, hogy még a safe frame keretéig sem tudom kinagyítani, félúton eltűnik az egész. Viszont ha objectet kezdek szerkeszteni, azzal semmi gond, forgathatom, zoomolhatok szerkesztés közben, semmi gond. Van ötlete valakinek? 45-ös a field a perspectívben.